ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ: ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

μπορούfo_foo_dog_flower_of_life_ball1-300x225Η πόλη μας δείχνει την Ιερη Γεωμετρια της. Αν τα μάτια του ερευνητή είναι σε εγρήγορση  με εύκολα να προσδιορίσουμε εκείνες τις ενεργειακά φορτισμένες διαδρομές που μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της Ενεργειακής Γεωγραφίας του χώρου. Αν προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τις θετικά φορτισμένες ροές της περιοχής, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα σύμβολα εκείνα που τείνουν να “ξυπνούν” τα ενεργειακά μας κανάλια.

Η παλαιότερη απεικόνιση του Συμβόλου ήταν στον Ναό του Όσιρι στην Άβυδο της Αιγύπτου. Το σύμβολο δεν ήταν χαραγμένο σε γρανιτένιο βράχο, μα φαίνεται πως είχε σχηματιστεί η μορφή του μέσα από το κάψιμο του πετρώματος.Αρκετές ακόμη απεικονίσεις του συμβόλου μπορούν να βρεθούν σε πολλές χώρες όπως η Τουρκία, το Ισραήλ και αρκετές άλλες. Μία πολύ ενδιαφέρουσα απεικόνιση του Λουλουδιού της ζωής στην Απαγευρευμένη Πόλη στο Πεκίνο της Κίνας. Το σύμβολο βρίσκεται κάτω από το πέλμα  του Fu-Dog, που είναι και γνωστο ως “Το Λιονταρι – Φρουρος”, που ήταν το ίδιο σύμβολο προστασίας των κτιρίων και των κατοίκων που το περιέβαλλαν και θεωρούνταν οι Φύλακες της Γνώσης.20151117_093258

Στο σημείο αυτό επιστρέφει στο μυαλό μου η πρακτική εξάσκηση της μαγείας των πόλεων από κάποιες
ομάδες που αναζήτησαν τις ενεργειακές πύλες για αλλού που ανοίγονται μέσα από τις χωροχρονικές ρωγμές του Multi-verse. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την φωτογραφία που βρισκόταν σε άρθρο από το άλμπουμ που σχετιζόταν με το ζήτημα. Το σημαντικό εργαλείο για την ανακάλυψη αυτών των “διαδρομών” οφείλω να παραδεχτώ (αν δεν πρόκειται για μοντάζ εικαστικού σκοπού για τη χρηση του περιοδικού φυσικά) πως μοιάζει εκπληκτικά με το σύμβολο που είδαμε παραπάνω που αντιπροσωπεύει το κλειδί για ολόκληρη τη γνώση του Σύμπαντος.

Ιερη Γεωμετρια

Παλαιότερα συγκεκριμένοι αριθμοί αποκάλυπταν μία συμβολική σημασία πέρα απο την καθημερινή τους χρήση. Διάφορα σχήματα όπως τρίγωνα, εξάγωνα και οκτάγωνα θεωρούνταν η φυσική απεικόνιση floweroflife2-300x193των αριθμών. Λόγω του γεγονότος αυτού τα σχήματα περιέχουν μία υψηλότερη δονητική αξία διότι είναι ορατά στο μάτι. Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Λουλούδι της ζωής και εξέτασε διεξοδικά τη μορφή και τις μαθηματικές ιδιότητές του. Ενδιαφερόταν επίσης γιά το πως συνδεόταν το σύμβολο με την φυσική πραγματικότητα και την συνειδητότητα.

Και σίγουρα θα γνωρίζετε για την Σπείρα Φιμπονάτσι που αποτελείται από τη σειρά αριθμών 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34… με κάθε αριθμό να σχηματίζεται προσθέτοντας τους δύο προηγούμενους του. Αυτή η σπείρα που δημιουργείται από την μαθηματική εξίσωση ενυπάρχει σε όλη τη ζωντανή ύπαρξη.

Το λουλούδι της ζωής μπορεί να συσχετιστεί επίσης με την Ιερη Γεωμετρια κατανοώντας τον Κύβο του Μετατρον. Το γεωμετρικό σχέδιο που δημιουργείται ενωνοντας γραμμές από το κέντρο κάθε ενός απο 13 κύκλους στους άλλους 12 κύκλους. Αυτοί οι κύκλοι προέρχονται από το “Φρούτο της ζωής” που είναι μία διευρυμένη έκδοση του Λουλουδιού της ζωής.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s