ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ (ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΣΧΕΣΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ)

 

ΚΡΙΟΣ

21 Μαρτίου – 20 Απριλίου
Ιδιότητα: Παρορμητικό
Στοιχείο: φωτιά
Αρχή: Ενεργό
Κυρίαρχος πλανήτης: Άρης.

Αντιπροσωπεύει το θάρρος, την πρωτοτυπία, τη δράση, τον εγωισμό, το δυναμισμό και το πάθος. Αγαπά την ελευθερία και την κατάκτηση. Στον Κριό αντιστοιχεί ο μύθος του Φρίξου και της Έλλης.
Αυτό που χαρακτηρίζει τους Κριούς, είναι το δυναμικό τους στυλ. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό ξεχειλίζουν από ζωτικότητα. Η ζωή για τους Κριούς, είναι μια καταπληκτική περιπέτεια: λατρεύουν την πρωτοτυπία και φροντίζουν πάντα να έχουν πολλή. Διψούν για νέες εμπειρίες, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση και έτσι η ζωή τους είναι πάντοτε γεμάτη από ενδιαφέρον. Ενώ οι άλλοι περιμένουν να τους παρουσιαστούν οι ευκαιρίες, ο Κριός πιστεύει ότι όλα εξαρτώνται απ’ αυτόν: η πρωτοβουλία και το επιχειρηματικό πνεύμα είναι δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Δεν είναι περίεργο που ο ρωμαλέος Κριός είναι τόσο ορμητικός και ασυγκράτητος στη συμπεριφορά του. Η ενεργητικότητα είναι γι’ αυτόν η ίδια του η ζωή. Πάντα ενθουσιάζεται για ό,τι ή όποιον τον απασχολεί και δείχνει να ξεχνάει όλα τα υπόλοιπα. Η ειλικρίνεια είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό της φύσης του Κριού. Ενεργητικότητα, αυτοπεποίθηση και φιλοδοξία είναι τα δυνατά του σημεία που τον φέρνουν πάντα μπροστά στο κυνήγι της επιτυχίας, θαρραλέος έως παράτολμος, ο Κριός Είναι πάντα έτοιμος να ρισκάρει για να πετύχει το σκοπό του: σε καιρό πολέμου, τα περισσότερα μετάλλια ανδρείας θα τα πάρουν Κριοί. Πρωτοπόρος στις εξερευνήσεις, θα πάει όπου κάνεις μέχρι τώρα δεν τολμούσε: είναι κρίμα, που τώρα πια δεν υπάρχουν στον πλανήτη μας ανεξερεύνητες περιοχές να ανακαλύψουν οι πρωτοπόροι του ζωδιακού κύκλου, οι Κριοί.
Σχετικά με την πνευματικότητα των Κριών: έχουν φαντασία και μπορεί να φανούν ιδιαίτερα δημιουργικοί μερικές φορές, αλλά ποτέ δεν ασχολούνται με το βάθος των πραγμάτων. Είναι πολύ ανυπόμονοι για να καθίσουν να συλλογιστούν για οτιδήποτε. Έτσι και σχηματίσουν γνώμη για κάτι, δεν αλλάζουν με τίποτα και θα επιμείνουν σταθερά στη θέση τους: δεν έχουν όμως επιχειρήματα και δεν μπορούν να συμμετάσχουν με επιτυχία σε συζήτηση επιπέδου. Βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα, η κρίση τους συχνά δεν είναι σωστή και δεν τους αρέσει να τους το λένε. Είναι γεγονός ότι οι Κριοί βλέπουν τα πράγματα μόνο από τη δική τους άποψη γιατί είναι τόσο απασχολημένοι με τα δικά τους, που δεν τους μένει καιρός για τα υπόλοιπα.
Στους Κριούς δεν υπάρχει υστεροβουλία: μιλάνε ειλικρινά και κάνουν πάντα γνωστά τα κίνητρα τους. Θεωρούν ότι προσβάλλεται η αξιοπρέπεια τους αν χρησιμοποιήσουν πλάγιες μεθόδους για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Δυστυχώς όμως, το τακτ δεν είναι κάτι που τους χαρακτηρίζει: είναι τόσο ειλικρινείς που παύουν να είναι ευγενείς. Με την ταχύτητα που τους χαρακτηρίζει, θα πουν πιο πολλά απ’ όσα εννοούν – και θα δυσκολευτούν να ζητήσουν συγγνώμη. Από την άλλη μεριά όμως, ένας Κριός δεν κρατάει κακία, ούτε είναι εκδικητικός. Συναισθηματικά είναι πολύ τρυφερός, ερωτεύεται με πάθος και είναι: πάντα πιστός στους ανθρώπους που σέβεται και αγαπά. Δεν είναι όμως καθόλου ανεκτικοί – οι Κριοί είναι αυστηροί με τους άλλους. Πάνω απ’ όλα, δεν ανέχονται την αδυναμία: είναι ό,τι τους ενοχλεί περισσότερο. Σέβονται τους ανθρώπους που τολμούν να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι τους και δεν ασχολούνται καθόλου με όσους δειλιάζουν. Υπάρχει στον Κριό μια πολύ ρομαντική πτυχή: ερωτεύεται κεραυνοβόλα και εξιδανικεύει το αντικείμενο των συναισθημάτων του. Είναι ο χαρακτήρας του ανθρώπου που θα αποφασίσει μέσα σε μια στιγμή να παντρευτεί. Αλλά, με βάση τα όσα είπαμε για το χαρακτήρα του Κριού, δεν είναι περίεργο γιατί οι σχέσεις τον ακολουθούν ταραγμένη πορεία. Είναι υπερβολικά κυριαρχικός και κτητικός απέναντι στο στενό του περιβάλλον.
Ο Κριός κινδυνεύει περισσότερο απ’ ό,τι τ’ άλλα ζώδια να πάθει ατύχημα. Αλλά, τα ατυχήματα που παθαίνει είναι συνήθως αποτέλεσμα αμέλειας, βιασύνης και ενσυνείδητης αδιαφορίας για τα μέτρα προστασίας που θα έπρεπε να είχε πάρει. Του αρέσει να χρησιμοποιεί εργαλεία και παρότι πιάνουν τα χέρια του, καταφέρνει και πάλι να παθαίνει ατυχήματα. Επίσης του αρέσει να χειρίζεται όπλα – δίνει μεγάλη σημασία στην ικανότητα του αυτή. Πάνω απ’ όλα, του αρέσουν τα σπορ. ιδιαίτερα τα πιο επικίνδυνα από αυτά. θα συναντήσετε τον Κριό οπουδήποτε υπάρχει ενεργητικό αγώνισμα, και σίγουρα, αργά ή γρήγορα, θα καταφέρει να τραυματιστεί στο κεφάλι ή το πρόσωπο. Προσοχή όμως αν σας ζητήσει να χορέψετε· ο χορός δεν είναι το στοιχείο του και τα πόδια σας ίσως κινδυνέψουν λίγο από τον αδέξιο καβαλιέρο σας.
Οι Κριοί λατρεύουν τα ταξίδια: προτιμούν τα ήρεμα μέρη που προσφέρονται για εξερεύνηση. Τους αρέσει ο καθαρός αέρας και όταν βρίσκονται στο σπίτι τους έχουν ακόμα και εποχές με κρύο, τα παράθυρα ανοιχτά. Ευτυχώς, θα υπάρχει αρκετή ζέστη μέσα στο σπίτι για να καταπολεμήσει τα ρεύματα που δημιουργούνται – μια και ο Κριός λατρεύει τη ζεστασιά τόπο όσο και τον καθαρό αέρα. Είναι ο άνθρωπος που προτιμά να κάθεται στο τζάκι, παρά δίπλα στο καλοριφέρ.

Και γιατί όχι, άλλωστε, ο Κριός ανήκει στα ζώδια της φωτιάς και πάντα θα υπάρχει κάτι να τον τραβάει κοντά στις φλόγες ενός αναμμένου τζακιού.

 
ΤΑΥΡΟΣ

21 Απριλίου – 20 Μαΐου
Ιδιότητα: Σταθερό
Στοιχείο: Γη
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Αφροδίτη.

Αντιπροσωπεύει την σταθερότητα, την αποφασιστικότητα, την πίστη, την καλαισθησία, τη μεγαλοπρέπεια. Αγαπά την πολυτέλεια, έχει δυνατή θέληση και μεγάλη αντοχή.
Στον Ταύρο, αντιστοιχεί ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία.
Ο Ταύρος που ξέρουμε από τις ταυρομαχίες και το μεγαλόπρεπο ζώο, που ήρεμα, ξεκουράζεται ακίνητο, είναι, όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο – οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αν είστε αρκετά έξυπνοι, ώστε να μην προκαλείστε την οργή του, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Γιατί ο Ταύρος είναι από τη φύση του γαλήνιος. Αν αμφιβάλλετε γι’ αυτό, προσέξτε πόσο υπομονετικά ακολουθεί πάντα το κοπάδι του. Δεν υπάρχει σ’ αυτόν ίχνος νευρικότητας – αλλά αυτό οφείλεται στο ότι κάπου κοντά του υπάρχει κάποιος άλλος, που του αφήνει τα απαραίτητα περιθώρια ελευθερίας. Τα ίδια κύρια χαρακτηριστικά έχουν και οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό. Οι Ταύροι είναι από τη φύση τους ήρεμοι και αξιαγάπητοι άνθρωποι και τους αρέσει να συνυπάρχουν αρμονικά με τους άλλους. Ποτέ δεν θα προκαλέσουν καυγάδες – το αντίθετο, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τους αποφύγουν. Βέβαια καλό είναι να μην κάνουμε κατάχρηση της υπομονής τους, γιατί τότε τα πράγματα αγριεύουν. Αν ένας Ταύρος θυμώσει ή πληγωθεί, θα αργήσει να συγχωρέσει και θα αργήσει ακόμη περισσότερο να ξεχάσει αυτό που συνέβη. Έναν Ταύρο που έχει θυμώσει, θα τον δούμε να κουνά ασυναίσθητα νευρικά τα πόδια του τα οποία συνήθως είναι μικρά αναλογικά με το σώμα του.
Ο Ταύρος είναι σταθερό ζώδιο – ανήκει στα ζώδια της γης. Οι συνήθειες, η συμπεριφορά και η εμφάνιση του είναι πολύ προσεγμένες. Δεν κάνει τίποτε από παρόρμηση της στιγμής και δεν αλλάζει κάτι στη ζωή του όταν είναι ευχαριστημένος απ’ αυτό. Σταθερός στις απόψεις του, είναι πολύ πρακτικός στη ζωή του. Ο Ταύρος δεν κάνει ποτέ άπιαστα όνειρα, ούτε ζητάει τα αδύνατα: κάθε φιλοδοξία του θα βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του μια και ο Ταύρος είναι ρεαλιστής, τουλάχιστον σ’ ότι αφορά την υλιστική πλευρά της ζωής. Σ’ αυτό τον τομέα, οι Ταύροι έχουν πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση της ιεραρχήσεως των αξιών.
Παρ’ όλα αυτά, ο πλανήτης που κυβερνά τον Ταύρο είναι η Αφροδίτη και η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης. Σε ότι αφορά τα ερωτικά ζητήματα, εδώ βρίσκεται η ρομαντική πλευρά του Ταύρου. Ευτυχώς, δεν χάνει τον έλεγχο: παρότι θα μπορούσε να ερωτευτεί κάποιον εντελώς ακατάλληλο γι’ αυτόν, όταν έρθει η ώρα να επισημοποιήσει το δεσμό του, το αισθητήριο του θα τον συμβουλέψει να μην το κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ταύροι είναι οι ψυχροί υπολογιστές που θα πουλήσουν την αγάπη για το χρήμα ή την κοινωνική θέση, αλλά περισσότερο ότι είναι συνήθως, αρκετά τυχεροί και συναντούν τελικά κάποιον, με τον οποίο να ταιριάζουν και στην καθημερινότητα της ζωής. Αυτός είναι ο λόγος που τα διαζύγια είναι σπάνια, ανάμεσα στους Ταύρους: ποτέ δεν παντρεύονται βιαστικά, γι’ αυτό και σπάνια μετανιώνουν. Παρότι ζητούν από το σύντροφο τους απόλυτη αφοσίωση, δεν αντιστέκονται στον πειρασμό να φλερτάρουν λίγο, πότε – πότε. Αυτό είναι όμως κάτι, χωρίς ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτούς. Είναι τελικά, πολύ πιστοί.
Δεν τους αρέσει ιδιαίτερα να ρισκάρουν σε επιχειρήσεις, μια και είναι πολύ προσεκτικοί. Αυτό, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα επιτυχίας τους, αφού, έτσι, δεν εξαντλούν τις δυνατότητες τους και δεν δίνουν στον εαυτό τους την ευκαιρία ν’ ανακαλύψει ότι έχει τελικά, πιο πολλές ικανότητες απ’ όσες νομίζει. Ο Ταύρος είναι ικανός να κάνει καταπληκτικά παζάρια – έχει βέβαια, και την απαραίτητη υπομονή. Όταν ο Ταύρος αναλάβει κάτι παρόμοιο, είναι σίγουρο ότι θα πετύχει με τον καλύτερο τρόπο το σκοπό του. Από την άλλη μεριά, αν και δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που κάνει πειράματα, είναι αυτός που θα βάλει σε σταθερή βάση τις «πειραματικές» ιδέες άλλων και θα τις εφαρμόσει. Επίσης, σε ένα Ταύρο ταιριάζουν ανώτερες θέσεις: καταφέρνει πάντα να τα πάει καλά με τους υφισταμένους του, γιατί παρότι είναι αυστηρός, δεν είναι κυριαρχικός.
Οι Ταύροι προτιμούν να τους προσφέρει η δουλειά τους σταθερή πρόοδο και μακροχρόνια ασφάλεια. Το ζώδιο τους έχει άμεση σχέση με το χρήμα – και οι Ταύροι είναι άσσοι στα οικονομικά. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί απ’ αυτούς γίνονται τραπεζίτες ή οικονομολόγοι. Ο Ταύρος κάνει πάντα καλές επενδύσεις. Μια από τις πρώτες επενδύσεις ενός Ταύρου είναι ένα σπίτι δικό του, κατά προτίμηση με κήπο. Πολλοί Ταύροι ασχολούνται και επαγγελματικά με τον κατασκευαστικό τομέα, είτε σαν εργολάβοι οικοδομών, είτε σαν μεσίτες, αρχιτέκτονες ή διακοσμητές.
Το φάσμα των επαγγελμάτων, που είναι πιο πιθανό να έλκει έναν Ταύρο, περιλαμβάνει τις βιομηχανίες μόδας και ομορφιάς, καθώς και τις καλές τέχνες (πολλοί έχουν σημαντικό μουσικό ταλέντο και είναι σπάνιο να υπάρξει Ταύρος χωρίς ευαίσθητο μουσικό αισθητήριο – ένας Ταύρος ποτέ δε θα λυπηθεί να πληρώσει για μια καλή παράσταση όπερας ή ένα κοντσέρτο). Καθώς ο Ταύρος είναι ζώδιο της γης, η γεωργία και η κηπουρική σίγουρα θα τον τραβάει. Λατρεύει την εξοχή και ξέρει να χαίρεται τις ομορφιές της.
Η οικογενειακή ζωή σημαίνει πολλά για τους Ταύρους και της δίνουν μεγάλη σημασία. Δεν τα πάνε πάντα καλά με τους συγγενείς τους – αλλά στέκονται σταθερά δίπλα τους, όταν τους χρειαστούν. Βέβαια, αν έχετε ένα συγγενή Ταύρο, μην περιμένετε ότι τα πράγματα μ’ αυτόν θα είναι εύκολα. Χρήματα θα σας δανείσει, αλλά μόνο όπως θα έκανε και για οποιονδήποτε άλλο, στα πλαίσια μιας σωστής επένδυσης, Ο Ταύρος μπορεί να συνδυάζει δεξιοτεχνικά το συναίσθημα με τη δουλειά, όσο βέβαια αυτά τα δύο μπορούν να βρίσκονται σε ισορροπία.
Οι Ταύροι καταφέρνουν να δημιουργούν στο σπίτι τους μια άνετη και γοητευτική ατμόσφαιρα για τον εαυτό τους και την οικογένεια τους. Δεν μπορούν να υπομείνουν την πολύ μοντέρνα επίπλωση, ούτε το αυστηρό στυλ. Αν η επίπλωση είναι μοντέρνα, θα πρέπει να είναι επίσης, πολύ ευχάριστη. Οι Ταύροι προτιμούν γενικά, τα γερά, ανθεκτικά έπιπλα, μια και γεροί και δυνατοί είναι οι ίδιοι. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, πρέπει να πούμε ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο προτιμούν τα βαριά έπιπλα είναι διότι τους δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας, που τους αρέσει.
Στο σπίτι ενός Ταύρου, θα βρείτε πολλά φυτά – αγαπά ιδιαίτερα τα λουλούδια. Ακόμα κι όταν μένει στην καρδιά της πόλης, θα βρει τρόπο να ζει κοντά στη φύση: κοντά στην πολυκατοικία του, θα υπάρχει πλατεία ή πάρκο ή τουλάχιστον, κάποια δέντρα και φυτά. Αν και αυτό είναι αδύνατο, τότε σίγουρα, τα κάγκελα του μπαλκονιού του θα είναι βαμμένα πράσινα, στο χρώμα της φύσης.

Ο λαιμός και οι λεμφαδένες του λαιμού είναι τα ευαίσθητα σημεία ενός Ταύρου. Είναι ένα πολύ γόνιμο ζώδιο, γι’ αυτό οι γυναίκες Ταύροι θα πρέπει να αισθάνονται τυχερές, που στην εποχή μας υπάρχουν τόσο αποτελεσματικές αντισυλληπτικές μέθοδοι. Η φυσιογνωμία των ανθρώπων του ζωδίου αυτού, θυμίζει κάτι από τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης: μεγάλα, εκφραστικά μάτια και ωραίος, γεμάτος, λαιμός.

 
ΔΙΔΥΜΟΙ

21 Μαΐου – 20 Ιουνίου
Ιδιότητα: Μεταβλητό
Στοιχείο: Αέρας
Αρχή: Ενεργό
Κυρίαρχος πλανήτης: Ερμής.

Αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, την προσαρμοστικότητα, την κίνηση, τη διπλωματία και την ευφυΐα. Έχει νεανική εμφάνιση και κλίση στο γράψιμο.
Στους Διδύμους αντιστοιχεί ο μύθος του Δία και της Λήδας.
Ο Ερμής, που περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο πιο γρήγορα απ’ ότι οι άλλοι πλανήτες, επιδρά στους Διδύμους, το ζώδιο που έχει να κάνει με την επικοινωνία. Ο τύπος του ανθρώπου, που ανήκει στους Διδύμους είναι κατά κανόνα, εύθυμος, άστατος και πνευματώδης. Αισθάνεται την ανάγκη της συνεχούς εναλλαγής και του αρέσει, πάντα, να κινείται γρήγορα. Το μέσο μεταφοράς, που προτιμούν, είναι όπως ίσως μαντέψατε, το αεροπλάνο. Μήπως δεν ήταν, άλλωστε ο Ερμής αγγελιοφόρος των θεών; (Οι Δίδυμοι είναι ένα ζώδιο του αέρα).
Αθεράπευτα περίεργοι, καταγράφουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους και είναι πάντα έτοιμοι να βάλουν ένα χεράκι στις δουλειές των άλλων. Ένας Δίδυμος ενοχλείται όταν βρίσκεται έξω από τα πράγματα, καθώς και όταν ανακαλύψει ότι άλλοι άνθρωποι είναι πιο ενήμεροι απ’ αυτόν, για ότι συμβαίνει γύρω του. Έχει γρήγορη αντίληψη και αρπάζει γρήγορα ευκαιρίες, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε καθετί καινούριο γι’ αυτόν. Διακρίνεται νια την προσαρμοστικότητα και την ευστροφία του – δεν βάζει, όμως, σταθερούς στόχους και δεν συγκεντρώνεται ιδιαίτερα σ’ αυτούς. Αυτό το τελευταίο πρέπει να το προσέξει, γιατί, παρότι είναι πανέξυπνος και διαθέτει περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες απ’ ότι αρκετά άλλα ζώδια, μπορεί οι ικανότητες του να πάνε χαμένες, διαχέοντας τον εαυτό του σε πολλές, διαφορετικές κατευθύνσεις. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουν, είναι να μην κολλήσουν στις μικρολεπτομέρειες του θέματος που τους απασχολεί και παρασυρθούν απ’ αυτές.
Η αγάπη της επικοινωνίας οδηγεί σε καλλιέργεια της γλώσσας και οι Δίδυμοι, που λατρεύουν το διάβασμα, είναι ικανοί να εκφράζονται ζωντανά και έξυπνα· έχουν επίσης, υπέροχη αίσθηση του χιούμορ. Το χιούμορ και η ευγλωττία τους θα σας ενθουσιάσει, τουλάχιστον αρχικά. Αναπόφευκτα, όμως, έρχεται η ώρα που θα βαρεθείτε να τους ακούτε να μιλάνε συνέχεια. Μην εντυπωσιαστείτε όταν σας μιλούν για κάποιο θέμα με ύφος ειδικού – οι πιθανότητες είναι ότι μάλλον έχουν επιφανειακές γνώσεις γι’ αυτό. Οι Δίδυμοι θέλουν να εντυπωσιάζουν και απεχθάνονται να παραδέχονται την άγνοια τους, όταν καλούνται να επιδείξουν τις γνώσεις τους. Σ’ αυτό οφείλεται και η τάση που έχουν να παραποιούν τα γεγονότα, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει λόγος. Σίγουρα. ένας Δίδυμος δεν θα δυσκολευτεί να πει ψέματα όταν θα χρειαστεί να ξεφύγει από ένα πρόβλημα. Όταν, όμως, χρησιμοποιεί δημιουργικά τη φαντασία του, μπορεί να κάνει θαύματα, σ’ όλους τους τομείς. Έχει έμφυτη ικανότητα να γεννά νέες ιδέες.
Μην προσπαθήσετε να πείσετε ένα Δίδυμο ότι έχει άδικο – η κουβέντα σας θα οδηγήσει μόνο σε σύγχυση, μια και αυτός θα σας παρασύρει επιδέξια, τη στιγμή ακριβώς που θα νομίσετε ότι αποδείξατε πως έχετε δίκιο. Οι Δίδυμοι είναι πολύ γοητευτικοί όταν θέλουν, παρότι συχνά γίνονται υπερβολικοί στα κομπλιμέντα τους και ενθουσιάζονται με το παραμικρό. Μπορούν, όμως να γίνουν και πολύ σαρκαστικοί: είναι η άμυνα τους, όταν πειραχτούν. Κατά κανόνα, παρά την έμφυτη ενεργητικότητα τους. οι Δίδυμοι δεν συνηθίζουν να ασκούν σωματική βία εναντίον όσων προκαλούν το θυμό τους. Δεν θα σηκώσουν το χέρι τους εύκολα, ούτε θα δείξουν επιθετικότητα άμεσα, ούτε θα σπάσουν πάνω στα νεύρα τους, πιάτα, ή άλλα αντικείμενα, θα βρουν όμως έναν τρόπο να ξεσπάσουν, μέσα από μια κουραστική δουλειά την οποία θα κάνουν με επιδεικτικό θόρυβο. Έτσι, βρίσκουν, έμμεσα, τον τρόπο να σας εκφράσουν τα συναισθήματα τους.
Δεν είναι σωστό να εμπιστεύεται κανείς ένα Δίδυμο σε καταστάσεις ανάγκης, γιατί έχουν υπερευαίσθητο νευρικό σύστημα, που διαλύεται από το άγχος. Σε τέτοιες στιγμές, αντί να βοηθήσουν, μπορεί να εμφανίσουν σημεία υστερίας. Από την άλλη μεριά, είναι αρκετά ικανοί να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα – ας μην ξεχνάμε ότι ανήκουν σε διπλό ζώδιο. Ο δυϊσμός αυτός φαίνεται και με άλλους τρόπους: με την ασυνέπεια τους – αλλάζουν γνώμη, σκοπούς και διαθέσεις από τη μια στιγμή στην άλλη: το σύμβολο τους. οι Δίδυμοι, δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους. αλλά διαφέρουν και ως προς το φύλο, μ’ αυτόν τον τρόπο δείχνεται η συνεργασία του μυαλού με το συναίσθημα, που παρατηρείται στους Διδύμους. Όταν ενδίδουν στα συναισθήματά τους, δρουν με βάση το ένστικτο τους. Άλλες φορές, θα είναι ήρεμοι, υπολογιστές, ορθολογιστές και αντικειμενικοί. Δεν έχουν, γενικά την τάση να πέφτουν σε βαθύς συλλογισμούς, ή να βιώσουν για πολύ, έντονα συναισθήματα για κάποιον ή για κάτι.
Η έλλειψη συναισθηματικού βάθους τους διευκολύνει να χειρίζονται άνετα τις προσωπικές τους σχέσεις. Καθώς είναι φιλικοί και κοινωνικοί, κάνουν εύκολα γνωριμίες και φίλιες – αλλά δεν προσκολλώνται με πάθος, γιατί δεν έχουν ανάγκη συναισθηματικής ασφάλειας. Στην πραγματικότητα, όταν μια φιλική σχέση αρχίζει να γίνεται πολύ δεσμευτική γι’ αυτόν, θα βρει τρόπο να ξεφύγει. Του αρέσει να φλερτάρει και συνήθως, έχει αρκετά τόξα στην ερωτική του φαρέτρα. Παρ’ όλα αυτά. οι άνθρωποι για τους οποίους ενδιαφέρεται περισσότερο είναι πιθανώς οι συγγενείς του, αν και ένας Δίδυμος δεν θα αφήσει ποτέ τους οικογενειακούς δεσμούς να περιορίσουν την ελευθερία του. Όσο για τις φιλίες, δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν κάτι δεν πάει καλά, δεν χάνουν χρόνο να σκέφτονται τους χαμένους φίλους, όταν υπάρχουν κοντά τους τόσοι ενδιαφέροντες άνθρωποι για να κάνουν παρέα. Παρ’ όλα αυτά, θα φροντίσουν να κρατήσουν την επαφή τους με τους συγγενείς που βρίσκονται μακριά: οι Δίδυμοι είναι ικανοί να χαλάσουν μια περιουσία σε χαρτί αλληλογραφίας, γραμματόσημα και τηλεφωνήματα.
Η ζήλια δεν χαλάει τις φιλίες τους, τους έρωτές τους ή τις οικογενειακές σχέσεις των Διδύμων. Ζηλεύουν – αλλά μόνο τα πνευματικά χαρίσματα των άλλων.
Αναφέραμε ότι οι Δίδυμοι δεν έχουν ανάγκη συναισθηματικής ασφάλειας – στην πραγματικότητα δεν έχουν ανάγκη κανενός είδους ασφάλειας. Γι’ αυτούς, σημαίνει στασιμότητα – και είναι ό,τι ακριβώς δεν μπορούν να ανεχτούν με τίποτε. Έτσι, η ζωή τους προχωράει μέσα σε διαφορετικούς και ασύνδετους, μεταξύ τους, δρόμους. Σίγουρα, καλύπτουν μεγαλύτερη απόσταση απ’ ότι πολλοί άλλοι, αλλά συχνά έχουν λίγα επιτεύγματα να επιδείξουν, εκτός από συσσώρευση τεράστιας εμπειρίας.
Σε τι επαγγέλματα διακρίνεται ένας Δίδυμος; Με τον υψηλό δείκτη ευφυΐας που έχει, του ταιριάζουν, συνήθως, δουλειές που χρειάζονται υψηλό επίπεδο διανοητικών ικανοτήτων. Τους ταιριάζουν επαγγέλματα εκπαιδευτικών, καθώς
και ότι έχει σχέση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Ερμής ήταν ο θεός του εμπορίου και οι Δίδυμοι βρίσκουν το στοιχείο τους στο εμπόριο: είναι τέχνη, γι’ αυτούς. Επίσης, τους αρέσει ότι έχει συχνές αλλαγές, ποικιλία και ευκαιρίες για συναναστροφές με άλλους ανθρώπους. Δεν δυσκολεύονται να κερδίσουν τα χρήματα που τους χρειάζονται, μια και τα καταφέρνουν σχεδόν σ’ όλους τους τομείς. Προτιμούν, συνήθως, να ασχολούνται λίγο και με πολλές δουλειές ταυτόχρονα.
Οι Δίδυμοι – και των δυο φύλων – είναι αδύνατοι, με μακριά άκρα, λεπτά δάκτυλα και μεγάλο μέτωπο. Είναι έξυπνοι, γοητευτικοί, με καλοσχηματισμένα χαρακτηριστικά. Όταν μιλούν, συνήθως κάνουν χειρονομίες, για να δώσουν έμφαση στα λόγια τους. Η έκφραση του προσώπου τους. είναι επίσης, πολύ ζωντανή. Είναι ακούραστοι και δεν μπορούν ποτέ να χαλαρώσουν εντελώς. Όταν σκέφτονται, θα τους δείτε να παίζουν με το στυλό τους ή κάποιο άλλο μικρό αντικείμενο. Τους αρέσει το περπάτημα, το τρέξιμο και το τένις.
Η υγεία τους εξαρτάται κυρίως, από την κατάσταση του νευρικού τους συστήματος, το οποίο είναι υπερευαίσθητο. Το άγχος μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα γι’ αυτούς. Το μέρος του σώματος, που συνδέεται με το ζώδιο αυτό είναι το αναπνευστικό σύστημα, το οποίο θα πρέπει οι Δίδυμοι να προσέχουν περισσότερο. Ένας άστατος Δίδυμος μπορεί επίσης να έχει προβλήματα με το γαστρεντερικό του σύστημα, αν δεν φροντίσει να τρώει σε τακτικές ώρες τα γεύματα του. Χρειάζεται πάντα καθαρό αέρα κι αυτό Θα πρέπει να το λάβει υπόψη του, όταν είναι ν’ αποφασίσει για το είδος της δουλειάς του.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ


21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου
Ιδιότητα: Παρορμητικό
Στοιχείο: Νερό
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Σελήνη.

