Kατηγορίες
Ενημέρωση Πνευματικότητα Uncategorized

Ο Αργύρης Τσακαλίας…δεν μένει πια εδώ!

argiris-tsakalias
Μια από τις πιο ισχυρές, πολυσυζητημένες και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του νησιού μας, ο Αργύρης Τσακαλίας από την Ακαμάτρα “έφυγε” γι άλλες πολιτείες.
Αυτός ο ιδιόρρυθμος “φιλόσοφος” του νησιού μας, με τον εκρηκτικό χαρακτήρα, που πολύ δύσκολα τα “έβγαζες καλά” μαζί του, αν δεν ήσουν πολύ καλά διαβασμένος, για να του αντιπαραθέσεις τεκμηριωμένα επιχειρήματα στον διάλογο μαζί του, μας άφησε τη θέση του κενή.

Έτσι άξαφνα, όπως έμπαινε στη ζωή μας με την έντονη προσωπικότητα του, έτσι άξαφνα εξαφανίστηκε, αφήνοντας μας την εικόνα του “αιώνιου νεαρού επαναστάτη’. Γιατί στις αντιλήψεις του ήταν κοντά στη νέα γενιά, πάντα δυναμικός, αιρετικός, είρωνας της κάθε μορφής εξουσίας, “που καταδυνάστευε τον λαό” όπως έλεγε.
Όλη του η ζωή, όσο ξέρω, ήταν μια διαρκής επανάσταση. Επανάσταση στη δομή της κοινωνίας, επανάσταση στις κοινωνικές προεκτάσεις της μεγάλης καθοδηγούμενης ταξικής κοινωνίας, επανάσταση ενάντια στα ήδη υπάρχοντα πολιτικά σχήματα και της δεξιάς και της αριστεράς και τις προεκτάσεις τους και επιρροές στην ελληνική κοινωνία, επανάσταση στο κατεστημένο κράτος (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, αστυνομία κλπ.)
Πολλές φορές τον καλούσαν οι δημοσιογράφοι σε συνέντευξη στα μέσα τους (είτε τηλεόραση, είτε ραδιόφωνο), με στόχο να ανεβάσουν την θέαση ή την ακρόαση τους ανάλογα, αλλά ο Αργύρης τους χάλαγε το στημένο σκηνικό που του είχαν ετοιμάσει, με τις κουβέντες του, όλες τεκμηριωμένες.
Σε μένα αρκεί πάντα η εικόνα του φίλου και συμπατριώτη, που παρ’ όλο που στις κουβέντες μας πολλές φορές διαφωνούσαμε έντονα, πάντως τον παραδεχόμουνα πάντα σαν ένα πανέξυπνο, πολύ μορφωμένο και πάντα κατάλληλα ενημερωμένο άνθρωπο. Ας υπήρχε αυτή η ανατρεπτική του εικόνα, κατά βάθος ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος, πολυγραφότατος, με καρδιά ενός μικρού παιδιού, που δεν του άρεσε η αδικία στην οποία ζούσε η κοινωνία μας. Ήταν σε θέση να μοιράσει την τροφή του και την παρέα του μαζί σου, αρκεί να σε έβλεπε πραγματικά ότι άξιζες αυτής της μεταχείρισης. Διαφορετικά αν καταλάβαινε ότι πήγαινες να τον κοροϊδέψεις….”μαύρο φίδι που σ’ έφαγε”.
Άφησε λοιπόν ο Αργύρης έντονο το στίγμα του όχι μόνο στην Ικαριακή κοινωνία αλλά και όπου πέρασε και δίδαξε σαν καθηγητής θεολογίας ή και αργότερα όταν ίδρυσε το “Κίνημα Αειζωίας”.

Ένα σύντομο βιογραφικό του Αργύρη Τσακαλία, αλλά και η βιβλιογραφία του, όπως δημοσιεύεται από τους βιβλιογραφικά σάιτ:
Ο Αργύρης Τσακαλίας γεννήθηκε στην Ικαρία και ζει στην Αθήνα. Έχει τρία παιδιά τον Γιώργο, τον Ερνέστο και την Ηλέκτρα. Σπούδασε θεολογία στην Πάτμο και στην Χάλκη και την δίδαξε σε διάφορα σχολεία. Έχει εκδώσει συνολικά 18 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εξαντληθεί. Ίδρυσε και λειτούργησε για ένα διάστημα τον εκδοτικό οίκο “Θερσίτης”. Είναι πασίγνωστος ως ερευνητής και εισηγητής της διδασκαλίας της Αειζωίας. Στο πλαίσιο της Νέας Σχολής Αειζωίας, διοργανώνει σεμινάρια όπου διδάσκονται φιλοσοφία και διάφορα θέματα υγείας. Και, φυσικά, συνεχίζει να γράφει βιβλία.
Μερικοί τίτλοι βιβλίων του:
(2006) Ο δρόμος προς την αειζωία, Εκδόσεις Βερέττας
(2005) Βίβλος ακατάλληλη δι’ ενηλίκους, Εκδόσεις Βερέττας
(2004) Αειζωία, Έσοπτρον
(2003) Βίος και πολιτεία Χριστόδουλου του Ξηρού, του εν Ακαμάτρα Ικαρίας και των συν αυτώ, Εκδόσεις Βερέττας
(2001) Από τις ζούγκλες της γης στη γαλαξιακή αγαποκοινωνία, Καλυψώ
(1999) Ο τρόπος για την αειζωία, Εκδόσεις Βερέττας
(1996) Τα μεγάλα μυστικά της υγείας ανανέωσης μακροβιότητας, Ανέλιξη
Η πολιτική του κηδεία θα γίνει στο νεκροταφείο, στο Στελί Ικαρίας, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι.
Σωτήρης Πολίτης
για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

«Τα Μυστικά Της Ελλάδας Των Αείζωων»

Συνέντευξη Αργύρη Τσακαλία

Ο Αργύρης Τσακαλίας είναι ένας από τους πρώτους ερευνητές της Αθανασίας στην Ελλάδα. Σίγουρα είναι ο μοναδικός που μιλάει για Αειζωία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!
Συγγραφέας πολλών βιβλίων που σχετίζονται με την Αθανασία, τη Μακροζωία, την Υγεία, την απελευθέρωση από τις θρησκείες, ίσως είναι ο Τελευταίος Μεγάλος Έλληνας Φιλόσοφος, ή ο πρωτοπόρος μίας νέας πραγματικότητας, της Αειζωίας, της Ζωής Για Πάντα. Εκτός όμως από ασυμβίβαστος ερευνητής είναι και ακούραστος εξερευνητής. Παθιασμένος με τη Ζωή, τα Ταξίδια, την Αναζήτηση, δεν σταματάει να μαθαίνει και να αναρωτιέται. Και είναι μόλις 73 χρονών! Όπως χαρακτηριστικά λέει «η ζωή ξεκινά μετά τα 70». Μας διηγείται τι είδε κάτω από το φουστάνι της «Μυστικής Ελλάδας», σχολιάζει Αγίους και Διαβόλους και μας δίνει ραντεβού σε 227 χρόνια από σήμερα! Αργύρη ευχαριστούμε…

ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ -Αργύρη, πόσο σημαντικό είναι για εσένα να ταξιδεύεις; Τι ρόλο έπαιξαν τα ταξίδια και οι εξερευνήσεις σου στη διαμόρφωση των θεωριών σου;

ΑΡΓΥΡΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΑΣ -Κίνηση ίσον Ζωή. Ακινησία ίσον Θάνατος. Έχετε δει κανένα πεθαμένο να ταξιδεύει; Επιβεβαίωση της ζωής είναι να κινείσαι, συνεχώς. Είναι σημαντικό να κινείσαι αργά για να προλαβαίνεις να παρατηρείς ότι συμβαίνει γύρω σου. Πολλοί άνθρωποι επειδή βιάζονται δεν βλέπουν φαινόμενα που συμβαίνουν. Αργά, αργά. Γι ‘αυτό οι Ικαριώτες πάνε σιγά σιγά. Τα ταξίδια μου με επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν οι Αθάνατοι. Ψάχνοντας βρίσκεις τέτοιους, τους συναντάς ή μάλλον σε συναντούν. Πολλές φορές έχω συναντήσει Αθάνατους, το έχω γράψει και στο βιβλίο μου «Σχολές της Αειζωίας» Όχι μόνο εγώ ο ίδιος αλλά και οι φίλοι μου και πολλοί άλλοι. Εξωτερικά παίρνουν όποια μορφή θέλουν. Προσωπικά τους είδα σαν ανθρώπους, όπως είναι, στη φυσική τους κατάσταση. Δεν είχαν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ήταν ακριβώς όπως εμείς. Μόνο που έχουν εκατομμύρια φορές πιο πολλές ικανότητες, μπορούν και αλλάζουν μορφή. Μίλησα μαζί τους και τους γνώρισα. Να γιατί ξέρω ότι ήταν Αθάνατοι. Δεν θα γνωρίσεις τον Πάνα αν τον δεις; Ακόμα κι αν δεν έχει κέρατα…

