Πώς φιλτράρουν το νερό στη ζούγκλα (βίντεο)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς φιλτράρουν το νερό από τις λίμνες και τα ποτάμια οι άνθρωποι που ζουν στις ζούγκλες, για να το κάνουν πόσιμο; Η διαδικασία περιλαμβάνει απλά υλικά και διαρκεί περίπου δέκα με είκοσι λεπτά για ένα μικρό μπολ καθαρού νερού.

Χαλίκια, κάρβουνα, λάσπη, ένα μεγάλο φύλλο, μία μεγάλη φλούδα από τον κορμό ενός δέντρου, είναι τα υλικά που χρησιμοποιούν για να φιλτράρουν το νερό. Από τη φλούδα φτιάχνουν ένα μεγάλο μπολ, στη βάση του οποίου μπαίνει το πράσινο μεγάλο φύλλο. Ύστερα, βάζουν κάρβουνα στον πάτο του μπολ, αφού του κάνουν μία μικρή τρύπα. Στη συνέχεια, προσθέτουν στο μπολ τα χαλίκια και τη λάσπη.

Όλα αυτά για εμάς μπορεί να μη βγάζουν νόημα, για αυτούς όμως είναι η πηγή της ζωής. Μόλις πάρουν νερό με μπουκάλια από την κοντινή λίμνη, ρίχνουν το βρώμικο υγρό μέσα στο μπολ. Από την τρύπα βγαίνει το νερό ελαφρά καθαρό, επαναλαμβάνοντας όμως τη διαδικασία για 15 με 20 λεπτά, το νερό βγαίνει πεντακάθαρο.

Την επόμενη φορά που θα πιείτε κρυστάλλινο νερό, αναλογιστείτε τι κάνουν κάποιοι άνθρωποι για να πιουν λίγο καθαρό νερό…

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s