Οι κυρώσεις δεν «λύγισαν» την Αγία Πετρούπολη – Στροφή σε ρώσους παραγωγούς και ασιατικές χώρες

Οι επιχειρήσεις σε κομβικούς τομείς όπως στο τομέα της μεταποίησης δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα λόγω του εμπάργκο εισαγωγών που επέβαλαν οι κυρώσεις της Δύσης, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολταβτσένκο σε συνέντευξη Τύπου στα ρωσικά ΜΜΕ.

«Γενικά οι επιχειρήσεις μας δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα. Μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως στα ναυπηγεία παρουσιάστηκαν ορισμένες ελλείψεις. Υπάρχει μια σειρά ανταλλακτικών μηχανικού και τεχνολογικού εξοπλισμού που προμηθευόμαστε από το εξωτερικό, τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες, τα οποία όμως μπορούμε να προμηθευτούμε από αλλού. Πάντα υπάρχει αντικαταστάτης! Προσανατολιζόμαστε σε χώρες – παραγωγούς που δεν υπέγραψαν τις κυρώσεις, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η παραγωγή», ανέφερε ο Πολταβτσένκο.
Πολλές ρωσικές περιφέρειες έχουν ήδη λάβει ενεργά μέτρα για την αντικατάσταση των προμηθειών ανταλλακτικών από άλλες πηγές, Σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκουν αρωγό την κυβέρνηση η οποία προχώρησε στην ενεργό χρηματοδότηση της αναβάθμισης της παραγωγής. Η ρωσική βιομηχανία προχωρά σε νέα ιεράρχηση των αναγκών και επικεντρώνεται στην παραγωγή ανταλλακτικών και εξοπλισμού μηχανημάτων σε νέους τομείς, ώστε να υπάρξει επάρκεια εκ των έσω και να συνεχίσουν την παραγωγή.
Οπως τόνισε ο κυβερνήτης της δεύτερης πρωτεύουσας της Ρωσίας, η Αγία Πετρούπολη προχωρά με επιτυχία στην αντικατάσταση πολλών εισαγωγών από ρώσους προμηθευτές, τονώνοντας την εγχώρια παραγωγή και ζήτηση. Σε άλλες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις στράφηκαν σε ασιατικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι πρόθυμες να βοηθήσουν τη Ρωσία, συνάπτοντας συμφωνίες για προϊόντα που έχουν αποκλειστεί από τις χώρες της Δύσης.  

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s