Ι.Σ.- Μίλησέ μας για τη Μυστική Ελλάδα. Έχεις ταξιδεύσει πολύ, έχεις δει πολλά. Ποια μέρη σου κίνησαν το ενδιαφέρον;

Α.Τ.-Η Ελλάδα είναι φανερή, γιατί τη λέτε μυστική; Μέρη που δεν έχεις ξαναπάει και δεν τα γνωρίζεις λέγονται Άγνωστα. Άγνωστα Μέρη υπάρχουν πολλά και μέσα στα πόδια μας μάλιστα. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πάω σε ένα βουνό, απομακρυσμένο, να τη στήσω σε μία Νύμφη να μου μιλήσει. Θα μου δανείσετε το μαγνητόφωνό σας να την καταγράψω; Λοιπόν, θα σας πω για τις Φαιδριάδες, κοντά στους Δελφούς. Εκεί εμφανίζονται διάφορα φωτεινά φαινόμενα, εικόνες και μορφές κάθε φορά που έχουμε Ισημερία και Ηλιοστάσιο. Αλλά το είπα και έγινε φολκλόρ, πάνε τώρα με κάμερες και φωτογραφικές, με αποτέλεσμα να περιοριστούν τα φαινόμενα. Τέτοιες εμπειρίες βιώνονται με τη σιωπή, δεν βιώνονται με φανφάρες του κάθε αρχαιολάτρη. Από τότε δεν λέω πλέον που γίνονται παρόμοια φαινόμενα για να μην γίνουν και αυτά τόπος συγκέντρωσης θρηκολήπτων. Σε ορισμένα μέρη υπάρχουν Ακουστικές Πύλες που ακούς διάφορα, νιώθεις πολύ περίεργα.

Ι.Σ.- Αθήνα. Ζεις αρκετά χρόνια στην Αθήνα και συνεχίζεις να την εξερευνείς ακόμα. Ποια είναι τα πιο παράξενα μέρη της που έχεις επισκεφθεί;

Α.Τ.- Κοντά πενήντα χρόνια είμαι στην Αθήνα. Σπουδαία είναι η Ακρόπολη. Αν δεις την Ακρόπολη και αναρωτηθείς πώς κατάφεραν να τη κτίσουν, τη θαυμάζεις. Η Ακρόπολη είναι τόσο μοναδική που δεν μπορούν να την ξαναφτιάξουν ποτέ. Με τίποτα, κανένας. Το πώς κτίστηκε, αυτό μπορούμε να το πούμε μυστικό. Οι μυστικές παράμετροι που έκτισαν την Ακρόπολη είναι άγνωστες, σε όλους τους Αρχιτέκτονες. Και γύρω από την Ακρόπολη έχει διάφορα, όπως Ακουστικές Πύλες. Και η Πεντέλη μου έχει τραβήξει την προσοχή, που εμφανίζονται ορισμένα παράξενα, όχι όμως τα τέρατα που λένε πως βγαίνουν. Εμφανίζονται διαταραχές του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Η Πεντέλη είναι ένας ενεργειακός τόπος, ήταν, δεν ξέρω αν είναι ακόμα. Πήγα αλλά δεν είδα τίποτα παράξενο, μόνο τα έργα που έκαναν και χάλασαν το μέρος. Το χάλασαν. Όσοι όμως βλέπουν τέρατα τα φαντάζονται. Δεν υπάρχουν τέρατα. Μπορεί να βλέπουν νυχτερίδες και να τις περνούν για νυχτεριδανθρώπους όπως έχουν πει κατά καιρούς.

Ι.Σ. -Κάθε καλοκαίρι γυρίζεις στην Ικαρία, από όπου και ξεκίνησες τις προσπάθειές σου για την επίτευξη της Αειζωίας. Ποια είναι η «Μυστική Ικαρία»;

Α.Τ. –Δεν υπάρχει Μυστική Ικαρία. Είναι πολύ φανερή σας πληροφορώ για όποιον θέλει να ταξιδεύσει και την ψάξει. Ολόκληρη η Ικαρία είναι ενεργειακός τόπος. Σύμφωνα με κάποιους γέρους παλαιούς, λένε ότι είναι η Αργώ αναποδογυρισμένη, με την καρίνα προς τα πάνω. Είναι παράξενο πάντως που οι Έλληνες έχουν λίγα χρόνια που μιλούν για ενέργειες και τα συναφή, ενώ εκεί συνέβαιναν πάντα. Μου έχουν πει επίσης ότι ακούν τραγούδια από Νύμφες παλαιές που έχουν μείνει στο δάσος. Έχω ακούσει κι εγώ το τραγούδι της Νύμφης Ψηλάκανθας, μέσα στο δάσος, πάνω στα δέντρα. Υπάρχουν και άλλα σπουδαία πράγματα αλλά μπορεί ο καθένας να τα δει και να τα βιώσει όταν βρεθεί εκεί και αφουγκραστεί προσεχτικά.

Ι.Σ.- Στα βιβλία σου καταγράφεις μαρτυρίες ανθρώπων που συναντήθηκαν με άγνωστα όντα. Τί είδους όντα συνάντησαν; Επίσης, στα ταξίδια σου, έχεις έρθει εσύ σε επαφή με παράξενα πλάσματα; Σου ζήτησαν Νεράιδες το Μυστικό της Αειζωίας;

Α.Τ. – Δεν υπάρχουν άγνωστα όντα. Οι μαρτυρίες αναφέρονται σε Αθάνατους Ανθρώπους. Πέρα από Ανθρώπους Αθάνατους δεν έχει τίποτα η γη απάνω. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα των περιοδικών. Δεν υπάρχουν άλλα όντα, εκτός από ανθρώπους και ζώα. Και φυτά φυσικά. Και οι νεράιδες που λένε, Αθάνατες γυναίκες είναι, με στήθος και γεννητικά όργανα. Πολλοί τις έχουν συναντήσει. Άλλοι τις λένε ξωτικά και νεράιδες, επειδή αυτά έμαθαν από τα παιδικά τους χρόνια από τους παλαιότερους.

Ι.Σ.-Δεν έχεις δει δηλαδή ποτέ U.F.O. κατά τη διάρκεια των εξορμήσεών σου, ή κάτι άλλο που δεν μπόρεσες να εξηγήσεις;

Α.Τ.- Δεν υπάρχουν σας λέω τέτοια πράγματα, αυτά είναι επινοήσεις ορισμένων ευφάνταστων, ή με αρρωστημένη φαντασία. Οτιδήποτε υπάρχει εδώ είναι γήινο. Απλώς αν δεν μπορούν να τα εξηγήσουν τα λένε Γιούφο. Μπορεί να είναι αεροπλάνα, ελικόπτερα, διάφορα ιπτάμενα αντικείμενα που έχουν κατασκευάσει οι άνθρωποι. Εβδομήντα τρία χρόνια γυρίζω τον κόσμο ετούτο, σε θάλασσες και στεριές, και ποτέ δεν συνάντησα κάτι που δεν κατάφερα να το εξηγήσω. Λένε για Γιούφο, Κουφιογήινους, Αμουνάκηδες, Γρίζους. Πού είναι ρε παιδιά όλα αυτά;

Ι.Σ.-Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Ελληνική Μυθολογία αποτελεί την κωδικοποιημένη ιστορία του τόπου. Νομίζεις ότι οι μύθοι κρύβουν κλειδιά προς την «Μυστική Ελλάδα»; Μπορούν να αποκαλύψουν μυστικά σε έναν εξερευνητή;