Αντιπροσωπεύει την ευαισθησία, το συναίσθημα, τη διαίσθηση, τη στοργή, την επιμονή. Αγαπά την οικογένεια και είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός.
Στον Καρκίνο, αντιστοιχεί ο μύθος της Ήρας και του Ηρακλή.
Ο Καρκίνος είναι το σημείο του ζωδιακού κύκλου που συνδέεται με το σπίτι και την οικογενειακή ζωή. Η Σελήνη που επιδρά έντονα πάνω του, συνδέεται με τη μητρότητα. Οι οικογενειακοί δεσμοί είναι πολύ σημαντικοί για τους Καρκίνους και είναι βασικό γι’ αυτούς να ζουν μέσα σε μια ασφαλή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Το κορίτσι Καρκίνος θα είναι ευχαριστημένο, αν μάθει από τη μητέρα της όλα όσα έχουν σχέση με το νοικοκυριό. Το αγόρι Καρκίνος σέβεται τη μητέρα του και δεν θεωρεί υποτιμητικό γι’ αυτό το να βοηθήσει λίγο στις δουλειές του σπιτιού. Αν μεγαλώσουν σε ευχάριστη οικογενειακή ατμόσφαιρα, δεν θα βιαστούν να την αφήσουν: ο μόνος λόγος για να φύγουν νωρίς απ’ αυτή, είναι μια πολλά υποσχόμενη καριέρα. Αν όμως έχουν περάσει δυσάρεστα παιδικά χρόνια, θα προσπαθήσουν να φτιάξουν το δικό τους σπιτικό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν τους απασχολεί η πολυτέλεια – τα ακριβά σπίτια και τα ωραία έπιπλα δεν έχουν σημασία γι’ αυτούς. Αλλά, όσο φτωχικό κι αν είναι – στη χειρότερη περίπτωση – το σπίτι τους, υπάρχει κάτι σ’ αυτό, που γοητεύει όλους όσους έχουν την τύχη να είναι καλοδεχούμενοι εκεί.
Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του νερού. Ο κυβερνήτης του είναι η δορυφόρος Σελήνη και επηρεάζει τα υγρά στοιχεία του σώματος. Είναι ένας χαρακτήρας μαλακός, επισφαλής, συνετός, υπερήφανος, ανεξάρτητος, ευμετάβλητος, εραστής της πρωτοτυπίας και των ταξιδιών, αδυναμία προς το χρήμα και στα αποκτήματα, προσκόλληση προς την οικογένεια και τους γονείς, έχει ευαισθησία προς την τέχνη και στο ψυχικό του κόσμο.
Οι Καρκίνοι έχουν πρόσωπο στρόγγυλο σα φεγγάρι και το δέρμα τους είναι λευκό σαν την σελήνη. Υποφέρουν στη ζωή τους από γαστρικά έλκη και από παθήσεις των αδένων. Πολλές φορές οι Καρκίνοι φαίνεται ότι έχουν σκληρό καβούκι αλλά κάτω από αυτό κρύβεται ένα πολύ ευαίσθητο άτομο. Οι δουλείες που αγαπούν πολύ είναι η μαγειρική και ότι έχει σχέση με την τροφοδοσία του κοινού (κοινωνικά επαγγέλματα, καλλιτέχνες, βουλευτές).
Διάσημοι Καρκίνοι είναι ο Λόρδος Νόρθκλιφ, Νέλσον Ρόκφελλερ, Έρνεστ Χεμινγουαιη, Ρέμπραντ, Καλβίνος, στρατηγός Ντάγκλας Μακ Άρθουρ, Μέγας Αλέξανδρος, Γιούλ Μπρύνερ και ο Μάικλ Τοντ.
Οι Καρκίνοι έχουν μέσα τους αναπτυγμένο το αίσθημα της οικονομίας για αυτό γίνονται και πολλοί καλοί οικονομολόγοι. Ένας κλασικός οικονομολόγος Καρκίνος είναι ο αγαπημένος των παιδιών Σκρουτζ Μακ Ντακ. Οι Καρκίνοι είναι λάτρες ακόμα και στο κουδούνισμα των χρημάτων. Η σπατάλη κατά την γνώμη τους είναι έγκλημα και τα τρόφιμα αντιπροσωπεύουν για αυτούς την ασφάλειά του. Και η σκέψη μόνο της πείνας τους προκαλεί φόβο.
  Το σπίτι των Καρκίνων είναι πάντα καθαρό και γεμάτο λουλούδια. Για αυτούς ότι παλιό είναι πολύτιμο και ωραίο. Είναι λάτρεις της θάλασσας για αυτό πάρα πολλοί γίνονται ναύτες καπετάνιοι κ.τ.λ. Στην προκειμένη περίπτωση ο τύπος ανθρώπου που θα μπορούσε να κάνει οικογένεια με έναν καρκίνο είναι ο Αιγόκερως, το απέναντι σπίτι που θα παρέχει στον κατά βάθος ανασφαλή Καρκίνο αυτό που του λείπει, την ασφάλεια.
Δυστυχώς, δεν θα είναι πολύ εύκολο να σε καλέσουν σπίτι τους: προτιμούν να διαφυλάξουν το άδυτο τους από τα περίεργα μάτια ξένων. Ακόμα και οι διπλανοί γείτονες καταλαβαίνουν γρήγορα ότι δεν θα μπορούν εύκολα να πηγαίνουν για καφέ στο σπίτι των Καρκίνων. Μην περιμένετε να σας δανείσει εύκολα ένας Καρκίνος: σιχαίνεται να αποχωρίζεται, έστω και για λίγο τα πράγματα που του ανήκουν. Δεχτείτε αμέσως μια πρόσκληση για γεύμα στο σπίτι του, όταν σας καλέσει: θα σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να γίνετε ένας πολύ καλός φίλος του. Βέβαια, το τελικό τεστ Θα το περάσετε μέσα στο σπίτι του. Όταν μπείτε σ’ αυτό, θα προσέξετε ότι θα βρεθείτε κάτω από την ερευνητική ματιά της οικογένειας – κι αν δεν τα πάτε καλό τότε, η σχέση σας με τον Καρκίνο θα σταματήσει εδώ. Αν όμως «εγκριθείτε», τότε θα είστε έτοιμος να γίνετε κι εσείς ένα μέλος της οικογένειας – γεγονός που, όπως θ’ ανακαλύψετε αργότερα, εκτός από υπέρ, Θα έχει και κάποια κατά.
Ένα από τα πιο συμπαθητικά προσόντα των Καρκίνων είναι ο τρόπος που προσέχουν τους ηλικιωμένους συγγενείς, ιδιαίτερα τους γονείς τους. Ότι και να γίνει στη ζωή τους, θα είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν στέγη και προστασία στον ηλικιωμένο πατέρα ή μητέρα τους. Οι άνδρες Καρκίνοι νιώθουν τα ίδια προστατευτικά συναισθήματα που έχουν για τη μητέρα τους και για όλες τις γυναίκες της οικογένειας. Ο άνδρας που θα παίζει με την καρδιά μιας γυναίκας, με αδερφό, πατέρα ή θείο Καρκίνο – θα το πληρώσει ακριβά. Η γυναίκα, που θα ερωτευθεί έναν Καρκίνο, θα πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι θα είναι πάντα, δεύτερη στην καρδιά του, μετά τη μητέρα του. Αλλά μπορεί να είναι σίγουρη ότι ένας καλός γιος γίνεται πάντα, καλός σύζυγος και πατέρας. Η φύση του Καρκίνου είναι έντονα θρησκευτική – αυτό προέρχεται από την πίστη ότι σημασία στη ζωή δεν έχει η διαρκής προσπάθεια απόκτησης υλικών αγαθών, αλλά η ίδια η ζωή: το παραπάνω είναι από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου. Ένας Καρκίνος παίρνει πάντα στα σοβαρά τους όρκους του γάμου και προτιμάει συνήθως την θρησκευτική τελετή από τον πολιτικό γάμο.
Για τους Καρκίνους, ο γάμος δεν ολοκληρώνεται χωρίς τη χαρά των παιδιών. Οι φοβίες, που ίσως αναστέλλουν άλλα ζώδια, σχετικά με την απόκτηση πολλών παιδιών, τους είναι άγνωστες: δεν σταματούν στο ένα ή τα δύο παιδιά, θα κάνουν, με την καρδιά τους, θυσίες για να μορφώσουν τα παιδιά τους και θα τους δείξουν μεγάλη αγάπη και προσοχή – υπάρχει, όμως ο φόβος να γίνουν κτητικοί απέναντι τους. Ο άνδρας Καρκίνος δεν θα χαρεί ιδιαίτερα όταν κάποιος άλλος άνδρας πάρει την κόρη του μέσα από τα χέρια του. Η γυναίκα Καρκίνος είναι σίγουρη ότι καμιά γυναίκα δεν είναι άξια για το γιο της.
Οι Καρκίνοι έχουν έντονο πατριωτικό συναίσθημα και θαυμάζουν έντονα τα σεβαστά δημόσια πρόσωπα ή όσους έχουν πετύχει κατορθώματα που συγκινούν τη ρομαντική πλευρά του εαυτού τους. Δεν τους αρέσουν οι συγκρίσεις: σιχαίνονται να τους θυμίζεις τις ομοιότητες τους με τον κάβουρα, που υπάρχει σαν σύμβολο του ζωδίου τους. Ο κάβουρας έχει ένα σκληρό κέλυφος, που προστατεύει το μαλακό του σώμα. Παρόμοια, αυτοί που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου υιοθετούν φαινομενικά σκληρή συμπεριφορά, για να προστατέψουν τον εαυτό τους από πιθανές δυσάρεστες κατασταθείς. Πάντα καχύποπτοι, κρατούν αμυντική στάση απέναντι στους ξένους, μένουν απόμακροι, αποφεύγοντας τις πολλές σχέσεις μ’ αυτούς. Δεν αποκαλύπτουν εύκολα τα συναισθήματα τους, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιον πολύ δικό τους. Όταν ασχοληθούν με το εμπόριο, θα κάνουν σκληρά παζάρια, ακόμα κι όταν είναι οφθαλμοφανές ότι η προσφορά που τους έχει γίνει είναι δίκαιη.
Ο κάβουρας προτιμά ν’ απομακρύνεται, όταν δέχεται επίθεση. Κάτι τέτοιο Θα κάνει κι ένας Καρκίνος, κάτω από παρόμοια περίσταση. Αν στριμωχτεί, θα χρησιμοποιήσει τις δαγκάνες του – και ξέρει να τις χρησιμοποιεί. Προσέξτε να μην προκαλέσετε αισθήματα αντεκδίκησης σ’ έναν Καρκίνο – ξέρει καλά ποιο είναι το ευαίσθητο σας σημείο και εκεί θα χτυπήσει, πληγώνοντας βαθιά τα αισθήματα σας. Ο κάβουρας είναι πολύ επίμονος. Έτσι και αρπάξει κάτι, το κρατά δυνατά, ακόμα και με κίνδυνο να χάσει τις δαγκάνες του. Προσπαθήστε να χωρίσετε ένα Καρκίνο από ένα πράγμα ή έναν άνθρωπο που αγαπά – δεν θα τα καταφέρετε. Το ίδιο ισχύει και για τις παράλογες προκαταλήψεις που ίσως έχουν: κανένα επιχείρημα δεν θα τους πείσει να τις εγκαταλείψουν. Προσοχή διότι, όταν δεν είναι στις καλές του, γίνεται δύστροπος, εκδικητικός και βάναυσος. Η σελήνη, που επηρεάζει άμεσα το ζώδιο αυτό, συνδέεται με την ιδέα της αστάθειας, λόγω των αλλαγών που παρουσιάζει κατά τη διάρκεια του κύκλου της. Αν αμφιβάλλετε γι’ αυτό. κρατείστε σ’ ένα ημερολόγιο σημειώσεις για την εναλλαγή των διαθέσεων του Καρκίνου σας, σε σχέση με τις διάφορες φάσεις της σελήνης. Αν το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα σας κάνει μικρότερη εντύπωση η μεγάλη ένταση των συναισθηματικών τους αντιδράσεων, όταν έχουμε πανσέληνο ή νέα σελήνη.
Γενικά, οι Καρκίνοι είναι ευγενικά άτομα και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τους γύρω τους. Είναι πολύ πρακτικοί και επίμονοι, όταν βάλουν κάτι σαν στόχο παρότι οι μέθοδοι που ακολουθούν, ίσως μας ξενίσουν. Έχουν ανεπτυγμένη φαντασία και έντονη διαίσθηση. Να εμπιστεύεστε τα προαισθήματα ενός Καρκίνου, γιατί εννιά φορές στις δέκα, είναι σωστά. Και, βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία άτι πάντα είναι σε θέση να διαβάσουν τη σκέψη σας και τις διαθέσεις σας.
Ο Καρκίνος ανήκει στα ζώδια του νερού, και είναι αλήθεια ότι τους αρέσει να είναι κοντά στο νερό ή και μέσα σ’ αυτό. Η λάμψη του φεγγαριού έχει έντονη επίδραση πάνω τους: ξυπνάει τον ρομαντικό τους εαυτό. Τους αρέσει η φύση, αγαπούν τα ζώα και χαίρονται την εναλλαγή του σκηνικού στη ζωή τους καθώς και την απόκτηση εμπειρίας – στο βαθμό, βέβαια, που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη βασική τους ασφάλεια. Ένας αληθινός Καρκίνος είναι πάντα έτοιμος να κάνει το γύρο του κόσμου, αρκεί να ξέρει ότι σύντομα, θα γυρίσει στο σπίτι του. Ο χρόνος και η απόσταση μπορεί να απομακρύνουν ένα Καρκίνο από τους παλιούς φίλους του – αλλά θα είναι δύσκολο να τον χωρίσει απ’ αυτούς. Οι Καρκίνοι μπορεί κατά καιρούς ν’ αποκτήσουν καινούρια ενδιαφέροντα, γρήγορα όμως επιστρέφουν στα παλιά. Τα καλύτερα είδη επαγγελματικής απασχόλησης γι’ αυτούς, είναι οι δουλειές, που έχουν σχέση με εξοπλισμό σπιτιού, καθώς και τα πάντα που αφορούν τα φαγητά και τα ποτά. Οι Καρκίνοι πιστεύουν ότι το μαγείρεμα είναι τέχνη. Επίσης, τους αρέσει κάθε απασχόληση που έχει σχέση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η βιολογία και η ιατρική έχουν κερδίσει πολλούς Καρκίνους. Και τέλος, να είστε, σίγουροι ότι θα συναντήσετε πολλούς Καρκίνους στο ναυτικό και το ναυτιλιακό κόσμο, γενικότερα. Καθώς είναι συντηρητικοί γενικά και προτιμούν να διαλέγουν σίγουρα επαγγέλματα, οι Καρκίνοι γίνονται καλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Επίσης, θα τους συναντήσετε συχνά σε δουλειές που έχουν σχέση με κατασκευές σπιτιών και εμπόριο ακινήτων περιουσιών.
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο για τη ζωή του Καρκίνου είναι ότι εξελίσσεται με άλματα, που γίνονται κάθε επτά χρόνια. Έτσι, οι ηλικίες των 21, των 28 και των 49 ετών ταυτίζονται συνήθως με σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους, είτε στον προσωπικό είτε στον επαγγελματικό τομέα (ζουν κατά κανόνα πολλά χρόνια).
Τα μέρη του σώματος, που συνδέονται με το ζώδιο αυτό είναι ο θώρακας και – για τις γυναίκες – ο μαστός. Το στομάχι των Καρκίνων είναι επίσης, ιδιαίτερα ευαίσθητο. Τέλος, ευαίσθητοι είναι και οι ενδοκρινείς αδένες. Σωματικά. οι Καρκίνοι είναι αρκετά ανθεκτικοί, αλλά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις ατμοσφαιρικές αλλαγές. Παρότι οι γεννημένοι στο βόρειο ημισφαίριο γεννήθηκαν καλοκαίρι, δεν τους αρέσει ιδιαίτερα η πολλή ζέστη – προτιμούν την υγρασία. Ο μέσος Καρκίνος δύσκολα θ’ αποκτήσει αρτηριακή υπέρταση. Είναι όμως ευαίσθητος, στην επίδραση των φαρμάκων γενικά, και θα πρέπει να παίρνει με προσοχή, ακόμα και τη μικρότερη δόση ηρεμιστικού·. Καλό είναι ακόμα, να προσέχουν την ποσότητα οινοπνεύματος που καταναλώνουν αν και είναι κρίμα, μια κι ένας πραγματικός Καρκίνος ευχαριστιέται, συνήθως, το ποτό. Πρέπει, τέλος, να φροντίσουν να μην παχύνουν: και σ’ αυτό θα δυσκολευτούν, μια και τους αρέσει το καλό φαγητό.
Βρίσκεται ανάμεσα στο λέοντα και τους δίδυμους, είναι ο πιο αμυδρός από όλους τους αστερισμούς. Ο Καρκίνος είναι ο κάβουρας της θεάς ήρας, τον οποίο είχε στείλει για να παρεμποδίσει τον Ηρακλή όταν σκότωσε την λερναία Ύδρα. Ο Ηρακλής όμως τον σκότωσε και η ήρα για την υπηρεσία του αυτή τον έκανε αστερισμό. Ο Καρκίνος με φυσικό οίκο τον τέταρτο και κυβερνήτη την σελήνη είναι ζώδιο θεμελιώδες, του νερού και αρνητικό
Ο Καρκίνος χαρακτηρίζεται από την υπερβολική του ευαισθησία. Είναι συνήθως άτομα ντροπαλά και συνοφρυωμένα, πληγώνονται ιδιαίτερα εύκολα. Διαθέτουν ζωηρή φαντασία επίμονη και υπομονή. Ενεργούν πάντα προς το συμφέρον τους, φιλάργυροι, δύσπιστοι έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του γούστου. Επίμονοι στις ιδέες του, καλοί επιχειρηματίες, συνετοί και προσεκτικοί.
Στην καρδιά τους κυριαρχούν η οικογένεια και ο ερωτάς, πολλές φορές βλέπουν τον άλλο σαν ιδιοκτησία τους. Γκρινιάρηδες και συντηρητικοί, φοβούνται τη γελοιοποίηση, απελπίζονται και μελαγχολούν πολύ εύκολα. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των δίδυμων είναι οι συχνές αλλαγές στην διάθεση τους Η τύχη σπάνια ευνοεί το ζώδιο αυτό όποτε καλό θα ήταν τα τυχερά παιχνίδια να αποφεύγονται. Είναι το ζώδιο του «εγώ». Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του καρκίνου συχνά παρουσιάζουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, στο στομάχι, στο έντερο. Σε γενικές γραμμές όμως είναι ένα ζώδιο το οποίο χαρακτηρίζεται από καλή υγειά.
Η γυναίκα είναι πιστή με ειλικρινή αισθήματα και αρκετή υπομονή. Είναι υπερευαίσθητη και πληγώνεται εύκολα. Επειδή είναι ανασφαλής πρέπει συνεχώς να της δείχνουν πως την αγαπάνε. Της αρέσει η οικογένεια το σπίτι και είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει τους δικούς της όταν την χρειάζονται. Είναι πολύ δεμένη με τα παιδιά της αλλά γίνεται πολύ προστατευτική με αυτά τόσο ώστε δεν τα αφήνει να πάρουν πρωτοβουλίες. Είναι οικονόμος και καλή νοικοκυρά και μαγείρισσα της αρέσει η τάξη και η καθαριότητα . Είναι ευμετάβλητη και η διάθεση της αλλάζει συνεχώς. Είναι απαισιόδοξη και επιφυλακτική.
Ο άντραςείναι διαισθητικός, συναισθηματικός, συμπονετικός. Είναι ευμετάβλητος και αλλάζει συνεχώς η διάθεση του εκεί που είναι εύθυμος ξαφνικά γίνεται μελαγχολικός. Είναι ευαίσθητος και συχνά ανασφαλής γι΄ αυτό το λόγο γίνεται οικονόμος. Είναι επιφυλακτικός γιατί φοβάται να μην τον εκμεταλλευτούν επειδή πληγώνεται εύκολα . Του αρέσει η οικογένεια η στοργή και φροντίζει με αρκετή σχολαστικότητα ότι του ανήκει. Συνδέεται πολύ στενά με την μητέρα του. Έχει αρκετό πείσμα.

