Καθαρισμός & Ενεργοποίηση Κρυστάλλων, Πετρών & ΛίθωνΚαθαρισμός Κρυστάλλων
Οι κρύσταλλοι έχουν την τάση να απορροφούν, να αντανακλούν ή και να μετασχηματίζουν τις ενέργειες των χώρων που βρίσκεστε καθώς και των ανθρώπων γύρω σας. Είτε χρησιμοποιείτε έναν κρύσταλλο για την προστασία σας από τις αρνητικές ενέργειες, είτε για να προσελκύσετε αφθονία, είτε γιατί σας αρέσει απλά σαν κόσμημα, είναι σημαντικό να τον διατηρείτε καθαρό και ενεργοποιημένο. Υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι να καθαρίσετε τους κρυστάλλους σας. Επιλέξτε μια από τις παρακάτω διαδικασίες για να καθαρίσετε τους δικούς σας.

Τρεχούμενο νερό:
Κρατήστε τον κρύσταλλο σας κάτω από τη βρύση και αφήστε το νερό να τρέξει άφθονο πάνω του για κάποια δευτερόλεπτα (περίπου ένα λεπτό), έτσι ώστε να τον «καθαρίσει» και να έτοιμος για να τον ενεργοποιήστε. Καθαρίζετε τακτικά τον κρύσταλλο σας από τις αρνητικές ενέργειες που συσσωρεύει. Τη μέθοδο αυτή όμως δεν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε όλους τους κρυστάλλους, π.χ. Αζουρίτη.

Αλμυρό νερό:

Γεμίστε μία μικρή λεκάνη με νερό και θαλασσινό αλάτι και τοποθετήστε μέσα τον κρύσταλλο σας. Το αλάτι είναι ικανό να απελευθερώσει παλιές ενέργειες από την πέτρα σας. Μην τον αφήσετε πολλή ώρα μέσα γιατί το αλάτι μπορεί να τον βλάψει. Επίσης μη χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο σε πολύ λεπτές πέτρες.

Γη:

Ένας από τους ασφαλέστερους και αποτελεσματικότερους τρόπους καθαρισμού των κρυστάλλων είναι η Γη. Πάρτε μια γλάστρα και γεμίστε την με χώμα που είτε θα μαζέψτε εσείς είτε θα το αγοράσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια γλάστρα που ήδη έχετε με ένα φυτό υγιές. Ιδανική επιλογή είναι μια γλάστρα με φασκόμηλο, δεντρολίβανο ή ευκάλυπτο, φυσικά και οποιοδήποτε άλλο φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απαραίτητη όμως προϋπόθεση να είναι υγιές. Τοποθετήστε τον κρύσταλλο μέσα στο χώμα και αφήστε τον για ένα ολόκληρο 24ώρο. Όταν τον βγάλετε καθαρίστε τον πολύ καλά με ένα απαλό βουρτσάκι ή με ένα πανάκι(μην τον ξεπλύνετε με νερό) για να φύγουν όλα τα υπολείμματα του χώματος. Η μητέρα Γη θα έχει καθαρίσει τον κρύσταλλο σας από όλες τις αρνητικές ενέργειες. Μπορείτε μέσα την γλάστρα να βάλετε έναν κρύσταλλο Χαλαζία, και να τον αφήσετε μέσα, ώστε να διατηρεί «καθαρό» το χώμα για να μπορείτε να το χρησιμοποιείται για τους καθαρισμούς των κρυστάλλων σας.

Ήλιος:
Θαυμάσιος εξαγνιστής. Αφήστε το φως του ήλιου να καθαρίσει τους κρυστάλλους σας. Συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει, μιας και κάποιοι προτιμούν μία ημέρα, άλλοι μία εβδομάδα και κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ο απαραίτητος χρόνος είναι 72 ώρες. Εσείς ακολουθήστε την διαίσθηση σας και αφήστε τον ήλιο να ενεργοποιήσει θετικά τους κρυστάλλους σας. Προσοχή όμως γιατί σε μερικούς κρυστάλλους, όπως αμέθυστο, χαλαζία, η πολύωρη έκθεση τους στον ήλιο μπορεί να εξασθενήσει το χρώμα τους.

