Η NASA στέλνει 5.000 βραδύπορα και φωσφορίζοντα καλαμάρια στο διάστημα

Η εκτόξευση της SpaceX στις 3 Ιουνίου θα έχει ένα ιδιαίτερο φορτίο. Ο Falcon 9 πύραυλος δε θα μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μόνο προμήθειες για τους αστροναύτες. Στο φορτίο συμπεριλαμβάνονται 5.000 βραδύπορα και 128 φωσφορίζοντα καλαμάρια. Γιατί όμως επέλεξε η NASA αυτά τα παράξενα πλάσματα για να τα στείλει στο διάστημα;

Τα βραδύπορα είναι μικροσκοπικά με μήκος μόλις 1 χιλιοστό. Είναι εξαιρετικά πλάσματα καθώς είναι απίστευτα ανθεκτικά. Μπορούν να επιβιώσουν σε συνθήκες υψηλής ακτινοβολίας, σε πίεση έξι φορές μεγαλύτερη από το βαθύτερο μέρος του ωκεανού, αλλά και στο κενό του διαστήματος.

Με τα βραδύπορα λοιπόν η NASA ελπίζει να ανακαλύψει τα συγκεκριμένα γονίδια που τα κάνουν να προσαρμόζονται τόσο καλά σε ακραία περιβάλλοντα. Με τη σειρά τους τα πειράματα αυτά θα μας δώσουν μία ιδέα για το πώς επηρεάζεται η υγεία μας σε μακρινά διαστημικά ταξίδια και θα προωθήσουν την ανάπτυξη πιθανών θεραπειών για την αποκατάσταση από αυτά.

Τα μικρά φωσφορίζοντα καλαμάρια των 3 χιλιοστών έχουν ένα όργανο στο οποίο βρίσκονται τα βακτήρια που παράγουν την βιοφωταύγεια, δίνοντας στα καλαμάρια την ξεχωριστή λάμψη τους. Τα καλαμάρια γεννιούνται χωρίς αυτά τα βακτήρια και τα αποκτούν αργότερα στον ωκεανό. Οι ερευνητές στον ISS θα προσπαθήσουν να βρουν τη συμβιωτική σχέση μεταξύ των δύο για να διαπιστώσουν πώς τα ωφέλιμα μικρόβια αλληλεπιδρούν με τον ιστό των ζώων στο διάστημα.

Κλικ στην εικόνα για δωρεάν εγγραφή! Με το υπάρχον referral ID κερδίζετε bonus! Κερδίστε κρυπτονομίσματα και επενδύστε στο μέλλον σας!

Τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, βασίζονται στα μικρόβια για να διατηρούν ένα υγιές πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν κατανοούμε ακόμα πλήρως πώς οι διαστημικές πτήσεις αλλάζουν αυτές τις ωφέλιμες αλληλεπιδράσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s