 
ΛΕΩΝ

23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου
Ιδιότητα: Σταθερό
Στοιχείο: Φωτιά
Αρχή: Ενεργό
Κυρίαρχος πλανήτης: Ήλιος.
Αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την έπαρση, τη δημιουργία, την περηφάνια. Αγαπά τις τέχνες και του αρέσει να ηγείται. Ο μύθος θέλει να είναι ο Λέων της Νεμέας, που έδωσε τ’ όνομα τον σ’ αυτό το ζώδιο.
Χαρακτηρίζεται από την λέξη «θέλω». Είναι ένα άτομο επιβλητικό, καλόκαρδο, σπάταλο και επιδεικτικό. Ο Λέων είναι ένα άτομο τίμιο, περήφανο, αξιοπρεπές, τρωτό και λάτρης του κουτσομπολιού. Βέβαια βοηθάει τους άλλους αλλά ποτέ μη ζητήσετε να δουλέψει πολύ σκληρά.
Είναι αλαζονικός, ματαιόδοξος, πιστός, δίκαιος, αισιόδοξος, γλεντζές, εγωιστής, δανδής και απεχθάνεται την πλήξη. Λατρεύει το χρυσό, τα ωραία ρούχα, τα ακριβά εστιατόρια, την κοινωνική ζωή, είναι λάτρης του ύπνου, ζηλότυπος, ηγετικός. Του αρέσει πάντα να έχει ακροατήριο, ενθουσιάζεται με ευκολία, είναι άτομο πολύ σταθερό και εκθαμβωτικό. Είναι πολύ ρομαντικό, του αρέσει η ζωγραφική, η διακόσμηση και η μουσική. Ο Λέων κυβερνά την καρδιά, την πλάτη και την σπλήνα.
Επαγγέλματα που ταιριάζουν σε έναν Λέοντα είναι: Πρόεδροι, ηθοποιοί, πολιτικοί, διευθυντές, επιχειρηματίες, κοσμηματοπώλες, μονάρχες, οργανωτές και επιτηρητές. Η καλύτερη σχέση που μπορεί να δημιουργήσει ένας Λέοντας, είναι το απέναντί του σπίτι ο Υδροχόος.
Οι άνθρωποι, που στις φλέβες τους κυκλοφορεί αριστοκρατικό ή βασιλικό αίμα, σε μεγάλο ποσοστό, έχουν ωροσκόπιο που ανήκει στο Λέοντα. Όλοι οι Λέοντες έχουν έμφυτη πεποίθηση ότι ξεχωρίζουν και ότι μπορούν να αισθάνονται ανώτεροι από μας, ακόμα και από αυτούς που δεν συνηθίζουν να υποχωρούν σε όσους συμπεριφέρονται με επιδεικτικό τρόπο υπεροχής. Αυτή η «βασιλική» συμπεριφορά τους, τους κάνει πολύ δυνατούς σε όλες τις καταστάσεις. Επίσης, η φυσική τους ικανότητα να ελέγχουν τις καταστάσεις και η υπεροχή τους σε ότι οργανώνουν, φυσιολογικά προκαλεί και επιτυγχάνει το σεβασμό από μερικούς άλλους τύπους ζωδίων, όπως ο Σκορπιός. Ο Αιγόκερος κι ο Υδροχόος προβάλλουν χαρακτηριστική αντίσταση σε όλες τις προσπάθειες του Λέοντα να επιβληθεί σ’ αυτούς. Με την ευκαιρία, αναφέρεται ότι αυτοί οι τρεις τύποι έχουν την ίδια δύναμη χαρακτήρα. Ο Λέων αγνοεί την συμπεριφορά τους, αλλά αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα. Παρά το ότι μπορεί να υπάρχουν ισχυρά «αυτοκρατορικά» μειονεκτήματα στο χαρακτήρα του Λέοντα, αυτά αντισταθμίζονται από το γενναίο πνεύμα του, τη ζεστή καρδιά του και την ανιδιοτελή φύση του. Ο Λέων αγαπάει τη δύναμη και μάχεται με την ενστικτώδη θέληση του να τη χειριστεί αυτός για το καλό όλων. Πολλές από τις συνήθειες του Λέοντα μοιάζουν με τις συνήθειες της γάτας. Έχει πάρει την ενστικτώδη συνήθεια της να γέρνει νωχελικά το κεφάλι του πάνω σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, αφού πρώτα της κάνει τεστ «αναπαυτικότητας», για να σιγουρευτεί ότι είναι μαλακιά και άνετη.
Οι Λέοντες είναι ευκίνητοι και έχουν ελαφρύ βάδισμα, όπως οι γάτες. Επίσης, συναγωνίζονται τις γάτες στις νυχτερινές τους συνήθειες και όπως αυτές, μετά τη δύση του ήλιου θέλουν να πηγαίνουν περίπατο μόνοι τους, ακόμα και μετά από μια κουραστική μέρα. Συχνάζουν στα πιο ωραία μέρη, άσχετα αν είναι ακριβά, γιατί θέλουν τα καλύτερα ποτά και φαγητά και δεν κάνουν περιορισμούς στη διασκέδαση τους. Αν και είναι σε θέση να καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες, όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις, συνήθως είναι νωχελικοί όπως οι γάτες. Αγαπάνε την οικογενειακή θαλπωρή, γι’ αυτό γυρίζουν γρήγορα στο σπίτι τους. Αγαπάνε επίσης υπερβολικά την καθαριότητα και δε θα θυσιάσουν ποτέ την καθαριότητα χάριν της ομορφιάς. Έτσι, ένας Λέοντας δε θα αφήσει άλουστα τα μαλλιά του για να είναι ωραίος, ούτε θα αφήσει μακριά νύχια, που δεν θα τα αισθάνεται να είναι απόλυτα καθαρά. Οι Λέοντες δεν αγαπούν τα κουραστικά παιχνίδια, ούτε συνηθίζουν να εφαρμόζουν αυστηρά τους κανόνες του διαιτολογίου. Αντίθετα, τρώνε όλα τα νόστιμα φαγητά, που τους λένε οι διαιτολόγοι να αποφεύγουν. Έτσι, αυξάνουν το βάρος τους και αποθηκεύουν λίπος στο σώμα τους. Αυτό κάνει να μην έχει η εμφάνιση τους ορισμένες φορές μεγάλη χάρη. Πολύ συχνά, αποφασίζουν να μην φάνε πολύ, αλλά η δίαιτα κρατάει μια ή δύο μέρες, και μετά πάλι υποκύπτουν στη φυσική τους αδυναμία. Συνήθως τρώνε σε ακανόνιστες ώρες, αλλά απ’ ότι φαίνεται, δεν υπάρχει τρόπος να τους περιορίσεις την όρεξη. Πίνουν καλό κρασί και άλλα οινοπνευματώδη ποτά, χωρίς να φοβούνται μήπως πάθει βλάβη το συκώτι τους.
Οι Λέοντες πιστεύουν ότι το νερό είναι για να πλενόμαστε και όχι για να το πίνουμε και γενικά, υποτιμούν την πολύ μεγάλη αξία του, στη σωστή διατροφή και υγεία. Όταν βρίσκονται στο σπίτι κλείνουν στεγανά όλα τα παράθυρα και όταν παραμένουν πολλές ώρες μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, βγαίνουν έξω, στον πιο άγριο χειμωνιάτικο καιρό, χωρίς να πάθουν τίποτα από το κρύο. Ενεργούν έτσι από ένστικτο και όχι με τη θέληση τους. Εύκολα θα δεχτούν ένα μικρό ταξίδι το χειμώνα, αλλά μόνο μέσα σε ένα ζεστό αυτοκίνητο. Δύο άλλες αξιοσημείωτες συνήθειες του Λέοντα είναι οι ακόλουθες: Έχει πολύ χαριτωμένους τρόπους στο φαγητό του, ακριβώς όπως η γάτα, αλλά πάλι αγριεύει απότομα όταν τον ενοχλήσει κάποιος την ώρα του φαγητού, όπως μια γάτα δείχνει τα νύχια της. Η γυναίκα Λέων είναι τρυφερή, αλλά μερικές φορές συμπεριφέρεται σαν αγριεμένη γάτα, όταν κυρίως αναφέρεται σε ενέργειες άλλων γυναικών, που την είχαν πειράξει. Όταν θέλει να ζητήσετε κάτι, η φωνή της γίνεται σαν το πιο τρυφερό και συγκινητικό νιαούρισμα επίσης, η φωνή της παίρνει ένα χαϊδευτικό τόνο, όταν θέλει να καλέσει κάποιον κοντά της ή να τον κάνει να την αγαπήσει.
Από τους πιο μεγάλους και ευδιάκριτους αστερισμούς, βρίσκεται νότια της μεγάλης άρκτου. Είναι το λιοντάρι της Νεμέας που σκότωσε ο Ηρακλής και κατέληξε στον ουρανό. Με φυσικό οίκο τον πέμπτο και κυβερνήτη τον ήλιο ο Λέων είναι ένα ζώδιο σταθερό, της φωτιάς και θετικό.
Είναι το ζώδιο που κατέχει την μεγαλύτερη δύναμη, έχει μεγάλη ζωτικότητα και ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες. Άτομα φιλόδοξα, ανυπόμονα, ματαιόδοξα και υπερφίαλα. Απαιτητικά και αυταρχικά επιδιώκουν να εξουσιάζουν πάντα. Η αξιοπρέπεια, η υπερηφάνεια, η ισχυρή θέληση, η δημιουργικότητα, η αυτοπεποίθηση είναι μερικά από τα θετικά στοιχεία ενός Λέοντα. Προσπαθούν να γίνουν καλοί οικογενειάρχες, αγαπούν τα παιδία, αλλά συνήθως οι γάμοι τους είναι αποτυχημένοι. Θέλουν να κάνουν πασίχαρους και ευτυχισμένους τους άλλους. Τα αρνητικά χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου είναι η πονηράδα, η υπερβολική θέληση για την ηγεμονία και την πρωτιά, απερισκεψία, σπάταλη, τεμπελιά.
Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του λιονταριού, είναι αποτυπωμένα και με άλλους τρόπους ακόμη και στην εμφάνιση του υπάρχει η υπογραφή του. Τα μαλλιά του Λέοντα φυτρώνουν κυρίως πίσω από την κορυφή, ακριβώς όπως η χαίτη του λιονταριού, και η δυνατή οδοντοστοιχία του μεταξύ της μύτης του και των επάνω χειλιών του τα επάνω χείλη του σκεπάζουν λίγο τα κάτω, όπως της γάτας.
Του Λέοντα πάντα του αρέσει η επιδοκιμασία και γίνεται αμέσως ήρεμος, όπως μια γάτα, όταν της δίνεις το γάλα της – σε καμία περίπτωση δεν θα αρνηθεί μια φιλοφρόνηση. Αν θελήσεις να κάνεις καλή εντύπωση σε ένα Λέοντα, πρόσφερέ του μια αναπαυτική θέση και πρόσεξε τον πόσο την απολαμβάνει. Μετά, δείξε εμπιστοσύνη σ’ αυτόν και, όσο εξαρτάται το πρόβλημα σου από αυτόν, θα κάνει τα πάντα για να το λύσει.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Λέων δεν είναι ιδιαίτερα δίκαιος στις συναλλαγές του με τους άλλους ανθρώπους. Πιστεύει ότι αν εσύ τον μεταχειριστείς δίκαια και κάθε άλλος θα σκεφτεί με τον ίδιο τρόπο γι’ αυτό το λόγο, ορισμένες φορές αντιμετωπίζουν στις συναλλαγές τους απογοητεύσεις, μια και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δίκαιοι.
Οι Λέοντες δεν μπορούν να ασχοληθούν σοβαρά με τις σκέψεις και τα προβλήματα των άλλων, γιατί είναι εγωιστικοί τύποι. Ο εγωισμός τους απομακρύνει από τους άλλους ανθρώπους, τους απομονώνει και τελικά ορισμένες φορές, πέφτουν θύματα στις σχέσεις τους. Όπως θα έχετε διαπιστώσει μέχρι τώρα, η ατολμία και η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν είναι μέσα στα χαρακτηριστικά του Λέοντα. Κανένας ή καμία Λέων, δεν φανερώνει εύκολα τις αδυναμίες του, κυρίως τις σωματικές. Αυτοί ακριβώς είναι εκείνοι που δεν μπορούν να δεχτούν κριτική. Έτσι, είναι πολύ ανήσυχοι όταν αναγκάζονται να σας ζητήσουν τη φιλική σας γνώμη γύρω από τη συμπεριφορά ή το ταλέντο τους. Ακόμα και όταν υπάρχει καλός σκοπός στην γνώμη ή την πρόταση σας ο δέκτης Λέων θα θεωρήσει μια αντίθετη γνώμη σαν προσωπική άρνηση.
Οι Λέοντες ακτινοβολούν ζωτικότητα σε οτιδήποτε γύρω τους, όπως ο ήλιος που τους κυβερνά και στέλνει τις ακτίνες του, που ζωογονούν τη γη. Αυτοί εμπνέουν τους άλλους ανθρώπους να καταβάλλουν τις μεγαλύτερες προσπάθειες τους για να πετύχουν σ’ αυτό που επιχειρούν. Όποιος εργάζεται κάτω από την καθοδήγηση τους είναι αφοσιωμένος και απόλυτα πιστός, γιατί πιστεύει πως ό,τι λένε και ότι κάνουν είναι δίκαιο. Η αφοσίωση είναι η αρετή του Λέοντα και είναι τόσο τέλεια που μένει ακλόνητη, την ώρα της κρίσης. Ο φίλος Λέων, θα μείνει σταθερά δίπλα σας, όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Η προδοσία είναι ένα πράγμα που δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί ποτέ. Φυσικά, είναι θρησκευόμενος, αν και δεν είναι πολύ τακτικός στους χώρους λατρείας (εκκλησίες κ.λ.π.). Ο Λέων έχει πολύ βαθιά πίστη στο ότι ο θεός θα θριαμβεύσει τελικά, στον αγώνα κατά των δυνάμεων του σκότους, ότι υπάρχει η δύναμη του παντού και ότι στη γη, τελικά, θα επικρατήσει η δικαιοσύνη. Πολύ υψηλές ηθικές αρχές και ιδέες πηγάζουν από το Λέοντα και, γι’ αυτό το λόγο, αγαπάει όλους τους ανθρώπους.
Η γυναίκα είναι αξιοπρεπής ήρεμη περήφανη , έξυπνη και γοητευτική . Είναι εξωστρεφής κοινωνική και φιλική και θέλει να είναι το επίκεντρο. Είναι ανθρωπιστής και μεγαλόκαρδη. Ενδιαφέρεται για τους άλλους όταν χρειάζονται την ανάγκη της. Θέλει να είναι αρχηγός και γίνεται απαιτητική , αυταρχική άμα χρειαστεί. Έχει υπευθυνότητα και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι σπάταλη και φιλάρεσκη.
Ο άντραςείναι τίμιος, περήφανος, δυναμικός, φιλόδοξος και δημιουργικός. Είναι κοινωνικός, ρομαντικός, πιστός. Εξωτερικεύει τα συναισθήματα του. Του αρέσουν οι γυναίκες. Ενδιαφέρεται για του συνανθρώπους του. Θέλει πάντα να είναι αρχηγός, να κυβερνά ελέγχοντας τα πάντα . Είναι αισιόδοξος και έχει αυτοπεποίθηση του αρέσει να είναι το επίκεντρο. Όμως γίνεται αυταρχικός και σκληρός.
Σύμφωνα με τη θέση του Λέοντα, η αγάπη κάνει τον κόσμο να προοδεύει και πρέπει όλοι να δίνουν και να παίρνουν αγάπη, με τον καλύτερο τρόπο, για το καλό τους. Οι Λέοντες είναι συγκινητικά φιλόστοργοι, προστατευτικοί και ρομαντικοί, αλλά μπορεί να είναι πολύ συμφεροντολόγοι επίσης, με την έννοια ότι πιστεύουν πως πρέπει να είναι πρώτοι στην αγάπη των άλλων. Αυτοί, πάντως, δεν είναι τόσο απαιτητικοί από αυτούς που αγαπούν, ώστε να τους ζητούν να θυσιάσουν όλες τις άλλες χαρές για λογαριασμό τους. Πράγματι, οι Λέοντες υποχωρούν στην προκειμένη περίπτωση.
Είναι βέβαια αλήθεια ότι όλοι οι Λέοντες αγαπάνε τη δύναμη, αλλά μπορούν να τη θυσιάσουν για χάρη της αγάπης.
Οι γάμοι των Λεόντων δεν είναι πάντα πετυχημένοι, γιατί οι σύντροφοι τους μερικές φορές αισθάνονται καταπίεση από την έντονη προσωπικότητα τους. Παρά το γεγονός αυτό, τα διαζύγια είναι πολύ λιγότερα μεταξύ των Λεόντων, από αυτά των άλλων ζωδίων – με πιθανή εξαίρεση του Καρκίνου. Οι Λέοντες συμπεριφέρονται καλύτερα σαν γονείς, παρά σαν σύντροφοι, αλλά αν και είναι επιεικείς, σε καθημερινή βάση απαιτούν σεβασμό από τα παιδιά τους και θέλουν να τον έχουν, όταν τα παιδιά τους ζητούν τη γνώμη τους σε θέματα σχετικά με το επάγγελμα και το γάμο τους. Οι Λέοντες δεν είναι πρόθυμοι να παντρευτούν νέοι και οι γυναίκες συνήθως, αποκλείουν πολλές ευκαιρίες, μέχρι να αποφασίσουν να μπουν στα δεσμά του γάμου. Η μέση ηλικία γάμου των Λεόντων είναι μεταξύ είκοσι οκτώ και τριάντα ένα ετών. Πολύ συχνά οι Λέοντες ερωτεύονται πάλι στις αρχές της δεκαετίας των σαράντα τους χρόνων, αλλά, ακόμα και όταν συμβαίνει αυτό, δεν θεωρούν θεμιτό να χωρίσουν τον άνδρα ή τη γυναίκα τους.
Συνήθως οι Λέοντες δεν είναι καθόλου ζηλότυποι. Δεν ζηλεύουν τους συντρόφους τους σε θέματα ερωτικών σχέσεων, γιατί πιστεύουν ότι όπως είναι αυτοί πιστοί, έτσι και οι σύντροφοι τους δεν θα στρέψουν την αγάπη τους σε άλλες κατευθύνσεις. Μετά από όλα αυτά, οι Λέοντες είναι πεισμένοι ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από ερωτικούς αντίζηλους και επιπλέον, καυχώνται ότι πολλοί άλλοι θαυμάζουν την εκλογή τους. Οι Λέοντος την αντιζηλία τη θεωρούν κολακεία, θα μπορούσε να γίνει μεγάλη φασαρία αν ένας Λέοντας αισθανόταν ότι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι βρήκε στο πρόσωπο με το οποίο έχει ενώσει για πάντα την ζωή του.
Οι Λέοντες συνήθως κάνουν λίγα παιδιά. Ένα ή δύο είναι ο κανόνας, αυτό όμως, δεν οφείλεται σε εκούσιο οικογενειακό προγραμματισμό. Του Λέοντα του αρέσει να δίνει στους άλλους αναμνηστικά δώρα, αλλά αυτός δεν θέλει να δέχεται εύνοιες. Στους λιγότερο καλλιεργημένους, η υπερηφάνεια τους εμποδίζει να δεχθούν βοήθεια από κάποιον, που θέλει να τους βοηθήσει σε ένα πρόβλημα τους. Υπάρχουν και μερικά άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Λέοντα, τα οποία είναι άσχημα. Μερικοί Λέοντες μπορεί να γίνουν τυραννικοί, αν έρθουν σε αντίθεση με κάποιον που έχουν υπό τον έλεγχο τους, η συγνώμη τους εκδηλώνεται με αχαριστία, προς εκείνους που κάνουν κάποιο λάθος, προσπαθώντας παρ’ όλα αυτά, να κάνουν σωστά το καθήκον τους. Ο αλληλοσεβασμός μπορεί να εκφυλισθεί από την τυφλή τους έπαρση.
Οι Λέοντες μπορεί να γίνουν πολύ δεκτικοί. Είναι οι τύποι που μπορεί να κολακεύουν τους άλλους σε υπερβολικό βαθμό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, γελοιοποιούνται. Η υπερβολή τους μπορεί μερικές φόρες να καταλήξει προσβλητική για τους γύρω τους.
Οι Λέοντες ακμάζουν σε όλα τα είδη εμπορίου ή επαγγελμάτων που έχουν σχέση με τα είδη καλλωπισμού. Ο κόσμος της τέχνης τους συναρπάζει και έτσι ασκούν τα σχετικά επαγγέλματα με επιτυχία. Πολλοί Λέοντες γίνονται καλλιτέχνες, παραγωγοί προγραμμάτων κινηματογράφου ή τηλεοράσεως, άλλοι διευθύνουν ορχήστρες ή γράφουν μουσική. Οι χρυσοχόοι είναι, συνήθως, Λέοντες, ο χρυσός είναι το σύμβολο τους. Επίσης, πολλοί γίνονται ενεχυροδανειστές. Λέοντες θα βρούμε στην ιατρική, σε κορυφαίες θέσεις στα υπουργεία, το διπλωματικό σώμα και την εκκλησία.
Η επιτυχία έρχεται αρκετά εύκολα και αρκετά νωρίς, στους γεννημένους στο Λέοντα. Σ’ αυτούς, ταιριάζουν πολύ τα ελεύθερα επαγγέλματα. Αλλά, όσοι αποφασίζουν να εργαστούν στην υπηρεσία κάποιου άλλου, δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι, όσο ψηλά και αν φτάσουν στην κλίμακα του προσωπικού της επιχείρησης. Αν ένας Λέοντας συμμετέχει σε μια επήρεια, σε κάθε συνέλευση θα υπάρχει σύγκρουση, έκτος αν οι άλλοι είναι διατεθειμένοι να του επιτρέψουν να έχει τον πρωταρχικό ρόλο. Οικονομικά, οι Λέοντες πολύ σπάνια τα καταφέρνουν να ζουν μέσα στα πλαίσια των εισοδημάτων τους. Είναι απρόσεκτοι και νωχελικοί, αλλά πολύ τίμιοι σε όλες τις οικονομικές τους συναλλαγές. Ποτέ ο Λέων δεν φυλάει αποδείξεις για ό,τι έχει πληρώσει και όταν του έρχονται οι λογαριασμοί τρώει πολύ χρόνο να τις συγκεντρώσει από τα διάφορα σημεία που τις έβαζε τυχαία. Πολύ λίγες φορές θα είναι γεμάτο λεφτά το συρτάρι του Λέοντα – και αυτό δεν διαρκεί πολύ χρόνο. Τα χρήματα που συγκεντρώνει πολύ γρήγορα τα ξοδεύει επιδεικτικά σε ό,τι τον ευχαριστεί και τον διασκεδάζει. Οι Λέοντες (τυπικά) έχουν μεγάλο στρογγυλό κεφάλι με πολλά μαλλιά, αρχικά πολύ άφθονα, αλλά στους άνδρες αδυνατίζουν γρήγορα, από την αρχή της μέσης ηλικίας. Το δέρμα τους είναι μαλακό και καθαρό και γι’ αυτό δεν πρέπει να μένουν πολύ εκτεθειμένοι στις ακτίνες του ήλιου. Η έκφραση τους παίρνει μια πιο ανθηρή όψη στη περίοδο της μέσης ηλικίας τους παρότι το δέρμα τους διατηρεί την αρχική του υφή. Τα μάτια τους εξέχουν προς τα έξω και οι Λέοντες θα σε κοιτάξουν στα ίσια, με αγαθότητα μάλλον παρά με αγριάδα. Οι Λέοντες περπατούν με τα κεφάλια τους ψηλά και τους ωμούς τους κρατημένους ελαφρά προς τα πίσω, σε τρόπο που αν τους βλέπεις από πλάγια (προφίλ) το κορμί τους να γέρνει, φαινομενικά, ελαφρά προς την μέση. Το πάνω μέρος του σώματος και η κοιλιά τους είναι δυνατότερα και ογκωδέστερα από τα κάτω άκρα και τα ισχία. Στη μέση ηλικία οι Λέοντες κάνουν λίγο στομάχι, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται πολύ, με τον τρόπο που στέκονται.
Είναι επιμελείς στο ντύσιμο τους και τα δύο φύλα. Όπως είπαμε και σε προηγούμενη παράγραφο, με το ντύσιμο τους ίσως το παρακάνουν. Ο Λέοντας επιδεικνύει μεγάλη αγάπη για τα στολίδια – τα πιο ακριβά του είδους. Και τα δύο φύλα ευχαριστιούνται να φορούν γούνες. Όταν ένας Λέων είναι ηθοποιός, θα αποκτήσει μια καμπαρτίνα με γούνινη επένδυση αμέσως μόλις πατήσει το πόδι του στη σκηνή. Πριν απ’ αυτό ίσως δανειστεί από κάποιο πλούσιο φίλο του κάτι ανάλογο, για να εντυπωσιάσει, τον παραγωγό. Ακριβά γάντια και σακάκια, καλά ραμμένα ποιοτικά υφάσματα, βραδινά φορέματα πρωτότυπα συνδυασμένα, τα οποία τελικά, παρουσιάζουν το Λέοντα με ένα τέλειο ντύσιμο.
Οι Λέοντες είναι ρωμαλέοι, το νευρικό τους σύστημα είναι ισορροπημένο και σπάνια υποφέρουν από νευρώσεις. Ο ήλιος κυβερνά την καρδιά και ο Λέοντας πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην καταπονεί αυτό το τόσο ζωτικής σημασίας όργανο του σώματος. Η πίεση του αίματος είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξει στη μετέπειτα ζωή του, όπως επίσης να προσέξει την αρτηριοσκλήρυνση. Η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη στους παντρεμένους από όσο στους ανύπαντρους.
 
