Τίτλοι τέλους ίσως….

Μετά από 7 αδιάκοπα χρόνια προσπάθειας διάδοσης της εναλλακτικής είδησης και πληροφορίας μέσω του Μέρες Παράξενες αποφάσισα να σταματήσω να κάνω αναρτήσεις.

Οι λόγοι πολλοί.. Θα αναφέρω μόνο τους 2-3 βασικούς..

Ο πρώτος και κύριος είναι ότι ΚΟΥΡΆΣΤΗΚΑ και ΒΑΡΈΘΗΚΑ! Κουράστηκα και βαρέθηκα να χαλάω άπειρο χρόνο για να ξεσκαρτάρω την ψευδή είδηση και συνωμοσία από την αληθινή είδηση και συνωμοσία. Ο κόσμος είναι πια πιο πολωμένος από ποτέ και δεν θα ακούσει την εναλλακτική είδηση και πληροφορία πια και θα την χαρακτηρίσει αμέσως με την εκάστοτε ταμπέλα που του έχει επιβάλλει το σύστημα να την χαρακτηρίζει.

Άπειρος χρόνος διαβάσματος και έρευνας μέσα στο διαδίκτυο ο οποίος όχι μόνο δεν έχει πληρωθεί (με την έννοια της πλήρωσης) ηθικά, αλλά ούτε και οικονομικά.. Τα donations στο λινκ του Paypal που έχω βάλει στην αρχική σελίδα είναι από μηδαμινά έως μηδενικά. Οι διαφημίσεις είναι φίλων και δεν πληρώνομαι εξ αυτών και έχω απορρίψει πριν χρόνια τις ενοχλητικές και αντιδεοντολογικές διαφημίσεις της Google και της WordPress και για μένα αλλά και για εσάς.

Εδώ πρέπει να πω πως έχω σιχαθεί όχι μόνο τους πληρωμένους debunkers που απομυθοποιούν δήθεν τα ψευδή άρθρα (όπου σε ποσοστό 50% οι απομυθοποιήσεις τους είναι σωστές ομολογώ) αλλά σιχάθηκα και τους συνωμοσιολόγους δήθεν αφυπνιστές που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις χωρίς έρευνα και φιλτράρισμα, επενδύοντας στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα των αναρτήσεών τους και εξαπατώντας τους οπαδούς τους.

Εγώ βγήκα εδώ και 3-4 χρόνια απ΄το τριπάκι της ποσότητας και μπήκα στο τριπάκι του «καλύτερα 2-3 αναρτήσεις τη μέρα αληθείς και ερευνημένες από εμένα τον ίδιο, παρά ποσότητα αναρτήσεων εκ των οποίων οι μισές και παραπάνω είναι σκουπίδια και χαλάνε την εικόνα της εναλλακτικής ενημέρωσης και δεν προσφέρουν καμία γνώση στον αναγνώστη»…

Το σαιτ και η σελίδα στο fb θα συνεχίσω να το πληρώνω απ την τσέπη μου και θα παραμείνει ανοιχτό προς ανάγνωση, καθώς 7 χρόνια τώρα και μετά από επιθέσεις γνωστών άγνωστων το πονάω σαν παιδί μου. Έχει άπειρη αληθινή γνώση και πληροφορία ερευνημένη ή προς έρευνα αν ψάξετε στις κατηγορίες και στις ετικέτες της αρχικής σελίδας.

Όταν χρειάζεται θα κάνω κάποια ανάρτηση και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου το σαιτ μπορεί να μεταμορφωθεί/αναγεννηθεί ξανά…

Ξεφύγετε απ την ποσότητα, προτιμάτε ποιότητα.. Μην διαχωρίζεστε και μην ταμπελοποιείτε, αυτό είναι το σχέδιο του εχθρού, αυτό θέλει να κάνουμε, να διαχωριζόμαστε.. Προτιμάτε ΠΆΝΤΑ την αλήθεια απ’ όποια κατεύθυνση κι αν προέρχεται, ακόμα κι αν τη λέει ο εχθρός, να είστε αντικειμενικοί.. Διώξτε τα παγιωμένα δόγματα που σας φύτεψαν οι οικογένειες και οι κοινωνίες σας αν θέλετε να δείτε τον πραγματικό κόσμο, αποτάξτε τις ταμπέλες .. Διαβάζετε βιβλία και όχι μόνο άρθρα στο ίντερνετ, πολύ σημαντικό!!

