Σαλβαντόρ Αλιέντε ο ΜΑΣΩΝΟΣ

Ο ΤΣΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΜΑΣΩΝΟ ΑΛΙΕΝΤΕ

Η Νέα Τάξη μέσω τηςεξιδανίκευσης  και του εξηρωισμού διαφόρων, προσπαθεί να περάσει τα μηνύματα της αποσύνθεσης, ώστε η ίδια να επανασυνθέσει κατά το συμφέρον της τις κοινωνικές δομές.

Προσπάθεια εξιδανίκευσης έγινε και για τον μαρξιστή Σαλβαντόρ Αλιέντε, έναν άνθρωπο φανατικό , που εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα και ήταν αποφασισμένος να ασκήσει και βία και να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές για τα όσα αυτός πίστευε, ακριβώς όπως ο Τσέ. Εντελώς τυχαία ο μαρξιστής αυτός…ήταν ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ…δηλαδή με απλά λόγια ήταν Ιουδαίος….τι άλλο ήταν;;; …διαβάστε

FC-0058

Ο μαρξιστής πρόεδρος της Χιλής, Σαλβαδόρ Αλλιέντε (SalvadorGuillermo Allende Gossens) (1908 – 1973), καταγόταν από μεγαλοαστική τάξη, γιος του Salvador Allende Castro και τηςLaura Gossens Uribe, η οποία ήταν εβραϊκής καταγωγής. Σπούδασε ιατρική, υπήρξε «πλουσιώτατος» (σύμφωνα με τις εμπιστευτικές αναφορές που έστελνε στην Αθήνα ο τότε Έλληνας πρέσβης στο Μπουένος Άιρες, Τζων Σωσσίδης), ήταν άθεος καιΜασόνος.

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από μασονική σελίδα:

Συνομιλίες με τον Allende (από το “The Chilean Revolution, Conversations with Allende” – Régis Debray, Ρεζί Ντεμπρέ)

Debray: Έχω ακούσει ότι πάντα είχατε συνδέσεις με τον Τεκτονισμό και όμως είσαστε μαρξιστής. Ξέρετε ότι κάποτε υπήρξε μια σοβαρή διαφωνία εντός του διεθνούς κινήματος των εργαζομένων. Για παράδειγμα, στη Γαλλία την δεκαετία του ‘20, οι Ελευθεροτέκτονες εκδιώχθηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο ήταν τότε στα σπάργανα. Βλέπετε μια αντίφαση μεταξύ των υποτιθέμενων συνδέσεών σας με τον Τεκτονισμό και την μαρξιστική θέση σας, την ταξική θέση σας;

Αλιέντε: Πρώτον, Régis, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ο πρώτος γενικός γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν ελευθεροτέκτονας.

Debray: Ναι, ναι …

Αλιέντε: Και αυτό ήταν μόνο κατά τη στιγμή της Τρίτης Διεθνούς που η ασυμβατότητα μεταξύ των δύο κινημάτων ιδρύθηκε.

Debray: Ναι.

Αλιέντε: Τώρα, από μια προσωπική άποψη, έχω ένα μασονικά παρελθόν. Ο παππούς μου, ο Δρ Αλιέντε Padin ήταν ένας Γαληνότατος Μεγάλος Μάγιστρος του Τεκτονικού Τάγματος τον δέκατο ένατο αιώνα, όταν το να είσαι ελευθεροτέκτονας σήμαινε να εμπλακείς σε έναν αγώνα. Οι Τεκτονικές Στοές και οι LautaroΣτοές*  ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ανεξαρτησίας και ο αγώνας κατά της Ισπανίας.

Debray: Ο Μπολιβάρ και ο Σούκρε ήταν Μασόνοι.

Αλιέντε: Ακριβώς. Έτσι μπορείτε να καταλάβετε πολύ καλά ότι, με αυτό το είδος της οικογενειακής παράδοσης, αλλά και δεδομένου ότι το μασονικό κίνημα πάλεψε για τις θεμελιώδεις αρχές, όπως την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφοσύνη, μπορεί κανείς να έχει βιώσιμες τέτοιες συνδέσεις. Τώρα υποστηρίζω εντός του μασονικού κινήματοςότι δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα στο καπιταλιστικό καθεστώτος, ούτε καν ισότητα των ευκαιριών, φυσικά. Ότι δεν μπορεί να υπάρξει αδελφοσύνη, ενώ υπάρχει ταξική εκμετάλλευση, και ότι η αληθινή ελευθερία είναι μια συγκεκριμένη και όχι μια αφηρημένη έννοια. Έτσι, βλέπετε ότι έχω ερμηνεύσει τις αρχές του Τεκτονισμού, σύμφωνα με το αληθινό περιεχόμενο τους. Τώρα, ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν χώρες όπου ο Τεκτονισμός δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβατός με τις αρχές αυτές.

* σημείωση: Οι Λαουταρινικές – Lautarian Στοές (ή Στοές τουLautaro), το όνομά τους από τον Αρουκανιανό cacique (αρχηγό φυλής) Lautaro – ηγέτη του αγώνα κατά της ισπανικής κατάκτησης στο δέκατο έκτο αιώνα στη Χιλή – δημιουργήθηκαν στο Μπουένος Άιρες το 1812 από τα μέλη του Ελευθεροτεκτονισμού. Εξέχουσα θέση μεταξύ τους είχε ο στρατηγός José San Martin και ο BernardoO’Higgins στη Χιλή, και οι δύο ηγέτες του αγώνα κατά της ισπανικής αποικιοκρατίας. Λέγεται ότι ενώ ο στρατός αποτέλεσε τη στρατιωτική πτέρυγα του απελευθερωτικού κινήματος, οι ΣτοέςLautaro αποτέλεσαν την πολιτική πτέρυγά του.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s