Η υπερπληροφόρηση αχρήστεψε τον άνθρωπο

Γράφει ο Κυριάκος Πασχαλίδης

Μεγάλο κρίμα να συνηθίζει ο άνθρωπος τη θέση του θεατή…

Το βλέπεις κι εσύ… Κάποτε όταν ξυπνούσαμε ανοίγαμε τα παράθυρα και κοιτούσαμε τον ουρανό, κάναμε ένα σταυρό και ξεκινούσε η μέρα.

Κλικ στην εικόνα για δωρεάν εγγραφή! Με το υπάρχον referral ID κερδίζετε bonus! Κερδίστε κρυπτονομίσματα και επενδύστε στο μέλλον σας!

Τώρα με το που ξυπνάει ο κόσμος, το πρώτο και τελευταίο που κάνει, είναι να πάρει μια οθόνη στα χέρια του… πρωταγωνιστής στη ζωή του μια οθόνη (μια φτηνή πόρνη) που του κλέβει τη ζωή.

Ακούω μια συνέντευξη του Ντίνου Χριστιανόπουλου που λέει ο ίδιος: Δε ξέρω, δεν βλέπω τηλεόραση, δεν ακούω ραδιόφωνο, δεν διαβάζω εφημερίδες γιατί όλα το ίδιο σκατό είναι, δεν ενημερώνομαι, ναι είμαι ανενημέρωτος… και τί έγινε; Μια χαρά δεν είμαι; Έχω πάθει τίποτε;

Εγώ θα πω πως εμείς, σε αντίθεση, παθαίνουμε ή καλύτερα πεθαίνουμε κι ας είμαστε ζωντανοί. Εξαιτίας της υπεπληροφόρησης φτωχαίνουμε, πουλάμε κάθε μέρα τον λιγοστό μας χρόνο σε ένα τίποτα.

Επέλεξε ρε άνθρωπε το τι θέλεις να διαβάζεις, το τι σου αρέσει να ακούς. Έτσι μόνο δίνεις την αξία που αρμόζει στη ζωή σου.

Όλεθρος στην κάθε μέρα μας να γεμίζουνε τα μάτια και τα αυτιά μας με σαβούρες μιας χυδαίας ενημερωμένης ψευτοκουλτούρας.

Θεατές εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο

Όλα τα μέσα ενημέρωσης, πληρωμένα και μη, από τον χείμαρρο της ποσότητας έχουν καταπνίξει κάθε ομορφιά κι αξία. Με μοναδικό τους στόχο όχι να ενημερώνουν, αλλά να υπνωτίζουν και να δημιουργούν εθισμό στα σκουπίδια, εθισμό στο κουτσομπολιό, εθισμό στην παραπληροφόρηση, εθισμό στην ξενομανία και στο συμφέρον της κουτάλας, εθισμό στα δεσμά που μας πλέκουν.

Ας δώσουμε αξία στη ζωή μας, ας αρχίσουμε να κοιτάζουμε περισσότερες ώρες τον ουρανό και τη φύση κλείνοντας τις οθόνες!

Πηγή

One thought on “Η υπερπληροφόρηση αχρήστεψε τον άνθρωπο”

  1. Το θέμα είναι ότι ο ταν είσαι επιλεκτικός ή επιλεκτικιά μπορεί να συναντήσεις και ομάδες » απαρνήτες της ποιότητας» σαν θεωρία έχουν κάτι ανάλογο με το κείμενο σου , αναμφίβολα μπορεί να βλέπεις με τις ώρες ρεαλιτυ , και να μην χορταινεις σαβούρα. Εγώ είμαι διεστραμμένη πλήρως ,δεν έχω ποιότικα μόνο ερεθίσματα… ακόμα στεναχωριεμαι για τις ωραίες πορνό ταινίες που πέταξε η μάνα μου στα σκουπίδια . Θα πάρω καινούριες ,δεν βαριέσαι …

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s