 
 
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου
Ιδιότητα: Μεταβλητό
Στοιχείο: Γη
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Ερμής.
Αντιπροσωπεύει την μεθοδικότητα, την τάξη, την τυπικότητα, την πρακτικότητα. Αγαπά την υγιεινή ζωή και είναι ιδιαίτερα σχολαστικός και κριτικός. Στον Παρθένο αντιστοιχεί ο μύθος της Αστραίας, κόρης τον Δία και της Θέμιδος.
Το ζώδιο αυτό έχει χαρακτήρα γήινο , αρνητικό , άγονο , επιστημονικό ,
ωραίο , καλλίφωνο και μαγνητικό. Μόνιμος πλανήτης είναι ο Ερμής ο θεός της επικοινωνίας. Οι Παρθένοι υποφέρουν συχνά από ασθένειες της κοιλίας (χολή , ήπαρ , κολίτιδες , Καρκίνος των εντέρων ). Επαγγέλματα που ταιριάζουν σε ένα Παρθένο είναι : υπάλληλοι , επιστήμονες , συγγραφείς , ιατροί , κοινωνικοί λειτουργοί ). Είναι άνθρωποι ήρεμοι , εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους , οργανωτικοί τακτικοί , υπομονετικοί , αγάπη για τους ανθρώπους και τα ζώα , δίκαιοι , μετριόφρονες , ανίκανοι για ανεξαρτησία , ικανοί να λύσουν υποθέσεις και ζητήματα άλλων αλλά ανίκανοι να λύσουν δικά τους προβλήματα. Κάνουν αυστηρή κριτική στα σφάλματα των άλλων και σε αυτό φταίει ο χαρακτήρας τους διότι πολύ σπάνια οι ίδιοι πέφτουν σε σφάλματα ηθικής φύσεως διότι το χαρακτηριστικό του Παρθένου είναι η αγνότητα και αν παρασυρθούν παρασύρονται μέχρι τέλος γιατί είναι άνθρωποι των ακροτητών. Πολλές φορές κυριεύονται από υλιστικές και αποκρυφιστικές θεωρίες που τις ακολουθούν με φανατισμό. Διάσήμοι Έλληνες Παρθένοι είναι: Κώστας Καραμανλής, Μιλτιάδης Έβερτ, Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Παπαμηχαήλ, Μάνος Κατράκης και πολλοί άλλοι … Το ζώδιο της Παρθένου σχετίζεται με την θεά Δήμητρα μητέρα της γης και προέρχεται από τη λέξη: δα Το έκτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και το όνομά της το πήρε από την Παρθένο Αστραία θυγατέρα του Δία και της Θέμιδος.
Οι Παρθένοι είναι άτομα αξιοθαύμαστα, όπως θα πιστεύετε σίγουρα και όσοι από σας ξέρετε καλά έναν Παρθένο. Έχουν σταθερές ηθικές αρχές και πιστεύουν στην αρχή της ανθρωπιστικής προσφοράς. Προκαλούν το σεβασμό μας εξαιτίας των ανθρωπιστικών τους τάσεων και από το γεγονός ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για το τι συμβαίνει στον κόσμο: είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να απαλύνουν τον πόνο των άλλων και να καταπολεμήσουν την αδικία. Μαζί τους, ευχαριστιέσαι να διαφωνείς – αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μια ιδιαίτερα έξυπνη συζήτηση, που δεν θα οδηγηθεί σε ανούσιες αντιπαλότητες. Τέλος, ποτέ δεν θα σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα, όταν βρεθείς μαζί τους σε μια δική τους παρέα, που εσύ δεν γνωρίζεις.
Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, τα πράγματα με τους Παρθένους δεν είναι πάντα έτσι. θα είναι δύσκολο να χαλαρώσετε, όσο βρίσκεστε κοντά τους: εκτός βέβαια, αν διαθέτετε μαγικές δυνάμεις. Αυτό. γιατί είναι αδύνατο για έναν Παρθένο να χαλαρώσει με τη θέληση του – έχουν μανία να είναι συνεχώς απασχολημένοι, και θα φροντίσουν και για σας το ίδιο. Παρότι το κάνουν αυτό καλοπροαίρετα, υπάρχουν στιγμές που θα σας προτείνουν συμβουλές, τις οποίες θα αισθάνεστε ότι δεν έχετε ανάγκη: έχουν την κριτική στο αίμα τους. Στην πραγματικότητα, αυτή η τάση τους να κριτικάρουν τους πάντες και τα πάντα, είναι ότι απελπίζει περισσότερο τους γύρω τους. Δεν θα εγκρίνουν εύκολα κάτι. Οποιοδήποτε ελάττωμα, είναι οι πρώτοι που θα το ξεσκεπάσουν, θα έχουν όμως, έτοιμες τις προτάσεις βελτιώσεως. Πρέπει να παραδεχτείτε ότι, αν και ο Παρθένος σας είναι ειδικός στο να ανακαλύπτει παραλείψεις και ελαττώματα, πάντα η κριτική του διάθεση έχει δημιουργικό χαρακτήρα. Και σίγουρα, δεν θα τον απασχολήσουν ποτέ οι ανούσιες λεπτομέρειες.
Βέβαια, όλα αυτά είναι αναμενόμενα μια και η Παρθένος είναι το σύμβολο της αναζήτησης της τελειότητας. Αυτή είναι και η εξήγηση του συμβολισμού του ζωδίου αυτού: το κέρας της αμάλθειας στα χέρια μιας Παρθένου παριστάνει τη στιγμή που η φύση προσφέρει στον άνθρωπο τους τέλειους καρπούς της. Όσο για την ίδια την Παρθένο, συμβολίζει περισσότερο την αγνότητα παρά την παρθενία, τόσο στην σκέψη όσο και τη συμπεριφορά. Οι Παρθένοι έχουν αγνά αισθήματα: δεν κάνουν εύκολα κακές σκέψεις για τους άλλους, θα πρέπει την αθωότητα τους αυτή να μην την παρεξηγήσουμε και την περάσουμε για άγνοια ή ανωριμότητα.
Δεν έχουν έντονο σεξουαλικό ένστικτο, οι περισσότεροι. Έτσι, δεν θα στενοχωρηθούν πολύ αν χρειαστεί να ζήσουν μόνοι τους. Δεν είναι αυτοί που θα επιδείξουν τις ερωτικές κατακτήσεις τους, για να κάνουν τους σπουδαίους στους φίλους τους – παρότι θα μπορούσαν, μια και είναι πολύ δημοφιλείς στο άλλο φύλο. Και οι άνδρες και οι γυναίκες Παρθένοι είναι γοητευτικοί. Ίσως να μην είναι ιδιαίτερα όμορφοι εμφανησιακά αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σ’ αυτούς που αρέσει. Είναι «δύσκολοι» και ποιοτικοί, κι αυτά τα δύο ασκούν πάντα ακαταμάχητη γοητεία. Όποιος έλκεται από έναν Παρθένο, σίγουρα δεν σκοπεύει να περάσει μόνο την ώρα του: θα θελήσει να ζήσει μαζί του για πολλά χρόνια, Παρά το γεγονός ότι, οι Παρθένοι δεν βιάζονται και πολύ να παντρευτούν, πιο συχνά τους απασχολεί περισσότερο η καριέρα τους, όποια και αν είναι αυτή.
Ανήκει στα ζώδια της γης και ο πλανήτης που κυριαρχεί εδώ είναι ο Ερμής. Οι Παρθένοι είναι πρακτικοί, εργατικοί, μεθοδικοί και πολύ ευσυνείδητοι. Είναι βιβλιοφάγοι, μια και πιστεύουν ότι το πιο χρήσιμο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι να πλουτίσει τις γνώσεις του. Και προχωρούν βαθιά μέσα στη γνώση, σε αντίθεση με τους Διδύμους, που συχνά μένουν στην επιφάνεια (οι Δίδυμοι είναι το άλλο ζώδιο που κυβερνάται από τον Ερμή). Είναι υπομονετικοί και επίμονοι, και δεν σταματούν παρά μόνο όταν εξαντλήσουν το θέμα που τους ενδιαφέρει. Όπως και οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι θα ασχοληθούν με πάθος μ’ εσάς. ή μ’ αυτά που λέτε, όταν τους ενδιαφέρουν, σε βαθμό που να γίνονται ενοχλητικοί – δεν θα διστάσουν να σας διακόψουν, μόλις θυμηθούν μια καινούργια ερώτηση. Οι μόνοι αντίζηλοι τους είναι οι Ταύροι και οι Σκορπιοί. Όταν τους στενοχωρήσετε, θα θυμηθούν και όλες τις παλιές κακές στιγμές μαζί σας. Αν τους υποσχεθείτε κάτι, δεν θα ησυχάσουν μέχρι να γίνει και αν ενοχληθείτε ποτέ από τη συμπεριφορά τους, θα σας πουν ότι είναι για το καλό σας. Η ζωή με έναν Παρθένο μπορεί να είναι δύσκόλη, μερικές φορές.
Η Παρθένος συμβολίζει την προσφορά υπηρεσιών και οι Παρθένοι, συχνά – είναι ευχαριστημένοι στο ρόλο του υπαλλήλου. Μάλιστα, τον προτιμούν αρκετά συχνά, ακόμη κι όταν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δική τους δουλειά. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι τους λείπει η αυτοπεποίθηση και, συχνά, υποτιμούν τις ικανότητες τους. Όταν τους προσφερθούν εξουσίες, προτιμούν να μοιραστούν τις ευθύνες – αλλά και τις εξουσίες – με τους συνεργάτες τους. θέλουν, πάντα, να είναι καλυμμένοι ηθικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ευθυνόφοβοι – προτιμούν, πάντως, τη σιγουριά του να εκτελούν οδηγίες άλλων.
Εκτός από κάποιου βαθμού σύμπλεγμα κατωτερότητας, έχουν και κάποιο υπερβολικό άγχος για το μέλλον: δεν είναι και πολύ αισιόδοξοι. Πάντα φοβούνται για το χειρότερο και ποτέ δεν ελπίζουν για το καλύτερο. Όπως και για τ’ άλλα δύο ζώδια της γης, τον Ταύρο και τον Αιγόκερο, έχει και για την Παρθένο μεγάλη σημασία η εξασφάλιση ενός σίγουρου μέλλοντος. Αυτό εξηγεί την τάση αποταμιεύσεως που έχουν και την δυσκολία, με την οποία παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις της ζωής τους, θα προτιμήσουν να αφήσουν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες, αν αμφιβάλλουν για τα υπέρ και τα κατά τους – εκτός εάν υπάρχει πίσω τους κάποιος να τους σπρώχνει λίγο. Διαφορετικά, δεν θα πάρουν πρωτοβουλίες από μόνοι τους, ούτε θα ρισκάρουν πολλά.
Τα επαγγέλματα που ταιριάζουν στους Παρθένους είναι όσα δίνουν διέξοδο στις πνευματικές ανησυχίες τους, την προτίμηση τους για αναλυτική δουλειά, την ικανότητα τους ν’ αντέχουν στη ρουτίνα – και τα ανθρωπιστικά ένστικτα τους. Μπορούν να γίνουν καλοί δημόσιοι υπάλληλοι – είναι γραφειοκράτες από τη φύση τους. Πολλούς απ’ αυτούς, θα τους συναντήσουμε σε επαγγέλματα που έχουν σχέση με κοινωνική πρόνοια, παιδεία, υγεία και υγιεινή (ψυχική υγεία κατά προτίμηση: πολλοί ψυχίατροι και ψυχολόγοι είναι Παρθένοι). Αν οι Παρθένοι έχουν ενδιαφέρον για τις σχέσεις θα ασχοληθούν κατά προτίμηση με τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία: εκδότες, κριτικοί τέχνης, συγγραφείς είναι συχνά Παρθένοι. Αλλά θα τους συναντήσουμε σε αυξημένο ποσοστό, και στους διάφορους τομείς της επιστήμης. Επίσης, όσοι έχουν ταλέντο για λεπτοδουλειά μπορεί να γίνουν οδοντίατροι, χρυσοχόοι ή να επεξεργάζονται πολύτιμους λίθους. Τέλος, προτιμούν γενικά τη δουλειά γραφείου από το να δουλεύουν σε εργοστάσιο. Το νευρικό σύστημα των Παρθένων είναι πολύ ευαίσθητο και επηρεάζει έντονα τη λειτουργία του πεπτικού τους συστήματος. Κινδυνεύουν πιο συχνά από άλλους, να πάθουν σκωληκοειδίτιδα. Τους απασχολεί ιδιαίτερα το να βρίσκονται συνέχεια σε φόρμα – ας μην ξεχνάμε ότι είναι το ζώδιο που έχει μεγάλη σχέση με την υγεία και την υγιεινή. Ανήκει στους σπάνιους ανθρώπους, που δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα το να είναι κομψοί, αν πρέπει να στερηθούν γι’ αυτό πράγματα που τους αρέσουν ή να κάνουν εξαντλητική γυμναστική (λες και δεν κάνουν όλη τη μέρα, τρέχοντας συνέχεια). Πολύ καθαροί, έχουν πάντα προσεγμένη εμφάνιση ακόμα και μετά από ώρες κουραστικής χειρωνακτικής δουλειάς, καταφέρνουν να διατηρήσουν μια αψεγάδιαστη εμφάνιση.
Σωματικά οι Παρθένοι έχουν αρμονικό σώμα, παρότι σπάνια το ύψος τους ξεπερνάει τον μέσο όρο και είναι συνήθως αδύνατοι, (όχι τόσο επειδή κάνουν δίαιτα, αλλά επειδή η ενεργητικότητα τους «καίει» το λιπώδη ιστό). Όπως και οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι έχουν όμορφα χέρια, αδύνατα άκρα, μεγάλα εκφραστικά μάτια και, όπως και οι Δίδυμοι, η εμφάνιση τους έχει κάτι το νεανικό, ακόμα και όταν μεγαλώσουν. Στο σημείο αυτό, υπάρχει μια λεπτή διαφορά μεταξύ των Διδύμων και των Παρθένων: στο πρόσωπο του Παρθένου, η έκφραση είναι πολύ πιο σοβαρή και βαθυστόχαστη – οι ρυτίδες στο μέτωπο τους, που προδίνουν την ανησυχία τους, δεν τους δείχνουν μεγαλύτερους, αλλά, σίγουρα υποδηλώνουν τη νευρικότητα του χαρακτήρα τους.
Είναι ο εκτός από τους ζωδιακούς αστερισμούς. Ανατολικά της βρίσκεται ο Ζυγός και δυτικά της ο Λέων. Έλαβε το όνομα της από την παρθένο αστάρια κόρης του δια και τής Θέτιδος. Αποκρυφολογικά μπορούμε να πούμε ότι ο αστερισμός αυτός ταυτίζεται με την θεά Δήμητρα, βασιζόμενοι στα ελευσίνια μυστήρια. Η Παρθένος έχει κυβερνήτη των Ερμή και φυσικό οίκο τον έκτο. Είναι ένα ζώδιο αρνητικό, της γης και μεταβλητό. Ορθολογιστές, οι παρθένοι είναι πρακτικοί και χρησιμοποιούν το μυαλό τους κατάλληλα σε συγκεκριμένα θέματα. Διαθέτουν αυστηρούς κανόνες ηθικής, άδολοι, ειλικρινής, εργασιομανής, αυστηροί στην κριτική τους, απέναντι στον εαυτό τους και τους άλλους. Συχνά είναι επιφυλακτικοί, αντιπαθούν τις εύθηνες, καλοί υφιστάμενοι. Δύστροποι και αποκλειστικοί στις άποψη τους. Τους αρέσει οι τάξη αλλά οι ίδιοι είναι τσαπατσούληδες. Οι παρθένοι διαθέτουν ένα ξεχωριστό τρόπο να επιλύουν τα προβλήματα τρίτων, αλλά ποτέ τα δικά τους, είναι αγαθοί, φοβητσιάρηδες και ευσυνείδητοι, αυστηροί στα σφάλματα των άλλων και ελαστικοί στα δικά τους στραβοπατήματα μιας και σπανίζουν. Κυριεύονται από τον αποκρυφισμό. Συχνά πυκνά οι παρθένοι γίνονται εκνευριστικοί, παραπονιάρηδες, ζουν συνήθως μοναχικά, γεμάτοι ανασφάλειες.
Οι Παρθένοι γίνονται καλοί γονείς. Ενδιαφέρονται για τη μόρφωση των παιδιών τους και διευκολύνουν τη δουλειά των δασκάλων, βοηθώντας τα αρκετά στο σπίτι. Τα συνηθίζουν στην πειθαρχία από μικρά, χωρίς να γίνονται ποτέ τυραννικοί, τους φέρονται σαν να ήταν ενήλικοι και είναι πάντα έτοιμοι να τους εξηγήσουν υπομονετικά γιατί θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να κάνουν κάτι.
Οι Παρθένοι δίνουν στα παιδιά τους πολύ καλά παραδείγματα σωστής συμπεριφοράς, καλών συνηθειών και ενδιαφέροντος για τους άλλους.
Η γυναίκα είναι τρυφερή, τίμια, ειλικρινής και δεν της αρέσει η υποκρισία.
Είναι υπομονετική. Δεν είναι εκδηλωτική και αυθόρμητη. Δεν δείχνει τα συναισθήματα της. Είναι εργατική , καλή νοικοκυρά, τελειομανής, της αρέσει η καθαριότητα. Δεν είναι σπάταλη. Μερικές φορές γίνεται δύστροπη. Πολλές φορές κριτικάρει και λέει την αλήθεια αδιαφορώντας αν πληγώνει ή όχι τους άλλους, δεν δέχεται όμως να την κριτικάρουν.
Ο άντραςείναι ειλικρινής, έντιμος, γοητευτικός, τρυφερός και ευγενικός.
Είναι εργατικός, μεθοδικός και ανθρωπιστής. Είναι μελετηρός και του αρέσει πολύ η μάθηση. Δίνει πολύ σημασία στην λεπτομέρεια, στην καθαριότητα και αναζητά την τελειότητα. Κριτικάρει τους άλλους όμως είναι αυστηρός ακόμα και με τον εαυτός του. Είναι προσεκτικός στα οικονομικά θέματα. Φοβάται τον αρρώστια και την φτώχια. Γίνεται όμως δύστροπος , μικροπρεπής και εγωιστής.
Οι παρθένοι δεν διαθέτουν σταθερή υγειά. Η υπερβολική έννοια για τις λεπτομέρειες τους γεμίζει άγχος και στρες με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτοι
σε κάθε είδους πάθηση. Εντερικές και νευρικές παθήσεις, ουρολογικές δυσλειτουργίες και στομαχικές παθήσεις είναι προβλήματα υγείας που απασχολούν κατά κύριο λόγο το ζώδιο αυτό.
 
ΖΥΓΟΣ
23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου
Ιδιότητα: Κύριο
Στοιχείο: Αέρας
Αρχή: Ενεργό
Κυρίαρχος πλανήτης: Αφροδίτη.
Αντιπροσωπεύει την συντροφικότητα, την κοινωνικότητα, την αρμονία, τον ιδεαλισμό. Αγαπά την καλοπέραση και διακρίνεται για την καλαισθησία του.
Βρίσκεται πάνω στην εκλειπτική και ακριβώς πάνω από το γαλαξιακό c. Ο Ζυγός είναι το έμβλημα της θεάς θέμιδος. Στο ζωδιακό αστερισμό του ζυγού αντιστοιχεί ο θεός Ήφαιστος. Έχει φυσικό οίκο τον έβδομο και κυβερνήτη την Αφροδίτη.  Οι ζυγοί είναι άτομα που δημιουργούν ιδεώδη και απαιτούν τα ιδεώδη αυτά να εκπληρωθούν. Δεν είναι απλοί άνθρωποι και για να μπορέσει να τους καταλάβει κανείς θα πρέπει να καταβάλει πολύ προσπάθεια. Είναι ένα ζώδιο με αντιφατικά χαρακτηριστικά, ζηλιάρης, πεζός αρμονικός, ξεροκέφαλος, επιπόλαιος, ρηχός, συμβιβάζεται με τις καταστάσεις. Άτομα έντονα κοσμικά και συντροφικά, πολλές φορές όμως κλείνονται στον εαυτό τους. Σπάνια αναγνωρίζουν αυτόν που μπορεί να τους προσφέρει την πραγματική ευτυχία, όταν τους προσφέρεις αυτό που θέλουν στο ανταποδίδουν με λίγη τρυφερότητα, διότι πιστεύουν υποσυνείδητα ότι θα σε έχουν πάντα. Συχνά οι ζυγοί κάνουν μια οικογένεια από συμβιβασμό είτε επειδή υποχρεώνονται, είτε επειδή φοβούνται την μοναξιά αλλά είτε επειδή έδιωξαν από δίπλα τους αυτόν που πραγματικά τους αγαπά.
Καταλαβαίνουν τα λάθη τους και αυτό είναι που τους πληγώνει περισσότερο. Νευρικοί και καθόλου εγωιστές είναι ένα από τα μόνα άτομα που μπορούν να φτάσουν στη κορυφή χωρίς να διαφθαρούν. Διαθέτουν ισχυρή θέληση, τρέφουν αγάπη για την δικαιοσύνη, διόραση. Ο Ζυγός προσπαθεί να τους ευχαριστήσει όλους και τελικά αποτυχαίνει, χρειάζεται κατανόηση μα και αγάπη. Το κύριο αρνητικό χαρακτηριστικό ενός ζυγού είναι ότι τις περισσότερες φορές νομίζει ότι έχει ζήσει την ζωή του και βρίσκεται σε μια πλάνη γιατί απλά δεν βρέθηκε κάποιος ή δεν άφησε κάποιον να του δείξει το πραγματικό νόημα της ζωής. Με αλλά λόγια τους αρέσει να ζουν σε μια πλάνη που νομίζουν ότι είναι η πραγματικότητα.  Οι πονοκέφαλοι είναι το κυρίως πρόβλημα των ζυγών και ακολουθούν προβλήματα με το συκώτι, τα νεφρά και τις φλέβες.
Οι Ζυγοί δίνουν την εντύπωση ότι είναι ευγενικοί άνθρωποι με ωραίους τρόπους, γιατί η χάρη είναι το βασικό συστατικό της προσωπικότητας τους. Δεν είναι εξαίρεση: κατά κανόνα, είναι περιποιητικοί άνθρωποι.
Ο φιλικός τρόπος τους υποχρεώνει όλους γύρω τους και διατηρεί μια αρμονία στη σχέση μεταξύ τους και εκείνους, με τους οποίους συναναστρέφονται. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που κυβερνά τις τύχες των Ζυγών μια και είναι ο πλανήτης της ειρήνης και της αγάπης.
Οι Ζυγοί δεν είναι ποτέ άλλοτε τόσο ευτυχείς όσο όταν πραγματοποιούν ένα συνοικέσιο. Προφυλάξου, αν θέλεις να γλεντήσεις κι άλλο τη μοναχική που μακαριότητα υποστηρίζουν. Οι φίλοι σου Ζυγοί ή η παρέα τους δεν μπορούν να πιστέψουν ότι εσύ μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο από το γάμο που θα σου προτείνουν. Υπάρχει, πάντα, ένα πολύ ισχυρό κίνητρο πίσω από τις προσκλήσεις που θα σου κάνουν. Δεν έχεις παρατηρήσει πόσο εύκολα οι συζητήσεις μεταφέρονται στο θέμα του γάμου και τα πλεονεκτήματα του και ότι αυτό γίνεται πάντα, με κάποιον αδέσμευτο παρόντα στη συντροφιά;
Μην προσπαθείς να τους εξηγήσεις ότι εσύ δεν έχεις καμία πρόθεση να δεχτείς τα δεσμά του γάμου, αυτό δεν θα τους αποθαρρύνει και τελικά θα πετύχουν το σκοπό τους, εκτός αν μετακομίσεις πολύ γρήγορα και δεν μπορούν να σε βρουν.
Οι Ζυγοί έχουν ένα θαυμάσια ταλέντο να μεταχειρίζονται ανθρώπους και καταστάσεις, αυτό είναι που τους κάνει τόσο ιδανικούς για μεσίτες, διαιτητές, μεσάζοντες και πρέσβεις. Η ισορροπία είναι ένα άλλο έξοχο χαρακτηριστικό των Ζυγών, το οποίο συνδέεται με το γεγονός ότι η αρμονία αποτελεί ενδόμυχο στοιχείο. Μπορεί να αισθάνονται ότι είναι έξω από το στοιχείο τους, μέσα σε ένα νέο περιβάλλον, αλλά δεν θα αφήσουν εύκολα να φανεί ότι δεν αισθάνονται καλά.
Είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε κατάσταση. Επίσης, οι κινήσεις τους είναι πολύ χαριτωμένες και αυτός είναι ο λόγος που συνήθως οι Ζυγοί, χορεύουν τόσο ωραία. Φυσικά, αυτό είναι ένα προσόν που συνηγορεί για την είσοδο τους στον καλλιτεχνικό κύκλο. Οι Ζυγοί μπορεί να χάσουν την ψυχραιμία τους, μόνο όταν συμβεί κάποιο αιφνίδιο περιστατικό, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις και όταν συμβεί αυτό, δεν θα διαρκέσει για πολύ. Οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι βασικά ευπαρουσίαστοι, σοβαροί, πρόθυμοι και φιλήσυχοι. Κινούνται από την τάση να προσαρμοστούν αυτοί στο περιβάλλον και δεν επιμένουν στο αντίθετο, δηλαδή να αλλάξουν τις συνθήκες γύρω τους. Αυτό φαίνεται ότι τελικά, τους βγαίνει σε καλό, γιατί με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνουν το σκοπό τους καλύτερα, απ’ ότι οι άλλοι.
Στο δρόμο τους δεν χρησιμοποιούν μπουλντόζες για να γκρεμίσουν τα εμπόδια, αλλά προσπαθούν να προχωρούν μέσα από αυτά. Ο Ζυγός είναι το σημείο της επικοινωνίας και τα άτομα αυτά επιθυμούν να τα έχουν καλά με όλους όσους είναι γύρω τους. Είναι έτοιμοι να ταυτιστούν με μια κατάσταση, αν αρέσει στους άλλους και αυτό τους κάνει κατάλληλους για συντροφιά: πράγματι, αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι, όταν ζουν και εργάζονται με άλλους μαζί, σε αρμονική συνεργασία. Ειρηνιστές από τη φύση τους, υποχωρούν όταν δεχτούν πίεση, προκειμένου να αποφύγουν τη σύγκρουση, εκείνη τη στιγμή. Οι Ζυγοί είναι φοβεροί αντίπαλοι, όχι γιατί διαθέτουν καταστρεπτική δύναμη, αλλά επειδή έχουν μεθοδευμένη στρατηγική. Φέρνουν το θέμα με τόσο ωραίο τρόπο, ο οποίος τελικά, αποδεικνύεται το ισχυρότερο όπλο άμυνας. Υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ζυγών, που θα το δει κάποιος, αν τους παρακολουθήσει προσεκτικά. Όταν οι Ζυγοί έχουν ένα παράπονο από κάποιο πρόσωπο, με το οποίο συνεργάζονται, δεν θα του δείξουν τίποτα, αλλά θα καταφέρουν να θεραπεύσουν αυτό που τους ενοχλεί, με τον πιο έξυπνο τρόπο. Ενώ δηλαδή, τηρούν άμεμπτη συμπεριφορά, μπορούν να απομακρύνουν κάποιον, με τον ίδιο εύκολα τρόπο, που τον πλησιάζουν.
Το μάτι του Ζυγού δεν είναι τόσο αθώο, όσο χαριτωμένο φαίνεται και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά εκείνοι που τους θεωρούν αβλαβείς, άκακους και ολοκληρωτικά παθητικούς δέκτες σε κάθε προσπάθεια να τους θέσουν υπό τον έλεγχο τους.
Το σύμβολο του Ζυγού υπενθυμίζει ότι ένας ήρεμος, σκεπτόμενος εγκέφαλος λειτουργεί πίσω από την ήπια έκφραση και τους αφοπλιστικούς τρόπους των Ζυγών. Είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένοι στο να κάνουν συγκρίσεις για να αξιολογούν σωστά τα πράγματα. Αυτό είναι αποτέλεσμα ιδιαίτερης διανοητικής ικανότητας: οι Ζυγοί μπορούν να διακρίνουν τα πράγματα και από την πλευρά άλλων ανθρώπων, γιατί παρατηρούν ένα πράγμα από όλες του τις πλευρές. «Αν εγώ ήμουν στη θέση σου, θα αισθανόμουνα το ίδιο», συνηθίζει να λέει ένας Ζυγός, όταν βλέπει ότι ο συνομιλητής του άρχισε να αμφιβάλλει, ή βλέπει ότι θέλει την επιβεβαίωση του για τις απόψεις του. Όταν ο Ζυγός αναγκαστεί να κριτικάρει ή να κατακρίνει τη συμπεριφορά άλλων, χειρίζεται έτσι το θέμα ώστε να μη δημιουργήσει μνησικακία από τη μεριά τους είναι ικανοί να «χρυσωθούν» το χάπι, καλύπτοντας την κριτική τους με ευγενικό τρόπο. Η διπλωματία είναι μία ιδιότητα συνδεδεμένη με τη φύση του Ζυγού. Οι Ζυγοί πιστεύουν ότι για όλα τα πράγματα υπάρχει χρυσή τομή και στοχεύουν στη μέση οδό, αποφεύγοντας τις παγίδες που οδηγούν σε επικίνδυνες αντιθέσεις.
Είναι ιδεαλιστές στη συμπεριφορά τους, όμως ποτέ δεν κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στην πραγματικότητα της ζωής, όταν ο κοινός νους συνιστά την τήρηση πρακτικής συμπεριφοράς. Οι Ζυγοί δεν είναι φιλόδοξοι, υπερβολικά ενθουσιώδεις, πολύ αισιόδοξοι ή υπερβολικά απαισιόδοξοι. Αν και τους ευχαριστεί ο ερωτισμός, δεν παρασύρονται από τις απολαύσεις, αν κρίνουν ότι αυτό περιορίζει άλλες τους επιθυμίες. Είναι αλήθεια ότι έχουν ορισμένες φιλοδοξίες, αλλά ταυτόχρονα, συναισθάνονται και τους περιορισμούς τους.
Αυτή η μετριοπαθής στάση τους. φαίνεται εύκολα στις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης και η ζωή θα ήταν χωρίς νόημα για τους Ζυγούς, αν δεν είχαν ικανοποιητικές διεξόδους αυτής της φιλόστοργης και ρομαντικής κλίσης τους.
Η ευτυχία για τους Ζυγούς έχει μεγαλύτερη αξία από την υγεία και τη φήμη και για να εξασφαλίσουν την ευτυχία τους στις προσωπικές τους σχέσεις, προσαρμόζουν τον εαυτό τους στις ανάγκες των φίλων τους και των αγαπημένων τους προσώπων. Δεν προσπαθούν να μονοπωλήσουν τον χρόνο ή την προσοχή των φίλων τους. των συγγενών ή των συντρόφων τους. Παράλληλα, δεν μπορούν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους ή την αγάπη τους σε ένα μόνο πρόσωπο. Γι’ αυτό, όποιος γίνεται κτητικός απέναντι τους. γρήγορα, με τον τρόπο τους, τον απομακρύνουν από τη ζωή τους.
Σας δόθηκε μια πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς των Ζυγών. Να θυμάστε ότι έχουν μια ζυγαριά σαν σύμβολο του ζωδίου τους και ότι δεν είναι ποτέ διατεθειμένοι να πάρουν λιγότερα από όσα έχουν δώσει.
Θα διασκεδάσετε αρκετά αν παρακολουθήσετε τους Ζυγούς να κάνουν παζάρι, πριν αγοράσουν κάτι: ο Ζυγός θα επιμείνει πολύ μέχρι να επιτύχει το σκοπό του, που είναι να κάμψει την αντίσταση του πωλητή και να του δώσει το αντικείμενο στην τιμή που επιθυμεί. Οι Ζυγοί, σαν άνθρωποι είναι μάλλον εύκολοι παρά σκληροί, αλλά ποτέ δεν είναι από αυτούς που τους μεταχειρίζονται με μεγάλη ευχέρεια «σήκω-κάτσε». Αυτό συμβαίνει διότι είναι τελείως αντίθετοι απ’ ότι δείχνουν, ότι δηλαδή, είναι πολύ πρόθυμοι να κάνουν υποχωρήσεις και να δεχτούν κάθε συμβιβασμό. Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα βγουν πολύ κερδισμένοι από τη συναλλαγή τους με τους Ζυγούς. Πρόσεξε όταν παίρνεις δώρα από Ζυγούς και μην αισθάνεσαι πολύ υποχρεωμένος όταν τους βλέπεις να κάνουν θυσίες για σένα: να είσαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα θα σε βάλουν να τα ανταποδώσεις.
Οι Ζυγοί έχουν ανεπτυγμένη σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση της καλαισθησίας και είναι ενήμεροι στα κάθε είδους θέματα καλλωπισμού. Πολύ συχνά, οι Ζυγοί έχουν ταλέντο για το θέατρο και τον κινηματογράφο, Καλλιτέχνες και σχεδιαστές προέρχονται κυρίως από το ζώδιο του Ζυγού λίγοι είναι τόσο ταλαντούχοι, όσο αυτοί. Η εκλεπτυσμένη απλότητα Είναι το βασικό χαρακτηριστικό σε ό,τι δημιουργούν και αποτελεί η απλότητα αυτή, το χαρακτηριστικό γνώρισμα του γούστου. των τρόπων και των συνηθειών τους. Αφού η Αφροδίτη κυβερνά το ζώδιο του Ζυγού, δεν δημιουργεί καθόλου έκπληξη το γεγονός, ότι και τα δύο φύλα είναι μεταξύ των πιο ελκυστικών ανθρώπων όλων των ζωδιακών τύπων. Η γυναίκα Ζυγός μπορεί να μην έχει τέλειες αναλογίες στο σώμα, αλλά είναι κοντά στις ιδανικές διαστάσεις, τουλάχιστον σε νεαρή ηλικία, στη μέση ηλικία θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα, για να μην πάρει πολύ βάρος. Η συμμετρία είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Ζυγών, από τη φύση τους: διαθέτουν μια καλά ισορροπημένη εμφάνιση στο πρόσωπο, στο σώμα και στο γενικό σύνολο. Έχουν στρογγυλό κεφάλι με αρκετά μαλλιά και ωοειδές πρόσωπο, έχουν ελαφρά λακκάκια στα μάγουλα και γενικά, είναι λεπτοί και ωραίοι. Τα μάτια τους είναι εκφραστικά και συνήθως, φαίνονται μεγαλύτερα απ’ ότι είναι. Η μύτη τους Είναι αρμονική, το στόμα τους έχει ωραίο σχήμα, έχουν μικρά αυτιά και μικρά δόντια (συνήθως πολύ άσπρα), ο λαιμός τους είναι λεπτός και ευλύγιστος. Τα χέρια τους είναι ωραία, τα πόδια τους είναι μακριά σε σύγκριση με το σώμα τους, τα μαλλιά και το δέρμα τους έχουν πολύ ωραία υφή. Τα μόνα ελαττώματα βρίσκονται στους αστραγάλους και τα πόδια: οι πρώτοι είναι χοντροί και τα δεύτερα είναι κοντά και χοντρά.
Οι άνδρες και οι γυναίκες, που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ζυγού, έχουν εξαίρετο γούστο στο ντύσιμο τους και στην επίπλωση του σπιτιού τους (αν και διαθέτουν τον περισσότερο χρόνο τους σε άλλες δραστηριότητες και για τον εξοπλισμό του σπιτιού τους δεν κάνουν υπερβολές). Είναι κοινωνικοί και, παρότι φυσιολάτρες, προτιμούν να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στην πόλη. όπου υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία διασκεδάσεων, παρά στην εξοχή. Βέβαια, δεν θα τους δείτε να κυνηγούν ή να συμμετέχουν σε εκδρομές κυνηγών, γιατί το κυνήγι το θεωρούν άγριο και σκληρό άθλημα και αποστρέφονται ιδιαίτερα τη βία. Οι Ζυγοί έχουν και ελαττώματα – έχουν το ιδίωμα να μη προβάλλουν μεγάλη αντίσταση σε αυτούς που τους φλερτάρουν και μάλλον τηρούν, γενικά, μία άστατη στάση (βασικά, οι Ζυγοί, πάντα, αναζητούν τον ιδανικό σύντροφο γι’ αυτό δεν πρέπει να τους κατηγορούμε, όταν βλέπουμε να δοκιμάζουν τον ένα ερωτικό σύντροφο μετά τον άλλον). Επίσης, οι Ζυγοί μπορεί να είναι φίλοι, αλλά μόνο για τις καλές εποχές. Μην περιμένετε να δείτε πολλούς από αυτούς στο πλευρό σας, όταν οι υποθέσεις σας δεν πηγαίνουν καλά και όταν οι άλλοι άνθρωποι έχουν στραφεί εναντίον σας. Τότε, θα βλέπετε σπάνια τους Ζυγούς, γιατί δε θέλουν να διακινδυνεύσουν τη δημοτικότητα τους, ούτε την ηρεμία τους, από ενέργειες εκείνων που θα αντιδράσουν, αν τους δουν να σας βοηθούν. Το σοβαρότερο ελάττωμα των Ζυγών, είναι η αναποφασιστικότητα, σε περιπτώσεις που καλούνται να πάρουν θέση σε ένα σοβαρό θέμα. Αυτή η αναποφασιστικότητα είναι φυσικό χαρακτηριστικό των Ζυγών, που με μεγάλη προσοχή ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά, για να βρουν τι συμφέρει, προκειμένου να πάρουν απόφαση σε μια μέση λύση. Αυτό δημιουργεί πλήξη, γιατί οι Ζυγοί από τη φύση τους, χάνουν το ενδιαφέρον τους, όταν ένα πράγμα είναι πολύ γνωστό ή υπερβολικά συνηθισμένο μια και επιθυμούν την ποικιλία στη ζωή τους. Ένα άλλο ελάττωμα τους είναι η τάση που έχουν να είναι πολύ εξαρτημένοι από άλλους, γιατί οι ίδιοι δεν είναι προικισμένοι με αυτοπεποίθηση. Όμως, τα τελευταία χρόνια και για μια δεκαετία περίπου, οι Ζυγοί έδειξαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία. Αυτό συνέβηκε γιατί, μέσα στην περιοχή που εξουσιάζει ο Ζυγός, κινήθηκαν ο Ουρανός, από το 1969 μέχρι το 1974 και ο Πλούτωνας, από το 1974 μέχρι το 1983. Έτσι. μετά την περίοδο αυτή, οι Ζυγοί ξαναγύρισαν στη γνωστή τους κατάσταση να είναι κάτω από την επιρροή άλλων.
Όσο καιρό εφαρμόζουν πιστά την πολιτική τους να αναθέτουν σε άλλους τις ευθύνες για τις υποθέσεις τους. η υγεία τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως και τα άλλα ζώδια, έτσι και οι Ζυγοί, παρουσιάζουν κάποια ευπάθεια σε ορισμένες περιοχές ή όργανα του σώματος τους. Ο Ζυγός εξουσιάζει την οσφυϊκή χώρα του σώματος και κάθε είδος νευρικής ή ψυχολογικής έντασης έχει επίδραση στα νεφρά φυσικά, οι Ζυγοί υποφέρουν από πονοκεφάλους και κυρίως ημικρανίες. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο περιβάλλον τους – η υγεία τους δεν θα είναι καλή αν υποχρεωθούν να ζήσουν σε καταπιεστικό περιβάλλον ή σε χώρο που έχει πολύ θόρυβο. Πρέπει επίσης να προστεθεί, ότι οι Ζυγοί αισθάνονται αποστροφή όταν επιδίδονται σε επαγγέλματα βαρετά ή σε αυτά που απαιτούν ιδιαίτερα προσόντα. Προτιμούν τα γραφεία από τα εργοστάσια, τις ελαφρότερες δουλειές και όχι αυτές, που απαιτούν σκληρή χειρωνακτική εργασία, καθώς και τα ευχάριστα, διασκεδαστικά επαγγέλματα, αντί για τα μονότονα και πληκτικά.
Η γυναίκα είναι έξυπνη, διακριτικά, αξιοπρεπής, κοινωνική και ευχάριστη στην παρέα. Έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης. Θεωρεί καθήκον να βοηθάει τους συνανθρώπους της. Είναι καλόκαρδη και δεν κρατάει κακία. Δεν της αρέσουν οι τσακωμοί και αποφεύγει τις δυσάρεστες καταστάσεις. Της αρέσει η τάξη , αγαπάει το ωραίο θέλει να υπάρχει αρμονία στο περιβάλλον της. Είναι αναποφάσιστη και αρκετά φλύαρη.