Οποιαδήποτε ερώτηση έχετε μπορώ να σας την απαντήσω στο email επικοινωνίας που υπάρχει στην αρχική σελίδα..

Κατά τα άλλα θα τα λέμε αραιότερα με αναρτήσεις…

Νίκος Κ

Υ.γ.: 7 χρόνια «εργαζόμουν» αφιλοκερδώς, για την ψυχή της μάνας μου, ώστε να φτάσουμε ευτυχώς να ξυπνήσουν κάποιοι, οπότε μη με κατηγορήσετε για φιλοχρήματο τη στιγμή που εργαζόμουν για όλους εσάς στον ελεύθερο χρόνο μου ενώ θα μπορούσα είτε να εργάζομαι κανονικά και να κερδίζω χρήματα είτε να είχα ξεπουληθεί σε διαφημιστικές είτε να έκανα οτιδήποτε άλλο πιο εποικοδομητικό στον ελεύθερο χρόνο μου… Έχω πολύ μεγαλύτερα ιδανικά από το να βγάζω 5-10 ευρώ τη μέρα, πιστέψτε με…

7 σκέψεις σχετικά με το “Τίτλοι τέλους ίσως….”

 1. Νίκο,
  Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς τον χρόνο που αποφάσισες να σταματήσεις τις αναρτήσεις και αυτό γιατί ΤΩΡΑ η ανθρωπότητα χρειάζεται αυτές τις έστω και λίγες φωνές να μιλήσουν.
  Γνωρίζεις φυσικά ότι οι λίγοι πάντα είναι αυτοί κάνουν την αληθινή δουλειά!
  Σε παρακολουθώ λίγο καιρό παρόλο που αναρτώ μια φορά την βδομάδα τώρα και 10 χρόνια και χάρη και σε σένα έχω πραγματική πληροφόρηση.
  Δεν έχω fb και τα ξαδελφάκια του και αυτό διαισθητικά και καλό είναι να ακούμε και την καρδιά μας- διαίσθηση!

  Ευχαριστώ για όλα και καλή μας δύναμη!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Στεφανία σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο σου και βασικά για την αναγνώριση της εργασίας μου, αλλά η συνειδητοποίηση, παρότι κρατάει μια στιγμή, όπως λέει κι ο Κρισναμούρτι, εγώ την επεξεργάζομαι πολύ καιρό.. Είναι λάθος η στιγμή και το ξέρω και να είσαι σίγουρη πως αν είχα χρόνο και έβγαζα και κάτι από αυτό, θα το συνέχιζα με τεράστια ευχαρίστηση. Αλλά όπως είπα δε βγάζω τίποτα υλικό. Επίσης, με διέπει πλέον η ματαιότητα καθώς βλέπω τον κόσμο γύρω μου να είναι πολωμένος και παγιωμένος δογματικά σε πεποιθήσεις. Και όταν δε βρίσκεις νόημα σε κάτι είναι η αρχή του τέλους αυτού, τουλάχιστον μέχρι να γίνει κάτι και να του ξαναδώσει νόημα… 7 χρόνια δεν έχω κερδίσει τίποτα από το σαιτ και το μόνο που εισπράττω είναι ο διαχωρισμός, η γκρίνια, ο δογματισμός, ο φανατισμός, η ειρωνία κλπ.. Ζωή φιλοσόφου ζω εξάλλου, ιδιαίτερα τώρα πια με την, τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά, «πανδημία» που την έχουν εργαλοιοποιήσει προς χειραγώγησή μας, οπότε κι ένας φιλόσοφος με σοφρωσύνη θα επέλεγε την οδό της απομάκρυνσης από κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει και του σπαταλάει ασκόπως το μοναδικό πράγμα που έχουμε στη ζωή: τον Χρόνο! Δεν έχει σκοπό ν’ ακούσει κανείς, δεν τους το έμαθε κανείς.. Δεν έχει σκοπό να διαβάσει κανείς για να λάβει αντικειμενική γνώση, ξεβολεύεται από το επίπλαστο παραμύθι του.. Άρα δεν έχει καμία σημασία να τα λέμε μεταξύ μας 10 άνθρωποι με σχεδόν κοινή ιδεολογία και οι υπόλοιποι να στέκονται σαν παγόβουνα στις θέσεις τους, μη θέλοντας να ακούσουν, να ερευνήσουν κι εν τέλει να αφυπνιστούν.. Εγώ ευχαριστώ όσους λίγους με στήριξαν και όσους θα συνεχίσουν να με στηρίζουν ακόμα έστω και στην ημιβαλτώδη μορφή που ίσως αποκτήσει η σελίδα.. Θα προσπαθήσω να είναι όσο πιο ενεργή μου επιτρέπεται χρονικά και ψυχολογικά να είναι παρόλα αυτά.. 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Δεν σας γνωρίζω προσωπικά.
  Παρακολουθώ χρόνια το » Μέρες παράξενες» και λυπάμαι ειλικρινά με την απόφασή σας. Λυπάμαι κυρίως γιατί ένας άνθρωπος μετά τόση ανιδιοτελή και προσεχτικά ποιοτική προσφορά το μόνο που αποκομίζει από τον κόσμο του διαδικτύου είναι απογοήτευση. Θέλω απλά να σας ευχαριστήσω για όσα σε μένα προσωπικά προσφέρατε. Θα προσπαθήσω στο εξής να κρατιέμαι «έξω απ’ το κουτί» όσο μπορώ μονάχος.

