Kατηγορίες
Νούς Ο έχων το μπλογκ.. Uncategorized

Μεγάλωσες Άνθρωπε, μην ξεμωραίνεσαι, αυτό είναι πνευματικότητα!

1.-socrates-academy-1

Ξέρεις ποιοι γίνανε άθρησκοι ή άθεοι ή όπως θες πες τους;

Αυτοί που αντιλήφθηκαν το Θείο διαφορετικά!

Αυτοί που είχαν ανάγκη τον Θεό και τον έψαχναν παντού γύρω τους αλλά δεν τον έβρισκαν πουθενά!

Αυτοί που τον χρειάστηκαν και τον επικαλέστηκαν πολλάκις κάποιες φορές και πήραν μία παγερή αδιαφορία!

Αυτοί που δε θεωρούν δίκαιο η ζωή τους να ορίζεται από κάποια υπερφυσική οντότητα!

Αυτοί που κατανόησαν τη φύση και το σύμπαν και κατάλαβαν πως ό,τι τους περιβάλλει είναι η εξέλιξη του είδους με την ακριβή μαθηματική και γεωμετρική ακρίβεια που τη διέπει!

Και τέλος αυτοί που κατανόησαν τη συμβολικότητα των μύθων, ακόμα και το νόημα της διδασκαλίας του Χριστού που η εβραϊκή εκκλησία καπηλεύτηκε και καπηλεύεται ακόμα, έχοντας εκατομμύρια πρόβατα υπό τον πλήρη έλεγχο της!

Μιλάω για το χριστιανισμό γιατί δε θέλω να μιλήσω καν για το Ισλάμ, γιατί τα λόγια περιττεύουν στη συγκεκριμένη θρησκεία, επίσης δε μιλάω για τον ιουδαϊσμό γιατί παρομοιάζεται με τον χριστιανισμό  και γιατί σε κάποιες άλλες θρησκείες, που τείνουν στη φιλοσοφία και όχι στο παραμύθι και στο δόγμα είμαι πιο προσεγγιστικός και κατανοώ τη διδασκαλία τους.

Πού βλέπεις το Θεό στους δεινόσαυρους εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν;

Πού βλέπεις το Θεό στα ζώα της ζούγκλας ή στα οικόσητα ζώα που σκοτώνουν το ένα το άλλο;

Που βλέπεις τον Θεό στα φυτά που οι ρίζες του ενός πνίγουν το άλλο;

Που βλέπεις την ελληνικότητα του χριστιανισμού όταν το «Σάββατο» είναι εβραϊκή λέξη προερχόμενη από το «Sabbat(h)» που σημαίνει «αναπαύομαι» και το λέγανε οι Εβραίοι για το δήθεν Θεό τους και μας το έφεραν εδώ πέρα οι χριστιανοί και το καταπιήκαμε αμάσητο;

Ξέρεις πως λέγεται το Σάββατο στα αγγλικά; «Satur-day» από τη λέξη Saturn= Κρόνος= Ημέρα του Κρόνου (Sunday= Ημέρα του ηλίου κλπ, όλες οι μέρες έχουν ονόματα πλανητών).

Θες να πούμε για το Πάσχα που γιορτάζεις; Από την εβραϊκή λέξη «Pesah» που γιορτάζουν οι Εβραίοι την έξοδο του Μωϋσή από την Αίγυπτο;

Ξέρεις τι σημαίνει Εύα; Αδάμ; Δεν ξέρεις και δε θα κάτσω να σου εξηγήσω γιατί είναι μεγάλη ιστορία. Το μόνο που θα σου ω είναι να ψάξεις για εβραϊκές λέξεις πάλι και συγκεκριμένα τη λέξη «ζωή» και τη λέξη «άνθρωπος».

Τί το ελληνικό βλέπεις στην καταγωγή του χριστιανισμού εκ του Νώε, Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, Μωϋσής κλπ κλπ;

Τί το ελληνικό βλέπεις στο όνομα «Ιησούς» που μετά το μετέτρεψαν στα ελληνικά σε «Χριστός» δηλαδή αυτός που έχει το χρίσμα (υπήρχαν πάμπολοι Χριστοί πριν το γνωστό Χριστό αν δεν το ξέρεις);

Υπήρχαν και φωτοστέφανα πριν το Χριστό σε άλλες θεότητες όπως ο ελληνικός Διόνυσος και ο αιγυπτιακός Ρα κ.α!

