Φωτογραφίζοντας το παρελθόν…

Ο Άγγλος μηχανικός Τζορτζ Ντε Λα Γουόρ, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 1951 ότι η φωτογράφιση γεγονότων που είχαν λάβει χώρα στο παρελθόν, θα ήταν πλέον δυνατή.

Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε κατορθώσει να αποτυπώσει φωτογραφικά ένα στιγμιότυπο του γάμου του. Το γεγονός είχε λάβει χώρα το 1928.

Η εφεύρεση του Ντε Λα Γουόρ, στην οποία κατέληξε έπειτα από έρευνες δώδεκα ετών, στηριζόταν στην Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν και στην κβαντομηχανική.

Τζορτζ Ντε Λα Γουόρ (19/08/1904 - 31/03/1969)
Τζορτζ Ντε Λα Γουόρ (19/08/1904 – 31/03/1969)

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, ένα γεγονός που συνέβη στο παρελθόν υφίσταται ακόμη και τώρα με τη μορφή ενέργειας. Ο Ντε Λα Γουόρ ισχυριζόταν ότι μπορούσε να αποτυπώσει την ενέργεια αυτή σε φωτογραφικές πλάκες μέσω του μηχανήματός του.

Στη φωτογραφία που κατάφερε να αποτυπώσει, διακρίνονταν οι σκιές ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Τη φωτογραφία αυτή την είχε δείξει σε φωτογράφους, που τον είχαν επισκεφθεί.

Σε δήλωσή του στο Πρακτορείο Ρώυτερ, ο Ντε Λα Γουόρ δήλωσε ότι το μηχάνημά του βρισκόταν στο πρώτο στάδιο ανάπτυξής. Οι έρευνές του σχετικά με αυτή την εφεύρεση διεξάγονταν σε συνεργασία με την επιστήμονα σύζυγό του και δύο ακόμη επιστήμονες. Είπε, επίσης, ότι ήλπιζε να υποβάλλει τα πειράματά του στη Βασιλική Εταιρία, η οποία ήταν η κυριότερη επιστημονική οργάνωση της Μ. Βρετανίας.

«Γνωρίζετε, όμως, ότι αυτοί χρειάζονται πολλές πειστικές αποδείξεις για να τα δεχτούν», συμπλήρωνε ο Ντε Λα Γουόρ.

Ο Βρετανός Καθηγητής Λόου δήλωσε και αυτός στο Πρακτορείο Ρώυτερ σχετικά με την εφεύρεση του Ντε Λα Γουόρ ότι τα πειράματα είναι πολύ ενδιαφέροντα. «Χωρίς όμως μεγαλύτερες αποδείξεις είναι δύσκολο να εκφράσει κάποιος γνώμη για τα αποτελέσματα, τα οποία φαίνονται να βρίσκονται έξω από την πραγματικότητα», συμπλήρωνε ο Λόου.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 07/01/1951…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 07/01/1951
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 07/01/1951

πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s