Φαντάσματα από το παρελθόν

Εμφανίζονται ξαφνικά για να ταρακουνήσουν την ησυχία και τη γαλήνη σου.

Κι εσύ θεωρείς ότι μάλλον είναι σημαντικός ο λόγος της εμφάνισής τους, ότι κάτι έχουν να σε διδάξουν… Και περνά πολύς καιρός μέχρι να καταλάβεις ότι ήρθαν απλά για να σε υπενθυμίσουν ότι για να αποτελούν παρελθόν κάποιος ή κάποιοι λόγοι υπήρχαν.

Και μπορεί να μην ξέρεις ή να μην κατάφερες ποτέ να καταλάβεις αυτούς τους λόγους. Σιγά τη σημασία που έχει αυτό για σένα… καμία. Το μόνο που χρειάζεται να καταλάβεις είναι ότι δικαίως αποτελούσαν παρελθόν και να τα διώξεις όσο πιο γρήγορα και αναίμακτα μπορείς.

Δεν αξίζει να πληγωθείς για ακόμα μια φορά από το άτομο που επέλεξες ή επέλεξε να ανήκει στο παρελθόν σου. Η δεύτερη πληγή πάει κι ανοίγει πάνω στην ήδη υπάρχουσα και την κάνει πιο βαθιά και μεγάλη κι άντε να βρεις τρόπο να την επουλώσεις.

Για πόσο ακόμα θα αφήνεις τα φαντάσματα του παρελθόντος να μπαινοβγαίνουν στη ζωή σου; Η πόρτα ανήκει σε εσένα κι ακόμα κι αν περνούν από τους τοίχους αόρατα, ας φροντίσεις να μην τα βλέπεις.

Άστα αόρατα και μη τα δίνεις υπόσταση, γιατί τότε αποκτούν και δύναμη… καθορίζοντας τη ζωή σου. Με ή χωρίς φαντάσματα του παρελθόντος η ζωή σου ανήκει μόνο σε σένα και οι επιλογές σου καθορίζουν την πορεία που θα ακολουθήσεις.

Για πόσο ακόμα θα επιτρέπεις στα φαντάσματα του παρελθόντος να αποσπούν ένα σημαντικό μέρος του χώρου και του χρόνου σου;

Από Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος, MSc

Πηγή

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s