Η πίστη στο θεό είναι παιδικός εμβολιασμός. Εγγυημένη ανοσία στην ανοησία!

Σήμερα θα αρχίσω με μια διαπίστωση, που μπορεί να κάνει ο καθένας και θα περάσω σε ένα συμπέρασμα για να δείξω το προφανές, αυτό που δυστυχώς από γενιά σε γενιά διαιωνίζεται σαν μολυσματικός ιός και στη συνέχεια σαν πανδημία μολύνει τη λογική του πιστού ώστε εγγυημένα να διαιωνίζει σε ολόκληρη τη ζωή του μια ανοσία σε κάθε ανοησία που θα του σερβίρεται από τους ταγούς του συστήματος. Οι ταγοί δεν είναι μόνο ιερείς και δάσκαλοι, αλλά και οι γονείς, οι φίλοι και οι γνωστοί, ακόμα και εμείς οι ίδιοι που με ίδιο τρόπο συμπεριφερόμαστε στους άλλους μετά την πνευματική αλλοτρίωση που θα υποστούμε από την παιδική ηλικία με τον προσηλυτισμό που αρχίζει με την ληξιαρχική πράξη και την βάπτιση του νηπίου μετά τη γέννηση μας.

Στο blog αυτό ασχοληθήκαμε από πολύ παλιά με τον νηπιοβαπτισμό, όπου τον χαρακτηρίσαμε παιδική κακοποίηση, όπως και σε μια άλλη ανάρτηση μια επιστολή προς όλους τους γονείς στην οποία δείξαμε ότι κανένα κριτήριο δεν υπάρχει για την πίστη μας, πέρα από την αυθαίρετη απόφαση των γονιών μας να μας βάλουν μια ετικέτα πίστης, όπως ακριβώς έκαναν σε αυτούς και οι δικοί τους γονείς!

Η σημερινή ανάρτηση μάλλον αποτελεί συνέχεια αυτών των δυο, όπου φαίνεται ότι από την στιγμή που θα γίνει ο «εμβολιασμός» το παιδί αποκτά μια δυνατή ανοσία στην ανοησία, που θα συνοδεύει το άτομο μέχρι να πεθάνει, εκτός και αν βρεθεί ένα αντίδοτο λογικής με το οποίο θα αναιρεθεί η δράση της παιδικής νοητικής «ασθένειας»!

Η δραστική ουσία της λογικής μπορεί να βρεθεί στην επιστημονική γνώση. Γι αυτό αρχίζουμε από εκεί, κάνοντας μια σύντομη σύγκριση ανάμεσα στην θρησκεία και την επιστήμη, για να καταδειχτεί η πρωτόγονη αντίληψη των θεών και των υπερβατικών πνευμάτων, έναντι της γνώσης που αποκτήθηκε στις μέρες μας πια, με την επιστήμη και την λογική, ύστερα από κοπιώδη και μακροχρόνιο αγώνα.

