Σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια επένδυσαν στα crypto οι θεσμικοί το 2021

Σημ. του Ν: Τα κρυπτονομίσματα είναι αποκεντρωμένα και είναι μια μορφή αντίστασης απέναντι στο θεσμικό οικονομικό σύστημα… Αν θες να αγοράσεις μερικά κρυπτονομίσματα εγγράψου στη Binance κάνοντας κλικ σε αυτό το λινκ.

Η εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ‘CoinShares’, στην ετήσια έκθεσή της, αποκάλυψε ότι οι θεσμικοί επενδυτές επένδυσαν υψηλότερα κεφάλαια στον χώρο εν συγκρίσει με προηγούμενα έτη. Σύμφωνα με την έκθεση, σημειώθηκε αύξηση 36% στην εισροή κεφαλαίων σε ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού το 2021.

Στην έκθεση, η CoinShares κατέγραψε ότι τα στοιχεία αυτά είδαν μια τεράστια εισροή το 2021, αγγίζοντας τα $9,3 δισεκατομμύρια.

Τα ποσοστά αυτά αντιπροσωπεύουν έναν κλάδο που ωριμάζει, με το σύνολο των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων (AuM) να ολοκληρώνει το έτος στα $62,5 δισεκατομμύρια το 2021, έναντι μόλις $2,8 δισεκατομμυρίων στο τέλος του 2019.

Η πρωτοπορία του 2021 εντοπίζεται στην προσθήκη και διαφορετικών κρυπτονομισμάτων στον κατάλογο επενδυτικών προϊόντων. Πλέον ο αριθμός επενδυτικών κρύπτο-προϊόντων από 9 ανέρχεται σε 15.

Επί του παρόντος, ο χώρος των ψηφιακών στοιχείων έχει περίπου 132 επενδυτικά προϊόντα βασισμένα σε κρύπτο, γεγονός που αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης ζήτησης.
Οι θεσμικοί επενδυτές συρρέουν στο Bitcoin

Όσον αφορά στις εισροές σε συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία, τα δύο κορυφαία ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είχαν τις περισσότερες εισροές για το έτος.

Η έκθεση σημείωσε ότι η εισροή στο Bitcoin (BTC) ξεπέρασε τα $6 δισεκατομμύρια το 2021, μία αύξηση 16% εν συγκρίσει με το 2020.

Για το Ethereum (ΕΤΗ), το ποσό εισροής ανήλθε πάνω από $1 δισεκατομμύριο, από $920 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, το ΕΤΗ κατέγραψε και εκροές αξίας άνω των $160 εκατομμυρίων τις τελευταίες 4 εβδομάδες, εξαιτίας του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην αγορά.

Αξίζει να προστεθεί ότι από τους πολυάριθμους θεσμικούς επενδυτές, η εταιρεία Grayscale παραμένει ο ηγέτης. Μια πρόσφατη ενημέρωση δείχνει ότι η εταιρεία έχει περίπου $43,5 εκατομμύρια υπό τη διαχείρισή της, με περισσότερα από 20 επενδυτικά προϊόντα.

πηγη

 

Αποποίηση ευθυνών: Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά προσωπικές απόψεις του αρθρογράφου και των δημοσιογραφικών πηγών από όπου τις αντλεί. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να προβούν σε δική τους προσωπική έρευνα ή να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία επενδυτικό σύμβουλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s