Η λύση δίδεται προς το τέλος του κειμένου… :)

Σταματήστε να ασχολήστε με την Θεία Κοινωνία, με το αν μέσω αυτής μεταδίδεται ο κορονοϊός και το αν πρέπει να ανασταλεί η Θεία Κοινωνία.

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πιθανότητα να ανασταλεί η Θεία Κοινωνία.
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πιθανότητα να παραδεχθεί ιερέας, ακόμη και ο πιο προοδευτικός, ότι μέσω της Θείας Κοινωνίας μπορεί να μεταδίδεται οποιοσδήποτε ιός ή ασθένεια.

Η Θεία Κοινωνία είναι το κορυφαίο γεγονός – μυστήριο της χριστιανικής θρησκείας. Είναι το απαύγασμα της πίστης. Για την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία η Θεία Κοινωνία ΔΕΝ είναι συμβολικό δρώμενο. Όταν κοινωνείς «μεταλαμβάνεις των Αχράντων Μυστηρίων». Μεταλαμβάνεις ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ «σώμα και αίμα Χριστού». Όχι αγιασμένο κρασάκι και ψωμάκι. Γι αυτό και, μετά την Θεία Κοινωνία, απαγορεύεται να βήξεις, απαγορεύεται να φτύσεις, δεν φιλάς καν τις εικόνες και για να μην υπάρχει καν η πιθανότητα να βγουν σταγονιδια από το στόμα σου που φέρουν την Θεία Κοινωνία, πρέπει να πιεις και αγιασμό (να ξεπλύνεις δηλαδή το στόμα σου).

Αυτά και άλλα πολλά ισχύουν για την Θεία Κοινωνία.

Φυσικά, σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο του οποίου η ύπαρξη εμφορείται -εστω και μερικώς- από την λογική, οι κατηγορηματικές διακηρύξεις των παπάδων περί της μη μετάδοσης του ιού με την Θεία Κοινωνία ακούγονται ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ. Το δε κορυφαίο επιχείρημα που εισφέρουν ως απόδειξη, ότι δηλαδή οι ιερείς καταλύουν κάθε Κυριακή το περίσσευμα της Θείας Κοινωνίας, αλλά δεν ασθενούν, είναι παραπειστικό: ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ασθενούν οι ιερείς, όπως όλοι οι άνθρωποι. Απλώς, ποτέ δεν ξέρουν από πού κόλλησαν το όποιο μικρόβιο και ποτέ δεν θεωρούν ότι το κόλλησαν εξαιτίας της Θείας Κοινωνίας. Και το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ θα συμβεί και με τον κορονοϊό. Πολλοί θα κοινωνήσουν, πολλοί θα κολλήσουν, πολλοί θα αρρωστήσουν, κανένας δεν θα πει «φτου ρε γαμωτο, από την Θεία Κοινωνία το κόλλησα». Ο κινέζος θα φταίει που έχει το ψιλικατζίδικο στη γωνία. Κι ας έχει 10 χρόνια να πάει στην Κίνα.

Γι αυτό λοιπόν σταματήστε να ματαιοπονείτε. Η Θεία Κοινωνία ΔΕΝ πρόκειται να ανασταλεί διότι είναι το μυστήριο των Μυστηρίων της χριστιανικής θρησκείας. Όλες οι εκκλησίες του κόσμου μπορεί να κλείσουν, οι λειτουργίες να ανασταλλούν, αλλά παραδοχή ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να μεταδίδει τον ιό δεν θα ακούσετε. Επομένως, δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση.

ΕΝΑ μόνο θα είχε νόημα!

Να βάζαμε να κοινωνήσει πρώτος ένας βεβαιωμένος ασθενής του κορονοϊού, ένας ασθενής του AIDS*, ένας ασθενής με ηπατίτιδα. Και αφού ο ιερέας τον κοινωνήσει και το ανακοινώσει στους πιστούς, να πει το «μετά φόβου Θεού, πίστεως και Αγάπης, προσέλθετε».

Να δούμε πόσοι θα προσέλθουν.

________________
*ως γνωστόν, το AIDS δεν μεταδίδεται με το σάλιο. Αλλά για πείτε σε κάποιον ότι θα μεταλαβει μετά από ασθενή του AIDS…

 

Periklis E. Kontongonas

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s