Επιχειρώντας μια σύγκριση ανάμεσα στην επιστήμη και την θρησκεία, θα μπορούσε κανείς, όχι  μόνο να κατανοήσει την ανωτερότητα της πρώτης έναντι της δεύτερης, κυρίως για θέματα γνώσης και ηθικής, αλλά να κατανοήσει ταυτόχρονα και γιατί, στην διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του, η θρησκεία έπαιξε τον πιο αντιδραστικό ρόλο στην εξέλιξη για τον εκπολιτισμό της ανθρώπινης κοινωνίας. Πέρα από την δημιουργία των φατριών που επένδυσε, σε μια πολύ παλιά εποχή, για να ενισχύσει την ομάδα με ρατσισμό και αργότερα με συνεκτικούς δεσμούς που έδενε την φυλή και την εθνότητα με μια κοινή πίστη, η θρησκεία έκτοτε έγινε επιζήμια στις ανθρώπινες κοινωνίες που δημιουργούσε. Στην πρωτόγονη εποχή μπορεί να έδινε εξηγήσεις στα φυσικά φαινόμενα που ικανοποιούσαν τον αδαή και φοβισμένο νεάντερταλ, όμως σήμερα τέτοιες εξηγήσεις είναι άκρως αναχρονιστικές και αφελείς. Η θρησκεία σήμερα πρέπει να απέχει από κάθε εξήγηση που αφορά τον κόσμο μας, αφού τέτοια παιδεία (φυσική, κοσμολογία, βιολογία) δεν απέκτησε ποτέ, ούτε σαν μάγος σαμάνος, ούτε αργότερα σαν ιερέας κληρικός στους οποίους ακόμα και σήμερα αναθέτουμε την επίβλεψη των παιδιών μας. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα επεμβαίνουν, κατηχητικά και εκπαιδευτικά, να καθοδηγούν μικρούς και μεγάλους στις πρωτόγονες απόψεις τους που στερούνται όχι μόνο επιστημονικής γνώσης, αλλά και λογικής, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο τον πιστό από την αλήθεια και τον πραγματικό του κόσμο. Τα εργαλεία τους η δεισιδαιμονία και η προκατάληψη. Έτσι, αλλοτριώνουν συνειδήσεις, διαστρεβλώνουν και χαλκεύουν την ιστορία. Οι σεισμοί, οι λιμοί ή οι λοιμοί που αφανίζουν κατά χιλιάδες ή εκατομμύρια τους ανθρώπους, δεν έχουν την αιτία στην θέληση κάποιου θεού που εκδικείται, δεν σχετίζονται με ανθρώπινες αμαρτίες ή θεϊκές αντιζηλίες μεταξύ τους! Κυρίως όμως η ματαιοπονία των θεών αποτελεί το γελοιωδέστερο χαρακτηριστικό τους αφού αν υπήρχε θεός, η ζήλεια και η ματαιοπονία θα τον γελοιοποιούσαν, ενώ αν οι θεοί είναι ανύπαρκτοι εκείνοι που τους επινόησαν θα έπρεπε να ντρέπονται που τους πρόσαψαν τέτοια ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Οι θρησκείες λοιπόν έτσι ή αλλιώς, αποδεικνύονται μεγαλειώδεις ψευτιές ακούσιων ή εκούσιων μύθων που φτιάχτηκαν για να στηρίξουν πρωτόγονες εικασίες! Είναι λυπηρό τον 21ο αιώνα να μιλάμε ότι οι φωτιές στο «Μάτι» άναψαν επειδή έπαιξαν οι Iron Maiden στην Αθήνα και οι πλημμύρες στην Μάντρα έγιναν επειδή τότε είχαμε άθεο πρωθυπουργό! Την ίδια ώρα που «πατέρες» της Εκκλησίας χωρίς ντροπή εξηγούν την εμφάνιση της ομοφυλοφιλίας από τον τρόπο που ήρθαν σε επαφή οι γονείς και την στάση που επέλεξαν πριν την σύλληψη ή να μας διδάσκουν αστρονομία όταν οι γνώσεις τους υπολείπονται και εκείνης του Μεσαίωνα. Όλα αυτά την ίδια ώρα που η πολιτεία στηρίζει οικονομικά τους κληρικούς από τον εθνικό της πλούτο και ένα ελληνικό πανεπιστήμιο αποφάσισε να δώσει επίτιμη διδακτορική θέση σε έναν ιερέα που ισχυρίζεται ότι εκτός της γης δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες!

