Kατηγορίες
Σχέσεις Uncategorized

Δεν υπάρχει καλύτερος φίλος απ’ τον αδερφό σου

Αποτέλεσμα εικόνας για αδερφια

Τον εκνευρίζεις και σε εκνευρίζει. Κατά καιρούς έχουν εκτοξευθεί διαφόρων ειδών αντικείμενα σε καβγάδες και τσακωμούς σας. Είναι αυτός που έχει ακούσει-ανεχτεί τις περισσότερες τσιρίδες σου και τις περισσότερες αγκαλιές σου την ίδια στιγμή. Μαζί του είσαι τόσο κάφρος όσο με κανέναν άλλον άνθρωπο στη γη -πόσο μεγάλη αλήθεια! Η πάλη είναι μια απ’ τις καθημερινές σας κοινές δραστηριότητες, κάποτε μπορεί να τον κέρδιζες, όσο τα χρόνια περνάνε όμως μάταια προσπαθείς να βγεις νικητής σε αυτήν την άνιση μάχη. Κατά κύριο λόγο θα σου φωνάξει, θα σε βρίσει, θα σε κράξει κι οι περισσότεροι προβληματισμοί σου, θα λύνονται αυτόματα με ένα «αφού είσαι χαζή».

Είναι όμως αυτός που θα σου πει πάντα την αλήθεια. Δε θα πει πολλά, αλλά αυτά τα λίγα, θα είναι αρκετά για να καταλάβεις και θα είναι αυτά που δε θα ακούσεις από φίλους. Ανά διαστήματα μπορεί να χάνεστε ο καθένας με τα δικά του. Αλλά πάντα ξέρεις ότι ο αδερφός σου είναι ένας φίλος που θα είναι πάντα εκεί. Μια σχέση που δύσκολα φθείρεται με το πέρασμα των χρόνων. Μάλλον δυναμώνει, θα έλεγα. Μάλλον όσο μεγαλώνεις τον εκτιμάς ακόμα περισσότερο. Και ξέρεις ότι εκείνη τη Δευτέρα που εσύ θα έχεις τις μαύρες σου, αυτός θα κάθεται εκεί δίπλα σου στον καναπέ να δείτε μαζί την ταινία. Δε θα μιλάτε απαραίτητα ούτε θα ξεκινήσει τις συμβουλές και τα λογύδρια όπως θα έκανε ένας φίλος. Σου αρκεί η παρουσία του κι αυτός το ξέρει. Νομίζω πως τελικά αυτό που εκτιμάμε περισσότερο στην αδελφική αγάπη, είναι αυτές οι σιωπές που στις μέρες μας έχουν τόσο μεγάλη αξία.

Ξέρεις τα αδέρφια είναι κάτι σαν ευλογία και δυστυχώς εμείς που τα έχουμε, συνήθως αργούμε να το αντιληφθούμε. Κι εμείς που έχουμε αδερφούς είμαστε λίγο παραπάνω τυχεροί. Είναι ο άντρας φίλος που θα έχεις μια ζωή στήριγμα και προστάτη. Είσαι περήφανη γι’ αυτόν όσο για κανέναν άλλον κι η έγκρισή του για τα δικά σου βήματα μετράει λίγο παραπάνω. Κι όταν θα σου πει το «μπράβο» θα ξέρεις ότι το εννοεί πραγματικά. Όπως και την αγάπη του που δε θα στη δείξει συχνά, αλλά όταν το κάνει θα έχει αξία και θα το θυμάσαι. Ίσως η πιο ειλικρινής σχέση που θα έχεις στη ζωή σου, μια αγάπη αμοιβαία και παντοτινή.

Αδερφός λοιπόν είναι αυτός που μπορεί να του μιλάς για ώρες και να δείχνει αδιάφορος κι αυτό να σε εκνευρίζει, αλλά στο τέλος αυτός θα σε παρηγορεί. Είναι ο σύμμαχός στην πείνα σου κάπου εκεί στα μεσάνυχτα που είτε θα παραγγείλετε είτε θα μαγειρέψετε με ό,τι πιο παχυντικό υλικό υπάρχει εύκαιρο εκείνη τη στιγμή στην κουζίνα.

Είναι αυτός που θα σε καλύπτει μια ζωή σε ό,τι βλακεία πας και κάνεις, ασχέτως που διαφωνεί. Είναι αυτός που ξέρει τι θέλεις πριν καν το πεις. Που έχετε ρίξει ομηρικούς καβγάδες ως παιδιά κι εσύ κι οι φίλες σου μαζί του -ισχύει 9 στις 10 φορές, το έχω τσεκάρει. Που όταν χώρισες κι έκλαιγες εκείνο το βράδυ πήγε και σου αγόρασε ένα περίπτερο βλακείες για να νιώσεις καλύτερα κι έκανε τον κλόουν για να σε κάνει να γελάσεις. Είναι αυτός που θα είναι πάντα πιο θυμωμένος από σένα με τον πρώην σου, αλλά θα παριστάνει ότι τον καταλαβαίνει κι ότι ούτε εκείνος θα σε άντεχε.

Μια σχέση λοιπόν που μόνο εμείς που έχουμε την τύχη να τη ζούμε καταλαβαίνουμε τη σημασία της.  Γι’ αυτά κι άλλα τόσα, δεν υπάρχει καλύτερος φίλος απ’ τον αδερφό σου και καλύτερος αδερφός από σένα!

 Παναγιώτα Βράμπα
πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s