Ο άντρας είναι ευγενικός, ευαίσθητος, ευχάριστος και καλός στους τρόπους του. Είναι δίκαιος και ειλικρινής και δεν κρατάει κακία. Είναι αναποφάσιστος αλλά στο τέλος θα βρει την σωστή λύση. Είναι κοινωνικός αγαπάει την διασκέδαση και είναι ευχάριστος στην παρέα. Δεν του αρέσει η ακαταστασία και χρειάζεται αρμονία και γαλήνη στο περιβάλλον αποφεύγει τις προστριβές. Έχει τάση αναβλητικότητας. Λόγω της υπερευαισθησίας η διάθεση του μεταβάλλεται συνεχώς.

 

 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ

23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου
Ιδιότητα: Σταθερό
Στοιχείο: Νερό
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Πλούτωνας.
Αντιπροσωπεύει την διορατικότητα, το πάθος, τη διαίσθηση, την ευθυκρισία. Διαθέτει φαντασία και ισχυρό μαγνητισμό. Στο Σκορπιό αντιστοιχούν οι μύθοι της Άρτεμης και του Ωριών, του Δία και του Φαέθων.
Κανένα άλλο ζώδιο του ζωδιακού δεν έχει τόσες διαφορετικές προσωπικότητες και διαφορετικούς χαρακτήρες. Είναι μερικές φορές πολύ εύκολο για σας να σαγηνεύσετε έναν εραστή, και κατά βάθος γνωρίζετε ότι σας αρέσει η πρόκληση. Σας χρειάζεται επίσης κάποιος που θα διεγείρει τον νου σας καθώς και την ερωτογενή σας ζώνη, έτσι λοιπόν μην πάτε με κάποιον νομίζοντας ότι θα είναι θαυμάσιος στο κρεβάτι, μέχρι να τον γνωρίσετε καλύτερα. Ο κάθε Σκορπιός βέβαια δεν ψάχνει για σεξουαλικές περιπέτειες σε κάθε γωνιά. Χρησιμοποιείστε τον μαγνητισμό σας όσο το δυνατόν καλύτερα. Έχετε το χάρισμα που είναι δύσκολο να αντιπαραβληθεί με οποιονδήποτε άλλον, και μια ματιά από τα φλογερά σας μάτια μπορεί να κάνουν κάποιον να πέσει στ πόδια σας. Οι σκορπιοί έχουν αναπτυγμένη τη διπλωματία για αυτό υπήρξαν μεγάλοι πολιτικοί. έχουν μεγάλη φαντασία ικανότητα στο λόγο και στο γράψιμο . Θα πρέπει πραγματικά να μάθετε να μην παίρνετε τα πράγματα τόσο σοβαρά, να αναπτύξετε περισσότερο την αίσθηση του χιούμορ για τη ζωή, και να μην παίρνετε κάθε παρατήρηση εναντίον σας τοις μετρητοίς. Μερικές φορές φαντάζεστε προσβολές ή κριτικές εκεί που δεν υπάρχουν και υποτίθεται ότι είστε πολύ διαισθητικός.
Ταυτόχρονα όμως έχουν μέσα τους μεγάλη μνησικακία που κατά βάθος πρέπει να τρομάζει κανείς, διότι ποτέ δεν λησμονούν και πάντα είναι τιμωροί στη ζωή τους. Είναι εργατικοί, θαρραλέοι, αποδοτικοί, ακουστοί, πνευματώδης, δραστήριοι, περιφανή, γενναιόδωρη, διαθέτουν μεγάλη παρατηρητικότητα. Η αρνητική πλευρά του σκορπιού είναι μια πλευρά που κανείς στη ζωή του πρέπει να τη φοβάται. Είναι , κακόβουλοι, διεστραμμένη, σκληρόκαρδοι, πονηροί, προδότες, φθονεροί, βιαστές και σαδιστές. Γενικά οι σκορπιοί μπορούν να φτάσουν στην κορφή αλλά και στον πάτο. Οι σκορπιοί αντιμετωπίζουν κυρίως πρόβλημα με τα γεννητικά όργανα, το διαβήτη, κήλη και το λαιμό, εξαιτίας της υπερδιεγέρσεως και του άγχους.
Ο Σκορπιός, εκτός από το σκορπιό, έχει και άλλο ένα σύμβολο: τον αετό. Είναι κρίμα για τους ανθρώπους του ζωδίου αυτού που επικράτησε το πιο «κακό» σύμβολο τους. Οι παλιοί αστρολόγοι, χρησιμοποίησαν διπλό συμβολισμό, για να δηλώσουν ακριβώς, την έντονη πάλη μεταξύ του καλού και του κακού, που γίνεται μέσα στη φύση ενός Σκορπιού. Λόγω του λανθασμένου μονού συμβολισμού του, οι συγγραφείς αστρολογικών βιβλίων έχουν τονίσει υπερβολικά τα ελαττώματα των Σκορπιών, χωρίς ν’ αναφέρονται επαρκώς στα αξιόλογα προτερήματα του. Μόνο τελευταία άρχισαν οι αστρολόγοι να εκτιμούν σωστά τους Σκορπιούς, ξεπερνώντας τις καλιές τους προκαταλήψεις.
Παρά το γεγονός αυτό. πρέπει να παραδεχτούμε (όπως το παραδέχονται και οι ίδιοι άλλωστε), ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μερικά προβληματικά χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να ελέγξουν και αν είναι δυνατό, να ξεπεράσουν. Αυτό που χαρακτηρίζει το Σκορπιό είναι η ένταση. Είναι ένα σταθερό ζώδιο και ανήκει στο ζώδιο του νερού. Οι Σκορπιοί είναι έντονα συναισθηματικοί και υπερευαίσθητοι. Έχουν έντονα ανεπτυγμένη διαίσθηση. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι έχουν αναλυτική σκέψη, έντονη θέληση και μεγάλη αποφασιστικότητα να πετύχουν σε ό,τι κάνουν, θα καταλάβουμε ότι είναι άνθρωποι που πρέπει να τους υπολογίζουμε.
Ευτυχώς, οι Σκορπιοί έχουν, επίσης, ανεπτυγμένο αυτοέλεγχο: είναι φτιαγμένος έτσι από τη φύση, που λειτουργεί σαν αυτοπροστατευτικός μηχανισμός γι’ αυτούς, τον οποίο ενεργοποιούν όταν αποφασίσουν να καταστείλουν τα κατώτερα ένστικτα τους. Και, για να είμαστε δίκαιοι μ’ αυτούς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι συνέχεια προσπαθούν για τον καλύτερο εαυτό τους. Απλά, μερικές φορές, αν δεν πετύχουν στα πειράματα και τις περιπέτειες τους, ίσως μπουν στον πειρασμό να δείξουν λίγο από το σκληρό χαρακτήρα τους.
Θα καταλάβετε καλύτερα το χαρακτήρα των Σκορπιών, αν αναλύσουμε ό,τι υποδηλώνουν τα σύμβολα τους. Υπάρχουν διάφορα είδη σκορπιών, μερικά από τα οποία είναι λιγότερο δηλητηριώδη από τα άλλα: το δηλητήριο τους μπορεί να προκαλέσει συχνά μόνο παροδικές, μικρές βλάβες, δεν σκοτώνουν, πάντα, τα θύματα τους. Παρότι οι σκορπιοί ζουν σε ζεστές ή τροπικές χώρες, είναι τόσο ευαίσθητοι στις ακτίνες του ήλιου, που εύκολα μπορεί να πεθάνουν αν εκτεθούν για πολύ σ’ αυτόν. Έτσι, πρέπει να έχουν όσο το δυνατό, καλυμμένο το σώμα τους, είτε κάτω από πέτρες, είτε κάτω από το χώμα. Είναι μοναχικά ζώα, που αποφεύγουν τις μεταξύ τους σχέσεις, έκτος αν μαλώνουν ή ζευγαρώνουν (αν το αρσενικό δεν φύγει γρήγορα μακριά, αμέσως μετά την ερωτική πράξη, κινδυνεύει να του επιτεθεί το θηλυκό και να το κατασπαράξει).
Οι Σκορπιοί είναι μυστικοπαθείς, αλλά κρατούν αυτή τη στάση γιατί είναι ευαίσθητοι στις αντιδράσεις των άλλων ανθρώπων. Δυσκολεύονται να δείξουν τα αισθήματα τους: προσπαθούν να τα κρύβουν, γιατί φοβούνται ότι θα φάνουν οι αδυναμίες τους και θα θεωρηθούν χαζοί στα μάτια των άλλων. Μόνο όταν θυμώσουν πολύ πέφτει η μάσκα τους, γίνονται πολύ άγριοι και κινδυνεύουν όχι μόνο οι άλλοι που προκάλεσαν την οργή τους, αλλά και οι ίδιοι. Και σκοτώνουν περισσότερο με τα λόγια, παρά με τα έργα τους. Το κεντρί του σκορπιού είναι στην ουρά του, και ότι λέει, πάνω στο θυμό του, δύσκολα ξεχνιέται ή συγχωρείται.
Οι Σκορπιοί είναι μοναχικοί από τη φύση τους, όχι γιατί είναι ακοινώνητοι αλλά, μια και η έντονη προσωπικότητα τους προκαλεί τους άλλους ανθρώπους, αναγκάζονται συχνά να αμύνονται, κάτι που δεν τους αρέσει. Μπορούν, μεταφορικά, να «σκοτώνουν» την αγάπη που αισθάνονται οι άλλοι γι’ αυτούς, επειδή συχνά οι Σκορπιοί γίνονται κτητικοί απέναντι τους. Όταν κάνουν στενές σχέσεις, τις παίρνουν πολύ στα σοβαρά και η ανάγκη να αισθάνονται συναισθηματικά ασφαλείς μπορεί να τους κάνει υπερβολικά απαιτητικούς. Δυσκολεύονται να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι δεν γίνεται να μονοπωλούν πάντα την αγάπη των άλλων. Το άλλο σύμβολο του ζωδίου όμως είναι ο αετός, ο βασιλιάς των ουρανών, που φτιάχνει τη φωλιά του σε ψηλά δέντρα ή απόκρημνους βράχους: αυτό μας θυμίζει ότι όταν ο Σκορπιός ξεπεράσει το πνευματικά και συναισθηματικά του προβλήματα, μπορεί να υπερβεί όλα τ’ άλλα ζώδια, ως προς την ηθική του υπόσταση. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχει μια πνευματική πλευρά στη φύση του Σκορπιού που όταν ενεργοποιηθεί, οι άνθρωποι του ζωδίου αυτού αφοσιώνονται ολοκληρωτικά στην υπηρεσία των ανθρώπων που αγαπούν, ή του σκοπού που υπηρετούν. Παρότι έχουν έντονο προσωπικό μαγνητισμό, δεν τον χρησιμοποιούν επιδεικτικά: ο Σκορπιός δεν επιδεικνύεται, όπως ένας Λέων ή ένας Κριός. Ακόμα όμως κι αν μείνουν ήρεμα στο περιθώριο, οι υπόλοιποι θα έχουν έντονη την αίσθηση της ύπαρξης τους. Πολύ συχνά, θα παρατηρήσετε ότι οι άνθρωποι αυτοί κινούν τα νήματα σημαντικών αποφάσεων, χωρίς να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η προβολή τους. Γι’ αυτούς, αρκεί να ξέρουν ότι σ’ αυτό που κάνουν κατάφεραν το καλύτερο και έτσι σκοπεύουν να συνεχίσουν στη ζωή τους. Μερικές φορές, ίσως δώσουν την εντύπωση ότι υπερβάλλουν στην προσπάθεια τους να πετυχαίνουν πάντα, το καλύτερο. «Αν είναι να κάνεις μια δουλειά, κάνε την καλά», λένε, και πιστεύουν ότι «η πολλή δουλειά ποτέ δεν έβλαψε κανένα».
Τι επαγγέλματα ταιριάζουν στους Σκορπιούς: προφανώς, όλα όσα τους δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη ευφυΐα τους και την εργατικότητα τους. Είναι αξεπέραστοι σε επιστημονικές και φιλολογικές ενασχολήσεις, καθώς και στον τομέα της έρευνας. Στον ιατρικό κόσμο ξεχωρίζουν σαν ψυχίατροι ή ψυχολόγοι. Στο εμπόριο, προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του ελεύθερου συναγωνισμού χωρίς να γίνονται απάνθρωποι. Και φυσικά, ο συναισθηματικός τους δυναμισμός μπορεί να τους κάνει διάσημους στο χώρο της υποκριτικής τέχνης, αυτός δεν είναι ο μόνος καλλιτεχνικός τομέας, που διακρίνονται. Πολλοί ταλαντούχοι συγγραφείς, ζωγράφοι, μουσικοί, συνθέτες και γλύπτες ανήκουν στο ζώδιο του Σκορπιού. Με όποιο μέσο διαλέξουν να εκφράσουν το ταλέντο τους, η σφραγίδα τους είναι έντονα χαραγμένη στο βάθος του δημιουργήματος τους. Μπορεί να είναι μυστικοπαθείς από τη φύση τους, αλλά με τη δουλειά τους εκφράζουν ό,τι απ’ τον εαυτό τους ήταν προηγουμένως σκοτεινό, παρανοημένο ή άγνωστο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συχνά οι Σκορπιοί ασκούν κάποιο θρησκευτικό λειτούργημα, που τους επιτρέπει να εξαγνίσουν τα κατώτερα ένστικτα τους. Είναι οι άνθρωποι, που Θα γίνουν ιεραπόστολοι ή θ’ ασχοληθούν με το μυστικισμό.
Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο με τον πιο έντονο ερωτισμό. Είναι αλήθεια ότι είναι άνθρωποι με έντονη σεξουαλική διάθεση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκλεκτικοί. Γι’ αυτούς, η ερωτική πράξη είναι κάτι εντελώς φυσικό είναι σύμβολο της απόλυτης πνευματικής και σωματικής επαφής δύο ανθρώπων διαφορετικού φύλου. Σ’ αυτή τους την πεποίθηση οφείλεται και η απογοήτευση που γνωρίζουν, όταν ανακαλύψουν ότι ο σύντροφος τους δεν φάνηκε πιστός – η σχέση καταστρέφεται, γιατί, ακόμη κι αν καταφέρουν να τον συγχωρήσουν, δεν θα μπορέσουν ποτέ να ξεχάσουν την προδοσία αυτή.
Ένα ακόμα καλό των Σκορπιών είναι το γεγονός ότι οι έντονες συμπάθειες και αντιπάθειες που έχουν, βασίζονται σε πολύ αντικειμενικά κριτήρια. Επίσης, δεν είναι ποτέ προκατειλημμένοι εναντίον των ανθρώπων που δεν συμπαθούν: ξέρουν να τους σέβονται για τα πλεονεκτήματα τους.
Οι Σκορπιοί έχουν γερή σωματική κατασκευή, αλλά ενδίδουν εύκολα σε απολαύσεις, και αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία τους. Είναι το ζώδιο που αντιστοιχεί στα γεννητικά όργανα, καθώς και στην απεκκριτική μοίρα του ουροποιητικού και πεπτικού συστήματος. Έτσι, είναι επιρρεπείς σε προβλήματα νεφρών, ουροδόχου κύστης, εντέρων και γεννητικών οργάνων. Επίσης συχνά παρουσιάζουν μικροενοχλήσεις στο λαιμό τους (αυτό, γιατί υπάρχει «αντανακλαστική» επιρροή μεταξύ ζωδίων, που βρίσκονται αντιδιαμετρικά, στο ζωδιακό κύκλο: ο Ταύρος, που είναι απέναντι από το Σκορπιό, αντιστοιχεί στο λαιμό).
Κάτι ενδιαφέρον σχετικά με τους Σκορπιούς είναι ότι αρκετοί απ’ αυτούς τραυματίζονται στη μύτη: μάλιστα, δεν είναι σπάνιο να φάνε γροθιά στη μύτη από άλλον, μια και εύκολα γίνονται προκλητικοί, σαρκαστικοί, ζηλιάρηδες (και μάλιστα πολύ). Αρκετά συχνά, επίσης, ένας Σκορπιός θα αποφασίσει ν’ αλλάξει το σχήμα της μύτης του, κάνοντας πλαστική (σπάνια θα έχουν καλοφτιαγμένη μύτη). Εμφανισιακά, το εντυπωσιακό τους χαρακτηριστικό είναι το διαπεραστικό τους βλέμμα. Σου δίνει την εντύπωση ότι βλέπει μέσα σου και ότι σε υπνωτίζει. Βέβαια, το τελευταίο δεν είναι μέσα στις προθέσεις του – απλά δηλώνει ότι κέρδισες την προσοχή του, πράγμα που θα πρέπει να σε κολακέψει. Δυστυχώς όμως, τις περισσότερες φορές το βλέμμα αυτό θα σε γεμίσει αμηχανία. Το σώμα του Σκορπιού είναι αρκετά αδύνατο, όταν είναι νέος και αρκετά πιο δεμένο στην ώριμη φάση της ηλικίας του. Τα μάτια του φαίνονται βαθιά, γιατί προέχουν έντονα τα φρύδια του (όχι όμως, τόσο πολύ όσο στον Κριό και τον Αιγόκερο).
Μερικοί πολύ ωραίοι άνθρωποι ανήκουν στο ζώδιο αυτό. Όμως, δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της τέλειας γυναικείας ομορφιάς: οι γυναίκες Σκορπιοί είναι πολύ γοητευτικές, αλλά, συνήθως, έχουν έντονα χαρακτηριστικά. Και οι άνδρες και οι γυναίκες, έχουν ένα πολύ χαρακτηριστικό περπάτημα – προχωρούν σαν να κουνάνε μια αδιόρατη ουρά, πίσω τους.
Η γυναίκα έχει βαθιά συναισθήματα. Είναι ευφυής , δραστήρια και φιλόδοξος. Έχει πλήθος ταλέντων και ικανότητες για συγγραφή. Χαρακτήρας με αυτοπεποίθηση και θα τα βγάλει πέρα σε ότι καταπιαστεί. Η δραστηριότητα της και η ενεργητικότητα της να δουλεύει σκληρά την βοηθούν στο να πετύχει του υψηλούς στόχους της. Έχει τη τάση προς την ζηλοτυπία και γίνεται καταπιεστική. Η ζήλια εύκολα μπορεί να γίνει κακία και εκδηκητικότητα που βλάπτει τελικά την ίδια. Είναι προικισμένη με αρκετή φαντασία. Οι δουλειές που μπορεί να ασχοληθεί είναι Γιατρός νοσοκόμα .μηχανικοί, μηχανολόγοι, και είναι σπάνιο ταλέντο για την Ιατρική τη Χημεία.
Ο άντρας είναι φιλόδοξος χαρακτήρας με αυτοπεποίθηση και θα τα βγάλει πέρα σε ότι καταπιαστεί. Ότι κάνει το καταφέρνει μόνος του θέλει να το κερδίσει με το κόπο του. Είναι έξυπνος και δραστήριος δουλεύει σκληρά και το ίδιο απαιτεί και από τους άλλους. Βάζει υψηλούς στόχους και έχει την ικανότητα να τους πετύχει. Ο Σκορπιός δεν συγχωρεί εύκολα και θα αναζητήσει εκδίκηση. Είναι επιφυλακτικός και καχύποπτος. Συχνά είναι απότομος , βίαιος και του αρέσει να φιλονικεί. Είναι θετικός , λογικός και μυστικοπαθής. Ενδιαφέρεται για τον αποκρυφισμό. Είναι ζηλότυπος. Έχει επιθετικότητα και θέλει να επιβάλλεται. Οι δουλειές που μπορεί να ασχοληθεί είναι μηχανικός , μηχανολόγος , και είναι σπάνιο ταλέντο για την Ιατρική και τη Χημεία.
 
