Kατηγορίες
Ενημέρωση Σημεία των...εποχών μας

ΗΠΑ: Κάλεσαν στο δημοτικό συμβούλιο ‘αντ-θεϊστή’ να προσευχηθεί (!) και εκείνος έκανε επίκληση (και) στον Σατανά

ΚΟ: Στην Αμερική έχουν την συνήθεια (προστατευμένη από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας) να ξεκινάει με προσευχή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τα τελευταία χρόνια η λαίλαπα της πολιτικής ορθότητας και της «διαφορετικότητας» έχει οδηγήσει μερικά συμβούλια, προς επίδειξη «ανοικτού πνεύματος», να καλούν και εκπροσώπους άλλων πίστεων, όπως Μουσουλμάνους, Ιουδαίους, Βουδιστές κλπ. Τώρα προσκαλούνται και οι άθεοι! Αύριο και οι σατανιστές. Φυσικά, ο στόχος όλων αυτών των νεοταξικών τερτιπιών, που πάντα έχουν ως περίβλημα την «ισότητα», είναι η υποβάθμιση, η γελιοποίηση και τελικά η έξωση της προσευχής και κάθε χριστιανικής πρακτικής από την δημόσια ζωή ενός «χριστιανικού» κράτους.

Ένας άθεος που εκκλήθη να δώσει την εναρκτήρια προσευχή στην συνεδρίαση της Επιτροπής του Δήμου στο Lake Worth της Φλόριντα, έκανε έκκληση στην «σοφία του Σατανά» και δήλωσε «αν ο παντοδύναμος Θωρ είναι μαζί μας, ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας», μια διαστροφή γνωστού στίχου της Καινής Διαθήκης.
Κάποιοι επίτροποι εξέφρασαν από πριν τη γνώμη τους για την «επίκληση» – με το να σηκωθούν και να βγουν έξω.
Δείτε το περιστατικό:

«Η ελευθερία του λόγου λειτουργεί αμφίδρομα», είπε μετά το συμβάν, η δήμαρχος Pam Triolo, η οποία αποχώρησε και αυτή από την εκδήλωση. «Εσύ μπορείς να πεις ό, τι θέλεις και εγώ μπορώ να επιλέξω να φύγω.» Την επίκληση έκανε ο «αντι-θεϊστής» Preston Smith, από το Μαϊάμι, αναφέρει ο Tim Brown στην ‘Freedom Outpost ’. Ο Brown χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Smith «εντελώς ηλίθιες». Έγραψε ότι ο Smith δηλώνει ότι οι άνθρωποι «μπορούν να δημιουργήσουν μια καλύτερη, πιο ισότιμη κοινότητα χωρίς θρησκευτικές διαιρέσεις», αλλά «φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι αυτό που θέλει. Θέλει απλά οι άνθρωποι να μην μιλούν για το Θεό και την ηθική». «Αν και ο ίδιος αναφέρει τον Σατανά, τον Αλλάχ, τον Βούδα, τον Δία και ακόμη και τον Ιησού, όλα καταρρίπτονται από το γεγονός ότι δηλώνει ανοιχτά ότι θέλει τους ανθρώπους να «κάνουν το καλό» και δεν θέλει να ακούει για καταδίκη ή κρίση». «Χλεύασε την αληθινή προσευχή ζητώντας από τα υπόλοιπα μέλη και τους άλλους παρόντες να «προσευχηθούν». Όπως έγινε με τους ρεπουμπλικάνους στην Βουλή, που στέκονταν ευλαβικά καθώς ένας μουσουλμάνος ιμάμης πρόσφερε μια «προσευχή» στον Αλλάχ, αυτοί οι άνθρωποι έσκυψαν ευλαβικά το κεφάλι τους καθώς ο Σμιθ έλεγε τις ανοησίες του. » Η δήμαρχος Triolo εξήγησε ότι δεν έφυγε λόγω των πεποιθήσεών του Smith, αλλά εξαιτίας παλαιότερου μηνύματός του στο Twitter, όπου επιτίθονταν στην Βίβλο. Θεώρησε ότι η «επίκλησή» του θα ήταν μια από τα ίδια. Η «επίκληση» έλεγε: «Μητέρα Γη, μαζευόμαστε σήμερα στην λυτρωτική και ένδοξη παρουσία σου για να επικαλεστούμε την αιώνια καθοδήγηση σου στο σύμπαν, τον αρχικό δημιουργό όλων των πραγμάτων. Είθε οι προσπάθειες αυτού του συμβουλίου να συνδυάζουν τη δικαιοσύνη του Αλλάχ με την όλη τη γνωστή σοφία του Σατανά. Ο Δίας, ο μεγάλος θεός της δικαιοσύνης, να μας χορηγήσει δύναμη απόψε. Ο Ιησούς να συγχωρήσει τις αδυναμίες μας, ενώ ο Βούδας να μας φωτίσει μέσα από την θεία αγάπη του. Σε δοξάζουμε Κρίσνα για την αισιόδοξη θυσία που μας ελευθέρωσε. Άλλωστε, αν ο παντοδύναμος Θωρ είναι μαζί μας, ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας; Και, τέλος, για τη γενναιοδωρία της λογικής και της επιστήμης, μπορούμε απλά να ευχαριστήσουμε τους άθεους, τους αγνωστικιστές, τους ανθρωπιστές, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πλέον τον έναν στους πέντε Αμερικανούς και αυξάνονται ραγδαία. Και κλείνοντας. Πάνω απ’ όλα, ας αγαπάμε ο ένας τον άλλο, όχι για να αποκτήσουμε μυθικές ανταμοιβές για τον εαυτό μας τώρα, ή με βάση τις δεισιδαίμονες απειλές για αιώνια καταδίκη, αλλά μάλλον να αγκαλιάσουμε τις κοσμικές αρχές της ηθικής και να κάνουμε καλό for goodness sake (μεταφράζεται και ως «για όνομα του Θεού»). Η «επίκληση» του Smith ενέπνευσε τουλάχιστον έναν άλλο αθεϊστή ακτιβιστή, ονόματι Chaz Stevens, που έστειλε ένα email στους επιτρόπους της πόλης Lake Worth, ζητώντας την άδεια να κάνει μια σατανική επίκληση σε μελλοντική συνεδρίαση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s