Το μυστηριώδες φωτοστέφανο του Βούδα…

Σημ. του Ν: Το αναρτώ για να δείξω πως πείθονται οι ελαφρόπιστοι από το μεταφυσικό, θεοποιούν ανθρώπους ή καταστάσεις και ιερουργούν κιόλας σ’ αυτούς, όπως επίσης για να δείξω πως ερμηνεύουν το οτιδήποτε βάσει της πεποίθησής τους για το θεό τους… Τελικά ποιος έχει δίκιο; Πόσοι είναι οι θεοί; Υπάρχει ένας αληθινός; Γιατί δεν εμφανίζεται σε όλους να τους πείσει παρά κάθε πολιτισμός έχει τον δικό του θεό που προσαρμόζεται στα ήθη κι έθιμα του πολιτισμού αυτού;… Όλα είναι κατασκευάσματα του ανθρώπινου μυαλού λοιπόν, όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο πιο γρήγορα ο κοινός γήινος πολιτισμός μας θα πάει προς το καλύτερο…

Το 1931, ένας Άγγλος επιστήμονας και περιηγητής, που είχε επισκεφτεί την Κίνα, έγραφε στους “Times” για την εμφάνιση της εικόνας του προσώπου του Βούδα πάνω από το ιερό, για τους Κινέζους, όρος Emei στα νοτιοδυτικά της τεράστιας αυτής ασιατικής χώρας, με τον απαράμιλλο πολιτισμό.

Κάθε χρόνο, την άνοιξη, χιλιάδες προσκυνητές ανέρχονται στο βουνό, σε ύψος 4.000 μέτρων περίπου, για να δουν την “Δόξα του Βούδα”, όπως την ονομάζουν. Όσοι φτάνουν στην κορυφή του ιερού όρους Emei, η οποία δεν καλύπτεται ποτέ από εαρινά νέφη, βλέπουν ευδιάκριτα μια ανθρώπινη μορφή κάτω από την κορυφή και μέσα στα χαμηλωμένα σύννεφα, που αιωρούνται γαλήνια. Η κεφαλή της μυστηριώδους αυτής μορφής περιβάλλεται από ένα πολύχρωμο φωτοστέφανο, στα χρώματα της ίριδας και οι Κινέζοι πιστεύουν ότι εμφανίζεται ο ίδιος ο Βούδας.

Ο Άγγλος επιστήμονας υποστήριζε ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες, πολύχρωμα νέφη αιωρούνται κάτω από την κορυφή του όρους. Επί του νέφους αυτού με τις ακτινοειδείς ραβδώσεις όλων των χρωμάτων της ίριδας, αντανακλάται αμυδρά το πρόσωπο του παρατηρητή του φαινομένου, μα οι πιστοί, φυσικά, φαντάζονται ότι βλέπουν το πρόσωπο του Βούδα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 30/03/1931…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 30/03/1931
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 30/03/1931
πηγη
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s