 
 
ΤΟΞΟΤΗΣ

23 Νοεμβρίου – 22 Δεκεμβρίου
Ιδιότητα: Μεταβλητό
Στοιχείο: Φωτιά
Αρχή: Ενεργό
Κυρίαρχος πλανήτης: Δίας.
Αντιπροσωπεύει την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό, την ειλικρίνεια, την τόλμη, την εξυπνάδα.
Οι κλασικοί τοξότες είναι καλοσυνάτοι μα αγαθοί, διαθέτουν άφθονο ενθουσιασμό και ενέργεια. Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο αυτό υπερβάλλουν κατά πολύ, παρουσιάζουν μία αστάθεια στις αποφάσεις τους και μια τρομερή αγάπη προς την ανεξαρτησία. Βρίσκουν πολύ ενδιαφέροντα τα ταξίδια, τον αθλητισμό και το κυνήγι. Απρόσεκτοι και ακραίοι χωρίς χιούμορ οι τοξότες δεν αρέσκονται σε μια καθιστική εργασία, έχουν πολλά ενδιαφέροντα αλλά ενθουσιάζονται λίγο με το καθένα. Επιπροσθέτως διαθέτουν αναπτυγμένες διαισθητικές ικανότητες. Οι κυριότερες ασθένειες στις οποίες είναι προσφιλείς οι τοξότες είναι αυτές που έχουν σχέση με το αναπνευστικό σύστημα. Επίσης παρουσιάζουν και μια τάση προς τα ατυχήματα και στις ψυχολογικές διαταραχές.
Αγαπά την ελευθερία, και είναι αξιόπιστος.
Στον Τοξότη αντιστοιχεί ο μύθος τον Κενταύρου Χείρωνα (μισός άνθρωπος –μισός άλογο).
Οι Τοξότες είναι τυχοδιωκτικοί τύποι, με την ευρεία έννοια της λέξης αυτής, θα τους συναντήσουμε σε όποιο χώρο μπορεί να έχει σχέση με τυχερά παιχνίδια, παράλληλα όμως, είναι άνθρωποι που είναι πάντα έτοιμοι να ρισκάρουν για την καριέρα τους, τον ερωτά τους, αλλά, κυρίως, για να δώσουν πλήρη διέξοδο στην περιπετειώδη και εξερευνητική φύση τους. Ο Δίας. που συμβολίζει τον «από μηχανής» θεό, κυριαρχεί στο ζώδιο αυτό: πολλοί άλλοι θα ζήλευαν την τύχη των Τοξοτών, λόγω της πλανητικής αυτής επιρροής.
Το χαρακτηριστικό της ζωής ενός Τοξότη είναι η καλή έκβαση που συνήθως έχουν τα πράγματα για όσους ανήκουν στο ζώδιο αυτό: δεν είναι προικισμένοι μόνο με απέραντη πίστη και αισιοδοξία, αλλά και με προβλεπτικές ικανότητες, που τους βοηθούν να κάνουν σωστό υπολογισμό, ακόμα και για τις πιο παράτολμες φαινομενικά ενέργειες τους. Η ευρύτητα πνεύματος που τους διακρίνει, τους δίνει τη δυνατότητα να εκτιμήσουν σωστά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, και ποτέ δεν τις αφήνουν ανεκμετάλλευτες, αργοπορώντας στις αποφάσεις τους. Η παρορμητικότητά τους έχει τις ρίζες της στην ενεργητικότητα που τους διακρίνει και τους οδηγεί προς τα μπρος με μεγάλη ταχύτητα.
Ο Τοξότης είναι ένα διπλό ζώδιο, και αυτό εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Μπορεί να φαίνονται λίγο χαζοχαρούμενοι και ότι εύκολα ενδίδουν στις απολαύσεις, τίποτα το επιφανειακό όμως δεν υπάρχει στη νοοτροπία τους. Ο Τοξότης σας μπορεί να είναι ένας αρσενικός ή θηλυκός Καζανόβας, αλλά ταυτόχρονα, έλκεται έντονα από πνευματικές αναζητήσεις. Είναι πιθανό να δείχνει βαθιά απελευθερωμένος, χωρίς να έχει χάσει τίποτε από το θρησκευτικό του συναίσθημα. Οι Τοξότες δεν έχουν ανάγκη να γίνουν ασκητές, για να διατηρήσουν την πίστη τους – αντίθετα από άλλους, βρίσκουν ευχαρίστηση στη θρησκεία, αντί να τους γεμίζει τύψεις συνειδήσεως. Ένας Τοξότης μπορεί να γίνει επιστήμονας, αλλά κανείς τους δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ άθεος. Βαθιά μέσα σε κάθε Τοξότη υπάρχει η διαισθητική επίγνωση ότι στη ζωή υπάρχει περισσότερο νόημα και βαθύτερος σκοπός, απ’ ότι θα μπορέσει ποτέ να περιγράψει η επιστήμη και ότι ο άνθρωπος είναι πλασμένος για την αθανασία. Ταυτόχρονα, δεν βλέπει το λόγο γιατί θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στις χαρές που μπορεί να του προσφέρει ο επίγειος κόσμος: έτσι, φροντίζει να τον χαρεί για τα καλά,
Στον Τοξότη αρέσουν οι τελετουργίες που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, για να εκφράσει το θρησκευτικό του συναίσθημα. Τους αρέσουν, γενικά, τα πολυποίκιλα ρούχα και, παρότι μπορεί μερικές φορές να ντύνονται απλά, πάντα φοράνε ότι ταιριάζει για την κάθε περίσταση. Τους αρέσουν όλες οι επίσημες τελετές, τότε που οι άνδρες θα φορέσουν τις καλές τους στολές και οι γυναίκες τα εντυπωσιακά τους βραδινά φορέματα. Όταν δείτε τη συλλογή τους από αντίκες, σίγουρα θα σκεφτείτε ότι καλύτερα οι άνθρωποι αυτοί να ασχοληθούν με σπορ… εξωτερικού χώρου. Βρίσκουν την ευτυχία τους να χοροπηδούν, όταν η μουσική παίζει έντονους ρυθμούς και τους είναι αδύνατο να συγχρονιστούν με πιο ήρεμες μελωδίες. Όταν «χορεύει» ένας Τοξότης, καλά θα κάνετε να προσέχετε τα πόδια σας.
Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι οι Τοξότες, που είναι τόσο ανθρωπιστές και καλοκάγαθοι σε άλλους τομείς, αγαπούν ιδιαίτερα τα «αιματηρά» σπορ. Η σκοποβολή και το κυνήγι (όχι τόσο το ψάρεμα, γιατί χρειάζεται, υπομονή, που ο Τοξότης δεν έχει) ασκούν έντονη γοητεία στους άνδρες – και τις γυναίκες – του ζωδίου αυτού. Μάλιστα, διακρίνονται, γενικά, σε πολλά είδη σπορ. Όταν χάσουν σε ένα αγώνισμα, θα το αντιμετωπίσουν με μεγάλη αξιοπρέπεια: θα χαμογελάσουν γενναιόδωρα και θα συγχαρούν με θέρμη το νικητή. Αυτό γίνεται γιατί οι Τοξότες δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση – στον τομέα αυτό, είναι πολύ συντηρητικοί. Πάντως, με την πρώτη ευκαιρία, θα σβήσουν τα ίχνη της ήττας τους – αλλά το κάνουν τόσο διακριτικά, που η κοινωνία εύκολα ανέχεται τις ζαβολιές τους αυτές. Είναι αλήθεια επίσης, ότι ένας Τοξότης μπορεί να προτιμήσει να φορέσει παρωπίδες, παρά να δει ή και ν’ αποδεχτεί κάτι, όταν αυτό δεν τον βολεύει.
Είναι υποκριτές; Αυτός είναι ένας χαρακτηρισμός που τους γίνεται συχνά, και δεν αποκλείεται να υπάρχει σ’ αυτόν μια δόση αλήθειας. Η αλήθεια είναι ότι σι άνθρωποι αυτοί βρίσκουν πάντα, βολικούς τρόπους να ξεφεύγουν από τις δυσκολίες.
Στην πραγματικότητα, ο άνδρας Τοξότης δεν είναι για γάμο. Μπορεί να ερωτευθεί με πάθος, αλλά του συμβαίνει πολύ συχνά. Οι Τοξότες βρίσκουν την ευτυχία τους σε κοινωνίες που επιτρέπουν το γάμο με περισσότερες από μία γυναίκες. Διαφορετικά, ο παντρεμένος Τοξότης ίσως οδηγηθεί σε διαζύγιο, αν η γυναίκα του πάρει σοβαρά τις περιπέτειες του. Και καλά θα κάνει να μην τις πάρει σοβαρά: σε όλους τους άλλους τομείς είναι ένας πολύ καλός σύζυγος. Ανοιχτοχέρης, όταν έρθει η ώρα για έξοδα, φιλόξενος για συγγενείς και φίλους, ποτέ δεν δημιουργεί πρόβλημα στο σπίτι – μια και την περισσότερη ώρα του την περνάει σε συλλόγους, μπαράκια (όχι ότι είναι αλκοολικός – αλλά του αρέσει η συντροφικότητα της ανδρικής παρέας) ή σε γήπεδα. Και είναι τέλειος οικοδεσπότης και δεινός συζητητής.
Οι Τοξότες μπορεί να είναι, πολύ ευέξαπτοι και αντιδρούν απότομα, σαν καθαρόαιμα άλογα, από τα οποία κάτι έχει πάρει ο χαρακτήρας τους, που – ας μην ξεχνάμε – συμβολίζεται σαν μισός άνθρωπος, μισό άλογο: πτοείται εύκολα όταν θορυβηθεί και είναι έτοιμος να ορμήσει, αν τον προσβάλλουν. Χαρακτηριστικό είναι και το γέλιο του: έχει κάτι από χρεμέτισμα αλόγου. Τέλος, δεν είναι σπάνιο να δείτε έναν άνδρα Τοξότη να ρουθουνίζει, εκφράζοντας έτσι το σκεπτικισμό του για οτιδήποτε δυσκολεύεται να πιστέψει.
Οι Τοξότες είναι, χαρακτηριστικά, πολύ πεισματάρηδες. Ενώ πείθονται με το καλό – και ακόμα πιο εύκολα με την κολακεία – δεν ανέχονται τις υποδείξεις και αντιδρούν έντονα σ’ αυτές. Η σωματική τους διάπλαση θυμίζει κάτι από το σώμα τον αλόγου: έχουν μακριά πόδια και μεγάλο στόμα, με χαρακτηριστικά δόντια (συχνά θα υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στα δύο μπροστινά δόντια τους). Τα μάτια των Τοξοτών είναι εκφραστικά, λαμπυρίζουν όταν είναι στα κέφια τους και ετοιμάζονται να… σας βάλουν τρικλοποδιά. Τους αρέσει να παίζουν μαζί σας, αλλά το κάνουν με τόσο καλή διάθεση και είναι τόσο διασκεδαστικό, που δύσκολα θα σας ενοχλήσει. Υπάρχει κάτι το ευγενικό στο μέτωπο των Τοξοτών: είναι πλατύ και θυμίζει μέτωπο φιλοσόφου (τουλάχιστον, όπως φανταζόμαστε, συνήθως, ένα φιλόσοφο). Περπατάνε συνήθως ανάλαφρα, με μεγάλα βήματα.
Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που σωματικά αντιστοιχεί στα ισχία, τους μηρούς, το συκώτι και τις αρτηρίες. Είναι, οι πιο κατάλληλοι για ν ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητες, θα πρέπει, όμως, να ελέγξουν την αγάπη τους για το φαγητό, αν θέλουν να μην παχύνουν αργότερα. Ο άνδρας Τοξότης είναι καλοφαγάς και ξέρει να εκτιμά τα καλά κρασιά, αλλά, συχνά αυτό του δημιουργεί προβλήματα με το συκώτι του.
Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να πάθει ατύχημα ένας Τοξότης κι αυτό οφείλεται στη ριψοκίνδυνη φύση του. Συνήθως, θα ασχοληθεί με τα πιο επικίνδυνα σπορ: παρ’ όλα αυτά, η καλή τύχη τους βοηθά κι εδώ είναι πιο πιθανό ότι το ατύχημα θα οδηγήσει μόνο σε τραυματισμό και όχι – στο θάνατο.
Οι Τοξότες πιστεύουν ότι η ελευθερία τους είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή: δεν μπορούν να περιοριστούν και όσοι συνδέονται μαζί τους πρέπει να το έχουν υπόψη τους. Γι’ αυτό, τους ταιριάζουν επαγγέλματα τα οποία να τους αφήνουν ελευθερία κινήσεων και συχνή αλλαγή περιβάλλοντος. Τους ταιριάζει ιδιαίτερα το επάγγελμα του δικηγόρου και θα βρείτε, ανάμεσα τους, επίσης, αρκετούς κληρικούς. Ο Τοξότης μπορεί να γίνει ένας περιπλανώμενος ιεραπόστολος, αλλά δεν θ’ αντέξει για πολύ σαν κατώτερος κληρικός σε μια φτωχική συνοικία. Οι περισσότεροι Τοξότες φτάνουν ψηλά, σε όποιο επάγγελμα διαλέξουν. Στον κόσμο του εμπορίου, δουλεύουν σε οικονομικούς οργανισμούς ή διευθύνουν μεγάλες εταιρείες. Αν ασχοληθούν επαγγελματικά με τον αθλητισμό, συχνά γίνονται πρωταθλητές. Ένας Τοξότης θεωρεί σημαντικό το να έχει καλές σχέσεις με την οικογένεια και τους συγγενείς του. Αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο, με δεδομένη την καλόκαρδη φύση και τη γενναιοδωρία του.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι ένας Τοξότης θα κάνει αλλαγές στην καριέρα του, τουλάχιστον μια φορά – εναλλακτικά, μπορεί σε κάποια φάση της ζωής του ν’ αποκτήσει και μια δευτερεύουσα ή και τριτεύουσα επαγγελματική απασχόληση. Ο αριθμός 3 παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των Τοξοτών. Ο 13ος χρόνος της ζωής είναι, συνήθως, χρόνος σημαντικών αλλαγών στη ζωή τους. Στα νιάτα τους λίγο ριψοκίνδυνοι, γίνονται αργότερα αξιοσέβαστοι υποστηρικτές της κοινωνικής τάξης, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν απόλυτα με όλους τους κανόνες της.
Η γυναίκα Τοξότης δραστήρια, χαριτωμένη, αυθόρμητη. Έχει πολύ ειλικρίνεια. Διαθέτει διαίσθηση. Επειδή δεν αποφασίζει εύκολα έχει πρόβλημα με την επιλογή της εργασίας. Όταν αρχίζει μία εργασία την βγάζουν εις πέρας μέχρι εξαντλήσεως. Η συνεχής δραστηριότητα και η ενεργητικότητα αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας. Πολύ μεγάλη αγάπη προς την ανεξαρτησία. Της αρέσουν οι περιπέτειες και τα ταξίδια.
Ο άντρας Τοξότης είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, ενθουσιασμό και ενεργητικότητα. Του αρέσει να νοιώθει ελεύθερος και αναζητάει καινούργιες εμπειρίες. Τον φοβίζει η ρουτίνα και η μεθοδικότητα. Του αρέσουν οι περιπέτειες και είναι πολύ ριψοκίνδυνος. Είναι ανεξάρτητος με δυνατή προσωπικότητα. Στις δύσκολες καταστάσεις αντιδρά σωστά και αποτελεσματικά. Δεν ανέχονται να τον διατάζουν και επαναστατούν ενάντια στο κατεστημένο. Του αρέσουν τα σπορ και μπορεί να πάρει διάκριση μέσα από αυτά. Λατρεύει τα ταξίδια και τη θάλασσα. Γίνεται εξαίρετος ηγέτης, έχει πολλά ενδιαφέροντα και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα συγχρόνως.