Για όλα αυτά τα φυσικά φαινόμενα, και την εξήγησή τους, αρμόδια να απαντήσει είναι μόνο η επιστήμη που δεν περιορίζεται μόνο στους επιστημονικούς κλάδους της, αλλά επεκτείνεται στο σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Άλλωστε και σαν λέξη η «επιστήμη» προέρχεται από το αρχαίο ρήμα «επίσταμαι» που σημαίνει «γνωρίζω καλά» δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι πρέπει να απαγορεύεται η διδαχή της από άτομα που δεν πληρούν πνευματικά ούτε τις απαιτήσεις της βασικής εκπαίδευσης. Αυτό για το οποίο μπορεί η επιστήμη να καυχηθεί ότι γνωρίζει καλά είναι ο υλικός κόσμος από τον οποίο αποτελείται ο πραγματικός κόσμος μας. Τίποτα περισσότερο δεν αποτελεί την πραγματική ύπαρξη. Ο νους, το πνεύμα, οι ιδέες και οι απόψεις που αργότερα δημιούργησαν τους μύθους μέσω των οποίων δημιουργήθηκαν και οι θρησκείες είναι εξελικτικά στάδια που έπονται κατά πολύ την εμφάνιση της συνείδησης και του θεού. Όπως ακριβώς και η επιστήμη εμφανίστηκε ακόμα πιο αργά, μόλις πρόσφατα μάλιστα, όταν ο άνθρωπος αναρωτήθηκε και προσπάθησε να εξηγήσει τους φυσικούς νόμους που διέπουν την συμπεριφορά του κόσμου μας, από την απειροελάχιστη ποσότητα ύλης που αποδίδεται στην σταθερά του Πλάνκ, μέχρι τα ακραία υπέρβαρα κβάζαρς που βρίσκονται στα πιο απομακρυσμένα σημεία του γνωστού μας σύμπαντος. Μέγιστη ανοησία να επιχειρεί ένας κληρικός να μας εξηγήσει με μαθηματικά πώς οι φυσικοί νόμοι θεμελιώνουν την ουράνια μηχανική. Ας περιοριστούν στην ουράνια ηλιθιότητα, όπως ακριβώς επιχειρούν ακόμα και σήμερα αφελείς «επιστήμονες» εξηγώντας τους φυσικούς νόμους θεολογώντας! Όμως η έπαρση των θεολόγων σαν φυσικοί να αποδίδουν την «Δημιουργία του κόσμου» και σαν βιολόγοι την εμφάνιση του ανθρώπου και της ζωής στον πλανήτη, σε ένα Υπερβατικό Ον που κυβερνά το Σύμπαν, αποτελεί την πιο κακόγουστη εκδοχή του βλάκα που νομίζει ότι κατέχει την Απόλυτη Αλήθεια πιστεύοντας παράλληλα ότι όλοι οι κλάδοι της επιστήμης βρίσκονται σε μεγαλειώδη πλάνη αναζητώντας την αλήθεια σε ιερά βιβλία που έγραψαν αγράμματοι συγγραφείς!

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η επιστήμη βρέθηκε στο περιθώριο ή καταδικάστηκε μαζί με κείνους που την υπερασπίστηκαν, ενώ αντίθετα θεοποιήθηκαν άξεστοι και αγράμματοι που χωρίς ντροπή έδιναν ιδεαλιστικές και θρησκευτικές εξηγήσεις σε φυσικά φαινόμενα διαστρεβλώνοντας, από άγνοια ή και εσκεμμένα την πραγματικότητα. Αντιεπιστημονική η θέση της δημιουργίας από το τίποτα, η καταστροφή του κόσμου από τη βροχή, το σταμάτημα του ήλιου, η άμωμος σύλληψη, τα θαύματα ενάντια στην νομοτέλεια της φύσης, η ανάσταση νεκρών και η ανάληψη ενός ανθρώπου – θεού στον ουρανό δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να διδάσκεται ούτε στην βασική εκπαίδευση, απαγορεύοντας στους εκδότες να εκδίδουν τέτοια βιβλία χωρίς να προειδοποιούν τον αναγνώστη ότι πρόκειται για μύθους! Ο κόσμος μας οπισθοδρόμησε για αιώνες από την αγραμματοσύνη και την επιβολή κακών ανθρώπων που με την φιλαυτία τους δημιούργησαν τον πιο κάκιστο των κόσμων που θα μπορούσε να υπάρξει! Ποτάμια αίμα χύθηκαν από τα κολαστήρια της Εκκλησίας στην διάρκεια του Μεσαίωνα και με αμέτρητο πόνο διχάστηκαν άνθρωποι υποστηρίζοντας δόγματα και κανόνες ιδιοτελών και αγράμματων εκπροσώπων, επινοώντας μυριάδες κακόγουστους θεούς! Η κραυγή αγωνίας εκείνων που βασανίστηκαν ή καταδικάστηκαν στην πυρά θα ακούγεται στα αφτιά μας παντοτινά για να μας θυμίζει ότι η γνώση δεν επιβάλλεται με βασανισμούς, ούτε η ηθική με παραδειγματισμό μπροστά στα αθώα βλέμματα φοβισμένων πιστών που συγκέντρωναν καθημερινά στις πλατείες.

