Αρχισυντάκτης των Ελλ. Hoaxes: «Το Facebook τα έχει κάνει μπάχαλο»

Είναι πικρό το ποτήρι της λογοκρισίας και μόνο όταν το πιείς καταλαβαίνεις τη γεύση του και «μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου», όπως λένε οι Αμερικάνοι.

Σε μια ανάρτηση που μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει, ο Δημήτρης Αλικάκος, αρχισυντάκτης των Ελληνικών Hoaxes που συνεργάζονται με το Facebook έναντι αμοιβής που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 300.000 ευρώ ετησίως, τα έβαλε με την πλατφόρμα για τον τρόπο που λογοκρίνει αναρτήσεις σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα έγραψε χτες στο προφίλ του στο facebook:

Κάποιοι που έχουν ταχθεί να εφαρμόζουν τους “Όρους της Κοινότητας” (εν προκειμένω -βλ φωτο- αυτούς περί “επικίνδυνων ατόμων και επικίνδυνων οργανώσεων” https://www.facebook.com/…/dangerous_individuals…)
Η ανάρτηση που σχολίασε ο Αλικάκος
Α. είτε αγνοούν τους Όρους της Κοινότητας
Β. είτε δεν μπορούν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα στο «στηρίζω τρομοκράτες και τρομοκρατικές πράξεις» και στο «στηρίζω το αίτημα (δίκαιο ή άδικο) ενός φυλακισμένου τρομοκράτη – απεργού πείνας».
Ορθώς το FB έχει θεσπίσει αυστηρούς κανόνες αναφορικά με την επιδοκιμασία της βίας και της τρομοκρατίας, καθώς και κατά ατόμων που εξυμνούν τέτοιες ενέργειες.
Ωστόσο.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση (δεν γνωρίζω τον αναρτήσαντα, δεν είναι καν “φίλος”) είναι τόσο καλογραμμένη και σαφής, άσχετα αν διαφωνεί κανείς με την ουσία, που δεν επιδέχεται παρερμηνεία. Δεν παραβιάζει κανέναν Όρο.
Ως εκ τούτου, η ποινή είναι άδικη και αντικανονική (και δυστυχώς δεν είναι η μόνη ανάρτηση που άδικα της επιβάλλεται ποινή).
Άρα εδώ έχουμε να κάνουμε με παραβίαση των όρων της κοινότητας στο όνομα των… όρων της κοινότητας, από κάποιους που πληρώνονται για να εφαρμόζουν τους όρους της κοινότητας.
Με βάση τα παραπάνω, απλά και ξεκάθαρα:
Το Facebook τα έχει κάνει μπάχαλο.
(Αυτά από κάποιον συνεργάτη της εταιρίας Facebook. Αλλά φιλτάτη η αλήθεια).
Πόνεσε, κε Αλικάκο, όταν η “αλήθεια” του ενός επιβάλλεται στην “αλήθεια” του άλλου επειδή ο πρώτος κάθεται στην καρέκλα εξουσίας;
Να αναφέρουμε πόσα καλογραμμένα, σαφή και τεκμηριωμένα άρθρα δικά μας, αλλά και δεκάδων άλλων μέσων ενημέρωσης έχουν αδίκως χαρακτηριστεί ως fake news, για ένα «και» ή ένα «σίγμα» εδώ κι εκεί, ή επειδή αναφέροντα στην τάδε επιστημονική άποψη και όχι σε εκείνη που εσείς υιοθετείτε, ή γιατί το έχετε βάλει αμέτι μουχαμέτι να σβήσετε από το χάρτη του διαδικτύου κι από τις κοινοποιήσεις της πλατφόρμας σελίδες και ιστότοπους που δεν σας αρέσουν ή δεν συνάδουν με τον “ορθό πολιτικό λόγο” που “μιλάνε τα αφεντικά σας;
Το χειρότερο ωστόσο που φοβόμαστε, είναι ότι ούτε τώρα θα καταλάβετε πόσο αντιδημοκρατικός είναι ο ρόλος σας, και πόσο βλάπτετε το κοινωνικό σύνολο υποτιμώντας το ότι δεν μπορεί να επιλέξει ποια είδηση είναι αληθής και ποια ψευδής, κι έχει ανάγκη να του το πείτε εσείς.
Και δεν θα το καταλάβετε όχι γιατί σας λείπει η νοημοσύνη, αλλά η συνείδηση. Πόνεσε γιατί υπάρχει και “έτερος” που λογοκρίνει και δεν είστε μόνο εσείς.
Και τώρα που γράψαμε κάτι που αναφέρεται σε σας, ψάξτε να βρείτε εκδικητικά πιο θα είναι το επόμενο άρθρο που τάχα θα βρεθεί να είναι ψευδές για να μπει κι άλλη ποινή στις σελίδες και τις ομάδες μας – γιατί αυτό κάνετε.

Εμείς αυτό που διαβάζουμε στην ανάρτηση του Αλικάκου ανάμεσα στις γραμμές είναι: Μόνο εγώ ξέρω να λογοκρίνω σωστά κι άλλος στο χώρο δεν χωρεί.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s