Σελήνη:

Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά ασφαλής αφού δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εξασθένιση των κρυστάλλων σας από το σεληνόφως. Ο τρόπος και ο χρόνος είναι ο ίδιος με τον ήλιο.

Θυμίαμα:
Σε ασφαλή και αεριζόμενη περιοχή ανάψτε φύλλα φασκόμηλου και με μια λαβίδα κρατήστε τον κρύσταλλο σας και περάστε τον, λίγες φορές, μέσα από τον καπνό, (προσοχή όχι κοντά στη φλόγα, μόνο μέσα από τον καπνό, σε μια ασφαλή από την φλόγα απόσταση). Το φασκόμηλο είναι ιδανικό για να καθαρίσει τις αρνητικές ενέργειες του κρυστάλλου σας έτσι ώστε να έτοιμος για να τον ενεργοποιήστε. Αντί για φύλλα φασκόμηλου μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας stick φασκόμηλου. Το φασκόμηλο είναι ιδανικό για να καθαρίσει τις αρνητικές ενέργειες και ο κέδρος για να επαναφέρει τις θετικές ενέργειες.

Αιθέρια Έλαια:

Γεμίστε ένα μικρό μπολ με νερό και ρίξτε 3 σταγόνες Φασκόμηλο. Τοποθετήστε μέσα τον κρύσταλλο σας. Το Φασκόμηλο είναι ικανό να απελευθερώσει παλιές ενέργειες από την πέτρα σας, καθώς και να το καθαρίσει εντελώς από κάθε αρνητική ενέργεια. Αφήστε τον κρύσταλλο σας μέσα στο μπολ για 5 λεπτά  ή για 5 ώρες. μετά τοποθετήστε τον άνω σε ένα καθαρό πανάκι και αφήστε τον να στεγνώσει φυσικά. Τις ποικιλίες του Χαλαζία αφήστε τες μόνο για 5 λεπτά. Μπορείτε αντί για Φασκόμηλο να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο Ευκαλύπτου, Λεβάντας ή και τον συνδυασμό των τριών.

Άλλοι Μέθοδοι:
Το Reiki είναι μια αποτελεσματική και δυνατή μέθοδος καθαρισμού, δεδομένου ότι γνωρίζεται την συγκεκριμένη τεχνική. 
Με Auro Soma επίσης μπορείτε να καθαρίσετε όλους σας τους κρυστάλλους και τα κοσμήματα σας.
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους κρυστάλλους (Καρνεόλη, Χαλαζία) για να καθαρίσετε τις πέτρες σας και τα φυλαχτά σας.

-Επιλέξετε τη μέθοδο καθαρισμού που ταιριάζει σε εσάς και στον κρύσταλλο σας. όταν ολοκληρώσετε τον καθαρισμό ο κρύσταλλος σας είναι έτοιμος για να τον ενεργοποιήστε. Κρατήστε τον στα χέρια σας, νιώστε τις δονήσεις του, και σκεφθείτε τι ακριβώς ζητάτε από τον κρύσταλλο αυτό. Ζητήστε το, με ευγνωμοσύνη και πίστη και οραματιστείτε τον εαυτό σας να βιώνει όλες τις υπέροχες ενέργειες και ιδιότητες του. Σημαντικό κατά την διάρκεια της ενεργοποίησης είναι να είστε ήρεμοι, χαρούμενοι και να μην σας διακόψει κάποιος.

-Οι σκούροι κρύσταλλοι(Όνυχας μαύρος, Αχάτης, Γρανάτης) χρειάζονται καθάρισμα σε πιο τακτικά διαστήματα.
-Οι ενεργειακοί κρύσταλλοι(και τα κοσμήματα με κρυστάλλους) είναι αυστηρά προσωπικοί καθώς παίρνουν όλα τα χαρακτηριστικά του κατόχου τους και «δουλεύουν» με την ενέργεια του καθενός διαφορετικά. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να μην επιτρέπεται σε κανέναν να ακουμπάει ή να φοράει τον κρύσταλλο σας. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το αποφύγετε, χρειάζεται μετά να τον καθαρίσετε και να τον ενεργοποίησετε από την αρχή.
-Οι παραπάνω μέθοδοι καθαρισμού και ενεργοποίησης είναι κατάλληλοι και τους κρυστάλλους που είναι δεμένοι σε κόσμημα. 

 
 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s