 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

23 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου
Ιδιότητα: Κύριο
Στοιχείο: Γη
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Κρόνος.
Αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία, την πρακτικότητα τον εγωισμό, την οικονομία. Είναι δογματικός και αγαπά την τάξη και την πειθαρχία. Στον Αιγόκερο, αντιστοιχεί ο μύθος τον Δία και της αίγας Αμάλθειας.
Οι Αιγόκεροι γνωρίζουν αυτό που θέλουν και είναι αποφασισμένοι να το κατακτήσουν καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια. Ζουν περισσότερο με το μυαλό παρά με την καρδιά και τα αισθήματα, επιδιώκουν να παρουσιάζουν ένα ψυχρό χαρακτήρα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, στην αρνητική πλευρά του ζωδίου αυτού η ψυχρότητα είναι μια πραγματικότητα. Είναι δυσαρεστημένοι και απαισιόδοξοι απέναντι στον εαυτό τους. Οι αιγόκεροι είναι πολύ ανασφαλή άτομα και η ανασφάλεια τους οδηγεί στην καταπίεση του συναισθηματικού τους κόσμου. Διαθέτουν άριστη μνήμη και είναι πολύ καλοί ομιλητές. Το κύριο αποφατικό χαρακτηριστικό των ατόμων που ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου είναι μιζέρια και μικροπρέπεια που τους καταλαμβάνει με σκοπό την απόκτηση υλικών αγαθών. Οι Αιγόκεροι ταλαιπωρούνται από ρευματικά, δερματικές και ορθοπεδικές παθήσεις. Πολλές φορές πέφτουν και σε βαριά μελαγχολία εξαιτίας της ανεπτυγμένης απαισιοδοξίας τους.
Οι Αιγόκεροι είναι σκληροί, και έτσι πρέπει, μια και η ζωή είναι, συνήθως, πιο σκληρή γι’ αυτούς, απ’ ότι για τους άλλους ζωδιακούς χαρακτήρες: φαίνεται ότι η τύχη τους επιφυλάσσει περισσότερες δυσκολίες και στερήσεις. Ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο αυτό είναι ο Κρόνος – πλανήτης που είναι γνωστός στους αστρολόγους σαν «ο σκληρός αφέντης» – και οι άνθρωποι που δέχονται τις επιδράσεις του, είναι πιθανό ότι θα κληθούν να αναλάβουν στη ζωή τους μεγάλες υπευθυνότητες, που θα τους αναγκάσουν να κάνουν προσωπικές θυσίες, σε χρήματα, ελευθερία, ευτυχία ή άνεση. Η βασίλισσα Ελισάβετ η δεύτερη, γεννήθηκε όταν ο Αιγόκερος βρισκόταν στον ανατολικό ουράνιο ορίζοντα (όπως φαίνεται από τον τόπο γεννήσεως της) και τότε κυριαρχούσε ο Κρόνος στον ουρανό. Υποχρεώθηκε ν’ αναλάβει το βαρύ φορτίο της μοναρχίας από πολύ νέα. Απολαμβάνοντας βέβαια και τα αντίστοιχα προνόμια του θρόνου, δεσμεύτηκε αποκλειστικά στην υπηρεσία του καλού της χώρας της, της Αγγλίας. Αν και ο Κρόνος είναι «σκληρός» με τους ανθρώπους του Αιγόκερου, ταυτόχρονα τους εφοδιάζει με τον απαραίτητο δυνατό χαρακτήρα, ώστε να ανταποκριθούν ανάλογα στις προσδοκίες του: αυτοπειθαρχία, αντοχή, συνέπεια και, κυρίως, αυτοπεποίθηση. Οι τυπικοί Αιγόκεροι έχουν όλοι τα προτερήματα αυτά και, καθώς ανήκουν στα ζώδια της γης, χαρακτηρίζονται επίσης από πολύ ρεαλιστική και πρακτική θεώρηση της ζωής. Δεν καταφεύγουν σε φανταστικούς κόσμους, για να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής. Προγραμματίζουν με μεθοδικότητα, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους στη ζωή και μένουν σταθεροί στο πρόγραμμα τους, όσα εμπόδια κι αν παρουσιαστούν στο δρόμο τους.
Το σύμβολο του ζωδίου είναι ένα κατσίκι και τα χαρακτηριστικά των Αιγόκερων έχουν πάρει κάτι από τα γνωρίσματα αυτού του μικρού συμπαθητικού ζώου. Όπως κι αυτό, μπορούν ν’ αντέξουν σε πολλές στερήσεις και μάλιστα, με μεγάλη ευκολία. Αυτό, γιατί υπάρχει μια ασκητική πτυχή στην ψυχή του Αιγόκερου: δεν εξαρτά την ύπαρξη του από τις ανέσεις ή τις πολυτέλειες και μπορεί άνετα, να ικανοποιηθεί με λίγα. Δεν θα βρείτε πραγματικούς Αιγόκερους να κάνουν ματαιόδοξα αγορές, όταν γίνουν πλούσιοι. Ακόμη κι αν αρχίσουν απ’ το τίποτα και χρειαστεί να παλέψουν σκληρά γι’ αυτό, τελικά θα γίνουν όλοι, πολύ ευκατάστατοι. Ξέρουν να περιορίζουν τον εαυτό τους στα απόλυτα αναγκαία, για να μπορούν να αποταμιεύουν κάτι και ποτέ δεν ρισκάρουν τις οικονομίες τους. Προτιμούν να προοδεύουν αργά, αλλά σταθερά. Οι αστρολόγοι τονίζουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην εξημερωμένη κατσίκα και το αγριοκάτσικο των βουνών, που ξεφεύγει από την αιχμαλωσία πηδώντας από βράχο σε βρόχο, υπολογίζοντας αριστοτεχνικά τις αποστάσεις και σιγουρεύοντας το βήμα του. ακόμα και στα πιο επικίνδυνα σημεία. Η αντιστοιχία στους ανθρώπους είναι ως εξής: οι Αιγόκεροι, που δεν έχουν την ανάγκη να διευρύνουν τα ενδιαφέροντα τους, θα υπομείνουν στωικά τις καταστάσεις που θα τους τύχουν, ενώ οι άλλοι, θα προτιμήσουν να ανοίξουν μόνοι το δρόμο τους – και θα το κάνουν, όχι μόνο με ακλόνητη αποφασιστικότητα, αλλά, ταυτόχρονα, χωρίς την παραμικρή λανθασμένη κίνηση. Η φιλοδοξία χαρακτηρίζει τους Αιγόκερους – βάζουν συγκεκριμένους σκοπούς, στους οποίους επιμένουν.
Οι Αιγόκεροι είναι φτιαγμένοι για να κάνουν καριέρα και δε θ’ αφήσουν το συναίσθημα να επιδράσει στην επιτυχία τους. Αγαπούν τη δύναμη, γιατί αυτή θα τους δώσει, τη δυνατότητα να γίνουν αυτοδύναμοι και θα τους κάνει αξιοσέβαστους, κάτι που επιθυμούν ιδιαίτερα. Η εξουσία είναι πιο σημαντική για έναν Αιγόκερο από τα πλούτη και του δίνει την υπέρτατη ευχαρίστηση να είναι κύριος κάθε κατάστασης. Πάντα πολύ ευσυνείδητοι, οι Αιγόκεροι ζητάνε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση, απ’ τους υφισταμένους τους. Δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτικοί κι όσοι προσπαθήσουν να δικαιολογηθούν για τα λάθη τους. δε θα συναντήσουν και μεγάλη επιείκεια. Πάντως οι Αιγόκεροι είναι δίκαιοι στις συναλλαγές τους με τους άλλους. Μπορεί να μην εξάρουν τη συμπεριφορά κάποιου που τους ευχαρίστησε, αλλά θα του δείξουν στην πράξη την εκτίμηση τους. Επίσης, θα φροντίσουν να δώσουν προαγωγή και αύξηση σε όποιον τα αξίζει. Άλλο ένα αξιόλογο προτέρημα που έχουν οι Αιγόκεροι. είναι ότι είναι πιστοί στους ανθρώπους που εξαρτώνται απ’ αυτούς, θα τους βοηθούν και θα τους υποστηρίζουν, όποτε το χρειάζονται.
Όσο για τις οικογενειακές τους σχέσεις, είναι έτοιμοι να κάνουν κάθε θυσία για τους συγγενείς τους. Όταν υπάρχουν 9-10 παιδία σε μια οικογένεια, το παιδί που θ’ αναλάβει, τελικά, τους γονείς, θα είναι ο Αιγόκερος: τα άλλα θα ακολουθήσουν τους χωριστούς δρόμους. Πολλές φορές, θα απορρίψει προτάσεις γάμου μια Αιγόκερος μόνο και μόνο για να μπορέσει να σταθεί στους γονείς της, όπως θέλει αυτή. Η αλήθεια είναι ότι οι Αιγόκεροι δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ανοιχτόκαρδοι, κεφάτοι άνθρωποι (όσοι Αιγόκεροι έχουν τα προτερήματα αυτά, τα οφείλουν σε άλλους παράγοντες, που επέδρασαν στο ωροσκόπιο τους). Κατά κανόνα, οι Αιγόκεροι είναι σοβαροί και ήρεμοι, μάλλον δε απαισιόδοξοι. Αυτός είναι ένας τρόπος άμυνας, για να προφυλαχτούν από απογοητεύσεις. Ακόμη κι όταν τα πράγματα πάνε καλά γι’ αυτούς, οι Αιγόκεροι προετοιμάζονται για το χειρότερο: αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο στους συνεργάτες τους που τους παροτρύνουν να επωφεληθούν και να χαλαρώσουν λίγο τις προσπάθειες τους, να διασκεδάσουν και να διαθέσουν περισσότερο χρόνο στον εαυτό τους.
Όπως στα νιάτα τους, έτσι και αργότερα οι Αιγόκεροι δείχνουν πολύ περισσότερο ώριμοι στη συμπεριφορά τους, απ’ τους συνομηλίκους τους, μπορεί επίσης να φαίνονται γι’ αυτό, και πιο γερασμένοι. Αλλά η διαδικασία της γήρανσης σταματάει, μόλις φτάσουν τα τριάντα: «κρατιούνται» καλά σαν μεσήλικες, αλλά και αργότερα, κυρίως γιατί δεν κάνουν καταχρήσεις.
Το γεγονός ότι οι Αιγόκεροι πιστεύουν ότι η ζωή είναι δύσκολη και πρέπει να παλεύεις γι’ αυτή, δεν σημαίνει ότι δεν την ευχαριστιούνται. Ευχαρίστηση, για έναν Αιγόκερο, σημαίνει την ικανοποίηση που έχεις όταν ξέρεις ότι έκανες σωστά το καθήκον σου, ότι χρησιμοποίησες πλήρως τις ικανότητες σου για πρακτικούς σκοπούς. Αυτός είναι ο λόγος που ούτε και τα χόμπι τους δεν τα κάνουν για διασκέδαση μόνο, αλλά πάντα φροντίζουν να έχουν και κάποιο λογικό σκοπό. Οι «τρέλες» δεν ασκούν καμία γοητεία σε αυτούς.
Ίσως σκεφτείτε ότι τόσο σοβαροί άνθρωποι δύσκολα θα εκτιμούν το καλό χιούμορ. Δεν είναι όμως έτσι. Στην πραγματικότητα, η αίσθηση του χιούμορ είναι γι’ αυτούς, άλλος ένας αυτοπροστατευτικός μηχανισμός ενάντια στις ατυχίες της ζωής. Σίγουρα, δεν είναι μια φαιδρή αίσθηση του χιούμορ, αλλά μια σατυρική του ιδιότητα, αυτό που τους διακρίνει. Οι Αιγόκεροι κάνουν βαθύς συλλογισμούς και δεν τους αρέσουν οι πολλές κουβέντες. Όπως εξοικονομούν χρήματα, έτσι δεν σπαταλάνε και τα λόγια τους. Ό,τι θα πουν όμως οι Αιγόκεροι, θα είναι σημαντικό και ακριβές – και, συνήθως, είναι απελπιστικό ειλικρινείς, όταν ερωτηθούν για τις απόψεις τους. Τέτοιους ανθρώπους, ό,τι και να κάνετε, δεν θα μπορέσετε, ποτέ να τους κολακέψετε.
Τα «κατσικίσια» μάτια τους μπορεί να μην είναι το δυνατό σημείο τους εμφανησιακά – είναι, όμως πανέξυπνα. Το βαθύ τους βλέμμα προσέχει ήρεμα, εκτιμώντας τα πάντα γύρω του. Μην ξεχνιέστε – ένας Αιγόκερος μπορεί να σας διαβάσει, σαν ανοιχτό βιβλίο: με μια ματιά, είναι σε θέση να ξέρει τα πάντα για σας. Μπορεί με το μυαλό του, να υπολογίζει τέλεια τις αποστάσεις (θυμηθείτε το αγριοκάτσικο, που ξεφεύγει από σίγουρο θάνατο, υπολογίζοντας πάντα, με ακρίβεια και το τελευταίο βήμα του), καθώς και οτιδήποτε μπορεί κανείς να υπολογίσει. Ζητείστε από μια νοικοκυρά Αιγόκερο να σας κόψει ψωμί και παρατηρείστε πόσο άνετα και με πόση ακρίβεια γίνονται οι κινήσεις της. Ζητείστε, όμως, από έναν Αιγόκερο να σας ανάψει φωτιά και το αποτέλεσμα θα είναι αξιοθρήνητο – όσο κι αν προσπαθήσει να το κάνει καλά. Ο ρόλος τους έγκειται περισσότερο στο να ηρεμούν τα πνεύματα γύρω τους, παρά να τα ανάβουν. Αν τύχει και τους πετύχετε σε κατάσταση ευφορίας, σύντομα ο ενθουσιασμός τους θα σβήσει. Όταν θυμώνουν, οι δονήσεις που εκπέμπουν είναι παγερές μάλλον, παρά άγριες. Όσοι σκέφτονται να συμπλακούν μ’ έναν Αιγόκερο, καλά θα κάνουν να το έχουν υπόψη τους αυτό και να μην ενδίδουν στις παρορμηθείς τους αυτές, μια και θα απωθηθούν σίγουρα, από την ψύχραιμη αυτοπεποίθηση του Αιγόκερου. Οι άνθρωποι του ζωδίου αυτού δεν καταφεύγουν ποτέ στη σωματική βία, αλλά σε άλλους, πολύ πιο αποτελεσματικούς τρόπους, εναντίον όσων τους προκάλεσαν πέρα από τα όρια ανοχής τους.
Ένας Αιγόκερος ούτε συγχωρεί, ούτε ξεχνά, θα περιμένει υπομονετικά, όσο χρειάζεται, για να εκτονώσει τη μνησικακία του.
Όπως οι Καρκίνοι, έτσι και οι Αιγόκεροι ζουν πολύ στο παρελθόν – αυτός είναι κι ο λόγος, που η ιστορία και η αρχαιολογία είναι τα αγαπημένα τους αντικείμενα. Εμπιστεύονται πολύ περισσότερο ό,τι έχει αντέξει στο χρόνο, παρά ότι υπόσχεται πολλά, αλλά στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, δεν τους αρέσει καθόλου η αλλαγή, γι’ αυτό και γρήγορα μπαίνουν στο «λούκι», τυποποιώντας τις συνήθειες τους. Μόνο όταν είναι εντελώς απαραίτητο θα αλλάξει τόπο κατοικίας ένας Αιγόκερος, κόβοντας τους δεσμούς που τον συνδέουν με το παλιό του περιβάλλον. Η επιτυχία του στη ζωή οφείλεται στο ότι πάντα, χτίζει σταθερά, πάνω σε γερά θεμέλια. Έχοντας αποφασίσει να πετύχει στη δουλειά του, (και θα είναι δουλειά, που θα προσφέρει προοδευτική, αλλά σίγουρη άνοδο) μένει σταθερός στο στόχο του. Του αρέσουν ιδιαίτερα τα δημόσια αξιώματα, καθώς και οι ανώτερες δημοσιοϋπαλληλικές θέσεις. Αν ασχοληθεί με το εμπόριο, θα διαλέξει ένα κλάδο, που να μην επηρεάζεται από τα σκαμπανεβάσματα της οικονομίας. Πολλούς Αιγόκερους θα τους δείτε να είναι γεωργοί ή κτηνοτρόφοι. Αν σπουδάσουν, θα προτιμήσουν να γίνουν δικηγόροι ή αρχιτέκτονες. Δεν διακρίνονται ιδιαίτερα στους χώρους της τέχνης και του θεάματος, με εξαίρεση τη μουσική (οι μουσικοί είναι, συχνά, και καλοί μαθηματικοί – χαρακτηριστικό των ανθρώπων του ζωδίου αυτού).
Οι Αιγόκεροι είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι έχει σχέση με τα οικονομικά, όπως είπαμε και πριν, αλλά πάντα επενδύουν άφοβα σε ακίνητα. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό μπορεί να είναι πεισματάρηδες, δογματικοί και να έχουν προκαταλήψεις. Δεν θα συζητήσουν μαζί σας για πράγματα στα οποία διαφωνείτε: αντί γι’ αυτό, θα μείνουν σιωπηλοί, κάτι που θα επιδεινώσει την κατάσταση.
Είναι μάλλον μοναχικοί τύποι και δεν εξαρτούνται τόσο από τη συντροφιά άλλων. Ντροπαλοί, συγκρατημένοι, κάνουν δύσκολα φίλους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι και φίλοι όλης τους της οικογένειας. Δεν είναι πολύ εγκάρδιοι, ακόμα και με τους πολύ δικούς τους ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολο για τους Αιγόκερους να εκφράσουν ανοιχτά τη στοργή τους, αλλά δείχνουν την αφοσίωση τους στους κοντινούς τους, υιοθετώντας μια προστατευτική στάση απέναντι τους. Κατά κανόνα, δεν είναι ρομαντικοί. Εκτιμούν τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέονται γιατί θαυμάζουν τα προτερήματα τους. Δεν ερωτεύονται εύκολα, αλλά όταν νιώσουν έρωτα για κάποιον ή για κάποια, είναι πιθανό ότι το άτομο αυτό θα γίνει πολύ καλός σύντροφος. Λένε ότι οι Αιγόκεροι είναι σε θέση να θυσιάσουν την αγάπη για τη φιλοδοξία και το χρήμα. Δεν είναι εξακριβωμένο ότι αυτό είναι σωστό, απλά τα πρόσωπα που έλκουν τους Αιγόκερους, τυχαίνει να είναι πιο επιτυχημένα και αξιόλογα από τον ίδιο. Αλλά παρότι έχουν επίγνωση των προτερημάτων τους δεν θα σήμαιναν τίποτα γι’ αυτούς, αν τα άτομα αυτά δεν συγκινούσαν και συναισθηματικά τους Αιγόκερους.
Ο τυπικός Αιγόκερος είναι νευρώδης, με προέχουσες αρθρώσεις. Το πρόσωπο τους είναι συνήθως τριγωνικό και το δέρμα τους μάλλον χλωμό. Συνήθως έχουν ορθοδοντικά προβλήματα (τώρα που η κοσμητική οδοντιατρική έχει προοδεύσει, συναντάμε συχνά Αιγόκερους σαν ασθενείς σε οδοντιατρεία). Η μύτη τους προέχει και ίσως στο πάνω μέρος της να καμπυλώνει λίγο προς τα μέσα. Συχνά έχουν μεγάλα αυτιά, Παρουσιάζουν συνήθως, προβλήματα στο κυκλοφοριακό και πεπτικό τους σύστημα. Τα χέρια και τα πόδια τους είναι, κατά κανόνα, μεγάλα. Παρότι έχουν ευαίσθητη κράση στην παιδική ηλικία, συνήθως ζουν πολλά χρόνια. Αργότερα, μπορεί να έχουν προβλήματα με τις αρθρώσεις τους. Όταν τραυματίζονται, χτυπούν συχνά στα γόνατα. Τέλος, μπορεί να έχουν δερματολογικά προβλήματα και προβλήματα με τα μαλλιά τους.
Η γυναίκα είναι φιλόδοξη, της αρέσει να εργάζεται και έχει την ανάγκη να μάχεται με πάθος μέχρι να πετύχει τους στόχους της. Δουλεύει επίμονα και ενεργεί αποτελεσματικά. Δεν εμπιστεύεται τους άλλους και τους κατακρίνει.
Έχει κλίση στα επαγγέλματα όπου χρειάζεται μυαλό, ψυχραιμία, συστηματικότητα, μεθοδικότητα. Γίνεται εξαίρετη επιχειρηματίας, λογίστριες, καλές δασκάλες. Μόνο που έχουν την τάση να καταπιέζουν να υπαγορεύουν, παρά να διδάσκουν.
Ο Αιγόκερως άνδρας είναι υπομονετικός, υπερήφανος, πεισματάρης, φιλόδοξος , δραστήριος. Έχει οργανωτική ικανότητα. Πετυχαίνει σε οποιοδήποτε στόχο με την επιμονή και την δραστηριότητα. Ενεργεί πάντα προσεκτικά και συγκρατημένα. Είναι επιδέξιος και μπορεί να πετύχει πολλά όσον αφορά τη σταδιοδρομία. Διψά για δύναμη και εξουσία. Σταθερός στις ιδέες του και στις αποφάσεις του. Είναι καλός Ηγέτης και σαν Διοικητικό Στέλεχος. Μπορεί να ασχοληθεί με επιχειρήσεις, εμπόριο, τραπεζικές εργασίες.

 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ

21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου
Ιδιότητα: Σταθερό
Στοιχείο: Αέρας
Αρχή: Ενεργό
Κυρίαρχος πλανήτης: Ουρανός.
Αντιπροσωπεύει τον ανθρωπισμό, την πρωτοτυπία, την ανεξαρτησία, τον ιδεαλισμό.
Είναι ειλικρινής και αρκετά εκκεντρικός. Ευχάριστος, κοινωνικός, εκκεντρικός, ιδεολόγος, εφευρετικός, καλός φίλος, ρομαντικός, αποφασιστικός, με φανταστική αντίληψη ο Υδροχόος είναι ένας μοναδικός άνθρωπος με τάση στις επιστήμες και αφάνταστα δυνατός, δεν υποκύπτει σε τίποτα και σε κανέναν. Ίσως το πιο ολοκληρωμένο ζώδιο. Σοβαρός και υπεύθυνος θέτει πάντα πρόγραμμα και στόχους για την ζωή του, καλός ομιλητής, ώριμος στην σκέψη και με πολλές εμπειρίες είναι ικανός να ακολουθήσει μια άψογη πολιτική και επαγγελματική σταδιοδρομία. Διαθέτει ασυναγώνιστα ταλέντα και μια εκπληκτική ικανότητα να προσαρμόζεται στις καταστάσεις, να ξεφεύγει από διάφορα λάθη και ενώ όλοι νομίζουν πως έχει χαθεί να εμφανίζεται τόσο ανανεωμένος και δυνατός όσο ποτέ. Προετοιμάζει τον εαυτό του με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε. Θέλει να δείχνει δυνατός και σκληρός αλλά κατά βάθος είναι πολύ ευαίσθητος. Αγαπάει την ελευθέρια και είναι ξεροκέφαλος, πολλές φορές γίνεται επαναστάτης απέναντι σε καθετί, όταν απογοητευτεί από τα όνειρα του γίνεται καταθλιπτικός και απομονώνεται. Ο Υδροχόος ενεργοποιεί τα ταλέντα του όταν ο χρόνος αρχίζει να τον πιέζει ασφυκτικά. Οι υδροχόοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα μάτια και το κυκλοφορικό, είναι άτομα εκτεθειμένα στα τραύματα. Πολλές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δόντια και τα νεύρα, ενώ το στρες είναι ο καλύτερος τους φίλος.
Στον Υδροχόο αντιστοιχεί ο μύθος του Γανυμήδη, γιου τον Τρώα και της Καλλιρρόης.
Οι Υδροχόοι είναι οι πιο σύνθετοι ζωδιακοί χαρακτήρες, με άκρως περίεργη συμπεριφορά, που αποτελεί αίνιγμα για τους γύρω τους. Το σύμβολο τους είναι ένας άνδρας (ή άγγελος), που ρίχνει νερό στη γη, με μια υδρία – αλλά θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ακόμα και οι στενότεροι συγγενείς τους παραδέχονται ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη λογική τους ούτε να προδικάσουν τη συμπεριφορά τους. Πιστεύουν ότι το μόνο αρνητικό στη συμπεριφορά των Υδροχόων είναι η ασυνέπεια τους.
Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά παράδοξα των Υδροχόων, που όχι μόνο είναι πολύ έξυπνοι, αλλά πάντα μπορούν να δικαιολογήσουν το καθετί που κάνουν. Η λογική τους ενισχύεται από τη δύναμη της διαίσθησης και γι’ αυτό μερικοί από τους πιο διαπρεπείς διανοούμενους ανήκουν στο ζώδιο αυτό. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και σαν τέτοιο, έχει να κάνει με την πνευματική επικοινωνία: ο ειδικός ρόλος των Υδροχόων είναι να μεταδώσουν τη γνώση για το καλό της ανθρωπότητας – όχι μόνο το υλικό, αλλά και το πνευματικό – ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να αναχθεί σε ανώτατη σφαίρα ύπαρξης.
Η αρχή των Υδροχόων είναι ο ανθρωπισμός. Γι’ αυτούς, δεν υπάρχουν διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος ή δόγματος και ο τυπικός Υδροχόος πιστεύει ότι όλη η ανθρωπότητα πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα. Γι’ αυτό, θα τον βρείτε συχνά να συμμετέχει σε οργανώσεις και κινήματα που αγωνίζονται για το καλό του συνόλου. Μάλιστα, οι ιδρυτές τέτοιων κινημάτων συχνά είναι Υδροχόοι. Οι Υδροχόοι με ταλέντο στις τέχνες τις χρησιμοποιούν συνήθως, σαν ένα μέσο για να μεταδώσουν τις ανθρωπιστικές ιδέες τους. Ένα παράδειγμα είναι ο Τσάρλς Ντίκενς, ο οποίος με τα μυθιστορήματα του επέδρασε στην Βικτοριανή Αγγλία υπέρ των φτωχών, περισσότερο από πολλούς άλλους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους της εποχής του.
Αλλά παρότι ο μέσος Υδροχόος, τρέφει τόσο αγαθά αισθήματα για τους ανθρώπους στο σύνολο τους, έχει μυριάδες γνωστούς και πάρα πολλούς φίλους, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην ταυτιστεί απόλυτα με κανέναν απ’ αυτούς, με τους οποίους σχετίζεται. Αυτό, γιατί, πάνω απ’ όλα, οι Υδροχόοι είναι οι μεγαλύτεροι ατομιστές του ζωδιακού κύκλου αισθάνονται την ανάγκη να διαφυλάξουν την προσωπική τους ταυτότητα και ελευθερία, με οποιοδήποτε κόστος: και είναι αυτή τους η ανάγκη που δημιουργεί ένα αδιόρατο, αλλά αδιαπέραστο τοίχο ανάμεσα σ’ αυτούς και τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να τους πλησιάσουν.
Ο τοίχος αυτός δημιουργείται λόγω της περίεργης συναισθηματικής φύσης των Υδροχόων: έχουν ευγενική, αλλά όχι ζεστή καρδιά. Είναι αδύνατο για έναν Υδροχόο (εκτός αν υπάρχουν άλλες, πολύ δυνατές επιδράσεις στο ωροσκόπιο του) να αισθανθεί φλογερό αισθήματα, ρομαντική έξαρση ή συναισθηματική εξάρτηση από άλλους ανθρώπους, κάτι που είναι χαρακτηριστικό των ζωδίων του νερού. Ούτε μπορεί να βιώσει τα δυνατά συναισθήματα που βιώνουν τα ζώδια της φωτιάς. Αν σχηματιστεί στενός δεσμός μεταξύ ενός Υδροχόου και κάποιου άλλου ανθρώπου, αυτός θα βασίζεται στην πνευματική επικοινωνία. Περισσότερο αγαπάει ένας Υδροχόος με το μυαλό του, παρά με την καρδιά του. Από μια άποψη, το γεγονός αυτό μπορεί να είναι πολύ καλό για το σύντροφο του Υδροχόου και τα παιδιά του: δεν τον αφήνει να γίνει κτητικός απέναντι σ’ οποιονδήποτε αγαπάει. Δεν θα υπάρξουν κρίσεις ζηλοτυπίας, ούτε θα γίνουν προσπάθειες να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των κοντινών του ανθρώπων. Μάλιστα, ίσως η γυναίκα και τα παιδιά του αμφιβάλλουν για το κατά πόσο ενδιαφέρεται γι’ αυτούς: αυτό, γιατί, δεν συνηθίζουν να εκφράζουν συναισθήματα στοργής. Σ’ αυτό, μοιάζουν με τον Αιγόκερο.
Υπάρχουν, βέβαια, και εξαιρέσεις – ο Τσαρλς Ντίκενς ήταν μια απ’ αυτές. Ήταν (όπως πολλοί στην εποχή του) μελοδραματικά συναισθηματικός μερικές φορές – και είχε την ατυχή συνήθεια να ερωτεύεται υπερβολικά εύκολα και πολύ συχνά. Αυτό όμως γινόταν, γιατί είχε την επίδραση της Αφροδίτης, στους πολύ ρομαντικούς Ιχθείς.
Για τους περισσότερους Υδροχόους, οι πλατωνικές σχέσεις με το άλλο φύλο είναι προτιμότερες από τις ολοκληρωμένες. Ο άνδρας Υδροχόος εκτιμά τις γυναίκες, κυρίως για την εξυπνάδα τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ευχαριστιέται την παρέα όμορφων γυναικών, αλλά ότι την αλλάζει ευχαρίστως με μια εύστροφη, πνευματώδη γυναίκα που θα μπορεί να σταθεί στο δικό του ύψος σε μια κουβέντα και νικάει, όλες τις «αντίζηλες», ακόμη κι αν το πρόσωπο και το σώμα της υπολείπονται σημαντικά σε προσόντα.
Παρότι δεν είναι, από τη φύση τους ενθουσιώδεις, οι Υδροχόοι είναι σίγουρα πιστοί στους φίλους και συνεργάτες τους και φροντίζουν να το δηλώσουν καθαρά σε όσους σκέφτονται διαφορετικά. Ο Υδροχόος δεν είναι φίλος μόνο για τις καλές μέρες, που θα εξαφανιστεί όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Να ξέρετε ότι ακόμα κι όταν δεν σας συμπαθούν, αν αισθανθούν ότι αδικείστε, σίγουρα θα πάρουν το μέρος σας. Αυτό έχει τις ρίζες του στην αμεροληψία, που χαρακτηρίζει τον Υδροχόο. Φέρονται σε όλους με τον ίδιο τρόπο, κι αυτό συμβαίνει σε κάθε τομέα της ζωής τους. Ο Υδροχόος. όταν ενδιαφερθεί ή στοχέψει σε κάτι, ασχολείται μόνο μ’ αυτό. Η ενεργητικότητα του όμως. λειτουργεί σπασμωδικά – χάνει τεράστιες προσπάθειες που διακόπτονται από ληθαργικές φάσεις. Υπάρχει κι ένα άλλο παράξενο, σχετικά με τους Υδροχόους: Αφού προσπαθήσουν πολύ να πετύχουν ό,τι στοχέψουν και τα καταφέρουν, ο στόχος χάνει κάθε ενδιαφέρον γι’ αυτούς. Πολλοί Υδροχόοι «πέταξαν» την καριέρα τους στα σκουπίδια, ακριβώς τη στιγμή που έφτασαν στην κορυφή της επιτυχίας, για να ριχτούν από την αρχή, σ’ ένα νέο στόχο, γεμάτο κινδύνους: σίγουρα όμως, η νέα τους ζωή. θα τους δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουν καλύτερα τις δυνατότητες τους.
Ο Υδροχόος είναι, απ’ ότι φαίνεται, σε μόνιμη κατάσταση εξέλιξης – η τελείωση δεν φτάνει ποτέ σ’ ένα τελικό στάδιο, όσο αφορά τους ανθρώπους αυτούς. Έτσι, αν θέλετε να διατηρήσετε άσβεστο το ενδιαφέρον ενός Υδροχόου, θα πρέπει κι εσείς να του παρουσιάζεστε με διαφορές πτυχές της προσωπικότητας σας, και να του επιδεικνύετε συνέχεια καινούργιες αποδείξεις των δυνατοτήτων σας. Οι Υδροχόοι δεν έχουν καιρό για όσους μπαίνουν στο «λούκι» – είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σ’ έναν άνθρωπο, όπως πιστεύουν.
Οι «δύσκολες» καριέρες είναι αυτές που έλκουν τους Υδροχόους, όσες δίνουν περιθώρια για δημιουργική σκέψη, τεχνολογική εξειδίκευση και ειδικά προσόντα. Οι θετικές επιστήμες τους έλκουν ιδιαίτερα, μια και από τη φύση τους, είναι συστηματικοί παρατηρητές της φύσης – και του ανθρώπου. Αλλά θα τους συναντήσετε σ’ όλους τους τομείς της τέχνης. Οι Υδροχόοι δεν είναι φτιαγμένοι για έμποροι. ίσως όμως συναντήσουμε αρκετούς στη βιομηχανία – όχι σε τομείς που χρειάζονται τόσο οικονομικές συναλλαγές, όσο και σε τεχνικούς τομείς που αφορούν τη βελτίωση ενός προϊόντος των υπηρεσιών που προσφέρονται.
Σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών τους, οι Υδροχόοι συμπεριφέρονται ακραία. Περιορίζονται εύκολα στα απαραίτητα, αλλά είναι ικανοί να κάνουν και έξοδα, αν επιθυμήσουν κάτι, που θα φανούν πολύ παράλογα. Και είναι Υδροχόοι συνήθως, αυτοί που αφήνουν την περιουσία τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα (πολύ συχνά μάλιστα, σε συλλόγους προστασίας ζώων, μια και αγαπούν πολύ τα ζώα και μάχονται ενεργά κατά της άσκησης βίας σ’ αυτά). Τους συγγενείς του ένας Υδροχόος, σπάνια θα τους θυμηθεί στη διαθήκη του. Το λυπηρό είναι ότι πολύ συχνά, οι Υδροχόοι απομακρύνονται από τους συγγενείς τους, ακόμα και χωρίς να μαλώσουν μαζί τους. Οι Υδροχόοι, δεν μαλώνουν συνήθως: απλά, σε βγάζουν εντελώς από τη ζωή τους, έτσι και κάνεις κάτι που θα τους προσβάλλει βαθιά, χωρίς να σου δώσουν ποτέ την ευκαιρία να καταλάβεις γιατί το έκαναν.
Οι Υδροχόοι έχουν γερή σωματική κράση – ανήκουν στα ζώδια που ζουν πάνω από το μέσο όρο ζωής. Στη συμπεριφορά τους, φαίνονται πολύ ήρεμοι – δεν κλονίζονται, ακόμα και σε δύσκολες φάσεις – αλλά, εξαιτίας των παραπάνω, έχουν ένα πολύ ευαίσθητο νευρικό σύστημα. Παρ’ όλα αυτά, η ιδιαίτερη συναισθηματική φύση τους, τους προστατεύει από νευρικές διαταραχές. Παρουσιάζουν κάποια αστάθεια του κυκλοφοριακού τους συστήματος – και μπορεί να μπερδέψουν τους γιατρούς τους, μια και παρουσιάζουν εναλλαγή των κλινικών τους ευρημάτων. Οργανικά, η καρδιά των Υδροχόων δουλεύει ρολόι. Η αρτηριοσκλήρωση, οι κιρσοί και τα πρησμένα πόδια – όλα σημάδια κυκλοφοριακών προβλημάτων, εμφανίζονται συνήθως, όταν περνούν τα χρόνια. Έχουν, όμως, την τύχη να διατηρούν ανέπαφη την ευστροφία τους, μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.
Οι Υδροχόοι είναι υπέροχοι στα νιάτα τους και εξακολουθούν να είναι γοητευτικοί, σαν μεσήλικες – αργότερα, όμως, μπορεί να γίνουν ιδιότροποι και ιδιόρρυθμοι. Στην πραγματικότητα, η εκκεντρικότητα τους αυτή υπήρχε από παλιά, αλλά τότε ήταν χαριτωμένη ή και γοητευτική για τους άλλους. Ένας Υδροχόος διασκεδάζει πολύ να συγχύζει άλλους ανθρώπους (κυρίως τους υπερβολικά συντηρητικούς), λέγοντας ή κάνοντας πράγματα, που τους εξοργίζουν: υπάρχει κάτι το διαβολεμένα παιδικό στους Υδροχόους.
Μέχρι τώρα, ίσως έχετε σχηματίσει μια ιδέα για τον τυπικό Υδροχόο, δεν είναι, όμως, καθόλου πλήρης. Κανένας αστρολόγος δε θα μπορούσε να περιγράψει ικανοποιητικά όλες τις λεπτομέρειες που συνθέτουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Καθώς για την πορεία της ζωής του, σχεδόν πάντα έχει περίεργες κατευθύνσεις και ακολουθεί μια σειρά από ασύνδετες, μεταξύ τους, φάσεις. Του αρέσει όμως να ταξιδεύει, συχνά τα ταξίδια αποτελούν χαρακτηριστικό της ζωής του. Οι περισσότεροι Υδροχόοι προτιμούν την εξοχή, παρά τον αστικό τρόπο ζωής. Συχνά θα φανεί ότι «ριζώνουν» κάπου, αλλά εξίσου συχνά, θα αλλάξουν εντελώς πορεία.
Ο γάμος είναι ένα τυχερό παιχνίδι: παρότι δεν έχουν ροπή προς την απιστία, είναι τέτοιος ο χαρακτήρας τους που η συζυγική ζωή γι’ αυτούς, είναι δύσκολη δουλειά, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να διαρκέσει η σχέση, αν ο Υδροχόος μπορεί κατά περιόδους να βρίσκεται για κάποιο χρόνο μακριά από το σπίτι: είτε για δουλειές, είτε να μένει για λίγο μόνος του, σ’ ένα ήσυχο καταφύγιο. Όταν υπήρχε αυστηρότερη κριτική εναντίον όσων συμβίωναν, χωρίς την επίσημη ευλογία της Εκκλησίας, οι Υδροχόοι ήταν οι πρώτοι που αρνιόντουσαν να συμβιβαστούν – και οι «παράνομοι» δεσμοί τους πήγαιναν καλά. Τώρα, που οι σχέσεις είναι ελεύθερες, βλέπουμε ότι επισφραγίζουν τις σχέσεις τους, αν όχι στην εκκλησία, τότε στο δημαρχείο: αυτό το κάνουν, μια και τυχαίνει να είναι, πια, η πιο επαναστατική εναλλακτική λύση.
Σωματικά, οι Υδροχόοι ανήκουν στα «ωραία» ζώδια: καλή σωματική διάπλαση, κλασικά χαρακτηριστικά και δυνατός σκελετός, αν και μπορεί να είναι λίγο βαρυκόκαλοι. Τα μάτια τους έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, μια και λάμπουν με μια εσωτερική φλόγα. Είναι συνήθως αμυγδαλωτά και ζεστά. Μερικές φορές, οι Υδροχόοι έχουν ονειροπόλο βλέμμα, ενώ άλλοτε, φαίνεται να διασκεδάζουν ιδιαίτερα με ό,τι βλέπουν: ποτέ δεν έχουν αντιπαθητικό βλέμμα, ακόμα κι όταν έχουν απογοητευθεί από κάτι. Το δέρμα τους είναι διαφανές, τα μαλλιά τους συνήθως λεπτά και κατσαρά. Τα χέρια τους είναι πολύ κομψά, με όμορφα δάχτυλα και νύχια. Ένα περίεργο, σχετικά με τον τρόπο που συζητούν οι Υδροχόοι, είναι ότι συχνά διαχέονται, από άσχετα θέματα.
Είναι δύσκολο να «εξημερώσεις» έναν Υδροχόο: αν τους αφήσετε να οργανώσουν μόνοι τους το νοικοκυριό τους, θα το μειώσουν στο ελάχιστο. Κάτι όμως, που θα έχει πλουσιοπάροχα το σπίτι τους, είναι οι ηλεκτρικές μικροσυσκευές. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τον ηλεκτρισμό και πολλοί Υδροχόοι (συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών) ενδιαφέρονται για την ηλεκτρονική – συχνά ασχολούνται επαγγελματικά μ’ αυτή. Είναι, επίσης, ταλαντούχοι εφευρέτες – συχνά, όμως, δεν φροντίζουν να κατοχυρώσουν τις ιδέες τους και έτσι χάνουν τις οικονομικές απολαβές που θα μπορούσαν να είχαν απ’ αυτές. Οι Υδροχόοι έχουν μανία με τη σωστή διατροφή – αυτό είναι μάλιστα το μόνο κοινό τους σημείο με τους Παρθένους, με τους οποίους θα μπορούσαν να συζητούν αιώνια για φυσικές και υγιεινές τροφές.
Η γυναίκα έχει διαίσθηση είναι ευαίσθητη και αξιαγάπητη και λογική. Επιδιώκει τις μεταρρυθμίσεις και έχει προοδευτικές ιδέες. Είναι αρκετές οι δραστηριότητες που έχει για στόχο τη βελτίωση της ζωής του κόσμου και την εξύψωση της ανθρωπότητας. Έχει ισχυρή επιθυμία να βοηθά τους άλλους. Έχει ειλικρίνεια και πίστη και παλεύει για μια ιδέα. Αποκτά έντονες συμπάθειες και αντιπάθειες, και είναι πολύ κοινωνική. Μπορεί να γίνει κοινωνική λειτουργός, νοσοκόμα, κοινωνιολόγος. Καλή για δασκάλα αγαπά την μάθηση και τα βιβλία. Μπορεί κάλλιστα να γίνει μία ποιήτρια και συγγραφέας.
Ο άνδρας Υδροχόος είναι κοινωνικός, ονειροπόλος , αποφασιστικός ανθρωπιστής, καλός ομιλητής , ειλικρινής, και καλός φίλος. Έχει αρκετή φιλοδοξία και φαντασία. Αντιμετωπίζει τη ζωή του με τρόπο πρωτότυπο. Φημίζεται για την ευρύτητα του πνεύματος , εξυπνάδα μεγάλη δημιουργική ικανότητα., προοδευτικότητα. Εξαιρετικά ευαίσθητος, συμπονετικός για τις ανάγκές και τα προβλήματα των συνανθρώπων του. Θα πολεμήσει για τα ιδανικά και τους σκοπούς του μέχρι να πραγματοποιηθούν. Έχει αρκετό πείσμα και δεν οπισθοχωρεί. Ο Υδροχόος μπορεί να γίνει συγγραφέας, επιστήμονας, θαυμάσιος γιατρός πιλότος και καλός ηγέτης.
 