Μα εκείνο για το οποίο κατηγορώ Εκκλησία και Πολιτεία, είναι για την ψευτιά που διασπείρει η πρώτη και την ανοχή που επιδεικνύει η δεύτερη. Αιώνες τώρα η Εκκλησία και κάθε θρησκευτικό ιερατείο ψεύδεται εσκεμμένα κυρίως, χαλκεύοντας την ιστορία με ψέματα και απάτες και η πολιτεία τους ανέχεται χωρίς να έχει το σθένος και την δύναμη να τους διώξει ή έστω να τους σταματήσει! Πουθενά δεν καταδιώχτηκαν οι μύθοι και τα παραμύθια, αφού μέσα από αυτά από την αρχαιότητα μπορούσαμε να περνάμε αλήθειες ταυτόχρονα με την επίγνωση ότι αποτελούν ένα αλληγορικό παράδειγμα, όπως οι μύθοι του Αισώπου, όμως να διαδίδονται ψέματα, διηγήσεις και απάτες σαν θαύματα που εκπορεύτηκαν από υπερβατικά όντα ή και από κοσμικούς πεθαμένους «άγιους» με την χάρη των πρώτων, πάει πολύ. Η επινόηση αποκαλυπτικών θεωριών, οι επιδεικτικές εκστάσεις επιτήδειων ή και αρρωστημένων ανθρώπων, η επινόηση ιδεαλιστικών θεωριών και αντιδραστικών κηρυγμάτων για την στήριξη του Μεγάλου Ψέματος, μας έβλαψαν ανεπανόρθωτα. Ανόητες θεωρίες για την δημιουργία του κόσμου, του ανθρώπου και την καθοδήγηση της κοινωνικής ζωής με θεοκρατικά και τυραννικά καθεστώτα στηρίζοντας ανοησίες, όπως την «θεία πρόνοια», την ύπαρξη της ψυχής, την μέλλουσσα ζωή, την μεταθανάτια τιμωρία με αιώνιους βασανισμούς ή μια χαζή ανταμοιβή στον παράδεισο, αποτελούν ενδείξεις ενός παράφρονος και πλήρους ανόητου νου που ποντάρει στην αγραμματοσύνη και την ανοησία του ποιμνίου! Πολύ περισσότερο όμως να δημιουργούνται πανεπιστημιακές έδρες διδάσκοντας… την επιστήμη της θεολογίας και να τιμώνται άτομα με αντιεπιστημονικό προσανατολισμό σαν διδάκτορες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων!