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Εγω ευχαριστώ για τα καλα σου λογια αδερφέ.. Το σαιτ ειναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, οπότε τι να αποκομιζα αραγε;.. Συγνώμη που δεν χρησιμοποιώ πληθυντικό ευγένειας αλλά εφόσον με παρακολουθείς θα ξέρεις οτι δε στηρίζω την ταξικοτητα, για την οποια δημιουργήθηκε ο πληθυντικός ευγενείας.. Συν ότι οι ανώτερες τάξεις που τον δημιούργησαν δεν εδωσαν καν σημασία στο γραμματικο του λαθος.. Φαντασου! Θα προσπαθήσω να αναρτω κατι μεσα στη βδομαδα για να μην χάσω τελείως επαφή με τους λίγους αλλα ποιοτικούς αναγνωστες μου.. 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Η στιγμή είναι αιώνια και αν έστω και ένα άτομο καταφέρεις να στρέψεις προς την αλήθεια, έχεις ήδη προσφέρει στην ανθρωπότητα πολλά, αυτά διδάχτηκα και από τον Κρισναμούρτι! 🙂
  «Ευλογημένος αυτός που δεν προσδοκά, δεν θα απογοητευτεί ποτέ». Βούδας & Ιησούς
  Αυτή η φράση πριν κάτι χρόνια άλλαξε την ζωή μου. Αυτό δεν θα πει ότι δεν δίνουμε, αντιθέτως δίνουμε για την χαρά που αυτό μας δίνει, αλλά δεν περιμένουμε τίποτα.
  Θα περιμένω να σε διαβάσω όταν το αισθανθείς!
  Ευχαριστώ! 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Σαφέστατα! Και ο Επίκουρος ειχε πει «Αν θέλεις να κάνεις κάποιον πλούσιο, μην του προσθέτεις χρήματα, να του αφαιρείς επιθυμίες». Οι επιθυμίες και οι προσδοκιες ειναι περίπου αλληλένδετες. Αρα αν δεν προσδοκάς είσαι μακάριος. Μακάριος εισαι και μη έχοντας γνώσεις και είσαι πτωχος τω πνεύματι όμως. Παρόλα αυτά η γνώση έχει άλλες αρετές και δεν την αντέχουν όλοι γυμνή και ατόφια. Η γνώση και γενικά η πλουσιοτητα του πνεύματος είναι βαρύ φορτίο διότι είναι εξαιρετικά πεσιμιστικο να γνωρίζεις τι είσαι, από που είσαι, γιατί εισαι κλπ. Θα πρέπει να εισαι πολυ συμβιβασμενος με τη σκληρή πραγματικότητα της φυσης και γενικα του συμπαντικου γίγνεσθαι ώστε να εισαι μακάριος ενω εχεις γνώση της αλήθειας! Ειδάλλως ολα θα σου μοιάζουν ματαια…
   Η στιγμή ως στιγμή είναι αιώνια, σωστά, αλλά η στιγμή της συνειδητοποίησης είναι ένα κλάσμα του δευτερολέπτου! Δεν χρειάζεσαι χρόνια εργασίας με το νου σου ωστε να συνειδητοποιήσεις χρειάζεσαι μια στιγμή σωστών σκέψεων και συνειρμων. Απο κει και περα το αν θα το δεχτείς ή θα ρο φοβηθείς και θα παραμείνεις στη βόλεψη της καθημερινότητας σου, είναι δική σου επιλογή.
   Οσο μπορω και βρίσκω χρόνο θα αναρτω γιατί οπως είπα το σαιτ ειναι παιδι μου πια μετά από 7 χρόνια.. 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s