Παιδί από τη Νότιο Αφρική «θεραπεύτηκε» από τον ιό HIV

Ένα 9χρονο παιδί που γεννήθηκε φορέας του HIV έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του χωρίς να χρειάζεται ιατροφαρμακευτική αγωγή, ανακοίνωσαν γιατροί της Νοτίου Αφρικής.

Το κοριτσάκι, η ταυτότητα του οποίου κρατείται μυστική, δέχτηκε θεραπεία λίγο μετά τη γέννησή του. Έκτοτε, όμως, δεν έχει λάβει φαρμακευτική αγωγή και δεν εμφανίζει συμπτώματα.

Σύμφωνα με το BBC, η οικογένειά του είναι «πραγματικά ενθουσιασμένη».

Οι περισσότεροι φορείς του HIV λαμβάνουν καθημερινή αντιρετροϊκή αγωγή ώστε ο ιός να μην καταστρέψει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Οι γιατροί ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να κατανοήσουν πώς η μικρή «προστατεύτηκε» από τον ιό, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία νέων φαρμάκων ή ακόμη και κάποιου εμβολίου κατά του HIV.

Μετά τη θεραπεία, τα επίπεδα του ιού στο εν λόγω παιδί έγιναν μη ανιχνεύσιμα και οι γιατροί αποφάσισαν να σταματήσουν τη φαρμακευτική αγωγή 40 εβδομάδες αργότερα. Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα των ειδικών, ο ιός του HIV δεν έχει επιστρέψει.

Η υποβολή βρεφών σε επιθετική θεραπεία πριν ο ιός HIV προλάβει να «εγκατασταθεί» στον οργανισμό τους έχει «θεραπεύσει» άλλα δύο παιδιά.

πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s