Τι είναι το «burnout της πανδημίας»

Δείτε τα συμπτώματα και πόσο επικίνδυνο είναι…


Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στο πρώτο lockdown μόλις ένα 2% του πληθυσμού παγκοσμίως εμφάνισε άγχος και το εντυπωσιακό ήταν πως αυτό το ποσοστό υποχώρησε ακόμη περισσότερο όσο ο καιρός περνούσε. Όμως το πρώτο lockdown έγινε γρήγορα παρελθόν και ακολούθησαν και δεύτερο και τρίτο με τις συνέπειες στη ψυχολογική υγεία να απειλούν όσο και ο ιός.

Σήμερα ένας στους δύο εμφανίζουν προβλήματα διαχείρισης στρες, έχουν προβλήματα στον ύπνο, ενώ παρατηρείται έλλειψη ενέργειας και δυσκολίες συγκέντρωσης.

Σχεδόν ένας στους τρεις φοβούνται μη παγιωθεί αυτή η κατάσταση, ενώ ένα 10% πιστεύει πως ακόμα δεν είδαμε τα χειρότερα.

Σύμφωνα με το τελευταίο άρθρο του Guardian σχεδόν ο μισός πλανήτης υποφέρει από το «burnout της πανδημίας», με τις κρίσεις πανικού και τη ψυχολογική κατάρρευση να έχουν μπει κανονικά στη ζωή μας.

Ο κυριότερος λόγος εμφάνισης αυτού του φαινομένου είναι ο χρόνος που διαρκεί αυτή η κατάσταση αλλά και η αδυναμία των ειδικών να πείσουν πως υπάρχει “φως στο τούνελ”, να δώσουν ελπίδα με απλά λόγια στον κόσμο.

Ο μεγαλύτερος φόβος των ειδικών είναι ότι αυτή η περίοδος θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες και η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία των ψυχικών ασθενειών.

Τα συμπτώματα που εμφανίζει κάποιος που υποφέρει από το «burnout της πανδημίας», είναι η έλλειψη συγκέντρωσης, προβλήματα στη μνήμη, ατονία και οι διαταραχές στον ύπνο.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s