Kατηγορίες
Ενημέρωση Σημεία των...εποχών μας Uncategorized

Η βιομετρική ταυτοποίηση και ο έλεγχος των πολιτών

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συγχώνευση της τεχνολογίας των υπολογιστών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες (βλέπε: πλαστικό χρήμα) για να δημιουργήσει έξυπνες κάρτες ήταν ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στο δρόμο προς το χάραγμα του θηρίου. Υπάρχει, ωστόσο, μια άλλη σημαντική τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού πλαισίου που επίσης συνδυάζεται με έξυπνες κάρτες και μπορεί να αποδειχθεί το κλειδί για την δυνατή ασφάλεια των συναλλαγών σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά.


Βιομετρική είναι η επιστήμη της μοναδικής ταυτοποίησης των ανθρώπων μέσα από τα φυσικά χαρακτηριστικά, τα γνωρίσματά τους, ή τις ιδιομορφίες τους. Είναι η εφεύρεση της βιομετρικής αναγνώρισης που κάνει πραγματικά την έλευση του Θηρίου ακόμη πιο αληθοφανή μέσα στο πολύ εγγύς μέλλον.

Ήδη άρχισε μια προσπάθεια από τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά να προωθήσουν την βιομετρική ταυτοποίηση.  Και φυσικά παρουσιάζουν τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν πολύ χλιαρές….

Διαβάσαμε π.χ:
Με όλο και περισσότερους κωδικούς πρόσβασης να χρησιμοποιεί ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητα του και με τον κίνδυνο υποκλοπής τους να αυξάνεται, η λύση βρίσκεται… εντός σου!

Και είναι αυτή η ιδιαίτερη και μοναδική «πληροφορία» που κρύβεις μέσα σου που μπορεί να αναγνωρίσει η βιομετρική και να «ξεκλειδώσει» τα προσωπικά σου δεδομένα, είτε πρόκειται για το δακτυλικό σου αποτύπωμα, είτε για τον ήχο της φωνής σου.

Πολύ όμορφα μας το παρουσιάζουν, εκθειάζοντας τη χρησιμότητά του.

Αρκετά «έξυπνα κινητά» έχουν ήδη εγκαταστήσει συστήματα σάρωσης (scanning) δακτυλικών αποτυπωμάτων για να επιτρέψουν την χρήση τους και σύντομα το να θυμάσαι απ’ έξω γράμματα και αριθμούς θα είναι περιττό.

Μόλις πρόσφατα μάθαμε ότι τα Windows 10, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, θα δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους χρήστες του να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή τους χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή προσωπικού κωδικού πρόσβασης.  Με το νέο λειτουργικό σύστημα (window hello) η ταυτοποίηση του χρήστη θα γίνεται με βιομετρικό τρόπο, δηλαδή με την αναγνώριση της ίριδας του ματιού, του προσώπου ή και των δαχτυλικών του αποτυπωμάτων.

Παρ όλο που οι τεχνολογικές προτάσεις είναι πολλές και αρκετές εναλλακτικές δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει ποια θα επικρατήσει ακόμη. Είτε πρόκειται για την ίριδα του ματιού, είτε για το αυτί ενός ανθρώπου, η βιομετρική ταυτοποίηση είναι σίγουρα το μέλλον.

Πολλές εταιρείες έχουν επιλέξει προς το παρόν, λόγω του εκτεταμένου «χακαρίσματος», την μέθοδο της «αναγνώρισης σε δυο φάσεις» όπου η αρχική πληκτρολόγηση του ονόματος χρήστη, οδηγεί σε ένα μήνυμα-κωδικό που αποστέλλεται στο κινητό του χρήστη, τον οποίον και πρέπει να εισάγει σε δεύτερη φάση στο σύστημα για να εισέλθει. Ακόμη όμως και αυτό δεν λύνει τα βασικά προβλήματα και περιπλέκει αντί να απλοποιεί τη διαδικασία.

Για αυτό και μόλις τον περασμένο μήνα, η εταιρεία Next Biometrics Group στην Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα εξοπλίσει με 1,2 εκατομμύρια βιομετρικούς σένσορες τον κατασκευαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell Inc για να εγκαταστήσει στις συσκευές της που θα διαθέσει στην αμερικανική αγορά.

Επειδή οι βιομετρικές έξυπνες κάρτες έχουν τυποποιηθεί με αναγνωριστικά δακτυλικών αποτυπωμάτων και σάρωσης της ίριδας, είναι μόνο ένα μικρό βήμα για την εξάλειψη της κάρτας εντελώς και της προώθησης ενός εμφυτευμένου τσιπ.

Η τοποθεσία αυτού του τσιπ λογικά θα είναι κοντά στη θέση της αντίστοιχης περιοχής σάρωσης των βιομετρικών στοιχείων. Έτσι, για εκείνους τους ανθρώπους που επιλέγουν να έχουν μια βιομετρική σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ως επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους, θα έχουν το τσιπ εμφυτευμένο στο χέρι τους. Για εκείνους που επιλέγουν να έχουν μια σάρωση της ίριδας ως αναγνωριστικό τους, θα αποκτήσουν το τσιπ στο μέτωπό τους.

Περίεργο! Η αυτοκρατορία του θηρίου επιφέρει την τεχνολογία για να κάνει το χάραγμα του θηρίου δυνατό, ακόμη και πριν από την άνοδο του Αντίχριστου ή η τεχνολογία μιμείται τις προφητείες και τις κάνει πραγματικότητα; Ότι και να θεωρήσετε πιθανό, η πραγματικότητα είναι μία. Μια ελεγχόμενη κοινωνία οργανώνεται με την ελευθερία των πολιτών να απουσιάζει πλήρως.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s