 
ΙΧΘΕΙΣ

20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου
Ιδιότητα: Μεταβλητό
Στοιχείο: Νερό
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Ποσειδώνας
Αντιπροσωπεύει την ευαισθησία, την διαίσθηση, την καλοσύνη, την τρυφερότητα.
Αγαπά την αρμονία κι έχει μεταφυσικές ικανότητες.
Στους Ιχθείς αντιστοιχεί ο μύθος της Αφροδίτης και του Έρωτα.
Οι Ιχθείς είναι αδύνατο να ζήσουν με έναν όπλο, αλλά καλά οργανωμένο τρόπο. Μπλέκονται σε περίεργες καταστάσεις, για τις οποίες δεν ευθύνονται παρά μόνο οι ίδιοι και είναι συνήθως οι καλές τους προθέσεις, που προκαλούν τα μπερδέματα αυτά.
Είναι ευγενικοί, πονάνε τους ανθρώπους γύρω τους και είναι ικανοί για αυτοθυσία, όχι μόνο από καθήκον, αλλά γιατί διακατέχονται από συναισθήματα αγάπης για την ανθρωπότητα. Οι Ιχθείς είναι επίσης τόσο επιεικείς με τον εαυτό τους, που για να ικανοποιήσουν μια παρόρμηση της στιγμής, μπορεί να αγνοήσουν εντελώς τις υποχρεώσεις τους. Αργότερα, θα υποφέρουν από βασανιστικές τύψεις γι’ αυτό, όμως θα τους είναι αδύνατο να το ξεπεράσουν, εκτός αν δεχτούν αποτελεσματική ψυχική υποστήριξη από ανθρώπους του στενού τους περιβάλλοντος που μπορούν να τους επηρεάσουν.
Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο, οι Ιχθείς εξαρτώνται από τη βοήθεια των άλλων, για να εκφράσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Εντυπωσιάζονται όμως πολύ εύκολα και υποτάσσονται άνευ όρων στους άλλους, οπότε γρήγορα δέχονται επιρροές ανθρώπων, που τους παρασύρουν μακριά από το «σωστό» δρόμο. Μάλιστα, όσο πιο κακή είναι η επιρροή, τόσο πιο εύκολα τους δελεάζει. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Ιχθείς είναι αδύνατο να σκεφτούν κακό για οποιονδήποτε, καθώς γνωρίζουν τη δική τους αγνή φύση.
Αυτό που περισσότερο επιθυμεί στη ζωή του ο τυπικός Ιχθύς είναι να τη χαρεί, όσο περισσότερο γίνεται. Οι μικρές χαρές της ζωής μπορούν να τους κάνουν άπειρα ευτυχισμένους. Όσο θα χαρούν μια βόλτα με το λεωφορείο μέσα στην πόλη ή μέχρι την εξοχή, τόσο θα χαρούν και το γύρο του κόσμου. Μπορεί να τους αρέσει η σαμπάνια, αλλά κι ένα ποτήρι κρασί τους ικανοποιεί εξίσου. Μπορούν να χαρούν τη ζωή τους είτε είναι απένταροι, είτε έχουν όλα τα καλά του κόσμου. Βέβαια, σπάνια οι Ιχθείς έχουν πρόβλημα με τα οικονομικά τους: είναι συνήθως τυχεροί σε θέματα χρημάτων – και πάντα υπάρχει κάποιος διαθέσιμος να τους βοηθήσει, σε δύσκολες στιγμές. Το πιο ωραίο, σε σχέση μ’ αυτούς, είναι ότι θα μοιραστούν όσα έχουν μαζί σας, ή και θα σας τα προσφέρουν όλα για να σας δώσουν χαρά. Η φύση του Ιχθύς είναι τόσο ευμετάβλητη, που οι άλλοι άνθρωποι μπερδεύονται στην κρίση τους γι’ αυτόν. Στην πραγματικότητα ο Ιχθύς, υποσυνείδητα, μιμείται τη συμπεριφορά και της συνήθειες αυτού με τον οποίο, την εποχή εκείνη, κάνει στενή παρέα.
Το σύμβολο του ζωδίου είναι δύο ψάρια, που προσπαθούν να κολυμπήσουν σε αντίθετες κατευθύνσεις, αλλά δεν τα καταφέρνουν, γιατί είναι ενωμένα μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, η φύση του Ιχθύς δεν είναι διπλή, αλλά ευμετάβλητη. Γι’ αυτό, ένας άνδρας Ιχθύς μπορεί να μοιάζει στο χαρακτήρα, με οποιοδήποτε άλλο τύπο άνδρα κι αυτό βέβαια, όχι σταθερά και για πάντα.
Λέγεται ότι οι πιο εξελιγμένοι ψυχικά Ιχθείς, έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση και ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν μεταφυσικά ενδιαφέροντα. Είναι σαν να είναι μοιρασμένοι σε δύο κόσμους, μια και αισθάνονται διαισθητικά την ύπαρξη υπερφυσικών δυνάμεων για τις οποίες, όμως, δεν μπορούν να δώσουν λογική εξήγηση, οι Ιχθείς είναι το σύμβολο του μυστικισμού και όσο αφορά οργανωμένες θρησκείες, το σύμβολο του Χριστιανισμού (οι πρώτοι Χριστιανοί το χρησιμοποιούσαν για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους, όταν τους καταδίωκαν οι Ρωμαίοι).
Από την άλλη μεριά, όσο μυστικιστικές τάσεις και να έχει ένας Ιχθύς, τόσο του αρέσει και η καλοζωία. Είναι κάποιος που ή θα τον βρείτε σε κλαμπ και ντισκοτέκ, ή σε χώρους θρησκευτικής απομόνωσης, για πνευματικό συλλογισμό. Κάτι που αποφεύγουν οι Ιχθείς, με κάθε θυσία, είναι η αγάπη της εξουσίας: δεν τους αρέσει να εξουσιάζουν άλλους. Και παρότι πείθονται εύκολα, αν αυτό γίνει ευγενικά, καταφέρνουν και ξεφεύγουν από όποιον θελήσει να τους επιβάλλει κυριαρχικά την άποψη του. Πως το κατορθώνουν αυτό άραγε; Ακόμα και το πιο γλιστερό ψάρι δεν μπορεί να ξεφύγει από το δίχτυ που πιάστηκε, ή το δόλωμα, που κατάπιε. Οι Ιχθείς επιτυγχάνουν το θαύμα αυτό, γιατί καταφέρνουν, στα κρυφά, ό,τι δεν κάνουν φανερά. Όπως είναι ντροπαλοί από την φύση τους, οι Ιχθείς εκφράζουν τις επαναστατικές τους αντιδράσεις καταφεύγοντας σε λεπτές, μυστικές τεχνικές. Η μυστικιστική τους τάση είναι κάτι που μοιράζονται με τα άλλα ζώδια του νερού. Έτσι, μην καυχηθείτε ποτέ ότι ξέρετε σε βάθος έναν Ιχθύς – υπάρχει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού του που ποθεί να σας μείνει για πάντα άγνωστο. Διαίσθηση, φαντασία και ευκινησία είναι τα βασικά προτερήματα των Ιχθύων – και τα τρία βρίσκουν δημιουργική διέξοδο στα ενδιαφέροντα και τις ενέργειες τους. Τα ιδανικά επαγγέλματα για τους ανθρώπους αυτούς, είναι αυτά που τους δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις αναλυτικές και συνθετικές ικανότητες και τις καλλιτεχνικές τάσεις τους, θα τους συναντήσουμε σ’ όλους τους τομείς της τέχνης. Ιδιαίτερα διακρίνονται σαν ηθοποιοί.
 «Ζουν» το ρόλο τους, και τα καταφέρνουν σε κάθε χαρακτήρα που – σαν ηθοποιοί – θα κληθούν να παραστήσουν – παρότι δεν τους αρέσουν ιδιαίτερα, οι ρόλοι των «κακών». Οι Ιχθείς τα καταφέρνουν εξίσου καλά σαν επιστήμονες, αλλά και στον κόσμο του εμπορίου και της βιομηχανίας, γιατί, όσο απρόσεκτοι και αν είναι με τα οικονομικά τους, αρκετοί απ’ αυτούς έχουν εμπορικό πνεύμα. Αλλά παρότι συχνά φτάνουν σε υψηλές θέσεις, σπάνια γίνονται διευθυντές σε εταιρείες: δεν τους αρέσει η υπευθυνότητα της εξουσίας και επίσης η μετριοφροσύνη τους δεν τους αφήνει να εκθέτουν τα προσόντα τους σε κοινή θέα. Υπάρχει παρόλα αυτά, ένα συγκεκριμένο είδος επαγγέλματος, που όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα στους Ιχθείς να χρησιμοποιήσουν την εξυπνάδα τους και τις γνώσεις τους, αλλά τους δίνει και την ευκαιρία να τελειωθούν σαν ανθρώπινα όντα: Σαν γιατροί, νοσοκόμες, κοινωνικοί λειτουργοί – και, αν ακολουθήσουν τις έντονες θρησκευτικές τους τάσεις, σαν ιεραπόστολοι – γίνονται οι πιο αφοσιωμένοι εργάτες στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Πιο πολύ απ’ οτιδήποτε άλλο, μια ανθρωπιστική αποστολή μπορεί να βοηθήσει τους Ιχθείς, ώστε να αποκτήσουν τη δύναμη χαρακτήρα που τους λείπει.
Όπως ανήκουν στα ζώδια του νερού, είναι φυσικό να διαλέξουν κάποια ναυτικά, ή σχετιζόμενα με τη ναυτιλία, επαγγέλματα. Αλλά ενδίδουν εύκολα και δεν αποκλείεται να παρασυρθούν σε τυχερά παιχνίδια. Ο κόσμος της διαφήμισης, που επίμονα ωθεί το κοινό να αγοράσει πράγματα, που ούτε χρειάζεται, ούτε μπορεί εύκολα να πλήρωσα, χρειάζεται τη βοήθεια ανθρώπων που μπορούν να δίνουν αίγλη στα προϊόντα και οι Ιχθείς είναι ιδιαίτερα καλοί, όταν διευθύνουν, επιτυχημένα, μεγάλες διαφημιστικές εκστρατείες.
Η προσωπική τους ζωή μπορεί να προσφέρει πολλές ιδέες για ρομαντικά μυθιστορήματα – ο αγαπημένος τους τρόπος, για να περνούν την ώρα τους, είναι να ερωτεύονται ξανά και ξανά. Οι Ιχθείς μένουν πιστοί στην ιδέα του μεγάλου έρωτα: και, όσο κι αν τους απογοητεύσει ο δεσμός τους, τόσο ελπίζουν ότι η επόμενη ερωτική τους ιστορία θα είναι η τελευταία, φέρνοντας τους την ποθητή ευτυχία. Χαρίζουν αδιάκριτα τα συναισθήματα τους και, συχνά, ζουν περισσότερες από μία ρομαντικές ιστορίες, ταυτόχρονα. Δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο γάμος, παρότι όταν παντρευτούν κάνουν κάθε θυσία γι’ αυτόν. Κατά κανόνα, βέβαια, είναι ο σύντροφος τους που παίρνει τον όγκο των ευθυνών, απολαμβάνοντας ίσως, κάποια οικονομική ασφάλεια, που θα του προσφέρει ο Ιχθύς – ο οποίος εύκολα αφήνει στον άλλον την οικονομική διαχείριση, τη λήψη αποφάσεων και την οργάνωση που χρειάζεται ένα σπίτι.
Παρότι οι Ιχθείς είναι επιρρεπείς σε ερωτικές «τρέλες», μένουν συνήθως απόλυτα πιστοί στους ή τις συντρόφους τους, όσο μεταξύ, τους υπάρχει συναισθηματικός δεσμός. Αν χαθεί η στενή επαφή μεταξύ των δύο, αρχίζουν οι απιστίες. Γίνονται όμως πάντα με μεγάλη διακριτικότητα, κυρίως γιατί οι καλότυχοι Ιχθείς δεν θέλουν να πληγώσουν τον ή τη σύντροφο τους. Ακόμα και τώρα, στην εποχή του προσεκτικού οικογενειακού προγραμματισμού, οι Ιχθείς προτιμούν να κάνουν μεγάλες οικογένειες. Όσο πιο πολλοί υπάρχουν γύρω τους για να αγαπούν και ν’ αγαπιούνται απ’ αυτούς, τόσο πιο ευτυχισμένοι είναι. Σαν γονείς, δεν προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη στα παιδιά τους. Αυτά, βέβαια, συμπεριφέρονται συνήθως καλά: όποιος παίρνει αγάπη, δίνει και αγάπη. Οι Ιχθείς δεν έχουν ιδιαίτερα γερή σωματική κράση. Εύκολα παθαίνουν λοιμώξεις και γι’ αυτό πρέπει να προσέχουν όταν έρχονται σ’ επαφή με ανθρώπους που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα.
Αυτό είναι το μόνο πράγμα, που πρέπει να προσέξουν όσοι θ’ ασχοληθούν με επαγγέλματα υγείας: θα πρέπει να αποφύγουν να δουλέψουν σε κλινικές λοιμωδών νοσημάτων. Τους αρέσει το καλό φαγητό και κατεξοχήν το οινόπνευμα. Παίρνουν εύκολα βάρος και έχουν συκώτι ευαίσθητο στις υπερβολές. Δεν τους αρέσει ιδιαίτερα η γυμναστική και θα πρέπει ν’ ασκούνται περισσότερο, αν θέλουν να είναι σε φόρμα. Συχνά επίσης, παθαίνουν ορμονικές διαταραχές. Στους Ιχθείς αρέσουν ιδιαίτερα τα οστρακοειδή, αλλά πρέπει να προσέχουν τις τροφικές δηλητηριάσεις – στην πραγματικότητα, είναι οι πιο επιρρεπείς, απ’ όλους τους ζωδιακούς τύπους, σε κάτι τέτοιο.
Η σωματική εμφάνιση εξαρτάται, φυσικά, από πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν ένα ατομικό ωροσκόπιο (και βέβαια, την κληρονομικότητα). Όμως, ο τυπικός Ιχθύς είναι μετρίου αναστήματος ή και κοντός, με άκρα δυσανάλογα μικρά, σε σχέση με το σώμα του. Έχει μεγάλο μέτωπο, τεράστια εκφραστικά μάτια (που γίνονται ακόμα πιο εκφραστικά, όταν ο Ιχθύς μας είναι μελαγχολικός) στρογγυλά μάγουλα, ωραίο στόμα και μαλακό, ανοιχτόχρωμο δέρμα. Παρότι συχνά, είναι χαρισματικοί χορευτές, το περπάτημα τους είναι λιγότερο εντυπωσιακό (θυμίζει κάτι από πιγκουΐνο). Υπάρχει κάτι ψαρόμορφο στα χαρακτηριστικά τον Ιχθύς. Το μέρος του σώματος που αντιστοιχεί στο ζώδιο αυτό είναι τα πόδια και συχνά ταλαιπωρούν τους Ιχθείς: κάθε φορά που θα πρέπει να «στρώσουν» τα καινούργια τους παπούτσια, τους πιάνει σωστή αγωνία. Γι’ αυτό, αν τους δείτε με παλιά, λιωμένα παπούτσια, μη νομίσετε ότι χρεοκόπησαν.
Τους αρέσουν ιδιαίτερα τα θαλασσινά ταξίδια. Αν μπορούσαν, θα έμεναν σε βάρκα, ή θα διάλεγαν ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα. Τους αρέσει επίσης, το κολύμπι και οι καταδύσεις: θα ανεχτούν, άνετα, την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα ενός υποβρυχίου, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι παράδοξο όμως το ότι δεν ανέχονται τα υγρά κλίματα: κρυώνουν εύκολα και αν συνεχίσουν να ζουν μέσα σε υγρή ατμόσφαιρα, κινδυνεύουν από πιο σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τα φάρμακα που παίρνουν, γιατί όλοι τους αναπτύσσουν γρήγορα εξάρτηση από αυτά. Παρόμοια, καλό είναι να αποφεύγεται – όσο είναι δυνατό – η χρήση αναισθητικών από τους γιατρούς των Ιχθύων: «χάνουν» εύκολα τις αισθήσεις τους, αλλά δύσκολα τις ανακτούν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αρκετή ανησυχία.

 

πηγη

5 σκέψεις σχετικά με το “ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ (ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΣΧΕΣΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ)”

  1. Θα ήθελα να μου πείτε το ζώδιο & τον ωροσκόπο μου.
    Έχω γεννηθεί στις 26 Οκτωβρίου του 1976(40 προς τα 41ετών),στις 07:55 π.μ,χώρα Ελλάδα,πόλη Χανιά.
    Margaret.

    Μου αρέσει!

  2. Tα ζωδια.. αστερισμοι και οι πλανητες και οι ενεργειες τους ειναι μαθηματικα… οι προσεγγισεις ειναι υποκειμενικες ουτως η αλλως αλλα κατα γενικη ομολογια προσεγγιζει πολλα πραγματα σωστα…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s