Kατηγορίες
Ενημέρωση Σημεία των...εποχών μας Uncategorized

Ιδού το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών για τους μαθητές

Ένα από τα βασικά μελήματα της Νέας Τάξης είναι να «μαντρώσει» την σκέψη των νέων ανθρώπων, δίνοντας τους ψευτο-ιδανικά και «σάπιες» ασχολίες, ελέγχοντας παράλληλα τα συναισθήματά τους, ενώ την ίδια ώρα τους «φακελώνει», όπως συμβαίνει με όλους τους πολίτες ανά τον κόσμο.


Όλα αυτά συγκεντρώνονται στο Facebook, το οποίο εισήγαγε πρόσφατα μία νέα εφαρμογή, η οποία προορίζεται κυρίως για μαθητές.

Η εφαρμογή με την ονομασία Lifestage, η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές Apple στις ΗΠΑ, παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο που βασίζονται γύρω από τα συναισθήματά τους. Αυτά στη συνέχεια μετατρέπονται σε βίντεο προφίλ.

Όλες οι αναρτήσεις είναι δημόσιες και δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για τον περιορισμό της προβολής του εκάστοτε προφίλ.

«Όλα στην φόρα» δηλαδή, αν μας επιτρέπετε την λαϊκή ρήση.

Ως ιδέα πίσω από αυτή την εφαρμογή παρουσιάζεται ότι έτσι οι μαθητές του ίδιου σχολείου να μπορούν να βρίσκουν ο ένας τον άλλον, όπως δήλωσε ο φερόμενος δημιουργός της, ο 19χρονος Μάικλ Σέιμαν.

«Πίσω στο 2004, η όλη ιδέα του Facebook ήταν το «ποιος είμαι». Μπορούσα να δημοσιεύσω τη σχέση μου. Να μοιραστώ με άλλους τα αγαπημένα μου είδη μουσικής. Και ήταν κυρίως να μπορώ να εκφράζομαι», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Οικειοθελές «φακέλωμα» με λίγα λόγια, καθώς οι πληροφορίες πάνε κατευθείαν σε μυστικές υπηρεσίες (θυμηθείτε ΕΔΩ).

«Η έλλειψη ρυθμίσεων απορρήτου σε αυτή την εφαρμογή, στην προκειμένη έκδοσή της, είναι ενδεικτική της ιδεολογίας του Facebook, η οποία είναι να παραμένουν οι χρήστες όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτοί και συνδεδεμένοι», σχολιάζει ο καθηγητής Μπέρνι Χόγκαν του Ινστιτούτου για το Διαδίκτυο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Από την πλευρά τους αυτό αποτελεί μια φοβερή ιδέα αλλά ορισμένες φορές το να είσαι τόσο ανοιχτός μπορεί να αποβεί εμπόδιο στον τρόπο που συνδέεσαι. Αυτό το γνωρίζουν ήδη καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να μοιραστούν τις προσωπικές τους πληροφορίες αν πρέπει να είναι εντελώς δημόσια. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι άνθρωποι του Facebook προσπαθούν για μια ακόμη φορά να ξεπεράσουν τα όρια του τι πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλο να μοιραζόμαστε στο Διαδίκτυο και μετά οι ίδιοι κάνουν πίσω όταν αντιμετωπίζουν δημόσια κριτική», καταλήγει ο καθηγητής.

Η ουσία είναι μία, κατά την γνώμη μας: Συνηθίζουν τα παιδιά στο να μην έχουν μυστικά από κανέναν και ειδικά από το κράτος.

Αυτά που μοιράζονται δε είναι οι «ανησυχίες» που προσφέρει η Νέα Τάξη, οι οποίες είναι ακίνδυνες για το σύστημα.

Αν παρατηρηθεί κάτι διαφορετικό, τότε ο Μεγάλος Αδελφός θα παρέμβει.

Μιλάμε για μια κοινωνία απόλυτου ελέγχου και παρακολούθησης.

Θα τα καταφέρουν;

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s