Η θρησκεία όμως και ιδιαίτερα ο χριστιανισμός με ανοσία στην ανοησία δεν δίστασε να στηριχτεί σε απύθμενες «επιστημονικές» ανοησίες, όπως εκείνη του Κοσμά του Ινδικοπλεύστη και του αστρονομικού του μοντέλου που επηρέαζε το ποίμνιο για 15 ολόκληρους αιώνες διακηρύττοντας μέσα από την «Χριστιανική Τοπογραφία» του ότι ο κόσμος δεν είναι σφαιρικός, όπως διατείνονταν οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά… ορθογώνιος παραλληλόγραμμος! Η γη είχε το σχήμα της κιβωτού του Νώε και έμοιαζε καταπληκτικά με τον ιερό ναό του Μωυσή! Η εναλλαγή μέρας-νύχτας, έλεγε, οφείλεται στα ψηλά βουνά του βορρά τα οποία σκιάζουν τον ήλιο όταν αυτός διέρχεται από πίσω τους. Ο ήλιος μαζί με τη σελήνη και τα αστέρια διαγράφουν κύκλους, σύμφωνα με τις επιταγές του θεού και τη βοήθεια των αγγέλων. Γι αυτό και ο θεός όποτε θέλει μπορεί να διακόψει την πορεία τους, όπως είχε κάνει στην περίπτωση του Ιησού του Ναυή! Με μπούσουλα την Αγία Γραφή η χριστιανική Εκκλησία καταδίκασε ανθρώπους στην πυρά! Θα μου πείτε αυτά έγιναν τον Μεσαίωνα. Και επειδή έγιναν τον Μεσαίωνα, μπορούμε τώρα να τα αποσιωπήσουμε!

Ας έρθουμε όμως και στις αρχές του 20ου αιώνα όταν ένας γιατρός, ο Duncan MacDougall, υποστήριξε ότι η ψυχή έχει βάρος 21 γραμμάρια, άποψη που πολλοί χριστιανοί το πιστεύουν ακόμα και σήμερα!

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Πλάτωνα και των μορφωμένων χριστιανών που διακαώς προσπάθησαν να μας πείσουν για την άϋλη φύση της ψυχής! Από πότε ένα άϋλο «σώμα… η μάζα του ζυγίζει 21 γραμμάρια… Ο χριστιανισμός είναι η μόνη ανόητη θεωρία που αδιαφορεί για τις γκάφες που κατά συρροή κάνει εδώ και 19 αιώνες! Γιατί; Γιατί ξέρει ότι οι οπαδοί τους δεν πρόκειται να το αντιληφθούν! Πραγματικά, πρόκειται για θρησκεία με άπειρη ανοσία στην ανοησία που την σκυτάλη δώσανε και στον ισλαμισμό. Πολλοί και από τους τρεις (ο τρίτος ήταν ο ιουδαϊσμός, ο επινοητής, που πήρε και τους άλλους δυο στο λαιμό του) πιστεύουν ότι το Σύμπαν δημιουργήθηκε πριν 6000 χρόνια μαζί με την άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη και πεθαίνοντας πάμε σε έναν άλλο τόπο που άλλοι θα περνούν καλά και άλλοι θα τιμωρούνται για πάντα!

Οι Εκκλησίες δεν δικαιούνται να μιλούν για ηθική, γιατί εκτός των εγκλημάτων που διέπραξαν, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν επιστημονικά την αλήθεια και συνεχίζουν να ψεύδονται, να διαστρέφουν την αλήθεια και να επικαλούνται την αυθεντία. Φυσικά και δεν έχουν το δικαίωμα να την επικαλούνται αφού όσα λένε δεν ανήκουν στο χώρο της επαληθευσιμότητας και δεν δύναται να αμφισβητηθούν! Μια αλήθεια δεν πρέπει ποτέ να είναι απόλυτη, πρέπει να στηρίζεται στην αρχή της επαληθευσιμότητας και της διαψευσιμότητας, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελεγχθεί και να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η αλήθεια που διακηρύσσεται. Σύμφωνα με τους φιλοσόφους του κύκλου της Βιέννης, πέραν των λογικών και των μαθηματικών προτάσεων, όλες οι επιστημονικές προτάσεις οφείλουν να είναι εμπειρικές ώστε να είναι δυνατόν να αποδειχθεί η αλήθεια ή το ψεύδος της παρατήρησης και ο τρόπος με τον οποίο οι αισθήσεις μας παραπλανήθηκαν. Τότε μόνο θεμελιώνεται η αλήθεια και το κύρος των επιστημονικών προτάσεων, διαφορετικά πρόκειται για απάτη. Αυτό έκανε και τον Βάκωνα, από τον 16ο αιώνα, να διακηρύττει ότι οι υποθέσεις επιβάλλεται να επαληθεύονται με την πράξη και όταν διαψεύδονται, πρέπει άμεσα να εγκαταλείπονται! Δυστυχώς η Εκκλησία δεν έχει το σθένος της ειλικρίνειας, όχι μόνο να υποστηρίξει την αλήθεια, αλλά ούτε να παραδεχτεί τα λάθη που έκανε στο παρελθόν! Από την άλλη, η πολιτεία, δεν έχει το σθένος να χειραγωγήσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ώστε να αντιταχτούν στον αντιφατικό προσανατολισμό που διδάσκουν για την επιστημονική αλήθεια.