Α.Τ.- Άλλο παραμύθια και άλλο μύθοι. Μύθος είναι Ιστορία, σημαίνει Λόγος. Απλώς, επειδή δεν μπορούν να τους καταλάβουν, τους δίνουν άλλη ονομασία. Κάνει λάθος όμως ολέθριο καθένας που βγαίνει και ερμηνεύει τους μύθους. Τον Μύθο τον αφήνεις, ότι καταλάβεις, το υπόλοιπο το αφήνεις για το μέλλον. Παραδείγματος χάριν όταν λέει ότι ο Ηρακλής μπήκε στο Δέπας και πήγε στην Εσπερία όπως τη λέει, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό το Δέπας και οι φιλόλογοι το ερμήνευαν ως ποτήρι. Μέσα όμως ο Ηρακλής έβαλε τα βόδια του Γηρυόνη και το ρόπαλό του. Πού χωρούσαν όλα αυτά σε ένα ποτήρι; Όταν έφτασαν στην Ισπανία, ο Ηρακλής βγήκε στη στεριά και εκείνο επέστρεψε μόνο του στον Ήλιο. Χωρίς τον Ηρακλή, άρα ήταν αυτόματο. Πριν βγουν τα διαστημόπλοια και τα αεροπλάνα λέγαμε ότι είναι παραμύθια. Όταν είδαμε τα αεροπλάνα, καταλάβαμε ότι ήταν οπωσδήποτε ένα διαστημόπλοιο που χρησιμοποίησε ο Ηρακλής. Αφήνουμε λοιπόν να έρθει η ώρα τους. Παράδειγμα τα νοοκίνητα πλοία που αναφέρει ο Αλκίνοος στον Οδυσσέα. Τώρα που βλέπουμε ότι υπάρχουν αυτόματοι πιλότοι, αεροπλάνα χωρίς πιλότους, είναι πολύ εύκολο να το καταλάβουμε. Τότε που τα διαβάζαμε μικροί, που δεν υπήρχαν ακόμα αυτόματες πλοηγήσεις, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε για τι μιλούσαν. Αυτά είναι τα παράξενα. Οι Μύθοι. Αλλά να μην βγαίνει ο κάθε απατεώνας και κάνει απομυθοποίηση και λένε διάφορες αρλούμπες, ανάλογα με τις δοξασίες που έχουν στο κεφάλι τους. Προσπαθούν να στηρίξουν τις κακοδοξίες τους και εξηγούν τους μύθους. Αφήστε ήσυχους τους μύθους, είναι ιερά πράγματα, δεν έχει κανείς δικαίωμα να τα εξηγεί υποκειμενικά.

Ι.Σ.-Γιατί νομίζεις ότι χάθηκε η γνώση τόσο προωθημένων τεχνολογιών; Μήπως κάποιοι θνητοί την κρατούν για λογαριασμό τους;

Α.Τ.- Δεν χάθηκε. Οι μυθογράφοι για να τα περάσουν αυτά έπρεπε να τα βάλουν αλληγορικά για να μην τα αλλοιώσει το ιερατείο. Το κάθε ιερατείο. Κι έτσι τους ξεγέλασαν. Για παράδειγμα ο Ησίοδος γράφει ότι το Χρυσό Γένος που ήταν πριν από τον Κρόνο το έφτιαξε ο Δίας. Αλλά ο Δίας ήταν παιδί του Κρόνου. Επομένως δεν μπορεί να ήταν δημιούργημα του Δία. Αν ο Ησίοδος τα έγραφε πιο αποκαλυπτικά, δεν θα περνούσαν αυτά που έγραφε. Και πάλι όταν κατάλαβαν ότι κάτι πήγαινε να πει, τον δολοφόνησαν σε ένα Ιερό Άλσος. Ναι, τον Ησίοδο τον δολοφόνησε το ιερατείο. Οι τεχνολογίες ποτέ δεν ανήκαν σε θνητούς. Οι Αθάνατοι είχαν πάντα κατά τη μυθολογία πλοία που πέταγαν. Όταν ο Διομήδης τραυμάτισε την Αφροδίτη με το κοντάρι του, εκείνη είπε στον Άρη: «Δώσε μου το άρμα σου να πάω στον Όλυμπο». Και ανέβηκε στο άρμα του, γιατί τι άλλο θα μπορούσε να πει ο Όμηρος τον καιρό που γράφει, τον 8ο αιώνα, παρά άρμα. Ένα άρμα όμως δεν μπορεί να πάει στον Όλυμπο από την Τροία. Ο Απόλλωνας όρμησε από τον Όλυμπο και έπεσε κοντά στην Τροία και βρόντηξε, ακούστηκε μεγάλος κρότος όταν έπεσε στο έδαφος, τι ήταν αυτός ο κρότος, διαστημόπλοιο ήταν. Το ίδιο και με όλους τους θεούς, που ταξίδευαν από τη μία άκρη στην άλλη.

Ι.Σ.-Θα έχεις ακούσει για την Ιερή Γεωγραφία. Υποστηρίζεται ότι ναοί, ιερά και αρχαιολογικοί χώροι απέχουν εξίσου από κάποια σημεία, αποτελούν κορυφές γεωμετρικών σχημάτων. Πιστεύεις ότι οι Αρχαίοι Έλληνες έκτιζαν βάσει κάποιου ορισμένου σχεδίου;

Α.Τ.- Το ζήτημα της Ιερής Γεωγραφίας το ψάχνω. Βλέπω ότι όντως υπάρχει μία σχέση μεταξύ π.χ. Δωδώνης, Δήλου και Δελφών. Σχέση γεωγραφική, που σημαίνει ότι οι πρόγονοί μας ήξεραν ότι οι τοποθεσίες ήταν σε αυτή την ευθεία. Η νοητή γραμμή περνάει και κοντά από το ιερό των Μουσών, εκεί που ήταν οι εννέα Μούσες στον Ελικώνα. Το ότι διάλεξαν αυτά τα μέρη και μέχρι σήμερα έχουν ενέργεια και παράξενα φαινόμενα, τι σημαίνει; Ότι κάτι ήξεραν. Και το ότι οι χριστιανοί πάνε και κτίζουν πάνω από του ελληνικούς ναούς ενώ έχουν τόσα οικόπεδα να χτίσουν, τί σημαίνει, γιατί εκεί; Γιατί ξέρουν ότι εκεί έχει ενέργεια, τόποι δύναμης. Σαν το κούκο που αφήνει τα αυγά του σε ξένες φωλιές.

Ι.Σ.- Τόποι δύναμης, ευφορία, αποπροσανατολισμός. Πώς εξηγείς τα περίεργα συναισθήματα που νιώθει κανείς σε ορισμένες τοποθεσίες;

Α.Τ. -Μπορεί να υπάρχουν εκεί Αθάνατοι, παλαιοί Αθάνατοι, και δεν τους βλέπουμε γιατί αυτοί μπορούν να κινηθούν και σε άλλα φάσματα φωτός, υπέρυθρο, υπεριώδες και πιο πέρα, που εμείς δεν βλέπουμε. Αλλά όταν βρίσκεται εκεί κάποιος Αθάνατος που εκπέμπει την ενέργειά του, τη νιώθεις και αισθάνεσαι παράξενα. Όλοι οι άνθρωποι νιώθουν. Πήγαινε στο Αιδοίο της Γαίας, εκεί λένε ότι γεννήθηκαν οι Γίγαντες και είναι ακριβώς σαν το γυναικείο όργανο, γεννάει, εκεί αισθάνεσαι δέος, βλέπεις και διάφορα φώτα. Το Αιδοίο της Γαίας είναι κοντά στους Δελφούς. Άλλο παράδειγμα: Εκεί που έγινε η θεογιγαντομαχία, που πάλεψαν οι Ολύμπιοι με τους Τιτάνες. Αισθάνεσαι όχι δέος, αλλά τρόμο, γιατί εκεί πέρα είναι τόπος τρόμου. Αν το μέρος έχει θετική ενέργεια, νιώθεις ευφορία, υπάρχει στην Ικαρία ένα τέτοιο μέρος. Μην με ρωτήσετε που γιατί δεν θέλω να το κάνουμε λαϊκό προσκύνημα.

Ι.Σ.-Άγνωστη Ελλάδα και Υγεία. Ιαματικές πηγές, θαυματουργό νερό, ήλιος. Μπορεί η Ελληνική Φύση να γιατρεύσει όλες τις ασθένειες;

Α.Τ.- Τις πιο πολλές τις γιατρεύει. Ο Υμηττός έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Έχω παράδειγμα ανθρώπου, μιας γυναίκας που είχε καρκίνο, της είπα τι να κάνει για να θεραπευτεί, δεν ήθελε να με ακούσει και για την ξεφορτωθώ της είπα να ανεβοκατεβαίνει τον Υμηττό κάθε μέρα, κάθε πρωί. Το πήρε στα σοβαρά ενώ της το είπα για να την ξεφορτωθώ. Το έκανε και έγινε καλά και ζει και βασιλεύει εδώ και δέκα χρόνια, παντρεύτηκε, δεν ξέρω αν έκανε και παιδιά. Παντρεύτηκε έναν αναστενάρη, μου ζήτησε να του μάθω την Αειζωία και εκείνος σε αντάλλαγμα θα μου μάθαινε να περπατώ στα κάρβουνα. Δεν ήθελα όμως να μάθω γιατί αν υπάρχει χώρος να περάσω δίπλα από τα κάρβουνα γιατί να πατάω πάνω τους; Έχω δει ανθρώπους όμως να πατάνε πάνω στα κάρβουνα και μου έκανε εντύπωση. Δεν είναι ανεξήγητο, η φωτιά είναι και αυτή μία δύναμη, μία ενέργεια, ένα φαινόμενο γήινο, γιατί να μην μπορεί να το δαμάσει ο άνθρωπος; Μπορεί. Παράξενο σας φαίνεται; Πώς νικάει τη βαρύτητα και πετάει με τα ελικόπτερα, τα αεροπλάνα, τα διαστημόπλοια; Δεν έχει σημασία ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία, πετάει, από αυτή την οπτική πρέπει να το βλέπουμε.

