Στη Νότια Κορέα βρήκαν λαθραίες κάψουλες που περιέχουν ανθρώπινη σάρκα! (βίντεο)

Η Νότια Κορέα έχει κατασχέσει χιλιάδες λαθραίες κάψουλες ναρκωτικών γεμάτες σκόνη από νεκρά μωρά, τα οποία ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες, ανέφεραν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.

Οι κάψουλες κατασκευάστηκαν στη βορειοανατολική Κίνα από μωρά των οποίων τα σώματα τεμαχίστηκαν σε μικρά κομμάτια και ξηράνθηκαν σε σόμπες πριν μετατραπούν σε σκόνη, δήλωσε η Τελωνειακή Υπηρεσία της Κορέας.

Οι τελωνειακοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να πουν από πού προέρχονταν τα νεκρά μωρά ή που έκαναν τις κάψουλες, επικαλούμενη πιθανή διπλωματική τριβή με το Πεκίνο. Κινέζοι αξιωματούχοι διέταξαν έρευνα για την παραγωγή ναρκωτικών από νεκρά έμβρυα ή νεογέννητα πέρυσι.

Το τελωνείο ανακάλυψε 35 απόπειρες λαθρεμπορίου από τον Αύγουστο, περίπου 17.450 κάψουλες που μεταμφιέζονται ως ενισχυτές αντοχής και ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι πανάκεια για ασθένειες, ανέφερε η τελωνειακή υπηρεσία σε δήλωση. Ωστόσο, οι κάψουλες ανθρώπινης σάρκας περιείχαν βακτήρια και άλλα επιβλαβή συστατικά.

Οι λαθρέμποροι είπαν στους τελωνειακούς αξιωματούχους ότι πίστευαν ότι οι κάψουλες ήταν συνηθισμένοι ενισχυτές αντοχής και δεν γνώριζαν τα συστατικά ή τη διαδικασία κατασκευής.

Έλληνες Κορεάτες από τη βορειοανατολική Κίνα που τώρα ζουν στη Νότια Κορέα σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι τις κάψουλες ή να τις μοιραστούν με άλλους Κορεάτες-Κινέζους, δήλωσε τελωνειακός αξιωματούχος. Μεταφέρθηκαν σε αποσκευές ή στάλθηκαν μέσω διεθνούς ταχυδρομείου.

Όλες οι κάψουλες κατασχέθηκαν, αλλά κανείς δεν τιμωρήθηκε επειδή το ποσό θεωρήθηκε μικρό και δεν προοριζόταν για πώληση, δήλωσε ο τελωνειακός υπάλληλος, ο οποίος ζήτησε την ανωνυμία, επικαλούμενος τους κανόνες του τμήματος.

Κλικ στην εικόνα για δωρεάν εγγραφή! Με το υπάρχον referral ID κερδίζετε bonus! Κερδίστε κρυπτονομίσματα και επενδύστε στο μέλλον σας!

Η Κρατική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας και το Υπουργείο Υγείας της δεν απάντησαν αμέσως σε ερωτήσεις που τους εστάλησαν τη Δευτέρα. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζουν τη βορειοανατολική Κίνα ως πηγή τέτοιων προϊόντων, ιδίως την επαρχία Jilin που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα.

Η υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων και ναρκωτικών Jilin είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση του εμπορίου τέτοιων υπολειμμάτων εκεί. Οι κλήσεις προς το πρακτορείο και το γραφείο πληροφοριών του Κομμουνιστικού Κόμματος του Τζίλιν δεν απαντήθηκαν τη Δευτέρα.

Η τελωνειακή υπηρεσία της Νότιας Κορέας άρχισε να ερευνά αφού έλαβε μια συμβουλή πριν από ένα χρόνο. Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες από την κατάποση των καψακίων.

___

Ο ερευνητής του Associated Press Yu Bing στο Πεκίνο συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s