Έτσι συνεχίζουμε ακόμα να δεχόμαστε σε ολόκληρη την περίοδο της εκπαίδευσης την δημιουργία του κόσμου από τον θεό, τον μύθο του κατακλυσμού του Νώε, της διάβασης της Ερυθράς θάλασσας από τον Μωυσή, την σύλληψη της εβραιοπούλας από ένα κρίνο, την σταύρωση και ανάσταση ενός θεάνθρωπου και την ανάληψή του στους ουρανούς, μαζί με όλα εκείνα τα ευτράπελα που έκτοτε καθοδηγούν με έπαρση και ανοησία δισεκατομμύρια αφελών πιστών αναστατώνοντας πολλές φορές κοινωνίες, προσάπτοντας μίση και διχασμούς, δηλητηριάζοντας τη ζωή όλων μας!

Μα όλα αυτά θα μπορούσε να πει κανείς επινοήθηκαν χρονικά σε πολύ παλιές εποχές, τότε που η αγραμματοσύνη ήταν καθολικό φαινόμενο των οπισθοδρομικών κοινωνιών και οι άνθρωποι όχι μόνο δεν μπορούσαν να διαβάσουν ή να αναζητήσουν την αλήθεια μεθοδικά, αλλά τα τυραννικά και αυταρχικά θρησκευτικά καθεστώτα επέβαλαν την πίστη με απειλητικές οδηγίες και κανονισμούς, με νομιμοποίηση βασανισμών και θανατικών καταδικών! Η πιο επικίνδυνη αφοσίωση, υποτίθεται για το καλό, ήταν όταν οι αντίπαλοι χωρίς έλεος σφαγιάζονταν και τα μαρτύρια καθαγιάζονταν! Στα συναξάρια και στα μαρτυρολόγια της Εκκλησίας βρίθουν τερατώδη ψέματα και υπερβολές για να πείσουν αφελείς ότι πεθαίνοντας για την πίστη κερδίζεις αιώνια ζωή, αφού… πεθάνεις! Απίστευτη λογική για έναν ευφυή άνθρωπο. Οι νόμοι ευτυχώς άλλαξαν. Αυτοί άλλαξαν, όχι όμως και οι ίδιοι. Η κοινωνία μας έγινε ανθρωπινότερη, αλλά η ανοησία παρέμεινε και διαπρέπει για να θυμίζει ότι αν θέλεις να είσαι ηθικός πρέπει να είσαι και βλάκας, διαφορετικά, μπορεί να μην μπορούμε να σε βασανίσουμε, αλλά θα αποτελείς το μαύρο πρόβατο» στην κοινωνία. Τα ποίμνια εξακολουθούν να τρέχουν πίσω από τον ποιμενάρχη πιστεύοντας ότι στο μαντρί προστατεύονται. Το «πιστεύω» παρέμεινε ίδιο, οι ιδέες ανόητες που με έπαρση και αλαζονεία διακηρύσσονται όχι μόνο από τον άμβωνα, αλλά και μέσα στις αίθουσες των σχολείων. Σε αυτό το βήμα δεν ακούγονται πια λόγια αγάπης για την κοινοκτημοσύνη, την