Ι.Σ. – Σπήλαια: Γιατί τα θεωρείς τόσο ξεχωριστά; Συμβαίνει στα σπήλαια κάτι παράξενο;

Α.Τ.- Η ζωή στα σπήλαια είναι μία πανάρχαια μνήμη. Κάποτε η γη είχε καταστραφεί με πυρηνικά. Όσοι κατέφυγαν στα σπήλαια γλίτωσαν. Γι αυτό πάντα μας υποβάλει το Σπήλαιο. Μας θυμίζει τη Μήτρα. Όταν μπεις και δεις το στόμιο από μέσα, είναι ακριβώς σαν το σχήμα που είδε ο άνθρωπος όταν γεννήθηκε. Στις σπηλιές καταφεύγουν και οι Αθάνατοι πολλές φορές για να φορτίζονται. Είναι ισχυροί τόποι δύναμης. Στην Ικαρία υπάρχουν σπήλαια ιδιαίτερα, όχι όμως όπως τα εννοείτε όλοι εσείς οι παραξενιάρηδες.

Ι.Σ. -Αφού είμαστε στα υπόγεια, πες μας τη γνώμη σου για τις Υπόγειες Στοές της Αθήνας. Υπάρχει Υπόγεια Αθήνα ή είναι απλά ένας αστικός θρύλος χωρίς υπόσταση;

Α.Τ.- Υπάρχει Υπόγεια Αθήνα, αλλά δεν μας αφήνουν να την εξερευνήσουμε. Είναι κλειστή και αυτή, όσοι ασχολούνται συντηρούν το θέμα με ψέματα. Έχουν κλείσει τα περάσματα εδώ και πολλά χρόνια με σίδερα και κλειδαριές. Πας στην Ακρόπολη και όλες οι σπηλιές και οι δίοδοι είναι φραγμένες με σίδερα. Ψάχνω να βρω ποιοι τα έκλεισαν να τους κόψω τα αυτιά, αλλά δεν μπορώ να τους βρω. Μάλλον τα παπαδαριά νόμιζαν ότι βγαίνουν δαίμονες από τα υπόγεια. Τα έκλεισαν λοιπόν για να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί. Και έχουν κτίσει σε όλες τις εισόδους σπηλαίων κάποιο ναό για να τις φράξουν, όπως έχουν κτίσει στην Πεντέλη, εκεί που ήταν το μοναστήρι των Αμώμων, των καθαρών, αν είναι δυνατόν. Τι θα πει άμωμος, υπάρχουν άμωμοι καλόγεροι; Και μόνο ότι είναι καλόγεροι σημαίνει ότι δεν είναι άμωμοι, έχουν παραβιάσει τη φύση που ζητά από τον άνθρωπο να αναπαραχθεί. Επομένως δεν είναι άμωμος, είναι αμαρτωλός. Όποιος αρνείται τον έρωτα είναι αμαρτωλός.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ_ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ι.Σ. -Ας μιλήσουμε λίγο για την επικαιρότητα. Εσύ δεν φοβάσαι μήπως κάποιος υποκλέπτει τα τηλεφωνήματά σου; Μήπως σε παρακολουθούν και μάθουν τα μυστικά σου;

Α.Τ. -Δεν με νοιάζει. Δεν με νοιάζει! Μακάρι να με παρακολουθούν. Εύχομαι να με παρακολουθούν. Εγώ είμαι ο μόνος που δεν τους φοβάμαι γιατί δεν είμαι ούτε κλέφτης ούτε ληστής, γκάνγκστερ, τρομοκράτης, δολοφόνος. Δεν έχω κάνει τίποτα, αντίθετα θέλω να ακούν αυτά που λέω. Αν μου έβαζαν τρεις κάμερες να με παρακολουθούν και συγχρόνως ακουστικά να ακούν τι λέω θα ήταν μεγάλη χαρά για εμένα. Καταρχήν θα τους έβγαζα τη γλώσσα κάθε πρωί. Τώρα είτε τη βγάλω είτε όχι δεν την βλέπουν. Ενώ αν έχουν μία κάμερα στην αυλή μου θα βλέπουν τη γλώσσα που τους βγάζω, θα τους σνομπάρω κάθε μέρα. Δεύτερον, θα ακούν τα σκολιανά τους, όπως λέει μία πολύ παλιά παροιμία «όποιος κρυφακούει ακούει τα σκολιανά του», τα άσχημα δηλαδή. Πες μου, τι μπορώ να φοβηθώ; Μου λένε «να προσέχεις τα e-mail που στέλνεις». Μακάρι να τα διαβάζουν, δεν έχω τίποτα που δεν θέλω να διαβαστεί. Πείτε μου, γιατί να φοβάμαι; Σε τι μπορεί να με βλάψουν; Να μου κλέψουν τα δικαιώματα τα συγγραφικά; Εγώ δεν έχω βάλει ποτέ ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, μακάρι να τα εκδώσουν τα βιβλία μου σε όλες τις χώρες του κόσμου και να πάρουν τα λεφτά, δεν με νοιάζει. Δεν έχω κανένα μυστικό. Αν έχει κάποιος μυστικά δεν τα λέει στο τηλέφωνο και στο e-mail. Τα έχει στο βάθος του μυαλού του κρυμμένα. Εξάλλου έχω την προστασία μου. Ας πούμε, σε μία Βάση Αθανάτων, μία από τις δύο-τρεις που υπάρχουν, επί πέντε χρόνια που λειτουργεί δεν έχει έρθει ποτέ κανένας αμύητος και δεν έχει πόρτες, κάγκελα και σίδερα. Γιατί δεν έρχεται; Ποιος τον διώχνει; Ακόμα κι ο ένας γιος μου που δεν ενδιαφέρεται δεν έρχεται. Ποια είναι αυτή η δύναμη που τον κάνει να μην έρχεται; Η επιθυμία μας να έχουμε την ησυχία μας δημιουργεί ένα κύμα το οποίο απωθεί τον άσχετο, τον διώχνει. Και υπάρχουν τρόποι που δεν μπορώ να τους αναπτύξω εδώ πέρα γιατί παύουν να υπάρχουν μετά αν τους αναπτύξουμε, που μπορείς να περιφρουρήσεις ένα κτίριο, ένα χώρο και να μην μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση. Τρόπους έχουν και οι άλλοι. Μαύρη μαγεία, δεν ξέρω ακριβώς, πάντως δεν μπορείς να υποκλέψεις τα δικά τους μυστικά.

Ι.Σ.- Επειδή ξέρουμε ότι είσαι βαθιά θρησκευόμενο άτομο (γέλια), απάντησέ μας αν είσαι υπέρ της αγιοποίησης του Βησσαρίωνα. Γιατί ο κόσμος με τις «πάνδημες και αυθόρμητες εκδηλώσεις του» πηγαίνει να προσκυνήσει το σκήνωμά του;

Α.Τ. -Αυτό είναι ασέβεια. Μου θυμίζει λίγο νεκρολαγνεία, νεκροφιλία. Είναι ανωμαλία. Μία ανωμαλία του εγκεφάλου να θέλει να συνουσιάζεται είτε πνευματικά είτε σωματικά με πεθαμένους. Υπήρξαν νεκρολάγνοι που ξεθάβαν πτώματα για να έχουν ερωτικές περιπτύξεις. Αυτό ακριβώς μου θυμίζουν τα προσκυνήματα.

