Απίστευτα προ-Κολομβιανά γεωγλυφικά βρέθηκαν στο Περού

Σύμφωνα με το  Reuters , τα αινιγματικά αρχαία σχέδια πιστεύεται ότι έχουν δημιουργηθεί από τον πολιτισμό του Paracas πριν από περίπου 2.000 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι είχαν ήδη αποτυπωθεί στο τοπίο για αρκετές εκατοντάδες χρόνια από τη στιγμή που ο επόμενος πολιτισμός, η Nazca, δημιούργησε την επωνυμία τους γραμμές κοντά. Λόγω της κλιμακωτής απεραντοσύνης της αβαθούς έρημης Σεχούρας που εμπίπτουν στο εσωτερικό της Palpa και της Nazca, αυτά τα τεράστια γεωγέφυρα (μερικά μήκη 70 μέτρα) παρέμειναν άγνωστα έως ότου οι ομάδες υπουργείων άρχισαν να πραγματοποιούν έρευνες σχετικά με αεροψεκασμούς στα τέλη του περασμένου έτους.

Ένα εκπληκτικό παράδειγμα φαίνεται να απεικονίζει μια γυναίκα που χορεύει με μια φάλαινα δολοφόνος – ένα ζώο που φαίνεται ότι είχε σημαντικό ρόλο στις μυθολογίες των ιθαγενών ομάδων.

Σύμφωνα με την UNESCO, η οποία χαρακτηρίζει την περιοχή που περιέχει τις γραμμές Nazca ως περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας, οι ανθρώπινες μορφές είναι σπάνιες μεταξύ των περιγραφόμενων γεωγλυφιών.

«Μετά από αυτή τη ανθρωπομορφική γεωγέφυρα έχουμε και άλλες μορφές σε άλλες περιοχές, εδώ δίπλα στην Palpa, όπου υπάρχουν και ζωομορφικές μορφές αιλουροειδών, φιδιών, πουλιών και μυθικών μορφών», δήλωσε ο Johny Isla, αρχαιολόγος του υπουργείου για την περιοχή.

%25CF%2580%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B8

Το γεωγλυφείο Paracas Candelabra, ύψους 150 μέτρων (492 ποδιών) και 50 μέτρων (164 ποδιών), θαυμάζεται από τους τουρίστες από τα ύδατα του κόλπου Paracas. Το μυστηριώδες σύμβολο, αρκετά μεγάλο ώστε να εντοπίζεται από τα 19 χιλιόμετρα (12 μίλια) στη θάλασσα, εκτιμάται ότι έχει δημιουργηθεί από τους κατοίκους του Paracas γύρω στο 200 π.Χ.

Ο Isla σημείωσε επίσης ότι το συνεχιζόμενο σχέδιο για το drone έχει χαρτογραφήσει επιπλέον 25 γεωγλυφικά που ήταν οικεία στους ντόπιους. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τόσο τα γεωγλυφικά Nazca Lines όσο και τα Paragas Geoglyphs μπορούν να φανούν, τουλάχιστον εν μέρει, από τα γύρω λόφους και κατά συνέπεια δημιουργήθηκαν πιθανότατα από τους πολιτισμούς ως κοινωνικά ή / και θρησκευτικά ορόσημα και όχι από ή για ξένους επισκέπτες.

«Δεν έχουμε περπατήσει ακόμα μεταξύ τους, έχουμε πάρει μόνο φωτογραφίες. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της έρευνας, «είπε ο Isla.

Οι προηγούμενες εργασίες έδειξαν ότι οι κοινωνίες που εδρεύουν στην περιοχή παρήγαγαν τον πλούτο των γεωγλυφίων κατά τη διάρκεια περιόδου 1.000 ετών μεταξύ 500 π.Χ. και 500 μ.Χ. Τα σχέδια τραβιούνται μέσα στη γη με το να σκάβουν τάφροι και κοιλότητες μέσα στο έδαφος. Οι παλαιότερες εικόνες που έχουν αποδοθεί στους Paracas (όπως και στο εξής) παρουσιάζουν επίσης κορυφογραμμές και σωρούς από στοιβαγμένους ρύπους και βράχους.

.com/media/

«Συνολικά, μιλάμε για 1.200 χρόνια στην οποία παρήχθησαν γεωγλυφικά» στην περιοχή, δήλωσε η Isla.

Χάρη στην εξαιρετική ξηρότητα και έλλειψη ανέμου, αυτές οι εντυπωσιακά ακριβείς ρυθμίσεις έχουν παραμείνει αιώνες.

Παρουσιάζοντας μια παρόμοια μακροβιότητα, οι σύγχρονοι ακαδημαϊκοί εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να προσδιορίσουν γιατί οι ομάδες Paracas και Nazca έβαλαν τον σημαντικό προγραμματισμό και τη σωματική προσπάθεια που απαιτείται για την κατασκευή τους παρά τα πολλά χρόνια εντατικής μελέτης, καθώς κανένας πολιτισμός δεν άφησε γραπτό αρχείο.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s