αγάπη του πλησίον, την βοήθεια του φτωχού, αλλά λόγια εκφοβισμού, ρατσισμού και κάθε ανόητη αντίδραση για τον καταπιεσμένο. Οι πιστοί πάντα ήταν κοντόφθαλμοι, εύπιστοι και αφελείς. Όχι μόνο τότε αλλά πάντα, που με χαμερπή νόηση και αφελή λογική, ακάθεκτα συνέχιζαν να πιστεύουν στο Ανόητο και το Παράλογο, χωρίς το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας, χωρίς ντροπή και δισταγμούς, στα συναξάρια, στα όνειρα και στα οράματα, στα τίμια ξύλα του Χριστού και στις «Άγιες ζώνες» της Παναγιάς, στις παντόφλες του Σπυρίδωνα και του Νεκτάριου, στα κάστανα και τα πουλόβερ του Παΐσιου, στις Άγιες τρύπες του Αδριανού και της Ναταλίας, στις επικλήσεις του Κυπριανού, στις δεήσεις των Αγίων Αναργύρων, στις φανουρόπιτες, στα τάματα, στις γονυκλισίες, στις μυστικές εξομολογήσεις και στις υποτιθέμενες μετάνοιες που γρήγορα ξεχνιούνται μόλις βγουν από την εκκλησία! Ο πιστός πάντα πίστευε στην ύπαρξη του Σατανά, αλλά στον Μεσαίωνα τιμωρούσε όχι μόνο εκείνους που τον επικαλούνταν, αλλά και όσους δεν πίστευαν στην ύπαρξή του! Όσοι τον λάτρευαν ήταν σατανιστές. Όσοι όμως δεν τον πίστευαν άθεοι! Τι λογική… Μιλούσε για αγάπη, αλλά δεν δίσταζε να βασανίζει και να καίει εκείνους που δεν πίστευαν στα δικά του δόγματα, στα ψέματα δηλαδή. Πίστευε ότι ο θεός που ρίχνει τους κεραυνούς μπορεί να προστατέψει τους ναούς, όμως πλήττοντας αστροπελέκια τρούλους και καμπαναριά ποτέ δεν αμφέβαλε για την ανοησία του. Μέρες αγάπης το Πάσχα, αλλά πόσες φορές δεν γελάσαμε τις «Άγιες» εκείνες μέρες όταν ιερείς και μοναχοί μετέτρεψαν σε ρινγκ το χώρο μπροστά στο Άγιο κουβούκλιο του Πανάγαθου τάφου ερίζοντας για ιδιοτελή ζητήματα, παιδιά να πνίγονται στις κολυμβήθρες όπου βαφτίζονταν ή εμπρηστικοί λόγοι να εκτοξεύονται από τα στόματα μητροπολιτών και οι πιστοί σαν χάνοι να τους ανέχονται χωρίς να αντιδρούν! Ιερείς κλέβουν παγκάρια, κάνουν αγιασμούς σε μηχανάκια και αυτοκίνητα, όμως προχθές δυο ιερείς τράκαραν έξω από την εκκλησία τους στο Αγρίνιο!