Ι.Σ. –Η Ιερά Σύνοδος ανέφερε για τον Βησσαρίωνα σε ανακοίνωσή της ότι «με πίστη και προσευχή αναμένει τη φανέρωση του θελήματος του θεού». Τι θεϊκό σημάδι περιμένει για να τον αγιοποιήσει;

Α.Τ. -Δεν υπάρχουν θεϊκά σημάδια. Υπάρχουν φτιαχτά σημάδια που μπορεί να τα κατασκευάσει κάποιος που γνωρίζει. Λέει ότι η μούμια μυρίζει κάποιο άρωμα. Σήμερα μπορούν να κατασκευάσουν ότι άρωμα θέλουν και να βγάλουν τη μούμια με άρωμα μπανάνας, με άρωμα παπάγιας, όπως τα παγωτά. Ότι θέλουν μπορούν να το κάνουν. Αλλά θέλω να σας πω ένα πράγμα: Δεν είναι Άγιος. Σας λένε ψέματα. Άγιο είναι ένα κοριτσάκι από την Αίγυπτο στο Μουσείο του Βατικανού, εύρημα έξι χιλιάδων ετών. Είναι σαν να μην πέθανε ακόμα, σαν ζωντανό. Το έχουν κλειστό σε γυαλί. Λοιπόν, αυτοί εδώ ούτε μία ταρίχευση δεν ξέρουν να κάνουν σωστά. Και δεύτερον, η εκκλησία καταδικάζει το άλιωτο. Θεωρείται καταραμένο. Ο άλιωτος είναι καταραμένος. Και επειδή αυτός ο άνθρωπος παραβίασε τους νόμους της φύσεως, ο άνθρωπος πρέπει να πολλαπλασιαστεί για να διασώσει το είδος του, τα λέει η βίβλος η δικιά τους «αυξάνεσθε και πληθύνεστε», άρα λοιπόν αυτός είναι καταραμένος. Γι ‘αυτό έμειναν μερικά κομμάτια του που δεν έλιωσαν. Ακόμα και αυτό όμως το λέω για πλάκα. Τι θα πει άγιος; Γιατί δεν έκανε θαύματα όσο ζούσε να τα μάθουμε κι εμείς; Τα κάνει τώρα; Ο πεθαμένος είναι ανύπαρκτος, δεν υπάρχει για να κάνει θαύματα, όταν ζούσε ίσως μπορούσε να κάνει θαύματα. Τώρα είναι αργά.

Ι.Σ.-Δηλαδή δεν πιστεύεις στα θαύματα; Πολλοί άρρωστοι ισχυρίζονται ότι έχουν θεραπευτεί από θαύμα, ενώ δημοφιλείς είναι και οι εικόνες που δακρύζουν. Δεν πιστεύεις ότι «η πίστη σώζει»;

Α.Τ.-Μην με ξαναρωτήσετε αν «πιστεύω» κάτι, γιατί εγώ δεν «πιστεύω» τίποτα. Το ρήμα «πιστεύω» δεν το έχω στο λεξικό της ζωής μου. Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα, νομίζω, υποθέτω. Όσον αφορά τα θαύματα, έχω να πω ότι αν ο θεός των ιουδαιοχριστιανών, των εβραίων και των μουσουλμάνων κάνει έστω κι ένα θαύμα σημαίνει ότι δεν είναι πανάγαθος γιατί κάνει διακρίσεις. Αλλού κάνει θαύματα κι αλλού όχι. Πρέπει όλους να τους θεραπεύει, όλους τους ανθρώπους της γης, ή αλλιώς να μην κάνει κανένα καλά. Γιατί αν μπορεί και δεν το κάνει, δεν είναι θεός, είναι κακούργος. Εγώ αν ήμουν θεός θα εξαφάνιζα τις αρρώστιες όλες, να μην υπάρχουν. Θεός με την έννοια που του δίνουν οι άλλοι δηλαδή. Λένε και για τις εικόνες που δακρύζουν. Γιατί να δακρύζουν οι εικόνες, τι έχουν, πέθανε η θειά τους και κλαίνε; Αν μου βρουν μία εικόνα να γελάει τότε θα γίνω χριστιανός. Αλλά δεν μπορούν να «κατασκευάσουν» μία τέτοια εικόνα και γι αυτό διακινδυνεύω που το λέω ότι θα γίνω χριστιανός. Αν αρχίσει να γελάει η εικόνα, σημαίνει ότι πράγματι υπάρχει, επειδή δεν έχουν ειδική ουσία να την τρίψουν στη μούρη της εικόνας και να γελάει, άρα είναι πράγματι θαύμα, παράξενο, ανεξήγητο. Γιατί δεν ακούστηκε ποτέ εικόνες να γελάνε; Όπως και οι ψευτοπροφήτες, Νοστράδαμος, Κοσμάς Αιτωλός, ο Γιάννης της Αποκάλυψης, όλο καταστροφές προβλέπουν, δεν θα μείνει λίθος επί λίθον λέει, τα πάντα θα καταστραφούν, θα πέσουν τα άστρα, θα γίνεται χαμός. Γιατί μόνο άσχημα πράγματα προφητεύουν; Τι εκδηλώνουν αυτές οι προφητείες και τα δάκρυα των εικόνων; Σημαίνουν την κακία αυτών που τα κατασκευάζουν. Είναι στημένα όλα αυτά. Εσύ χρειάζεσαι θαύματα για να ζήσεις; Να πας να πιεις, να ερωτευτείς, θέλεις θαύμα για να εκτελέσεις τις βιολογικές σου λειτουργίες; Ε, αν δεν θέλεις εσύ το θαύμα, τι χρειάζεται τότε;

Ι.Σ. – Κι αν αρρωστήσεις;

Α.Τ. -Γιατί να αρρωστήσεις; Είναι γρουσουζιά να είσαι άρρωστος, είναι κακία. Είναι ανηθικότητα να είσαι άρρωστος. Μα δεν υπάρχει τύχη για να σου στείλει να αρρωστήσεις. Μόνο αν θέλεις θα αρρωστήσεις. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αρρωστήσεις χωρίς να θέλεις. Αυτά είναι κατάλοιπα παρελθοντικών πεποιθήσεων, «τύχη και μοίρα που σου φέρνει τις αρρώστιες», τα λέει ο Ησίοδος κάπου, ότι πάνε μουλωχτά και πειράζουν τους ανθρώπους. Δεν πηγαίνει πουθενά η αρρώστια. Δεν υπάρχει μία αποθήκη που έχει αρρώστιες και βγαίνουν και έρχονται και σε πιάνουν και λες «αν αρρωστήσω». Αν υπήρχε θα πηγαίναμε να την ανατινάξουμε και να ησυχάσει η ανθρωπότητα. Δυστυχώς δεν υπάρχει αποθήκη. Δεν υπάρχει αποθήκη της μοίρας, της τύχης. Να την κάνουμε στάχτη και να λυτρωθεί η ανθρωπότητα.

ΑΕΙΖΩΙΑ

Ι.Σ. -Αργύρη ας μιλήσουμε για την Αειζωία για όποιους δεν έχουν διαβάσει κάποιο άρθρο ή βιβλίο σου. Τι είναι η Αειζωία; Ποιες οι διαφορές της από την Αθανασία;

