ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Για το μαρτύριο και το θάνατο του Μωάμεθ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Για το μαρτύριο και το θάνατο του Μωάμεθ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σημ. του Ν: Βλέπεις τι κάνουν οι θρησκείες στον άνθρωπο; Τον βάζουν να πιστέψει σε κάποιον μεσσία, τον διαχωρίζουν από τους αντίπαλους μεσσίες και τον καταντάνε σε αυτήν την άθλια κατάσταση… οι χριστιανοί στις Φιλιππίνες σταυρωνονται για να υποστούν το μαρτύριο του Χριστου τους και οι μουσουλμάνοι μαστιγώνονται για τον Μωάμεθ τους για τον ίδιο λόγο και όλοι τελούν μαγεία με τις συγκεντρωμένες ενέργειές τους (προς-ευχές) και το ανθρώπινο είδος βυθίζεται στο μεσσαίωνα και ευτελίζουν το ανθρώπινο είδος κάπως έτσι… Δες και συνειδητοποίησε!

Στον Πειραιά συγκεντρώθηκαν και φέτος εκατοντάδες σιίτες μουσουλμάνοι για να πενθήσουν σύμφωνα με το τελετουργικό, με προσευχή και αυτομαστίγωμα το μαρτύριο και τον θάνατο του ιμάμη Χουσεϊν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ.

Οι πιστοί έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Δήμητρας 5 για να προσευχηθούν και να αυτομαστιγωθούν.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη γιορτή των σιιτών μουσουλμάνων, η οποία γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπου υπάρχουν σιίτες, ο ιμάμης Χουσεΐν τιμάται ως μάρτυρας κάθε χρόνο, τη 10η μέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου, δηλαδή, μήνα του ισλαμικού ημερολογίου. Στην Ελλάδα γιορτάζεται από το 1978 και φέτος συνεχίστηκε η παράδοση με τις εορταστικές εκδηλώσεις των σιιτών μουσουλμάνων στον Πειραιά.

Η τελετή διαρκεί συνολικά 10 ημέρες, όσες ήταν και οι ημέρες που βασανιζόταν ο ιμάμης Χουσέιν στην πόλη Κερμπάλα, του σημερινού Ιράκ, έπειτα από την ήττα των στρατευμάτων του στη μάχη εναντίον του χαλίφη Γιαζίντ Α’. Για εννέα νύχτες οι πιστοί συγκεντρώνονται στους κατά τόπους χώρους λατρείας, όπου και ακούν τις αφηγήσεις για τον μάρτυρα Χουσεΐν και προσεύχονται (την παραμονή η προσευχή διαρκεί ολόκληρη τη νύχτα). Τη 10ημέρα, βγαίνουν στο δρόμο, όπου και αναπαριστούν το μαρτύριο του Χουσεΐν. Εκεί, ψέλνουν και ξεκινούν αρχικά να χτυπούν στο στήθος τους μία – μία τις παλάμες τους ρυθμικά. Οι ψαλμοί είναι όμορφοι και επιβλητικοί, τα πρόσωπα σκυθρωπά και πολλοί από τους πιστούς γρήγορα δακρύζουν. Στη συνέχεια, μερικές δεκάδες από αυτούς, βγάζουν γρήγορα τις μπλούζες τους και ξεκινούν να χτυπούν τις πλάτες τους με μαστίγια, που έχουν στις άκρες τους λάμες. Οι σκηνές είναι σκληρές.

Οι γυναίκες δεν παρίστανται στη συγκεκριμένη σκηνή. Όπως και καθ” όλη τη διάρκεια της Ασούρα, συμμετέχουν στην τελετή, παραμένοντας συγκεντρωμένες όλες μαζί σε μία αίθουσα ειδικά για αυτές, στο εσωτερικό του χώρου λατρείας.

Δείτε το βίντεο:

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Για το μαρτύριο και το θάνατο του Μωάμεθ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - Εικόνα1ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Για το μαρτύριο και το θάνατο του Μωάμεθ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - Εικόνα2ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Για το μαρτύριο και το θάνατο του Μωάμεθ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - Εικόνα3ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Για το μαρτύριο και το θάνατο του Μωάμεθ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - Εικόνα4ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Για το μαρτύριο και το θάνατο του Μωάμεθ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - Εικόνα5

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Για το μαρτύριο και το θάνατο του Μωάμεθ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - Εικόνα6

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Για το μαρτύριο και το θάνατο του Μωάμεθ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - Εικόνα7ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Για το μαρτύριο και το θάνατο του Μωάμεθ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - Εικόνα8

πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s