Τα ιερά τους βιβλία βρίθουν ψευτιές, αντιεπιστημονικές θέσεις, ηλίθιες προβλέψεις, τρομοκρατία και ρατσισμό. Όσο για ανόητες ιδέες, τελετουργικά με αυτομαστιγώματα, σφαλιάρες, ραντίσματα αγιασμού σαν να είναι βλίτα και λογής λογής ανόητες προλήψεις και δεισιδαιμονίες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συμπεριφοράς που πρέπει να έχει ο πιστός. Ό,τι μπορεί κανείς να αγγίξει από τις θρησκείες βρωμάει και δεν αναφέρομαι μόνο στον χριστιανισμό, οι μουσουλμάνοι είναι χειρότεροι και περισσότερο καταναγκασμένοι να υποτάσσονται στην κακία, την ανηθικότητα, την υποτέλεια, την ανοησία και την κακομοιριά! Ένας αληθινός αλλά ανόητος ψυχόκοσμος χωρίς πραγματικό αντίκρισμα για τον κόσμο μας, αυτό που λέμε πραγματικότητα, σαν να πρόκειται για μια μυθοπλασία, σαν παραμύθι για παιδιά, που τελικός προορισμός είναι η «ψυχή» του αφελή και του αγράμματου, μιας παλαιολιθικής εποχής που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και συνεχίζει να ζει όπως τότε, μέσα και έξω από τα σπήλαια των πρώτων ανθρώπων, προσπαθώντας να εξηγήσουν με μάγους και ιερείς, με τα κακά πνεύματα και το θεό, καθημερινά φυσικά φαινόμενα. Τα τελετουργικά ίδια, πότε ανούσια, πότε χαζά και ανόητα. Ακόμα αγιάζονται νερά, αντιγράφοντας βροχοποιούς μιας πολύ παλιάς εποχής ή πίστη στους μάγους και τους προφήτες περιμένοντας να πραγματοποιηθούν τα μελλούμενα, λιμοί και καταποντισμοί και λογής λογής ανοησίες που πριν είκοσι χιλιάδες χρόνια ξεστόμιζαν μάγοι και σαμάνοι. Τα «θαύματα» σαλεύουν τα μυαλά των αφελών κάνοντας αυτούς που έχουν στοιχειώδη γνώση της λογικής να γελούν, με θαυματουργικές ιάσεις, εικόνες που δακρύζουν και φωτιές που ανάβουν θαυματουργικά, κανδήλες και λαμπάδες, κοροϊδεύοντας τους πιστούς ακόμα και μέσα στον υποτιθέμενο χώρο ταφής του θεού τους! Ναι εκείνο το ιερό της Αφροδίτης που επί Αδριανού μετέτρεψαν σε τάφο του δικού τους ανιστόρητου θεού! Ψέματα, απάτες, μυθοπλασία και χάλκευση της ιστορίας! Τέτοιο το ποιόν, όχι μιας μόνο θρησκείας, αλλά όλων γενικά. Ο ένας αντιγράφει τον άλλο και όλοι πολεμούν όλους! Ούτε μεταξύ τους συμφωνούν, ερίζοντας όλοι ότι είναι οι μοναδικοί που λένε την αλήθεια. Σαν οι επιστήμονες να λένε ότι ο τάδε νόμος ισχύει στη δική τους χώρα και οι υπόλοιποι που είναι αντιεπιστημονικοί έχουν τους δικούς τους νόμους και πρέπει να τους καταδικάζουμε για την… ειδωλολατρία τους. Οι τρεις τελευταίες Αποκαλυπτικές θρησκείες όμως δίνουν ρεσιτάλ ψεύδους, απάτης και υποκρισίας. Πόσο φτωχό φαίνεται το στοίχημα του Πασκάλ αφού ενδεχόμενα η πίστη στον Θεό επιφέρει τις μεγαλύτερες και κάκιστες συνέπειες στην κοινωνία μας, ενώ η αθεΐα το μέγιστο κέρδος για την ανθρωπότητα και τον άνθρωπο σαν άτομο μέσα στην κοινωνία!

Μια μέρα θα γυριστεί ένα όμορφο ντοκιμαντέρ που θα εξηγεί πότε σοβαρά και πότε με χιούμορ την ανούσια και ηλίθια πίστη που είχε ο άνθρωπος πριν από πολλά χρόνια και οι θεατές δεν θα πιστεύουν στα μάτια και στα αφτιά τους, ότι όλα αυτά τα ευτράπελα προέρχονται από την πρόσφατη ιστορία τους! Τότε αν υπάρχει κανένας πιστός ακόμα, θα ντρέπεται να το πει, αλλά παράλληλα θα λυπάται που δεν θα μπορεί να καυχηθεί για την εξυπνάδα του ή για την αδυναμία του να δει την πραγματικότητα! Μέχρι πότε όμως αυτό; Μέχρι που και ο τελευταίος πιστός αντιληφθεί ότι είναι βλάκας

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s