Α.Τ.- Μόνο για την Αειζωία έπρεπε να μιλήσουμε, από την αρχή. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Η Αειζωία έχει πρώτο συνθετικό της το «Αεί» που σημαίνει πάντα. Αειζωία επομένως σημαίνει να ζεις για πάντα. Είναι το θετικό της λέξης Αθανασία που σημαίνει να μην έχεις θάνατο, immortal, «μώρος» ήταν ο θάνατος στον Όμηρο. Μετά το πήραν οι λατίνοι και το έκαναν mors-mortis και οι Άγγλοι έπλασαν τη σύνθετη λέξη και βγήκε immortal. Ο Σωκράτης στον «Χαρμίδη» στα πρώτα κεφάλαια είπε ότι γνώρισε κάποιους γιατρούς δασκάλους στη Θράκη οι οποίοι έκαναν Αθάνατους Ανθρώπους. Από τότε είχε σχολή ο Ζάμολξις. Αναφέρεται πολλές φορές αυτός ο θράκας και ανάλογα με το τι πιστεύει ο συγγραφέας του αποδίδεται διαφορετική ιδιότητα, αλλά στην ουσία ήταν ένας δάσκαλος Αειζωίας, ή Αθανασίας. Σχολή είχε και η Μήδεια η οποία έκανε τον πεθερό της νέο, και η Καλυψώ έλεγε ότι θα έκανε τον Οδυσσέα Αθάνατο και αγέραστο αν έμενε κοντά της. Η Ηώ όποτε είχε κανέναν ωραίο γκόμενο πήγαινε και ζητούσε από τον Δία να τον κάνει Αθάνατο. Κάποτε νευρίασε ο Δίας, έκανε Αθάνατο τον Τιθωνό, αλλά όχι αγέραστο, με αποτέλεσμα να γίνει χούφταλο. Εμείς θέλουμε να γίνει κανείς και αγέραστος και Αθάνατος. Δεν θέλουμε την αθανασία του Τιθωνού. Λένε ότι τους υποψήφιους Αθάνατους τους άλειφαν όλο το σώμα με Αμβροσία στην αρχή και μετά με νέκταρ. Μετά τους τάιζαν ένα διάστημα με Αμβροσία και γίνονταν Αθάνατοι. Δηλαδή το μυστικό ήταν η Αμβροσία. Την Αμβροσία την ψάχνουμε εμείς τώρα κι αν τη βρούμε δεν θα χρειάζεται να κάνουμε μυήσεις αλλά θα αλείβουμε τον υποψήφιο με Αμβροσία και θα γίνεται Αθάνατος. Θέλω να πω όμως ότι η Αειζωία είναι μία ιστορική αναγκαιότητα γιατί ο άνθρωπος τα έκανε σχεδόν όλα. Πέρασε από τις θρησκείες, δεν βρήκε άκρη. Πέρασε από τις φιλοσοφίες δεν βρήκε άκρη. Έκτισε πολιτικές και κοινωνικές ιδεολογίες, δεν βρήκε λύση.
Κάποτε πρέπει να ασχοληθεί με κάτι παραπέρα, με τη ζωή του, να στραφεί προς εαυτόν. Η ζωή είναι όμορφη και είναι πάντα όμορφη. Γιατί να μην κατορθώσει την Αειζωία αφού υπάρχει τρόπος; Δεν είναι αδύνατον. Όταν δέχονται οι επιστήμονες ότι γίνονται μεταλλάξεις στα κύτταρά μας, γιατί λοιπόν να μην γίνει και μία ολική μετάλλαξη; Δεν είναι τόσο παράλογο. Άλλωστε υπάρχουν μεγάλα ερευνητικά κέντρα, στη Ρωσία, στην Αγγλία, στο Καίμπριτζ και σε πολλά Πανεπιστήμια στην Αμερική που ψάχνουν αυτό ακριβώς, την Αθανασία, ή την Μακροζωία όπως την λένε. Ο Ομπρέι Ντε Γκρε, ένας ερευνητής της Βιοϊατρικής στο Καίμπριτζ υπόσχεται πεντακόσια χρόνια ζωής. Κι αν ζήσεις πεντακόσια χρόνια θα έχουμε βρει τον τρόπο να σε κάνουμε να ζήσεις και άλλα πολλά, κλιμακωτά θα πηγαίνει. Κι εμείς εδώ στη Σχολή μας σας καλούμε να έρθετε κοντά μας, να κάνετε μία όσο μπορείτε πιο υγιεινή διατροφή, να προστατεύετε τον εαυτό σας από τροχαία για να προλάβουμε να σας κάνουμε Αθάνατους, να δώσουμε στους ανθρώπους το μυστικό. Δηλαδή, χρειάζεται να κάνεις κάτι, μόνος σου. Μην τα περιμένεις όλα, «πέσε πίτα να σε φάω»

Ι.Σ.- Όταν οι ερευνητές βρουν το μυστικό της αθανασίας, δεν θα το κρατήσουν για τους πλούσιους και τους έχοντες εξουσία; Γιατί να το διαδώσουν και να το μοιραστούν με ολόκληρη την ανθρωπότητα;

-Το μυστικό μπορεί και να έχει βρεθεί ήδη. Γι’ αυτό ακριβώς και εμείς δεν λέμε τις λεπτομέρειες. Βέβαια θα το κρατήσουν για τους εαυτούς τους. Ήδη γράφουν ότι μπορούν να κάνουν αθάνατους αλλά θέλουν πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια. Απαράδεκτο. Ή ένας άλλος στο Ίντερνετ γράφει «μπορούμε και αθάνατους να φτιάξουμε εάν η αγορά το απαιτήσει». Αν δηλαδή υπάρχει αγορά και ζήτηση. Εναποθέτουν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα στους νόμους της αγοράς, προσφορά και ζήτηση. Αυτό θα είναι το μόνο μυστικό που θα έχουμε, για να μην το πάρουν και το εμπορευτούν όσοι έχουν τα μέσα. Εμείς δεν τα έχουμε για να το κάνουμε τώρα αμέσως. Οι άλλοι αν το μάθουν θα το κάνουν την ίδια στιγμή. Όταν το πετύχουμε όμως, θα το κάνουμε γνωστό ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.

Ι.Σ.- Πώς σχολιάζεις τις θεωρίες και τα θρησκευτικά συστήματα που μιλούν για μετενσάρκωση; Γιατί να παραμείνει κανείς εδώ αν τον περιμένει μία καλύτερη ζωή μετά θάνατον;

Α.Τ.- Δεν θέλουμε ζωή μετά θάνατον, θέλουμε ζωή χωρίς θάνατο. Δεν κυνηγάμε την Αειζωία γιατί φοβόμαστε το θάνατο αλλά γιατί αγαπάμε τη ζωή, τον έρωτα, την ελευθερία, την ομορφιά, τον απάνω κόσμο που λένε. Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι μετά θάνατον δεν υπάρχει ζωή, ούτε μετενσάρκωση ούτε τίποτα, οπότε ότι ζήσεις εδώ. Όσο ζήσεις σε αυτόν τον κόσμο, τον όμορφο. Έχεις ακούσει να έχει λουλούδια και ομορφιές η άλλη ζωή; Δεν έχει τίποτα, σκοτάδι, ο Άδης που τον περιγράφει ο Όμηρος είναι σκατά. Ο Αχιλλέας λέει στον Οδυσσέα που πήγε και τον βρήκε ότι θα προτιμούσε να είναι δούλος ενός γεωργού στην πατρίδα του και ζωντανός, παρά βασιλιάς στον κόσμο τον σκοτεινό και τον αραχνιασμένο, στον κάτω κόσμο των πεθαμένων. Το έπιασες; Δούλος ενός αγρότη. Ούτε καν δούλος του πατέρα του. Οι θεωρίες και τα συστήματα για μετενσαρκώσεις κατασκευάστηκαν επειδή υπήρχε μεγάλη φτώχεια στην Ασία και έτρωγαν τα αγαθά οι Μαχαραγιάδες και οι πλούσιοι, οπότε έλεγαν στον κοσμάκη «αυτή είναι η μοίρα σας να μην βαρυγκομάτε, στον κόσμο θα πεινάσετε στον ουρανό θα φάτε», όπως λέει κάποιος ποιητής. Ότι μπορεί να υποφέρουν τώρα, αλλά όταν θα μετενσαρκωθούν θα ανέβουν στην πιο πάνω τάξη, πιο ψηλά, πιο πάνω, μέχρι να γίνουν Μαχαραγιάδες. Θέλετε απόδειξη ότι έλεγαν αλήθεια; Όλοι οι Ινδοί σήμερα είναι Μαχαραγιάδες. Δεν είναι κανείς φτωχός και έρημος, να η επαλήθευση της μετενσάρκωσής τους, τόσες πολλές μετενσαρκώσεις, δέκα χιλιάδες χρόνια τώρα που μετενσαρκώνονται έχουν γίνει βασιλιάδες όλοι. Και γιατί χρειάζεται η μετενσάρκωση; Ποιος μας εγγυάται ότι αν πεθάνει θα ξαναγεννηθεί; Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει μετενσάρκωση. Δεν υπάρχει ψυχή. Τελευταία πνοή είναι αυτός ο αέρας που μένει στους πνεύμονες για τελευταία φορά που εισπνέεις, τον βγάζεις και δεν μπορείς να ξαναεισπνεύσεις, θάνατος. Αυτή η τελευταία πνοή λοιπόν διαλύεται στην ατμόσφαιρα, όπως διαλύεται και η πορδή. Πεθαίνεις. Το ίδιο πράγμα είναι. Πού πάει η ψυχή μετά θάνατον; Εκεί που πάει και η πορδή. Τα παραμύθια περί μετενσάρκωσης τα χρησιμοποιούν οι βασιλιάδες για να βολευτούν: «Πεινάτε τώρα, πληρώνετε φόρους, θα σας σκοτώσουμε αλλά θα σωθείτε μετά θάνατον». Είναι τακτική όλων των θρησκειών. Οι Βίκινγκς πολεμιστές λένε ότι θα πάνε στη Βαλχάλα, οι Οβραίοι θα πάνε στον κόλπο του Αβραάμ, οι Χριστιανοί θα πάνε στον κόλπο του Ιησού, τα Βουδιστρόνια θα μπουν σε μία στέρνα που λέγεται Νιρβάνα και δεν θα έχουν προσωπικότητα, αλλά τι να κάνουμε. Οι άλλοι θα μετενσαρκώνονται και θα τελειοποιηθούν μέχρι να ενωθούν με το θεό, να γίνουν θεοί δηλαδή. Τους υπόσχονται αυτές τις ανοησίες για να κάθονται. Σε καταστολή.

