Διαδικτυακή Κατοχή

Οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν αλλάξει με την διαδοχική διείσδυση του διαδικτύου σε όλους τους τομείς της ζωής μας αφού σε ένα μεγάλο ποσοστό περνούν μέσα από τα φίλτρα, μεταφορικά και κυριολεκτικά, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτός είναι ο σκοπός της Νέας Τάξης πραγμάτων! Η αποξένωση!

Η βλεματική επαφή, το άγγιγμα, η συζήτηση, η ουσιαστική επικοινωνία των προσωπικών επιθυμιών στις σχέσεις είτε ερωτικές είτε φιλικές ακυρώνεται στον βωμό της προώθησης τους μέσα από τον υπολογιστή. Άνθρωποι πάντα γελαστοί ποτέ μαλωμένοι, πρόσωπα περιποιημένα λες και έχουν βγει από περιοδικό μόδας, τοπία υπέροχα, χώροι τακτοποιημένοι, όλα σε μια επιτηδευμένη καθαρότητα. Κι όμως σε συζητήσεις όπου σταθείς κι όπου βρεθείς άνθρωποι απογοητευμένοι, άνθρωποι που αναζητούν αληθινούς ανθρώπους, άνθρωποι στεναχωρημένοι, άνθρωποι χωρίς ταυτότητα που δεν έχουν διάθεση να ζήσουν!

Παρουσιάζουν αυτή την ετερόκλητη συμπεριφορά αφού ξεγυμνώνονται φανομενικά σε ότι αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά σε ότι αφορά τις διαπροσωπικές τους σχέσεις κλείνονται στον εαυτό τους και διακατέχονται από κυκλοθυμία, εσωστρέφεια και φοβική συμπεριφορά. Η ασφάλεια της ελεγχόμενης διαχείρισης της εικόνας τους ευθύνεται για αυτή την κατάντια. Όταν οι σχέσεις στηρίζονται σε αυτά τα δεδομένα, το σίγουρο είναι πως το «σε χρειάζομαι», το «σε στηρίζω», το «για πάντα φίλοι», το «σ’ αγαπώ» κι αλλά πολλά λέγονται μόνο για προώθηση-απόκτηση like στο φμπ γιατί όταν λέγονται στην καθημερινότητα και πίσω από τις κάμερες χαρακτηρίζεται ως αδυναμία για τον ανδρικό πληθυσμό και ως γυναικεία υπερβολή για τον γυναικείο πληθυσμό.

Οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται πλέον ο ένας τον άλλον επειδή δεν διδάσκονται αξίες, δεν μαθαίνουν να καλλιεργούν την ψυχική τους ανάταση παρά μόνο την υλική και όποιος υποστηρίζει ή φέρεται διαφορετικά κατατάσσεται είτε στους ρομαντικούς είτε στους ψεύτες. Οι ζωές τους κινούνται μακριά από την σημαντικότητα του να τιμάς τον συνάνθρωπό σου με την στήριξή σου, να προσφέρεις αλλά και να σου προσφέρουν και ως αναγνώριση της προσφοράς σου αλλά και ως αξία στην ζωή. Δεν διδάσκονται την εμπιστοσύνη ούτε προς τους εαυτούς τους ούτε στις ποιότητές τους ούτε και στην δύναμη μέσα τους. Γαλουχούνται με την πεποίθηση πως χρειάζονται πάντα κάτι που σχετίζεται με ύλη και το χτίσιμο της εικόνας τους για να είναι ευτυχισμένοι… ένα καλό πτυχίο, μια υψηλή θέση στη δουλειά, ένα πλούσιο σπίτι, έναν καλό γάμο κτλ κτλ. Έτσι ελέγχονται οι μάζες, με την οικειοποίηση της εικονικής πραγματικότητας ως αληθινή!

Όλοι μας είμαστε κοινωνοί της διαδυκτιακής κατοχής άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, επικοινωνιολόγοι του matrix που προσδίδει μία εφήμερη ευχαρίστηση και τίποτε άλλο! Όμως η ευτυχία και η αλήθεια του ποιος είσαι και πως «ορίζεσαι» στον χώρο και σε σχέση με τους συνανθρώπους σου βρίσκεται εντός σου και μακριά από το ψεύτικο μιας προσεγμένα σκηνοθετημένης διαδυκτιακής σου στιγμής.

Οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει την ψυχή τους μα και πώς να μπορέσουν να δώσουν στους άλλους, να επικοινωνήσουν με τους άλλους όταν έχουν σταματήσει να επικοινωνούν με τον ίδιο τους τον εαυτό και τις ανάγκες του! Όταν αντί να τον ανακαλύψουν, να αναγνωρίσουν τα χαρίσματά του, τα θέλω του, δημιουργούν μια εικόνα που δεν αντικατοπτρίζει με τίποτα την αλήθεια της ψυχής τους παρά προσομοιάζεται με ένα πρότυπο τυποποιημένου ανθρώπου που πλασάρεται από τα ΜΜΕ. Και ολαυτά για να ταιριάξει απλώς στην κοινωνία, να γίνει αποδεκτός!

Χρειάζεται να σταματήσεις να υποκρίνεσαι, χρειάζεται να γίνεις ο παρατηρητής στο πείραμα αυτό και όχι το πειραματόζωο, χρειάζεται να πάψεις να ενδιαφέρεσαι να ταιριάξεις με τα πρότυπα του συστήματος μα να ταιριάξεις με τα πρότυπα πος εσύ θες να ζεις. Το διαδίκτυο είναι πλήρως ελεγχόμενο και καθοδηγούμενο! Ελάχιστη ελευθερία υπάρχει ακόμη και αυτή έχει τους λόγους ύπαρξής της… Σταματά να θεωρείς φυσιολογικό όλο αυτό που συμβαίνει γύρω σου! Δεν είναι φυσιολογικό, δεν είναι συμβατό με κανέναν νόμο της φύσης! Είναι ψεύτικο! Η ζωή σου βασίζεται σε ψεύτικες κατευθυνόμενες πληροφορίες που κύριο στόχο τους έχουν την αποξένωση και την χειραγώγησή σου! Όταν οι άνθρωποι απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλον όταν απομακρυνθούν από τον ίδιο τους τον εαυτό και πάψει να υπάρχει η εσωτερική ταυτότητα όταν δεν ξέρεις ποιος είσαι, αρχίζεις και αφομοιώνεσαι πιο εύκολα από αυτό που θέλει το σύστημα να γίνεις!

Ένα ελεγχόμενο μηχάνημα κατοχής! Ένα υπάκουο εργαλείο της Νέας Τάξης Πραγμάτων! Αν σου αρέσει συνέχισε να φτιασιδώνεσαι μπροστά από μία οθόνη, συνέχισε να πιστεύεις κάθε είδηση που ακούγεται στα δελτία, συνέχισε να κλείνεσαι στο καβούκι σου.

Αν όχι βγες από όσα κουτιά σου ζητούν να χωρέσεις, πέτα τα κουτιά και ξεκίνα να επικοινωνείς αυτό που είσαι, την διαφορετικότητά σου, την μοναδικότητά σου! Και μη μου πεις εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις! Βαρέθηκα να ακούω αυτή την καλοπιπιλισμένη καραμέλα! Εσύ δεν βαρέθηκες να την πιπιλάς; Αυτό ακριβώς θέλουν! Ξύπνα, αυτό ακριβώς θέλουν, να πιστεύεις πως το διαφορετικό, το μοναδικό είναι δύσκολο θαρρείς και γεννηθήκαμε παιδιά του σωλήνα όλοι μας με συγκεκριμένες προδιαγραφές!

Διαδικτυακή κατοχή, Νέα Τάξη Πραγμάτων, τυποποίηση, άνθρωποι πάντα γελαστοί ποτέ μαλωμένοι, πρόσωπα περιποιημένα λες και έχουν βγει από περιοδικό μόδας, τοπία υπέροχα, χώροι τακτοποιημένοι, όλα σε μια επιτηδευμένη καθαρότητα.

Αλήθεια έτσι είναι η ζωή σου ή έτσι θες να φαίνεται; …

πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s