Λες να δοθεί Χάρη φέτος στην γαλοπούλα; ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ!

galpoula

Χριστούγεννα ..η αλλιώς η αρχή της Νίκης του φωτός στο σκοτάδι …για άλλους λοιπόν Ηλιουγεννα !

Σε όλες τις θρησκείες του κόσμου υπάρχει μια γιορτή για αυτή την περίοδο …είτε έχει να κάνει με Χριστό είτε έχει να κάνει με άλλη ιστορία !

Σε όλες τις θρησκείες …της ηλιοκεντρικές ..η ιστορίες μοιάζουν … όλες μιλούν για ένα Θεό που θυσιάστηκε… που έκανε θαύματα ..που γεννήθηκε από παρθένα ..κοκ κοκ κοκ!

Αλλά δεν θέλω να σας πάω στα τετριμμένα αυτής της γιορτής ..αυτά θεωρώ τα έχουν πει πολλές φορές τα βίντεο που κατά συρροή αφυπνίζουν!

Σε κάθε παγκόσμια γιορτή έχουμε και το ζώο προς θυσία .. μάλλον εναπομένων έθιμο από τότε με τον παγανισμό η με την θρησκεία της γης …που όπως και να το κάνουμε οι γιορτές οι σημερινές έχουν πάρει πολλά…βλέπε έλατο…βλέπε γκυ …βλεπε καλικάντζαρους…όλες μα όλες οι γιορτές επί τις ουσίας έχουν μέσα τους αλληγορικά κομμάτια ..και κωδικά κομμάτια και μηνύματα από τις παλαιές γιορτές της γης !

Στα Χριστούγεννα λοιπόν έχουμε την γαλοπούλα προς θυσία κάθε χρόνο…χμμμ…μην λέω θυσία ας το πω έθιμο γιατί αν πω θυσία θα με ρωτήσει κανείς που ,σε ποιον; και αν αρχίσουμε να μιλάμε για αυτό το θέμα θα έχουμε σίγουρα κανα σαματά!

Λοιπόν…Βρήκα ένα κειμενακι προς σκέψη στο φεις για την γαλοπούλα…!

«Στα Αγγλικά η γαλοπούλα ονομάζεται Turkey, όπως και η χώρα Τουρκία (Turkey = Τουρκία).

Στα τούρκικα η γαλοπούλα ονομάζεται Hindi, από την αγγλική λέξη India (=Ινδία).

Στη γλώσσα των Ινδών η γαλοπούλα ονομάζεται Peru, όπως και η χώρα Περού (Peru = Περού).

Στα αραβικά η γαλοπούλα λέγεται greek chicken, ενω στα ελληνικά λέγεται french chicken (γαλοπούλα).

Στη Μαλαισία αποκαλείται Dutch chicken (ολλανδο-πούλα) και, τέλος, στη Γαλλία η γαλοπούλα αποκαλείται Indian chicken (Ινδο-πούλα).»

Περίεργο εεε το θυσιάζων ον να έχει για τον καθένα το όνομα του άλλου εε;

Και είπα να σας το πω αυτό όχι μόνο για την περιέργεια του ονόματος …έτσι και αλλιώς είναι τόσα πολλά οξύμωρα μεταξύ των λαων…έγινε τόσο μεγάλη προσπάθεια να χωριστεί το κοπαδι με την γλώσσα , της σημαίες , τα ήθη , τα έθιμα ,….διαχωρισμός για να είναι πιο χειραγωγισιμο ..και να μπορει να χρησιμοποιηθεί και σαν στρατός το ένα κοπάδι στο άλλο!

Σας το έβαλα λοιπόν…γιατί δεν ξέρω αν φέτος ο ομπαμα θα δώσει Χάρη στην γαλοπούλα …ίσως να έχει ήδη γίνει ..αλλα έχει σημασία να το ρωτήσω …τι λέτε φέτος η usa θα δώσει Χάρη στην turkey ;;;;

Είμαι κολλημένος με το πως το ματριξ παρουσιαζει την ιστορία της ανθρωπότητας και αν κατάφερνα μερικούς από εσάς να βλέπατε αυτή την ιστορία με έναν άλλο τρόπο ειμαι σίγουρος ότι μετά θα συμφωνούσατε μαζί μου… δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψεις την αλήθεια!!

Stranger

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s