Ι.Σ. – Πώς μπορεί να γίνει κανείς Υποψήφιος Αείζωος; Τι απαιτείται, υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα;

Α.Τ. – Όποιος επιθυμεί, πρέπει να μάθει. Να βρει έναν Υποψήφιο Αθάνατο που να ξέρει και να μάθει. Μετά πρέπει να πάει στη Βάση Αείζωων, ο άλλος υποψήφιος θα τον καθοδηγήσει αν τον κρίνει κατάλληλο. Κι εκεί θα γίνουν κι άλλες προετοιμασίες έως ότου μυηθεί. Για να γίνει όμως κάποιος Αθάνατος πρέπει να έχει πάρα πολύ μεγάλα ενδιαφέροντα, Αν δεν έχει ενδιαφέροντα δεν γίνεται, θα πλήξει. Αν δεν έχει ενδιαφέροντα γιατί να γίνει Αθάνατος; Αν δεν αγαπάει την συνουσία και τον έρωτα γιατί να γίνει Αθάνατος; Να γίνει Αθάνατος για να καταντήσει ένα μεταφυσικό σκιάχτρο; Σαν τους Χριστιανούς που κάνουν αγίους ξερακιανούς και αφυδατωμένους; Δεν θέλουμε αφυδατωμένα ψοφίμια.
Προσωπικά τουλάχιστον για πέντε δισεκατομμύρια χρόνια έχω βρει τι θα κάνω! Μετά θα ψάξω να βρω άλλα ενδιαφέροντα, λίγο πριν λήξει το διάστημα αυτό. Καταρχήν μόνο ταξίδια στον γαλαξία μας να κάνεις είναι εκατό δισεκατομμύρια ήλιοι, χώρια οι πλανήτες. Μόνο για τον γαλαξία μας θέλεις πόσο καιρό. Μετά είναι άλλοι εκατό δισεκατομμύρια γαλαξίες και αν τελειώσεις θα έχεις ξεχάσει αυτά που είδες, πρέπει να αρχίσεις πάλι από την αρχή.

Ι.Σ.-Στα βιβλία σου αναφέρεις ότι για να κατακτήσει κανείς την Αειζωία, μεταξύ άλλων είναι απαραίτητες και οι «Πορείες στη Φύση». Τι εννοείς;

Α.Τ.- Ο άνθρωπος είναι ένα μέρος της φύσης. Στις πόλεις όμως υπάρχει αλλοτρίωση. Με τις πορείες γίνεται «Οικείωση». Οικείωση είναι το αντίθετο της αλλοτρίωσης, την λέξη την χρησιμοποιούσαν και οι Αρχαίοι Αλλοτρίωση σημαίνει να ξεφύγει, να κοπεί από τις ρίζες του που είναι η φύση. Οικείωση σημαίνει να επανέλθει ξανά, να συνδεθεί με την Μητέρα Φύση. Με τις πορείες επιτυγχάνεται η επιστροφή. Στις γιορτές του Διονύσου, οι άνθρωποι έκαναν ότι ήθελαν στους δρόμους, να μία μορφή Οικείωσης. Ξέφευγαν από τους νόμους και τους κανόνες της πόλεως, της θρησκείας, των νόμων. Και για να γίνει Αθάνατος κανείς πρέπει να έχει την Οικείωση με όλο το Σύμπαν. Πρώτη φορά αναφέρομαι στην οικείωση, δεν το έχω γράψει σε κανένα βιβλίο μου.

Ι.Σ. -Έχεις γράψει όμως ένα άλλο βιβλίο με τίτλο «Αντιγαία, Η Κατοικία των Αθανάτων». Πού είναι η Αντιγαία και πώς μπορεί κανείς να πάει εκεί; Πώς σχετίζεται το θέμα με τις ενεργειακές «Πύλες»;

Α.Τ.- Την ψάχνουν πολλοί την Αντιγαία, ακόμα και οι Παλαιοί Θεοί του Ολύμπου, οι κακοί θεοί. Είναι το μέρος που κατοικούν μόνο οι καλοί Αθάνατοι. Οι σκάρτοι δεν πάνε εκεί. Και έχουν κλείσει κάθε δρόμο προς την Αντιγαία. Είναι μονόδρομος, μόνο από εκεί προς τα εδώ μπορεί να κινηθεί κανείς. Υπάρχουν Πύλες που αν αυτοί σε κρίνουν κατάλληλο σου την ανοίγουν και περνάς. Η τοποθεσία της Αντιγαίας σχετίζεται με την Αρχή της Συμμετρίας στην κβαντομηχανκή. Όπως υπάρχει η Γη υπάρχει και η Αντιγή, Αντιγαία, Αντιχθώνα που την έλεγαν και οι Αρχαίοι. Νύξεις για την Αντιγαία κάνει ο Πίνδαρος. Αλλά έχουν πάει αρκετοί κι έχουν γυρίσει. Μας είπαν ότι ήθελαν να μας πουν. Μερικοί που έχουν γράψει και βιβλία τα διαστρέφουν επίτηδες. Όταν η Αντιγαία περνάει κοντά στη Γη μεταδίδει ενέργεια, πάρα πολλή ενέργεια. Τότε σχηματίζονται οι Πύλες. Τέσσερις φορές το χρόνο ή τρεις. Όταν λέω «κοντά στη Γη» μπορεί και είναι και ένα εκατομμύρια έτη φωτός ή δέκα δισεκατομμύρια έτη φωτός, δεν έχει καμία σημασία.

Ι.Σ.- Θα μας πεις τώρα σε ποια γωνιά της «Άγνωστης Ελλάδας» βρίσκεται η Βάση των Αείζωων;

Α.Τ. – Κάπου στο Αιγαίο Πέλαγος. Εκεί που ήταν η παλιά πριν καταποντιστεί το Αιγαίο, κοντά, αλλά δεν μπορώ να σας πω ακριβώς που είναι για να μην γίνει και αυτή φολκλόρ προσκύνημα. Για να γίνουν οι τελετές εκεί και οι μεταλλάξεις του ανθρώπου, πρέπει να έχει απόλυτη ησυχία. Για σκεφτείτε να μάθουν και να πηγαίνουν από περιέργεια οι τουρίστες.

Ι.Σ.- Μπορεί ο σημερινός άνθρωπος, στην παρούσα κατάσταση, να πετύχει μεγάλους στόχους όπως η Αειζωία; Είναι, γενικότερα, ο άνθρωπος ελεύθερος να ανελιχθεί, να επιλέξει, να δημιουργήσει;

Α.Τ.- Εμένα με γέννησαν χωρίς να με ρωτήσουν και ζω χωρίς να ρωτάω κανένα. Αν μπορέσεις να φτάσεις στο σημείο να ζήσεις χωρίς να ρωτάς κανέναν, τότε ζεις πραγματικά. Αν ρωτάς τη μαμά, το μπαμπά, τη θεία, τη γιαγιά, την αδελφή, τον αδελφό, τη γυναίκα, το παιδί σου και τον παπά της ενορίας δεν μπορείς να είσαι ελεύθερος, εξαρτάσαι από αυτούς. Ο άνθρωπος σήμερα είναι σκλαβωμένος. Για να απελευθερωθεί κανείς πρέπει να πάρει ένα σπαθί και να κόψει τα σπαγγάκια. Φαντάσου ότι είσαι μέσα σε ένα αερόστατο και είναι δεμένο με εκατό σκοινιά. Είναι εκατό δεσμοί που έχεις με τα πράγματα. Αν πιάσεις και τα κόβεις, τα κόβεις, τα κόβεις, αν κόψεις και το τελευταίο το αερόστατο σηκώνεται ψηλά. Αν νομίζεις ότι τα έχεις κόψει, μένεις εκεί. Όσο ανεβαίνεις ψηλότερα τόσα περισσότερα βλέπεις. Υπάρχουν άνθρωποι που κόβουν τα δεσμά τους από μωρά. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχουν παραδείγματα, αλλά στην Πολυνησία υπήρχε ένα νησί που από τεσσάρων χρονών το παιδί έφευγε από το σπίτι, ζούσε μόνο του. Από τεσσάρων χρονών ήταν ενήλικο. Αυτό είναι αδιανόητο για τα παιδάκια των πόλεων. Και των χωριών. Τα έχουν αλλοτριώσει τα παιδιά. Δεν μπορούν να ζήσουν μόνα τους. Τα έμαθαν στραβά οι γονείς τους. Ακόμα και το ότι είναι γονιός κανείς είναι επικίνδυνο για τα παιδιά. Έπρεπε να κάτσει στα θρανία τουλάχιστον όσο σπουδάζει κανείς για να γίνει γιατρός, έξι εφτά χρόνια στο πανεπιστήμιο, να μάθει τι θα πει να είσαι γονιός. Να φέρεται στα παιδιά του όμορφα. Τέσσερα χρόνια πήγα σε μία σχολή να μάθω πως φέρονται στα παιδιά, αλλά δεν έμαθα και πολλά πράγματα. Οι γονείς πληγώνουν τα παιδιά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα προγραμματίζουν, τους λένε «φάε το φαί σου γιατί κάνει καλό», είναι φοβερό αυτό, καταστρέφει το παιδί. Έπρεπε να του πει: «Φάε να μου πεις κι εμένα αν είναι ωραίο». Να μάθει το ίδιο το παιδί να αποφασίζει τι είναι ωραίο, κι όχι η μαμά, ο μπαμπάς, η θεία, η γιαγιά ο παπάς της ενορίας του. Από εκεί αρχίζει να γίνεται άνθρωπος. Όταν μάθει να διαλέγει μόνος του τι είναι ωραίο. Όχι να το μάθουν να τρώει τα σκατά, να λέει είναι ωραία και να αποφεύγει όσα κάνουν καλό στην υγεία του.