Και τώρα μου ζωγράφισαν φωτοστέφανα σε «αγίους» που ο καλύτερος έσφαξε τα παιδιά του, τη γυναίκα του, χιλιάδες Έλληνες και σε πόρνες και κυβερνητικούς κλέφτες!

Πού είδες ειπωμένο από το στόμα του Χριστού στα ευαγγέλια ότι είχε γεννηθεί από παρθένα;

Ποιός έγραψε τα ευαγγέλια εφόσον γράφτηκαν το 80-100 μ.Χ οπότε και οι ευαγγελιστές και ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ψαράδες είχαν ήδη πεθάνει, εξού και «ΚΑΤΑ Ματθαίον» και όχι «ευαγγέλιο του Ματθαίου»;

Είναι χιλιάδες άλλα που πραγματικά ΒΑΡΙΕΜΑΙ να λεω και ξαναλέω και να καταρρίπτω συνεχώς δογματικά παραμύθια από την εκάστοτε θρησκεία που δημιουργεί α-νόητους ανθρώπους:

Τσέκαρε τα λινκς σε κάθε λέξη… Είναι διαφορετικό λινκ, από αυτό εδώ το σαιτ, στην κάθε λέξη και όχι ίδιο σε όλες…

Δεν κερδίζω τίποτα από το σαιτ και το ξέρεις… Να αφυπνίσω θέλω!

Σε παρακαλώ άνοιξε τα μάτια σου και βγάλε τις γάζες απ’ αυτά!

Ψάξε αλλού για το πως θα μεγαλώσει ενάρετα και «ένηθα» ένα παιδί και όχι σε δόγματα και εβραϊκά παραμύθια…

Μη σκοτώσεις κι άλλους ανθρώπους και πολιτισμούς από αυτήν την ριζωμένη πεποίθησή σου!

Ξύπνα και διώξε τις ταμπέλες από πάνω σου, μεγάλωσες  Άνθρωπε, μην ξεμωραίνεσαι, αυτό είναι πνευματικότητα!!!

Νίκος Κ.

6 απαντησεις στο “Μεγάλωσες Άνθρωπε, μην ξεμωραίνεσαι, αυτό είναι πνευματικότητα!”

Κι εσύ ανορθόγραφος… προφανώς! Άνοιξε κάνα βιβλίο εκτός της Βίβλου (που κι αυτή αμφιβάλω αν την έχεις διαβάσει αλλιώς θα συμφωνούσες με το πλείστον των άνωθεν..) και μετά ξαναέλα με τα επιχειρήματά σου… Και για να μιλήσω στη γλώσσα σου: Μπεεεε…

Υ.Γ.: Για ψάξε να μάθεις για τον γενοκτόνο του οποίου το όνομα φέρεις κιόλας… Για να μου πεις αν ήσουν υπέρ των πράξεών του βρε αδερφέ…!

Μου αρέσει!

Καλημερα
υπεροχο αρθρο…
αλλα απο την αλλη μερια , τετοιοι που ειναι.. ασε τους στην αγνοια τους , και εγω βαρεθηκα να δεχομαι επιθεσεις μολις αποφασισω να μιλησω για αυτο το θεμα…

