Άνδρας κατανάλωνε ενεργειακά ποτά για δύο χρόνια και παρουσίασε καρδιακή ανεπάρκεια

Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών μπορεί να σχετίζεται με καρδιακή ανεπάρκεια, προειδοποιηθούν γιατροί στο περιοδικό British Medical Journal Case Reports, μετά τη θεραπεία ενός 21χρονου, ο οποίος έπινε 4 τέτοια ποτά κάθε μέρα για περίπου δύο χρόνια.

Ο άνδρας συνήθιζε να πίνει κατά μέσο όρο τέσσερα κουτιά των 500 ml ενεργειακών ποτών κάθε μέρα: κάθε κουτί περιείχε 160 mg καφεΐνης συν ταυρίνη και διάφορα άλλα συστατικά. Είπε ότι το έκανε αυτό για περίπου 2 χρόνια.

Είπε επίσης ότι είχε στο παρελθόν περιόδους δυσπεψίας, τρέμουλο και αίσθημα παλμών για τα οποία δεν είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια. Τρεις μήνες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, αναγκάστηκε να διακόψει τις πανεπιστημιακές σπουδές του επειδή ένιωθε αδιαθεσία και λήθαργο.

Κλικ στην εικόνα για δωρεάν εγγραφή! Με το υπάρχον referral ID κερδίζετε bonus! Κερδίστε κρυπτονομίσματα και επενδύστε στο μέλλον σας!

Οι εξετάσεις αίματος, οι σαρώσεις και οι μετρήσεις ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ) αποκάλυψαν ότι είχε καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια, αρκετά σοβαρή για να δικαιολογήσει την εξέτασή του για μεταμόσχευση διπλού οργάνου.

Ενώ είναι ακόμα πιθανό να χρειαστεί μεταμόσχευση νεφρού, λόγω άσχετης κατάστασης, τα συμπτώματα της καρδιάς και η λειτουργία της βελτιώθηκαν σημαντικά κατά τη θεραπεία με φάρμακα και αφού έκοψε εντελώς τα ενεργειακά ποτά.

Αυτή είναι μια αναφορά περίπτωσης, αλλά έχουν υπάρξει και πολλές άλλες. Επίσης έχουν υπάρξει άρθρα κριτικής που έχουν επισημάνει τις ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές βλάβες του καρδιαγγειακού συστήματος λόγω των ενεργειακών ποτών.

Η υπερδιέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος από την καφεΐνη μπορεί να είναι ένας παράγοντας. Τα ενεργειακά ποτά είναι επίσης γνωστό ότι αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και μπορούν να προκαλέσουν ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, έγραψαν οι συγγραφείς, ως εξήγηση για τα μέχρι τώρα δημοσιευμένα ευρήματα.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s