Ι.Σ.-Αργύρη σε ευχαριστούμε πολύ. Πότε θα μας ξεναγήσεις στην «Άγνωστη Ελλάδα των Αείζωων»;

Α.Τ. -Σιγά σιγά. Πρέπει να δούμε αν είστε κατάλληλοι και εχέμυθοι. Μπορούμε να δώσουμε όμως ένα ραντεβού μετά από 227 χρόνια. Σας φαίνονται πολλά; Θα έχω τότε αρκετό ελεύθερο χρόνο. Τι είναι 227 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα; Τίποτα δεν είναι. Πλησιάζει το μηδέν, λίγο παραπάνω από το μηδέν. Μην φοβάστε, αγαπήστε τη ζωή και όλα θα πάνε καλά!

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ:
Συνέντευξη Αργύρη Τσακαλία στον Χρίστο Οικονομίδη Stran-Ge # 63
Άρθρα: Stran-Ge #77 «Είναι δυνατή η Αειζωία;», Stran-Ge #79 «Μαγεία και Μάτιασμα, Πώς γίνονται, Πώς να προστατευθείτε», Stran-Ge #86 «Τα προβλήματα της Αειζωίας»
Βρείτε τον ίδιο και τα βιβλία του: Κατάστημα Βιολογικών Προιόντων «Καλυψώ» (Ζωοδόχου Πηγής 65-67, Εξάρχεια) argyrist@yahoo.com

πηγη

2 απαντησεις στο “Ο Αργύρης Τσακαλίας…δεν μένει πια εδώ!”

Αργύρη χαίρομαι που θα είσαι πάντα Αθάνατος
Τιμή και δόξα στον μεγάλο φιλόσοφο- στοχαστή αγωνιστή και ελεύθερο πνεύμα Αργύρη Τσακαλία
Παραθέτω ορισμένα στοιχεία από την ζωή του και το μεγάλο αλλά άγνωστο στους περισσότερους συγγραφικό του έργο
Ο Αργύρης Τσακαλίας γεννήθηκε στην Ικαρία το 1933, μεγάλωσε στην Δάφνη Ικαρίας ζώντας πολύ δύσκολα και φτωχικά παιδικά χρόνια . Σπούδασε θεολογία στην Πάτμο και στην Χάλκη και την δίδαξε σε διάφορα σχολεία όπως Πατμιάδα σχολή, Μαράσλειο , Σύρο κ.λ.π ήταν άριστος φιλόλογός και θεολόγος, και μεγάλος γνώστης της Ελληνικής Γλώσσας και του αρχαιοελληνικού πνεύματος, ήταν ασυμβίβαστος αγωνιστής και κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς πάλευε πάντα για τις ιδέες του .
Έχει εκδώσει συνολικά 38 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εξαντληθεί. Ίδρυσε και λειτούργησε για ένα διάστημα τον εκδοτικό οίκο «Θερσίτης». Είναι πασίγνωστος ως ερευνητής και εισηγητής της διδασκαλίας της Αειζωϊας. Στο πλαίσιο της Νέας Σχολής Αειζωϊας , διοργάνωνε σεμινάρια όπου διδάσκονται φιλοσοφία και διάφορα θέματα υγείας. Και, φυσικά, συνέχιζε να γράφει βιβλία. μέχρι σχεδόν τον θάνατο του. Ήταν ένας ακάματος φιλόσοφος ασυμβίβαστος επαναστάτης λάτρης του Ελληνικού πολισμού και της ελευθερίας, κόντρα σε κάθε πολιτικό απατεώνα
Αναφέρω χαρακτηριστικά μερικά από τα βιβλία του
Βιβλία Του Αργύρη Τσακαλία που εκδόθηκα από διάφορους εκδοτικούς οργανισμούς
1 (2006) Ο δρόμος προς την αειζωία, Εκδόσεις Βερέττας
2 (2005) Βίβλος ακατάλληλη δι’ ενηλίκους, Εκδόσεις Βερέττας
3 (2004) Αειζωία, Έσοπτρον
4 (2003) Βίος και πολιτεία Χριστόδουλου του Ξηρού, του εν Ακαμάτρα Ικαρίας και των συν αυτώ, Εκδόσεις Βερέττας
5 (2001) Από τις ζούγκλες της γης στη γαλαξιακή αγαποκοινωνία, Καλυψώ
6 (1999) Ο τρόπος για την αειζωία, Εκδόσεις Βερέττας
7 (1996) Τα μεγάλα μυστικά της υγείας ανανέωσης μακροβιότητας, Ανέλιξη

ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΡΓΥΡΗ Δ/Μ ΤΣΑΚΑΛΙΑ από τις εκδόσεις Θερσίτης τα βιβλία του ευρίσκονται και σε διάφορα βιβλιοπωλεία στην Αθήνα και στην Ικαρία
Α΄ ΓΙΑ ΑΕΙΖΩΙΑ
1. ΑΘΑΝΑΣΙΑ
2. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΕΙΖΩΙΑ
3. THE ROAD TOWARDS (ENGLISH)
4. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΖΩΙΑ
5. ΑΕΙΖΩΙΑ ΣΧΟΛΕΣ
Β΄ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΕΙΖΩΙΑ
7.1 ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΑΓΑΠΟΚΟΙΝΩΝΙΑ 6Η Έκδοση
8.2 ΑΝΤΙΓΑΙΑ 9Η Έκδοση 7
9.3 ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΓΑΠΟΚΟΣΜΟΥ 2Η Έκδοση 9
10.4 ΑΝΤΙΜΟΙΡΑ 8
11.5 ΤΑ ΣΟΦΑ ΠΑΙΔΙΑ 5
12.6 ΟΥΛΑΜΠΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ (Εξαντλημένο)
13.7 ΟΙ ΠΑΠΥΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ
Γ΄ΥΓΕΙΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ
14.1 ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 3Η Έκδοση 8
15.2 ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2Η Έκδοση (Εξαντλημένο)
16.3 ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ 8Η Έκδοση (Εξαντλημένο)
17.4 ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 4
18.5 ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Δ΄ΔΙΑΦΟΡΑ
19.1 ΒΙΒΛΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙ’ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ 5Η Έκδοση
20.2 ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΩΝ 5Η Έκδοση 7
21.3 ΒΙΒΛΟΣ ΑΘΕΩΝ 4Η Έκδοση 7
22.4 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ (Εμπεριέχεται στο ΒΙΒΛΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ)
23.5 ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ
24.6 Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥ 4Η Έκδοση 8
25.7 Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ 11Η Έκδοση 8
26.8 ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ (Εξαντλημένο)
27.9 ΒΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΞ ΙΚΑΡΙΑΣ 4
28.10 ΕΡΩΤΑΣ – ΑΝΤΙΕΡΩΤΑΣ 6
29.11 ΦΟΒΙΣΤΕΣ 6
30.12 ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ
31 13 Ο Αδόκητος ———————Σημείωση –αυτό ίσως είναι το τελευταίο βιβλίο του ———————-

ΑΛΛΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ παρεμφερή βιβλία από τις εκδόσεις θερσίτης
31.1 Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ 3
32.2 Η ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ 8
33.3 ΗΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΣΚΟΤΟΣ 8

21 12 2016

Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s