Αρέσει σε 1 άτομο

Γειά χαρά Βίκυ! Να ‘σαι καλά όπου και να ‘σαι! Απ’ τη μία έχεις δίκιο… Απ’ την άλλη πάλι, μ’ αυτά που βλέπουμε και ακούμε θα καταντήσουμε σαν τον Λιαντίνη κάποιοι άνθρωποι που έχουμε κατανοήσει και συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα παραπάνω! Κι ο Κρισναμούρτι τα λεγε ο άνθρωπος μέχρι τα 90 του θα μου πεις και δεν κατάφερε να αφυπνίσει συλλογικά και μαζικά αλλά μόνο μεμονομένα.. Ε, προσπαθούμε όλοι από τη βολή μας μπας φτάσουμε αυτό το 10% που θα κάνει το συλλογικό ασυνείδητο να γίνει συλλογικό… συνειιδητό!…
Σύνδεσέ το και με την κβαντική φυσική και την απομακρυσμένη επικοινωνία των ατόμων, με τις προσευχες-επικλήσεις για βροχή των Ινδιάνων κλπ, για να καταλάβεις τι πρέπει να επιδιώκουμε και να μην τα παρατάμε!
Παραθέτω και το γνωστή ιστορία με τα πιθηκάκια…
Tα πιθηκάκια ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον υπό τη στενή παρακολούθηση κάποιων επιστημόνων που συχνά τα τάιζαν με τον αγαπημένο τους μεζέ: νόστιμες γλυκοπατάτες. Mια μέρα κάποιες γλυκοπατάτες κύλησαν στα ρηχά νερά ενός κοντινού ποταμού και σιγά σιγά ξεπλύθηκαν. Ένα πιθηκάκι αποφάσισε να φάει αυτές ακριβώς τις ξεπλυμένες γλυκοπατάτες, που προφανώς τις βρήκε καλύτερες, γιατί και την άλλη μέρα πήγε μόνο του και τις ξέπλυνε. Kαθώς οι μέρες κυλούσαν, κάποια από τα νεότερα μέλη της φυλής αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Tελικά, ύστερα από ένα διάστημα ολόκληρος ο πληθυσμός των πιθήκων πήγαινε στο ποτάμι και ξέπλενε τις γλυκοπατάτες του. Oι επιστήμονες εντυπωσιάστηκαν, αλλά η έκπληξή τους έγινε τεράστια επιστημονική απορία όταν πληροφορήθηκαν πως την ίδια περίοδο κι ένας άλλος πληθυσμός πιθήκων σε ένα εντελώς απομακρυσμένο νησί άρχισε επίσης να πλένει τις πατάτες του.
Tι σήμαινε αυτό; Πώς είχε γενικευτεί η συνήθεια στον ντόπιο πληθυσμό πιθήκων και πώς μεταφέρθηκε στο απομακρυσμένο νησί; Oι επιστήμονες άρχισαν εντατικές έρευνες και πειράματα και διαπίστωσαν έκπληκτοι πως για την καθολική εξάπλωση της νέας συνήθειας έπαιζε καθοριστικό ρόλο ο αριθμός των πιθήκων που την είχαν υιοθετήσει πρώτοι. Όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από πολλές μελέτες, μαθηματικούς υπολογισμούς και πειράματα, αν ένας απολύτως συγκεκριμένος αριθμός μελών μιας ομάδας -είτε σ’ αυτήν ανήκουν ζώα είτε άνθρωποι- υιοθετήσει μια νέα συνήθεια, τότε αυτή εξαπλώνεται αστραπιαία σε όλα τα μέλη της ομάδας. Tο μυστικό βρίσκεται στην «κρίσιμη μάζα», δηλαδή στον κρίσιμο αριθμό των πρωτοπόρων. Όταν αυτός ο αριθμός συμπληρωθεί, τότε λες κι ανοίγει ο δρόμος για όλους τους υπόλοιπους και η νέα συνήθεια γενικεύεται.

Μου αρέσει!

Τα θέματα πίστης, είναι θέματα πίστης, δεν προσπαθείς, δε σε ενδιαφέρει να αποδείξεις κάτι…Σίγουρα είναι πολλά τα στραβά του χριστιανισμού, ειδικά από όταν έγινε «επίσημη θρησκεία» του κράτους και εκκοσμικεύθηκε, ωστόσο ανά τους αιώνες γέννησε πολλά και δυναμικά κινήματα αμφισβήτησης (ένα σχετικά πρόσφατο θα λέγαμε πως ήταν το κίνημα των κολυβάδων πατέρων) εναντίον της καθεστηκυίας τάξης, του κατεστημένου δηλαδή που τα θελει πάντα όλα «μόνα ζυγά δικά του»! Πολλά είναι επίσης αυτά που δεν ξερουμε ωστόσο για να επικρατήσει και να θέσει «εκτός μάχης» τις θρησκείες της εποχής του πάει να πει πως κάτι καλό έλεγε, πως «μίλαγε» στις ψυχές των ανθρώπων ή πως η παρακμή των σύγχρονων του θρησκειών όταν εμφανίστηκε ήταν ήδη πολύ έντονη. Για έναν πιστό αυτό μπορεί να είναι και ένδειξη της θεϊκής προέλευσης η επικράτηση της χριστιανικής πίστης. Σε κάθε περίπτωση τα θρησκευτικά πιστεύω όλων πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστά, οι οποίες αντιπαραθέσεις πιστεύω περιτευουν, κανείς δεν αλλάζει την κοσμοθέαση του στη βάση οποιουδήποτε λογικού ή λογικοφανούς επιχειρήματος.

Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s