Υπατία: Πέντε από τα λίγα γνωμικά της Υπατίας που σώθηκαν από την πυρά των χριστιανών + ολόκληρη η ταινία με ελληνικούς υπότιτλους! (βίντεο)

Εκτός των 5 γνωμικών της Υπατίας, καλό θα είναι, για όποιον δεν την έχει δει, να δει και την ιστορική ταινία η οποία είναι εκπληκτική και δείχνει ποιος μετέδιδε πολιτισμό και ποιος τον έκλεβε κι έχτιζε εβραιοπαραμυθοπολιτισμούς!

  • Όλες οι επίσημες δογματικές θρησκείες είναι εσφαλμένες και δεν πρέπει ποτέ να γίνονται ολοκληρωτικά αποδεκτές από όποιον σέβεται τον εαυτό του.

  • Η ζωή είναι μια διαρκής Άνθηση και όσο περαιτέρω ταξιδεύουμε τόσο περισσότερη αλήθεια μπορούμε να κατανοήσουμε. Το να καταλάβουμε τα πράγματα που είναι στην πόρτα μας είναι η καλύτερη προετοιμασία για να καταλάβουμε όσα βρίσκονται παραπέρα.

  • Διατήρησε το δικαίωμα σου να σκέφτεσαι, ακόμη και αν σκέφτεσαι λανθασμένα είναι καλύτερο από το να μην σκέφτεσαι καθόλου.

  • Οι μύθοι πρέπει να διδάσκονται ως μύθοι, οι θρύλοι ως θρύλοι και τα θαύματα ως ποιητικές φαντασιώσεις. Το παιδικό μυαλό αποδέχεται και πιστεύει τα πάντα και μόνο μέσω μεγάλου πόνου και ίσως τραγωδίας μπορεί κανείς μετά από χρόνια να απαλλαγεί από αυτά.

  • Για να είσαι πιστός σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα δεν χρειάζεται τίποτα. Για να απαλλαγείς από αυτό χρειάζεται πολλή έρευνα με λογική και κρίση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s