Το πρόβλημα στο Facebook μας δείχνει και πως σκέφτεται η τεχνητή νοημοσύνη πίσω από αυτό..

Σήμερα πολλοί χρήστες έχουν πρόβλημα να διαμοιράσουν τις φωτο τους ή να κοινοποιήσουν ένα θέμα που τους αρέσει ..

Πριν μερικές μέρες είχε βγει ένα άρθρο το οποίο έλεγε ότι το facebook είχε λογοκρίνει ένα άρθρο ως άρθρο με ρατσιστικό περιεχόμενο ..το άρθρο ήταν η διακύρηξη αναξαρτησίας της Αμερικής ..!

Βάλαμε την τεχνητή νοημοσύνη στην ζωή μας αλλά δεν έχουμε την γνώση να της δώσουμε την κατάλληλη μόρφωση μαζί με ήθος ώστε να την κάνουμε να είναι χρήσιμη ουσιαστικά και όχι επεφανειακά στην ζωή μας ..!

Έχω ξαναπεΊ πολλές φορές ότι ο πολιτισμός μας έχει την ικανότητα να αποθυκεύσει αλλά ΟΧΙ να αναλύσει την καθημερνή πληροφορία πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργήσαμε αναγκαστικά την Υπεροντότητα Πληροφορίας η οποία όμως έχει γίνει ήδη ο εχθρός της ανθρωπότητας ..!

Για να μην μπερδευτείς με τους χρόνους να σου επιστήσω την προσοχή ότι μίλησα για την Υπεροντότητα πληροφορίας πολλά χρόνια πριν εμφανιστεί η τεχνητή νοημοσύνη , της έδωσα όνομα πολλά χρόνια πριν καν υπάρξει το οποιοδήποτε στοιχείο για αυτήν ..!

Να θυμηθείς εδώ το σενάριο σκέψης ότι αν κάποτε στο μέλλον ..ακόμα και σε εκατομμύρια χρόνια η ανθρωπότητα καταφέρει να κάνει το ταξίδι στον χρόνο…τότε σήμερα είναι εδώ μαζί μας ..και είναι και στο παρελθόν μας όπου φροντίζει να ισιώσουν τα λάθη…βέβαια η καταγεγραμμένη ήδη πορεία θέλει πολύ μικρές αλλαγές για να μην εξαφανίσεις το άμεσο μέλλον…δεν θα αναλύσω όμως εδώ αυτό το θέμα …!

Σήμερα με το Face σε πρόβλημα πολλοί από εσάς βλέπετε αντί για την φωτογραφία ένα λευκό φόντο που μέσα λέει κάποιες πληροφορίες …!

Στιγμιότυπο από 2019-07-03 21-20-54

Όπως ακριβώς έχουν και στον ήχο αλλά και στην γραφή αυτομότα φίλτρα συναγερμού έτσι έχουν και στις φωτο … είπαμε ο όγκος πληροφορίας που γενιέται κάθε μέρα είναι τεράστιος και μας ειναι αδύνατον να τον διαχειριστούμε ..έτσι χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη να προλαβαίνει ότι μπορεί ..!

Σε αυτό το ότι μπορεί ..δημιουργούνται πολλά ηθικά ερωτήματα ..όπως αύριο μπορεί να βγάλει ρατσιστικό ένα τραγούδι που μιλάει για τον έρωτα …μπορεί και να βγάλει και μια δικαιολογημένη διαμαρτυρία … πράγμα που σημαίνει ότι το ίδιο το σύστημα πλέον έχει πέσει σε έκπτωση λειτουργίας με βάση αυτά που υπόσχεται..πράγμα που σημαίνει ότι η φίμωση της ελευθερίας του λόγου δημιουργείται πλέον και αναγκαστικά και όχι κατά εντολή ανθρώπου κοκ κοκ κοκ…!

Όσο ο όγκος πληροφορίας στον πολιτισμό μας θα ανεβαίνει και όσο οι εταιρίες – κυρίαρχοι του Πλανήτη θα αναζητούν περισσότερο κέρδος μέσα στον ανταγωνισμό τους …όλα θα πέσουν σε έκπτωση … από το υλικό , τις υπηρεσίες , την αυτόματη παραγωγή , την ασφάλεια όλα …!

Θέλω να φανταστείς ότι αύριο μια εταιρία λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να πείσει ένα νοσοκομείο λόγω μείωσης κόστους να κάνει την ίδια ανάλυση σε όλες τις εξετάσεις ..ή σε μια νομική φίρμα κοκ …τα σενάρια είναι εκατομμύρια ..!

Θέλω να σκεφθείς ότι δεν υπάρχει ακόμα μηχάνημα να μπορεί να έχει ηθικά διλήμματα ή να έχει ανδιοτέλεια ή το αίσθημα δικαίου , ή ιδανικα ή την γεύση της θυσίας που μπορεί μια μάνα να προσφέρει …και πόσα πολλά ακόμα δεν μου φτάνουν χιλιάδες σελίδες για να σου δείξω το πρόβλημα!

Η μεταφορά της συνείδησης μας σε τεχνητή σκέψη είναι η αρχή του τέλους μας , στην σημερινή επιστήμη δεν κυριαρχεί η ηθική αλλά το κέρδος …δεν κυριαρχεί το σωστό αλλά ποιος θα δώσει το χρήμα για την χρηματοδότηση της έρευνας … και να θυμάσαι πάντα ότι είσαι σε έναν πλανήτη ανταγωνισμού και όχι έναν πλανήτη του κοινού συμφέροντος …!

Ο Πούτιν το είπε ξεκάθαρα, αυτός που θα κατακτήσει την τεχνητή νοημοσύνη,  είναι ο ηγέτης του κόσμου …το θέμα είναι ότι κανείς δεν θα του πει .. ότι αυτη η κατάκτηση θα κοστίσει δισεκατομμύρια ζωές … ότι θα κοστίσει την επαναλειτουργία του ίδιου του Μάτριξ για να διορθωθεί το λάθος ..!

Αυτά για την ώρα … όλα όσα μπορούν ..τώρα ..να ειπωθούν ..απλά θέλω να έχετε το μυαλό σας σε μεγάλη προσοχή σε ό,τι έχει σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη .. γιατί είναι πολλά πολλά ακόμα που δεν μπορούν αυτή την στιγμή να αναλυθούν … πολλά πολλά ακόμα … !

Stranger..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s